Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,280 23 apr 2024 11:10
  • -0,060 (-0,22%) Dagrange 27,260 - 27,580
  • 11.424 Gem. (3M) 80,2K

Waar beleggen jullie nog meer in

4.692 Posts
Pagina: «« 1 ... 190 191 192 193 194 ... 235 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Lingus 26 juli 2021 22:43
    De 23% koersdaling van INmune (INMB) zie ik als overdreven. XPro1595, sinds kort pegipanermin genaamd, is een molecuul met een fascinerende werking. Volgens de INmune webite (automatisch vertaald): "Xpro1595 is heel anders dan de momenteel goedgekeurde TNF-remmers. Xpro1595 is een selectieve TNF-remmer van de tweede generatie die oplosbaar TNF (sTNF) neutraliseert zonder transmembraan-TNF (tmTNF) te beïnvloeden. Momenteel goedgekeurde TNF-remmers zijn niet-selectief en blokkeren zowel sTNF als tmTNF. sTNF is de "slechte" TNF die het doelwit zou moeten zijn bij de behandeling van AD. tmTNF is de goede TNF - moet met rust worden gelaten. De veiligheidsbijwerkingen van momenteel goedgekeurde TNF-remmers (verhoogd risico op: infectie, kanker en neurologische problemen, met name multiple sclerose) zijn te wijten aan off-target blokkering van tmTNF. Dit theoretische verschil bij de mens wordt ondersteund door meer dan 30 preklinische onderzoeken in bijna een dozijn CZS-ziektemodellen die XPro1595 gebruiken. In feite, de veiligheidsbijwerkingen die zijn waargenomen bij niet-selectieve TNF-remmers die zich richten op de "goede" (tmTNF) en "slechte" (solTNF) TNF zijn niet waargenomen bij dieren die werden behandeld met XPro1595 - die zich alleen op de "slechte" (solTNF) richt. Bij de ziekte van Alzheimer is XPro1595 getest in meerdere diermodellen door drie onafhankelijke laboratoria. In elk geval bleek XPro1595 de cognitie te verbeteren, de verwijdering van toxisch celafval te vergemakkelijken, neuronale communicatie te redden en immuuncelprofielen te normaliseren. In het bijzonder is aangetoond dat XPro1595: neuronale communicatie te redden en immuuncelprofielen te normaliseren. In het bijzonder is aangetoond dat XPro1595: neuronale communicatie te redden en immuuncelprofielen te normaliseren. In het bijzonder is aangetoond dat XPro1595:

    Blokkeerde de ontwikkeling van amyloïde pathologie in een muismodel van de ziekte van Alzheimer (3xTgAD).
    Voorkwam het verlies van neuroncommunicatie en cognitieve stoornissen in een ander (tgCRND8) muismodel van de ziekte van Alzheimer.
    In een derde muismodel (5xFAD) van de ziekte van Alzheimer voorkwam XPro1595 dat jonge muizen amyloïdepathologie, cognitieve stoornissen en disfunctie in neuronale communicatie ontwikkelden. Bij oudere muizen die al Alzheimer-achtige pathologie hadden, verminderde XPro1595 amyloïde, verbeterde cognitie en redde de neuroncommunicatie. Bovendien normaliseerde XPro1595 zowel de aangeboren als de adaptieve immuunrespons.
    Verzwak de disfunctie in neuronale communicatie en cognitieve stoornissen bij ratten van normale leeftijd."

    Bron: www.inmunebio.com/index.php/en/scienc...

    Zie ook: www.youtube.com/watch?v=iykDvswAff0

    De fase 1b gegevens die vandaag gepubliceerd zijn wijzen op een mogelijke omkering in de hersens van de Alzheimer-patiënten: "Dit is de eerste keer in mijn carrière dat ik positieve veranderingen heb gezien, en in zo'n kort tijdsbestek. Dit is echt opwindend", zegt Maxime Descoteaux, Chief Scientific Officer bij Imeka Solutions, de imaging Contract Research Organization (CRO) die heeft baanbrekend werk verricht op het gebied van nieuwe statistieken voor beeldvorming van witte stof. "De schijnbare vezeldichtheid neemt af met axonale degeneratie, en dit wordt altijd gezien bij patiënten met de ziekte van Alzheimer. Het is ongekend om AFD te zien toenemen met een therapie in slechts drie maanden, vooral omdat AFD het meest toeneemt op de locaties die het zwaarst zijn getroffen door de ziekte van Alzheimer."

