Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel DSM FIRMENICH AG AEX:DSFIR.NL, CH1216478797

  • 103,350 19 apr 2024 12:38
  • +0,600 (+0,58%) Dagrange 101,800 - 103,450
  • 105.879 Gem. (3M) 463,8K

DSM 2021

378 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Kees1 3 augustus 2021 14:48
    quote:

    TP66 schreef op 25 juli 2021 10:49:

    [...]

    Idd, het zijn narcistische trekjes van bedrijven die zelf goed in staat zijn om de broek op te houden.

    Waarom het hoofdkantoor weg moet uit Heerlen is mij niet geheel duidelijk de roots liggen in de mijnstreek wees daar trots op.

    En als je dan toch wilt verhuizen ga dan niet naar Maastricht of de ZuidAs. Dat schiet niet op.
    Vorm je om tot een Plc en ga naar Londen. Dan doe je in de grote mensenwereld mee.
  2. forum rang 4 Jan66 3 augustus 2021 15:02
    quote:

    rene66 schreef op 3 augustus 2021 10:37:

    [...]Op de één of andere manier heeft de ING analist een hekel aan DSM, Als je een verkoopadvies herhaal van 90.94 en een aandeel staat rond de 170 Euro en andere analisten geven koersdoelen rondom de 150 Euro dan is er ergens in het leven iets misgegaan.

    ING is al jaren heel negatief over DSM, ook al schijnt de zon voor DSM de komende 10 jaar dan nog wijst de ING analist op een mogelijk regenbui van 10 seconden. Ik heb het idee dat er in het verleden een zakelijk conflict is geweest tussen DSM en ING en dat ING om die reden negatief is en blijft. ING moet je dus niet serieus nemen mbt DSM.
    Goed verwoord, wat mij verder opvalt is dat de analist van ING een groot podium krijgt om zijn verhaal te doen ook bij BINCK mag hij zijn verhaal ventileren.

    Als er 1 analist de plank heeft misgeslagen in het afgelopen jaar is het die wel van de ING.
  3. Schip0100 3 augustus 2021 20:16
    quote:

    voda schreef op 11 januari 2021 11:24:

    DSM en TU Delft zetten lab op voor kunstmatige intelligentie

    Gepubliceerd op 11 januari 2021 11:22 | Views: 0

    DSM 11:03
    142,45 -0,50 (-0,35%)

    DELFT (ANP) - Speciaalchemiebedrijf DSM en de Technische Universiteit Delft slaan de handen ineen voor een gezamenlijk laboratorium voor kunstmatige intelligentie (AI). Het lab past als eerste in Europa kunstmatige intelligentie toe op de biowetenschappen en bioproductie, aldus het bedrijf en de universiteit. De eerste vijf jaar steekt DSM 2,5 miljoen euro in het lab.

    Het zogeheten Artificial Intelligence Lab for Biosciences is onderdeel van het Innovation Center for Artificial Intelligence (ICAI), waar kennis en talent wordt ontwikkeld op het gebied van kunstmatige intelligentie. Marcel Reinders, directeur van het TU Delft Bioengineering Institute, zal het lab leiden.

    Volgens DSM zijn de biowetenschappen een belangrijk hulpmiddel om klimaatverandering en de schaarste in grondstoffen aan te pakken en het wereldwijde voedselsysteem te verbeteren. Ook denkt DSM de tijd die innovatie kost te kunnen verkorten door biowetenschappen te integreren met digitale technologieën. In het lab worden straks kleine biologische deeltjes ontwikkeld, maar ook nagedacht over het verbeteren van grootschalige industriële processen.

