Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,465 19 apr 2024 17:37
  • -0,005 (-0,01%) Dagrange 32,920 - 33,550
  • 9.995.595 Gem. (3M) 7,5M

Rebound Shell

1.483 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 ... 75 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 24 juli 2021 22:51
    Ik zat van de week te denken. Eigenlijk is het niet gek dat de koers achterblijft. Uitgaande van een 0% groei scenario kwam ik uit op een koersdoel van 23e ovb forward p/e. Echter, logisch dat het nu niet op het bord staat. Uiteindelijk gaat het om de olie prijs en die is onzeker net zoals de gehele toekomst van dit fonds. Dus eerst zien dan geloven. De koers zal achter de olie prijs aanlopen. Shell zal 20+ doen als brent over 12 maanden boven de 60 staat.
  2. forum rang 7 ff_relativeren 27 juli 2021 21:57
    Hoi @ Maria Geertruida. Shell zorgt alleen voor de gasproduktie offshore Trinidad & Tobago. Het is het bedrijf Atlantic LNG dat het gas omzet naar LNG. (dat gebeurt onshore) De eigenaren van Atlantic LNG zijn :

    National Gas Company of Trinidad & Tobago, British Petroleum, Repsol YPF, en Suez.

    Meer informatie over Atlantic LNG : atlanticlng.com/about-us/atlantic-at-... .
  3. forum rang 6 Daan 008 28 juli 2021 22:51

    Volgens mij begint Shell dubbel rendabel te worden

    - Gasprijs momenteel gemiddeld voor het derde kwartaal = 3.788
    nl.investing.com/commodities/natural-...

    - Brent olie momenteel gemiddeld voor het derde kwartaal = 74.16 dollar/barrel
    nl.investing.com/commodities/brent-oi...

    - WTI olie momenteel gemiddeld voor het derde kwartaal = 72.61 dollar/barrel
    nl.investing.com/commodities/crude-oi...

    De prijs van Gas is een koers zoals die toen bij de overname van BG Group was, naderhand is de gas prijs beginnen onderuit gaan.
    Gas is het hulp middel bij uitstek voor de productie van H2 en zorgt hierdoor dat een daling van de gasprijzen nog niet voor eerst volgende maanden/jaren kan gaan zijn.
    Met de overname van BG toen had Shell de verwachting dat het verlies aan inkomsten uit lagere olie prijzen ruim zouden worden gecompenseerd door de gas inkomsten. Helaas daalde de gasprijzen en liep de overname van BG net zoals met de Prelude als het ware op een sisser af.

    De stijgende gasprijzen thans kunnen de verwachtingen van toen nu ruim gaan voldoen en samen met de hogere olieprijzen kunnen de verwachtingen voor Q3 wel eens uit de pan gaan springen.

    De eerste maand van Q3 is bijna om, deze vooruitzichten dragen er toe bij dat ik mijn aandeeltjes nog niet op 1, 2, 3 van de hand ga doen.

    Graag jullie visie hier over.
  4. Geer 28 juli 2021 23:40
    Hoi @Daan 008,

    T.o.v. de andere oil majors, heeft Shell een veel grotere omzet/winst verhouding in Gas geloof ik. Als ik naar de posities kijk die Shell heeft, met name in LNG, dan zitten deze voornamelijk in Noord-Amerika en Asia-Pacific. Voornamelijk Asia zal de vraag naar LNG nog jarenlang groeien. Denk dat de stijgende gasprijs daarom heel erg in het voordeel van Shell zal gaan werken, vanwege de price-lag in bepaalde contracten en de positieve impact die dit nog zal hebben later dit jaar. En zoals je al aangaf, de prijs nu op hetzelfde punt staat, als op het moment van overname BG Group. Een krimpende olie positie in productie volume, zal daardoor denk ik ook minder impact hebben en zou goed kunnen worden opgevangen. Je ziet ook dat Total en Exxon nog catch-up aan het spelen zijn m.b.t LNG capaciteit met projecten in bijv. Mozambique. Shell investeert daarnaast nog steeds in LNG, bijv. met LNG Canada, a major liquefied natural gas processing facility en nog steeds in nieuwe LNG charters.

    Ik hou mijn aandelen daarom ook stevig vast. Wel enorm benieuwd naar morgen m.b.t. de outlook van het bestuur en duidelijkheid over hoe ze de Cashflow gaan verdelen.
  5. forum rang 6 Daan 008 29 juli 2021 08:33

    @Geer
    Bedankt voor je weer woord en succes

    Resultaten zijn mijn inziens positief.
    Dividend en de start van het inkoopprogramma lijken mij via deze weg (30% van de cashflow) best houdbaar.
    De 30% van de cashflow werd omzeggens in 2 gedaan 48.65% naar dividend en 51.35% naar het inkoopprogramma.
  6. forum rang 5 cash is king 29 juli 2021 12:03
    Het bezit van de zaak is het einde van het vermaak, of niet in dit geval? Zelf twijfel ik. Snap persoonlijk niets van de forse dividendverhoging en dan vervolgens zeggen, dat je wilt vasthouden aan de jaarlijkse verhoging met 4%. Rarara politiepet.

    Uiteraard had ik veel liever gezien, dat er veel forser was ingezet op aandeleninkoop. Volgens mij zijn er meer analisten en anderen bezig met uit te vogelen wat nu eigenlijk het idee is achter deze verdeling van de 25% (dit percentage lees ik op Shell.com) van de cashflow bestemd voor de aandeelhouders. De koers doet niet echt veel. Staan nu net boven de 17 bij een Brentprijs van rond de 75 afhankelijk van de maand van de future. Kortom, voorlopig nog geen hosanna, maar dat kan uiteraard de komende dagen nog komen.

    Verder verwijs ik jullie graag naar de slides (presentatie) over kwartaal 2 (op Shell.com), zeer informatief.
  7. forum rang 6 Take a sisi 29 juli 2021 12:55
    Veel korte termijn beleggers zijn vertrokken en dat is prima , daar lijkt weer dankbaar gebruik van gemaakt te worden .
    Vermoedelijk zijn veel beleggers ( terug kijkend op het verleden ) angstig voor een terugval , en die dus nu het hazenpad nemen .
    In mijn beleving blijft dat uit , en staat de oplopende koers sterk in de schoenen , het heeft er alle schijn van dat er zich stabiliteit vormt .

    De tijd mag vertellen wat wijsheid was .
  8. forum rang 5 cash is king 29 juli 2021 21:36
    quote:

    pietje-2005 schreef op 29 juli 2021 12:53:

    Persoonlijk vind ik die 1-malige extra dividend-verhoging prima, want doet zo een mooie sprint naar voren tov die 4% van weinig.
    Wordt nu 4 % van wat meer, en dus toch aantrekkelijker.
    Toch meer jummie-jummie ;-)
    Succes
    Ik zeg uiteraard ook geen nee tegen het dividend; ik heb er op dit moment 6700 en alle covered calls verleden week - tijdens die idiote dip in de olieprijs, de oilsqueeze gaat onverminderd door - teruggekocht/gesloten. Het enige waar ik een beetje bang voor ben is, dat mocht de cashflow een keer tegen (gaan) vallen, dat ze dan het dividend niet meer op een verantwoorde manier kunnen betalen. En 2 x een dividendkorting is er 1 teveel. Remember:

    “You can fool all the people some of the time and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.”
  9. Up&Down 30 juli 2021 17:38
    quote:

    Maria Geertruida schreef op 29 juli 2021 21:36:

    [...]
    Ik zeg uiteraard ook geen nee tegen het dividend; ik heb er op dit moment 6700 en alle covered calls verleden week - tijdens die idiote dip in de olieprijs, de oilsqueeze gaat onverminderd door - teruggekocht/gesloten. Het enige waar ik een beetje bang voor ben is, dat mocht de cashflow een keer tegen (gaan) vallen, dat ze dan het dividend niet meer op een verantwoorde manier kunnen betalen. En 2 x een dividendkorting is er 1 teveel. Remember:

    “You can fool all the people some of the time and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.”
    Mee eens, bij een echt grote terugval van de olieprijs is het lastiger om dividend weer te betalen. Maar dan moet hij denk ik wel onder de $40 terugvallen. Daarboven lijkt hij mij houdbaar.
    Dat er gekozen is voor $0,24 dividend is denk ik (achteraf) geen toeval. Voor de verlaging stond het volgens mij op $0,47. Er is nu dus precies minder dan 50% vanaf gehaald. