Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ordina -Juli 2021

385 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Toddemij 30 juli 2021 10:50
    quote:
    Profitmaker schreef op 30 juli 2021 10:11:
    @ Bikkelharde winst:

    Zo PM komt ook aan boord op 3,46
    En als die aan boord komt, dan weet u het intussen wel. €

    Was je gisteren ook al, maar op een veel hogere koers. Die portie zeker net op tijd verkocht?

    Precies, deze blaaskaak komt zgn altijd ff bij een daling "stukken" opnemen maar dat is altijd maar op papier. Hij heeft blijkbaar zo'n aandacht nodig. Zijn posts verraden soms zijn dommigheid zoals hij gisteren ook al zei dat hij binnenkwam en "aandelen kocht". PM is door velen al bestempeld als PraatjesMaker, dan weet je het wel.
  2. Toddemij 30 juli 2021 10:52
    Wellicht nog eens lezen: Als je na zo'n dag van gisteren alles eens wat met realiteit bekijkt.... We zijn van rond 2 euro doorgeschoten naar 3,20..en verder naar 3,60...toen nog eens naar 4 euro en iets meer. Hoge dividend was destijds een belangrijke trigger alsmede de veelbelovende cijfers. We zijn dus verdubbeld in koers. Zelf ben ik er rond 1,90 ingestapt. Ik vond het wel erg hard gaan en heb series callopties geschreven toen de koers 3,66 was. Juist omdat ik me realiseerde dat men wel erg enthousiast omhoog ging. Calls 3,60 en 4,00 en 4,50. Nu vallen de cijfers gewoon tegen zeker als je het 2e kwart in ogenschouw neemt. Stel je voor dat, behalve die eenmalige zaken uit het 1e hj buiten beschouwing latend, de trend doorzet....dan is deze koers rond 3,67 nog goed betaald. Je zal toch een duidelijke groei moeten zien, wat ook door een ieder was verondersteld. M.a.w. de correctie is een hele correcte. Men zal met een duidelijk beter verhaal moeten komen bij de volgende update wil men weer aan een stijging gaan denken. Gezien de stijgende personeels- en wervingskosten zal dat nog een uitdaging worden. P.s Ik heb nog genoeg in portefeuille van Ordina maar wel van 35% voorlopig afscheid genomen. Rest staat als dekking van de calls nog erin.
  3. Edsje 30 juli 2021 10:56
    Het is een harde val deze dagen maar structureel is en blijft de tent op orde. Belangrijkste is toch dat de strategie werkt voor omschakeling naar business solutions ipv uurtje factuurtje (al loopt dat nog steeds goed) en het verloop onder personeel beperkt is.
    Heb helaas vorige week te vroeg de positie uitgebreid rond de 4,05 dus ik lever wel wat in van de winst vanaf 1e aankopen (1.99....wie kent ze nog....). Al met al geen enkele reden uit te stappen. Fundamenteel ok, technisch nog steeds in de trend omhoog ondanks de forse correctie al zal er voorlopig geen grote stijging in zitten, ff geduld weer.
  4. forum rang 4 K. Wiebes 30 juli 2021 11:45
    quote:

    Toddemij schreef op 30 juli 2021 10:52:

    ...Nu vallen de cijfers gewoon tegen zeker als je het 2e kwart in ogenschouw neemt. Stel je voor dat, behalve die eenmalige zaken uit het 1e hj buiten beschouwing latend, de trend doorzet....dan is deze koers rond 3,67 nog goed betaald. Je zal toch een duidelijke groei moeten zien, wat ook door een ieder was verondersteld. M.a.w. de correctie is een hele correcte. Men zal met een duidelijk beter verhaal moeten komen bij de volgende update wil men weer aan een stijging gaan denken. Gezien de stijgende personeels- en wervingskosten zal dat nog een uitdaging worden...
    Zo kijk ik er min of meer ook tegenaan. Er waren dus die kosten voor de regeling van dat dispuut en ik
    las nog wat over verbouwingskosten.

    Voor wat 't dan waard is:
    Wanneer ik die 3,5 met 1,6 + 1 MLN wat opleuk, kom ik op 6,1 voor Q2. Zo'n 6,5 cent per aandeel.
    Maal 4 maal K/W 12 = 3,12. Plus 14 cent dividend = 3,26. Dat is zo'n beetje het koersniveau van
    Maart-April-Mei. Met de opstoot, vanaf daar, naar boven de 4, was het aandeel "priced for perfection";
    en die perfection was er bij lange na niet.

    Dan zou je eventueel die 3,26 als "ondergrens" kunnen nemen. Maar er blijven veel onzichtbare en
    onzekere factoren: bijvoorbeeld de sinds lang verwachte acquisitie(s), het verloop van eigen per-
    soneel en de aantallen externen, die ze al dan niet noodgedwongen tóch in de arm moeten nemen.
  5. nescio 30 juli 2021 14:13
    quote:

    Toddemij schreef op 30 juli 2021 10:50:

    quote:
    Profitmaker schreef op 30 juli 2021 10:11:
    @ Bikkelharde winst:

    Zo PM komt ook aan boord op 3,46
    En als die aan boord komt, dan weet u het intussen wel. €

    Was je gisteren ook al, maar op een veel hogere koers. Die portie zeker net op tijd verkocht?