    Het is het derde lab voor kunstmatige intelligentie in Delft. Er zijn al laboratoria voor kunstmatige intelligentie in winkels en bij de bankensector, zoals het AI for Retail Lab Delft van Ahold Delhaize en het AI for Fintech Lab van ING. De TU Delft investeert verder in 24 interdisciplinaire AI-laboratoria op verschillende gebieden om de samenwerking te bevorderen tussen wetenschappers die zich bezighouden met AI en wetenschappers uit andere vakgebieden.
  4. Schip0100 3 augustus 2021 21:11
    quote:

    Schip0100 schreef op 3 augustus 2021 20:16:

    [...]
    Die Voda!. Ik sta werkelijk versteld van zijn enorme nieuwshonger en zeker de objectiviteit waarmee hij post..Vervalt nooit in kritiek en mengt zich nooit in onzin-discussies. ( Die fout maak ik nog wel eens) Echt knap, maar ik denk dan, je moet toch wel een denktank achter je hebben?
    Nu even persoonlijk naar jou Voda.
    Zelfs al ben je full-time bezig met deze tak van sport dan is het toch in mijn ogen welhaast onmogelijk om overal een goed onderbouwde opinie over te hebben. Je bent sneller dan de info-sites die ik ken.

    Ik dacht eigenlijk dat je een iex medewerker was, die zich mengde in menig forum. Daar twijfel ik nu aan. Anderzijds, hoe kan iemand zo breed geinformeerd zijn ? Je bent op vele forums actief.
    Waar ik ook enorm benieuwd naar ben, is of jij die expertise om weet te zetten naar klinkende munt, ( gaat namelijk niet altijd samen) Wat is jouw beleggingsapproach? Long term? Vermoedelijk. Je lijkt me geen trader namelijk. Handel je wel met leverage? Ga je ook short?
    Ik moet dit alles wel. Maar dan is beleggen eerder traden, minder relaxed, andere tak van sport.
    Eelijk gezegd, als er twee miljoen op mijn bankrekening zou hebben staan, dan zou ik niet traden. Maar long term beleggen in kwaliteitsbedrijven, met hoge steady dividenden, de verhouding rust en rendement is dan optimaal. En periodiek inleggen. natuurlijk.
    Geef eens een inkijkje Voda. Ben er oprecht benieuwd naar.
  5. forum rang 4 Jan66 4 augustus 2021 08:05
    quote:

    Pierreterre schreef op 3 augustus 2021 16:57:

    Zoals eerder geschreven: Gewoon negeren die (ING) en andere analisten en gewoon je eigen koers varen. Dat heeft mij geen windeieren gelegd.
    Je moet niet alle analisten over 1 kam scheren er zitten (soms) goede analyses tussen.

    Ik ben het met je eens dat er een aantal een potje van maken en constant open deuren zitten in te trappen.
  6. forum rang 10 voda 5 augustus 2021 08:17
    DSM maakt simpel rekensommetje, maar vergeet reputatieschade
    Frank Gersdorf 4 aug   20:09

    In juli werd er in Heerlen betoogd tegen het besluit van DSM om het hoofdkantoor naar Maastricht te verplaatsen. Foto: Marcel van Hoorn/ANP

    De vergelijking met de aankondiging van de sluiting van de mijnen door premier Joop den Uyl in 1965 slaat de plank mis, om de simpele reden dat er in de jaren erop zo'n 65.000 banen in het zuiden van Limburg verdwenen, waarvan iets meer dan de helft bij de Staatsmijnen zelf. Als DSM zijn hoofdkantoor van Heerlen naar de Randstad of het buitenland verplaatst, moeten hooguit enkele honderden medewerkers meeverhuizen of op zoek gaan naar een andere werkgever.

    Maar toch. Het mogelijke vertrek doet de regio bij voorbaat veel pijn, vanwege de historische verbondenheid van DSM met Zuid-Limburg, maar ook omdat de regio in economisch opzicht toch al niet de sterkste van het land is, en dan telt elke baan mee.

    Een kleine halve eeuw na het neerhalen van de Lange Jan en de Lange Lies, de twee markantste schoorstenen van de Heerlense mijnen, worstelt de regio nog altijd met zijn industriële verleden. Ondanks de miljarden overheidssteun voor de vestiging of verhuizing van bedrijven als Nedcar en instellingen als APG en het CBS en de oprichting van wat aanvankelijk Rijksuniversiteit Limburg heette in Maastricht.

    Verkeerde lijstjes
    Dat geldt zeker voor Heerlen zelf. De gemeente was in de gloriejaren van de mijnbouw een van de welvarendste van Nederland, met de meeste warenhuizen en de meeste bontmantelwinkels. Nu is de stad een koploper als het gaat om werkloosheid, laag gemiddeld inkomen, ongeletterdheid, obesitas en criminaliteit. 'We staan op de verkeerde lijstjes veel te hoog', stelt Roel Leers, gemeenteraadslid in Heerlen.

    Leers, wiens partij Hart-Leers in de oppositie zit, vreest dat als het bestuurscentrum van DSM de regio verlaat, de statistieken nog dramatischer worden. Hij waarschuwt voor een nieuwe 'braindrain', waarbij hoogopgeleiden hun geluk elders beproeven. 'Er zijn nu al veel banen voor laaggeschoolden. De balans kan dan nog verder de verkeerde kant opslaan.'

    Bemiddelaar van formaat
    De lokale politicus pleit voor een 'bemiddelaar van formaat', die moet proberen om DSM voor de regio te behouden. Hij denkt daarbij aan Feike Sijbesma, die DSM van 2007 tot 2020 leidde. 'Sijbesma kent de regio, de mensen, het bedrijf en de overheid. Den Haag had hem ingeschakeld voor advies over de coronacrisis. Nu is er een nieuwe crisis.'

    Veel ongeloof is er in de regio voor het luttele subsidiebedrag van een paar miljoen euro waarvan DSM het kennelijk laat afhangen of het nieuwe hoofdkwartier in Maastricht komt of buiten Limburg. Maar de Belgische econoom Luc Soete begrijpt de rekensom van Sijbesma's opvolgersduo Dimitri de Vreeze en Geraldine Matchett wel.

    Kil besluit
    'De subsidie is zeker een factor die meespeelt', zegt Soete, die eerder rector magnificus van de Universiteit Maastricht was. 'Als het businessplan voor Amsterdam zonder de subsidie rendabeler is dan dat voor Maastricht, dan is die keuze niet heel gek.' Zo'n besluit kan 'kil' overkomen, maar 'veel bedrijven zouden dat zo doen'.

    De gemeente Maastricht en de provincie Limburg hadden DSM in totaal €3,5 mln aan bijdrages in het vooruitzicht gesteld, ongeveer 5% van de begroting van €70 mln voor de verbouwing van het beoogde pand nabij het station van Maastricht. Maar de subsidie van de provincie van €1,75 mln staat op de helling, vanwege verzet van de Provinciale Staten.

    Een woordvoerder van DSM benadrukt woensdagmiddag dat het concern nog altijd een 'voorkeur heeft om in de regio te blijven, omdat onze wortels daar liggen' en aanvankelijk voor de stad Maastricht koos vanwege haar 'internationale karakter'. De twee andere steden die met de discussie over de subsidies opnieuw in beeld komen, zijn Amsterdam en Bazel. Op het hoofdkantoor in Heerlen werkten tot de coronacrisis ongeveer 720 mensen.

    Angelsaksisch
    Minder begrip voor het rekensommetje van DSM heeft de Tilburgse econoom Sylvester Eijffinger. DSM heeft volgens de emeritus hoogleraar in de jaren van Sijbesma naar buiten toe sterk de nadruk gelegd op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar ontpopt zich nu als een concern dat gewoon op Angelsaksische leest is geschroeid. 'Als de vos de passie preekt, boer pas op je ganzen', zegt hij.

    'Het ging ze jarenlang om de stakeholders. Daarvan is het umfeld er een', stelt Eijffinger. 'Dat is nu losgelaten, het gaat ze alleen nog om de aandeelhouders. Dat is redelijk gênant. De reputatieschade is groter dan die paar miljoen subsidie.'

    Gemeenteraadslid Leers neemt het zijn stadsbestuur kwalijk dat DSM de benen pakt zonder iets voor de stad achter te laten. 'Als er betere banden met DSM waren geweest, dan had DSM toezeggingen kunnen doen voor compensatie, bijvoorbeeld een starterscentrum in hun oude hoofdkantoor of een financiering. De politiek hier is niet daadkrachtig.'