    Bron: us15.campaign-archive.com/?e=c1a80f05... (automatisch vertaald)

    Als ik het goed begrijp zorgt pegipanermin (XPro1595) voor een toename van vezeldichtheid in het hersengebied dat normaliter het eerst zijn vezeldichtheid verliest in Alzheimer. Nu dit is gemeten wil INmune ook weten of dit omkeren van de Alzheimer aftakeling ook resulteert in een verbetering van cognitie, het liefst aanhoudend en langdurig. Voorlopig blijf ik in INMB, ik heb mijn inleg er al uit. Het zal tijd kosten, maar ik zie nog steeds een ondergewaardeerd bedrijf met goede kansen in een hele grote markt. Marketcap van ca $260M is te laag.
  2. forum rang 4 Wall Street Trader 28 juli 2021 11:43
    Congratulations BigMoepf with your gains on SAVA, great run!

    I intend to buy some more shares of Mithra (EBR:MITRA). Fornier is selling at the market to help his friends from LDA Capital Limited gain cheap shares.

    The stock is quite undervalued. At these price levels ~ € 19.50 - € 20.00 it's a relative good entry point.

    See the KBC Securities Mithra (Buy) PT EUR 34.50 Analyst Report below.
  3. Gerard1968 29 juli 2021 16:28
    quote:

    Acht schreef op 29 juli 2021 15:27:

    Cassava: Encouraging Interim Results at 9 Months from an Open-label Study of Simufilam in Patients with Alzheimer’s Disease
    alz.confex.com/alz/2021/meetingapp.cg...
    Hierbij de bijbehorende persberichten:
    www.cassavasciences.com/news-releases...
    www.cassavasciences.com/news-releases...
    De koers reageert behoorlijk heftig op deze data. Was wellicht toch iets teveel opgelopen de afgelopen dagen...
  4. forum rang 4 Lingus 29 juli 2021 20:20
    Ik was de hele dag op pad, maar blij dat ik wat Cassava (SAVA) heb kunnen kopen met een langlopende order op $104. De koers van vandaag is een joekel van een achtbaan. De resultaten zijn gewoon goed: 3 punten cognitieverbetering en ook biomarker- en gedragsverbeteringen. Kleine studie en open label, dat wel. Zal me benieuwen wat analisten hiervan gaan maken en vooral wat de FDA hiervan gaat maken.

    Edit: de eerste koersdoelverhoging komt net binnen: JonesTrading, PT $215.
  5. forum rang 4 harvester 29 juli 2021 22:45
    Lingus wat vind je van Anavex. Die kwam ook met nieuws en daalde minder hard 14% dan Cassava 23% en met een verhandeld volume dat dichter bij het normale volume ligt dan zoals het vandaag bij Cassava was.
    Allebei wat meegetrokken door de Annovis tegenvaller en de 60% daling aldaar.

  6. forum rang 4 Lingus 30 juli 2021 10:50
    @ holenbeer: discord.gg/5R7KCacu

    @ harvester: Alle Alzheimer-aandelen die ik volg zakten gisteren op de Annovis-flop. Ik heb nooit een positie in Annovis gehad, hun verhaal kon mij niet overtuigen.

    Cassava wordt enorm gehypt in de richting van een Breakthrough Therapy Destination (BTD) met daaraan gekoppeld een snelle voorwaardelijke FDA-goedkeuring. Joe Springer vaart die koers nogal agressief en heeft invloed op de markt, vooral het onervaren deel van de markt, is mijn indruk. Onervaren beleggers denken dat een BTD en voorwaardelijke goedkeuring door de FDA broodjes hamburger zijn die maximaal 10 minuten bereidingstijd nodig hebben en zijn dan teleurgesteld dat er gisteren op dat vlak geen nieuws was. Een combinatie van Annovis-flop en beginners-ongeduld zorgde voor een uiteindelijk flinke daling van Cassava, is mijn indruk.

    Anavex volgt een degelijke, klassieke Fase 1-2-3-4 route, netjes placebogecontroleerd en dubbelblind, met aanvullende studies zoals we die gisteren gepubliceerd zagen, om een overtuigend NDA-dossier in te kunnen dienen.

    Cassava volgt een avontuurlijke en agressieve koers naar goedkeuring. De CEO maakt er ook geen geheim van dat Cassava wat hem betreft snel verkocht wordt, want hij heeft geen interesse in het leiden van een pharma met verkooporganisatie.

    Ik weet op dit moment echt niet wie het eerst bij de approval-finish aankomt en investeer in beide ongeveer evenveel, naast nog een handvol andere Alzheimerspelers.

    Nog steeds moeten Alzheimer-onderzoekers werken met hypotheses, want de oorzaak/oorzaken is/zijn nog niet aangetoond. Nog steeds kunnen Cassava en Anavex uiteindelijk falen of overtroffen worden door beter werkende medicijnen van bijvoorbeeld Cortexyme, INmune, Denali, enz. enz. enz.

    Spannende en boeiende tijden!
  7. forum rang 4 Lingus 31 juli 2021 10:04
    Waar gaat het heen met Cassava (SAVA)? Kan het met de fase 2b resultaten op korte termijn een BTD en versnelde/voorlopige FDA-goedkeuring krijgen? Of gaat Cassava geen FDA-goedkeuring krijgen en moet het eerst een grotere, placebo-gecontroleerde en dubbelblinde fase 2/3 studie doen? Zoals Anavex doet en daarmee 2 tot 3 jaar vooruitloopt.

    Op dit moment werk ik met de hypothese dat zowel Cassava als Anavex aan een Alzheimermedicijn werken dat goedgekeurd gaat worden en als eerste écht werkende medicijnen op de markt komen. In het eerste scenario komt Cassava als eerste op de markt, in het tweede scenario komt Anavex als eerste op de markt.

    Beide kampen hebben aanhangers die subtiel of luidkeels hun standpunten beargumenteren, met Springer en Feuerstein aan de uiteinden. Het zijn ook argumenten die hout snijden. Het is deze onzekerheid, versterkt door commentaren waardoor beleggers massaal verkochten. Ik vraag me dan wel af: wie zijn de kopers? Avonturiers? Zakenbanken? Durffondsen? Of zijn er al farmaceuten die inslaan?

    Met deze bipolaire koers kan geld verdiend worden en dat is me ook gelukt de afgelopen anderhalf jaar. Als Cassava compleet failliet gaat, heb ik nog steeds 67% winst. Ik zit er dan ook ontspannen in en geniet van de achtbaan.
  8. forum rang 4 Lingus 31 juli 2021 16:38
    quote:

    BigMoepf schreef op 31 juli 2021 12:52:

    SAVA begint terug heel interessant te worden in mijn ogen. Maandag vermoedelijk terug instappen voor het volgende ritje. Dit is puur massa-hysterie. Het product maakt een goede kans om tot een medicijn te raken in een openliggende markt.
    Mee eens BigMoepf. Ik heb mezelf een limiet gesteld met Cassava en met de laatste aankoop op $104 (een koopje, dacht ik...) zit ik aan mijn taks, anders had ik zeker bijgekocht op deze waarden. De fase 2b resultaten zijn te goed om te negeren, zelfs in aanmerking nemend dat de studie open label was. Zelfs als blarcamesine eerder op de markt komt in Alzheimer, zou simufilam wel eens beter kunnen zijn dan blarcamesine.
  9. forum rang 4 holenbeer 31 juli 2021 16:59
    quote:

    Lingus schreef op 30 juli 2021 10:50:

    @ holenbeer: discord.gg/5R7KCacu

    @ harvester: Alle Alzheimer-aandelen die ik volg zakten gisteren op de Annovis-flop. Ik heb nooit een positie in Annovis gehad, hun verhaal kon mij niet overtuigen.

    Cassava wordt enorm gehypt in de richting van een Breakthrough Therapy Destination (BTD) met daaraan gekoppeld een snelle voorwaardelijke FDA-goedkeuring. Joe Springer vaart die koers nogal agressief en heeft invloed op de markt, vooral het onervaren deel van de markt, is mijn indruk. Onervaren beleggers denken dat een BTD en voorwaardelijke goedkeuring door de FDA broodjes hamburger zijn die maximaal 10 minuten bereidingstijd nodig hebben en zijn dan teleurgesteld dat er gisteren op dat vlak geen nieuws was. Een combinatie van Annovis-flop en beginners-ongeduld zorgde voor een uiteindelijk flinke daling van Cassava, is mijn indruk.

    Anavex volgt een degelijke, klassieke Fase 1-2-3-4 route, netjes placebogecontroleerd en dubbelblind, met aanvullende studies zoals we die gisteren gepubliceerd zagen, om een overtuigend NDA-dossier in te kunnen dienen.

    Cassava volgt een avontuurlijke en agressieve koers naar goedkeuring. De CEO maakt er ook geen geheim van dat Cassava wat hem betreft snel verkocht wordt, want hij heeft geen interesse in het leiden van een pharma met verkooporganisatie.

    Ik weet op dit moment echt niet wie het eerst bij de approval-finish aankomt en investeer in beide ongeveer evenveel, naast nog een handvol andere Alzheimerspelers.

    Nog steeds moeten Alzheimer-onderzoekers werken met hypotheses, want de oorzaak/oorzaken is/zijn nog niet aangetoond. Nog steeds kunnen Cassava en Anavex uiteindelijk falen of overtroffen worden door beter werkende medicijnen van bijvoorbeeld Cortexyme, INmune, Denali, enz. enz. enz.

    Spannende en boeiende tijden!
    DAnk! We gaan weer een rit maken. Wat een rollercoaster.
  10. forum rang 4 holenbeer 31 juli 2021 17:02
    quote:

    Lingus schreef op 31 juli 2021 16:38:

    [...]
    Mee eens BigMoepf. Ik heb mezelf een limiet gesteld met Cassava en met de laatste aankoop op $104 (een koopje, dacht ik...) zit ik aan mijn taks, anders had ik zeker bijgekocht op deze waarden. De fase 2b resultaten zijn te goed om te negeren, zelfs in aanmerking nemend dat de studie open label was. Zelfs als blarcamesine eerder op de markt komt in Alzheimer, zou simufilam wel eens beter kunnen zijn dan blarcamesine.
    En wat te denken van een mogelijke combo? SpAnnende tijden. En wellicht hebben we er zelf ooit nog iets aan als patiënt.
  11. forum rang 4 holenbeer 1 augustus 2021 09:23
    Van een Arrowhead-forum:
    China seems to be making good progress (at least in mice). Here is an article for treating Alzheimer's using RNAi. advances.sciencemag.org/content/6/41/... Getting across the blood/brain barrier is a major challenge, but somebody will eventually find a way.

    RNAi is RNA-interferentie, het uitschakelen van de expressie van een gen dat codeert voor een eiwit door het RNA uit te schakelen. Dus niet het DNA veranderen, zoals Crispr-Cas, maar het RNA dat de boodschap van het DNA overbrengt te silencen.
  12. forum rang 6 gbakl 1 augustus 2021 12:42
    FRA | 22UA | US09075V1026 | EUR
    BioNTech SE
    € 273,50
    .
    nieuwe maand en nieuwe kansen
    even op een onbewaakt moment dit forum doorgelezen en wat blijkt?
    geen of nauwelijks interesse voor BioNtec ofschoon de prestatie van de afgelopen maand schreeuwt
    om wat meer exposure

    alleen al door het Covid verhaal was het een inkoppertje, veel meer nog dan Pfizer.
    maar BioNtec is natuurlijk meer:
    .
    Company Profile
    An der Goldgrube 12
    Mainz 55131
    Germany
    49 6131 9084 0
    www.biontech.deSector(s): Healthcare
    Industry: Biotechnology
    Full Time Employees: 2,200
    BioNTech SE, a biotechnology company, develops and commercializes immunotherapies for cancer and other infectious diseases. The company is involved in the developing of FixVac product candidates, including BNT111, which is in Phase I clinical trial for advance melanoma; BNT112 that is in Phase I/IIa trial for prostate cancer; BNT113, which is in Phase I/II trial to treat HPV+ head and neck cancers; BNT114 that is in Phase I clinical trial for triple negative breast cancer; BNT115 in a Phase I trial in ovarian cancer; and BNT116 for non-small cell lung cancer.It also develops neoantigen specific immunotherapies, such as Autogene cevumeran (BNT122), which is in Phase II clinical trial for first-line melanoma, as well as in Phase I clinical trial to treat multiple solid tumors; mRNA intratumoral immunotherapy comprising SAR441000 that is in Phase I clinical trial for solid tumors; and BNT141 and BNT142 to treat multiple solid tumors. In addition, the company develops RiboCytokines, which include BNT151, BNT152, and BNT153 for multiple solid tumors; chimeric antigen receptor T cell immunotherapies, such as BNT211 to treat multiple solid tumors, and BNT221 for other cancers; and checkpoint immunomodulators consisting of GEN1046 and GEN1042, which are in Phase I/II a clinical trial to treat multiple solid tumors. Further, it develops BNT321, an IgG1 monoclonal antibody, which is in Phase I/IIa clinical trial for pancreatic cancer; BNT411, small molecule immunomodulator product candidate for solid tumors; prophylactic vaccine for COVID-19 and Influenza; and infectious disease immunotherapies and rare disease protein replacement therapies. The company has collaborations with Genentech, Inc.; Sanofi S.A.; Genmab A/S; Genevant Sciences GmbH; Pfizer Inc.; Shanghai Fosun Pharmaceutical (Group) Co., Ltd.; and Regeneron Pharmaceuticals, Inc. BioNTech SE was incorporated in 2008 and is headquartered in Mainz, Germany.
4.692 Posts
Pagina: «« 1 ... 190 191 192 193 194 ... 235 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links