    Precies, deze blaaskaak komt zgn altijd ff bij een daling "stukken" opnemen maar dat is altijd maar op papier. Hij heeft blijkbaar zo'n aandacht nodig. Zijn posts verraden soms zijn dommigheid zoals hij gisteren ook al zei dat hij binnenkwam en "aandelen kocht". PM is door velen al bestempeld als PraatjesMaker, dan weet je het wel.
    hoe vervelend en irritant pm over mag komen, heeft hij mijn inziens toch wel een aantal keren de plank behoorlijk goed geraakt., Helaas trapte ik gisteren in zijn voorspelling om op 3,60 in de stappen, wat ik dus ook gedaan heb, denk dat niemand verwachtte dat de Koers vandaag zo zou vallen, tot 3,46, maar serieus dat is een een scherpe inkoopprijs, dus laten we hopen dat pm gelijk krijgt en zo profiteren we van zijn enorme wijsheid:-)
  6. forum rang 4 Brimily 30 juli 2021 16:11
    quote:

    nescio schreef op 30 juli 2021 14:13:

    [...]hoe vervelend en irritant pm over mag komen, heeft hij mijn inziens toch wel een aantal keren de plank behoorlijk goed geraakt., Helaas trapte ik gisteren in zijn voorspelling om op 3,60 in de stappen, wat ik dus ook gedaan heb, denk dat niemand verwachtte dat de Koers vandaag zo zou vallen, tot 3,46, maar serieus dat is een een scherpe inkoopprijs, dus laten we hopen dat pm gelijk krijgt en zo profiteren we van zijn enorme wijsheid:-)
    Hij duikt overal op: Prosus , Fugro, Ordina enz.
    Hij zit nooit scheef, doet alles goed.
    Praatjes Maker
  7. Knal en vuurrood 30 juli 2021 16:21
    Ingestapt op 3.51, ik verwacht een korte herstel in de komende paar dagen en rustige groei over de jaren.
    Goed bedrijf met lekkere dividend en met redelijke omzetgroei en winstgroei verwachtingen. En met een zeker geen slechte koerswinst verhouding. Kans op faillissement is nihil. Zeer klein risico en grote mogelijkheden naar mijn mening.

    Bedankt voor deze aanbieding door de overreactie
  8. forum rang 4 Brimily 30 juli 2021 17:41
    quote:

    nescio schreef op 30 juli 2021 16:34:

    [...]dat is het zeker, maar ook met Fugro was hij de lachende derde
    Als je altijd maar roeptoetert komt het moment dat je een keer het gelijk aan je zijde hebt. Ik probeer mijn gedachten altijd te toetsen aan Posts op een forum. En daar kom ik hem vaak tegen . De manier waar hij op schrijft stoort mij.
  9. NBWO 30 juli 2021 19:48
    quote:

    profeetM schreef op 30 juli 2021 11:45:

    Heel bijzonder dat, met de weet voor hen die langer meedoen, dat ORD vrijwel altijd te kampen heeft met een relatief mager 2Q, dus nu ook weer. Dat gaat herstellen in 2H21.
    Laten we het hopen! Ingestapt op 3.78 gisteren.

    Wat ik goed nieuws vind is de groei in Q2 in aantal medewerkers.
  10. Emmen2019 30 juli 2021 20:13
    Als ik 1 les geleerd heb de afgelopen jaren sinds ik begon met beleggen in oa Ordina en nog wat bedrijven , op het moment dat de koers onder uit gaat en ik zit LT in dat bedrijf gewoon blijven zitten terwijl je Geknipt en Geschoren wordt , door dit te leren heb ik voorkomen alsmaar flink te verliezen op mijn beoogde rendement dat ik voor ogen heb . soms moet je dat wel 1 of meerdere jaren wachten alvorens je uiteindelijk het beoogde rendement inderdaad alsnog weet te behalen.

    Het heeft mij dus geen enkele moeite gekost om gisteren en vandaag geen stukken Ordina te Verkopen , Kijk eind dit jaar maar eens weer waar de koers dan staat is mijn stand punt.

    Fijn weekeind allemaal gewenst vanaf mijn vakantie adres in Valkenburg waar het genieten is .

    Emmen2019
  11. nescio 31 juli 2021 11:02
    quote:

    Brimily schreef op 30 juli 2021 17:41:

    [...]
    Als je altijd maar roeptoetert komt het moment dat je een keer het gelijk aan je zijde hebt. Ik probeer mijn gedachten altijd te toetsen aan Posts op een forum. En daar kom ik hem vaak tegen . De manier waar hij op schrijft stoort mij.
    mij ook, maar mocht hij inderdaad scoren zoals hijzelf beweert, dan krijg je daar wel een soort van kapsones van, daar kan je eigenlijk niets aan doen en ga je in de 3e persoon spreken. Schijn je niets tegen te kunnen doen, is geen pilletje of vaccin voor.
  12. forum rang 6 Gadus morhua 31 juli 2021 11:19
    quote:

    nescio schreef op 31 juli 2021 11:02:

    [...]mij ook, maar mocht hij inderdaad scoren zoals hijzelf beweert, dan krijg je daar wel een soort van kapsones van, daar kan je eigenlijk niets aan doen en ga je in de 3e persoon spreken. Schijn je niets tegen te kunnen doen, is geen pilletje of vaccin voor.
    Het is natuurlijk heel leuk om een succesvolle trade te willen uiten/delen.
    Aan de andere kant zul je maar weinig mensen dat willen doen met een gemaakte blunder of teleurstellend groot verlies.

    Ik ben nog niet ''De Loser'' tegengekomen op het IEX-forum , hi hi

    En van je fouten kun je nog iets leren en hierover delen met anderen?
385 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links