    Lees het volledige artikel: fd.nl/economie-politiek/1407183/dsm-m...
  7. forum rang 10 voda 5 augustus 2021 08:30
    quote:

    Schip0100 schreef op 3 augustus 2021 21:11:

    [...]Die Voda!. Ik sta werkelijk versteld van zijn enorme nieuwshonger en zeker de objectiviteit waarmee hij post..Vervalt nooit in kritiek en mengt zich nooit in onzin-discussies. ( Die fout maak ik nog wel eens) Echt knap, maar ik denk dan, je moet toch wel een denktank achter je hebben?
    Nu even persoonlijk naar jou Voda.
    Zelfs al ben je full-time bezig met deze tak van sport dan is het toch in mijn ogen welhaast onmogelijk om overal een goed onderbouwde opinie over te hebben. Je bent sneller dan de info-sites die ik ken.

    Ik dacht eigenlijk dat je een iex medewerker was, die zich mengde in menig forum. Daar twijfel ik nu aan. Anderzijds, hoe kan iemand zo breed geinformeerd zijn ? Je bent op vele forums actief.
    Waar ik ook enorm benieuwd naar ben, is of jij die expertise om weet te zetten naar klinkende munt, ( gaat namelijk niet altijd samen) Wat is jouw beleggingsapproach? Long term? Vermoedelijk. Je lijkt me geen trader namelijk. Handel je wel met leverage? Ga je ook short?
    Ik moet dit alles wel. Maar dan is beleggen eerder traden, minder relaxed, andere tak van sport.
    Eelijk gezegd, als er twee miljoen op mijn bankrekening zou hebben staan, dan zou ik niet traden. Maar long term beleggen in kwaliteitsbedrijven, met hoge steady dividenden, de verhouding rust en rendement is dan optimaal. En periodiek inleggen. natuurlijk.
    Geef eens een inkijkje Voda. Ben er oprecht benieuwd naar.
    Ik zie je post nu pas, vandaar de late reactie. Over die opinie, dat is inderdaad onmogelijk. Ik volg heel veel, en plaats ook enorm veel. Dat wil niet zeggen dat ik mij in alles (kan) verdiepen. Slecht de fondsen die ik in porto heb, bekijk ik echt goed.

    Zet ik al die kennis, inzichten etc. in klinkende munt om? Het antwoord is simpel, nee .
    Ik heb in het verleden enorme verliezen opgebouwd, die heden tendage nog steeds niet goedgemaakt zijn.
    Vorig jaar, en een gedeelte van dit jaar een klapper (in positieve zin) gemaakt met Novacyt, echter te laat winst genomen, en nu sta ik in de min daarmee. Ik had ook alles op 1 fonds gezet, geen verstandige keuze natuurlijk.
    Nu zit er wat meer spreiding in de porto, maar leunt erg zwaar op de chipfondsen ASML, ASMI.
    Deze doen het dit jaar erg goed.

    Beleggen was als een hobby begonnen, maar dat is uit de hand gelopen. Met name ook het posten op het IEX platform.
    Door diverse redenen ben ik vorig jaar gestopt met werken (ben nu 61 jaar). Ik moet nu leven van mijn gespaarde geld en van de beleggingen, en dat is geen gemakkelijke "taak".

    Om eerlijk te zijn, je moet echt over heel veel geld beschikken, om relaxt achterover te zitten. Dat heb ik dus niet. Gelukkig leef ik erg zuinig, en zijn mijn vaste lasten laag, mede doordat ik geen hypotheek meer heb.

    Succes verder met je beleggingen.

    Nog 1 tip: je gezondheid is onbetaalbaar en veel belangrijker dan een hoog saldo op je bankrekening.
  8. Joni-2 5 augustus 2021 08:51
    Orsted A/S: Ørsted tekent stroomafnameovereenkomst met Koninklijke DSM
    08/05/2021 | 07:31 uur BST

    Koninklijke DSM koopt duurzame elektriciteit van Ørsted om te voldoen aan de Noord Amerikaeisen als onderdeel van de wereldwijde vermindering van de uitstoot van broeikasgassen .

    Koninklijke DSM, een doelgericht wereldwijd wetenschappelijk bedrijf op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaam leven, heeft een overeenkomst voor de aankoop van stroom getekend met een zonne-energieproject dat Ørsted momenteel ontwikkelt in Texas als onderdeel van hun wereldwijde reis naar een broeikasgasreductie van 50% tegen 2030 in vergelijking met het basisjaar 2016.

    "We zijn verheugd om samen te werken met DSM in hun streven om aan al hun Noord-Amerikaanse elektriciteitsbehoeften te voldoen met hernieuwbare energie," zei Vishal Kapadia, Senior Vice President en Chief Commercial Officer van Ørsted Onshore.
  9. forum rang 4 Jan66 5 augustus 2021 12:37
    quote:

    voda schreef op 5 augustus 2021 08:30:

    [...]
    Ik zie je post nu pas, vandaar de late reactie. Over die opinie, dat is inderdaad onmogelijk. Ik volg heel veel, en plaats ook enorm veel. Dat wil niet zeggen dat ik mij in alles (kan) verdiepen. Slecht de fondsen die ik in porto heb, bekijk ik echt goed.

    Zet ik al die kennis, inzichten etc. in klinkende munt om? Het antwoord is simpel, nee .
    Ik heb in het verleden enorme verliezen opgebouwd, die heden tendage nog steeds niet goedgemaakt zijn.
    Vorig jaar, en een gedeelte van dit jaar een klapper (in positieve zin) gemaakt met Novacyt, echter te laat winst genomen, en nu sta ik in de min daarmee. Ik had ook alles op 1 fonds gezet, geen verstandige keuze natuurlijk.
    Nu zit er wat meer spreiding in de porto, maar leunt erg zwaar op de chipfondsen ASML, ASMI.
    Deze doen het dit jaar erg goed.

    Beleggen was als een hobby begonnen, maar dat is uit de hand gelopen. Met name ook het posten op het IEX platform.
    Door diverse redenen ben ik vorig jaar gestopt met werken (ben nu 61 jaar). Ik moet nu leven van mijn gespaarde geld en van de beleggingen, en dat is geen gemakkelijke "taak".

    Om eerlijk te zijn, je moet echt over heel veel geld beschikken, om relaxt achterover te zitten. Dat heb ik dus niet. Gelukkig leef ik erg zuinig, en zijn mijn vaste lasten laag, mede doordat ik geen hypotheek meer heb.

    Succes verder met je beleggingen.

    Nog 1 tip: je gezondheid is onbetaalbaar en veel belangrijker dan een hoog saldo op je bankrekening.
    Voda bedankt voor je eerlijk verhaal.
  10. forum rang 10 voda 9 augustus 2021 08:30
    DSM koopt eigen aandelen in
    Om aandelendividend af te dekken.

    (ABM FN-Dow Jones) DSM gaat 250.000 eigen aandelen inkopen om het aandelendividend voor 2021 af te dekken. Dat maakte het bedrijf maandag voorbeurs bekend.

    De inkoop heeft een waarde van circa 43 miljoen euro, op basis van de slotkoers van DSM op vrijdag 6 augustus. Het aantal in te kopen aandelen komt overeen met ongeveer 0,14 procent van het uitstaande aandelenkapitaal.

    De inkoop wordt naar verwachting nog afgerond in augustus.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  11. forum rang 4 Jan66 9 augustus 2021 11:30
    quote:

    voda schreef op 9 augustus 2021 08:30:

    DSM koopt eigen aandelen in
    Om aandelendividend af te dekken.

    (ABM FN-Dow Jones) DSM gaat 250.000 eigen aandelen inkopen om het aandelendividend voor 2021 af te dekken. Dat maakte het bedrijf maandag voorbeurs bekend.

    De inkoop heeft een waarde van circa 43 miljoen euro, op basis van de slotkoers van DSM op vrijdag 6 augustus. Het aantal in te kopen aandelen komt overeen met ongeveer 0,14 procent van het uitstaande aandelenkapitaal.

    De inkoop wordt naar verwachting nog afgerond in augustus.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999


    Dat betekend dat ze gemiddeld elke dag 15k moeten gaan kopen als ze voor 1 september klaar willen zijn.

  12. forum rang 6 izdp 10 augustus 2021 00:56
    Ongenoemd zijn hier de heren van "onze eigen" IEX.
    De dagelijkse beurscommentatoren zijn al jaren negatief over DSM als zijnde duur en te duur.
    AJK noemde DSM en IMCD in zijn podcast met Niels net voor de kerst de floppers van 2021.
    Noemde en noemt nog steeds DSM als cyclisch aandeel. Dan heb je toch echt niets begrepen van dit aandeel.
    Niels noemt zichzelf fundamenteel analist en leest veel beleggingsboeken.
    Kan die beter uit zijn boeken komen en zich verdiepen in de achtergronden van de bedrijven.
    Nu kiezen ze liever voor RDS en UNI als veilig. Snap ik werkelijk helemaal niets van.
    Twee bedrijven die behoren tot de meest vervuilende bedrijven op deze aardkloot.
    RDS is al 30 jaar lang een zwalkend oud fregatschip à la Johanna Maria.
    Een strategie als van een kip zonder kop en rijp voor lijkenpikkers.
    En ik maar denken dat goed beleggen vooral vooruitzien betekent.

    Trouwens je zal maar IEX-premie dokken voor advies.
    In hun rendementenlijstje 'vergeten' ze graag hun minnetjes of grote minnen.
    Martin Crum gaf vorig jaar begin augustus een sell-advies met koersdoel 115.
    De mooie winst die er viel te behalen werd natuurlijk een zeperd eerste klas.
    Bijna 2 maanden later zette die DSM op hold.
    Wat hold als je ze niet meer hebt als je braaf de adviezen opvolgt?
    Afijn dat hold hield die vast tot de dag van de laatste halfjaarcijfers en sloot die weer aan bij AJK: sell-advies met een nu 40 euro hoger koersdoel dus 155.
    Zijn analyse kon ik ff toevallig lezen. In 1 woord hopeloos slecht. Ik betwijfel of die het verslag heeft gelezen buiten de cijfertjes.
    Baseert zich puur op sec autonome groei, de afgezaagde dreun van verkopen materialentak en k/w.
    Ik kan dat met de beste wil van de wereld geen analyse noemen.
    Voorlopig wordt dat alweer genadeloos afgestraft qua koers en gemist dividend.

    Oh, voor de eerlijkheid noemde AJK wel ASML als topper voor 2021.
    Dus als je DSM had gedumpt en die had gekocht was je toch spekkoper geweest.
  13. forum rang 6 izdp 10 augustus 2021 01:13
    Het nieuwe rapport van IPCC benoemt naast stikstof heel nadrukkelijk methaan.
    Iets waar in NL zo ongeveer iedereen met een boog omheen loopt.
    Vee en stikstof geeft al genoeg hoofdpijn?
    Hoe nu met al die runderen en hun enorme methaanuitstoot?
    Bovaer wacht op goedkeuring en heeft na verkrijging, vandaag een wereldmarkt cadeau gekregen van het IPCC.
  14. forum rang 4 Jan66 11 augustus 2021 09:32
    quote:

    izdp schreef op 10 augustus 2021 01:13:

    Het nieuwe rapport van IPCC benoemt naast stikstof heel nadrukkelijk methaan.
    Iets waar in NL zo ongeveer iedereen met een boog omheen loopt.
    Vee en stikstof geeft al genoeg hoofdpijn?
    Hoe nu met al die runderen en hun enorme methaanuitstoot?
    Bovaer wacht op goedkeuring en heeft na verkrijging, vandaag een wereldmarkt cadeau gekregen van het IPCC.
    Ik heb al een lange tijd het gevoel dat de politiek het niet meer weet welke richting we op moeten.

    De energie transitie is feitelijk nu al mislukt, elk land doet maar wat politici kakelen weer als een kip zonder kop zonder enige kennis van de feiten.

    Het grootste probleem is dat er te veel mensen op deze aardbol rondlopen!!!!!!!

378 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Marktomstandigheden DSM-Firmenich verbeteren sterk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links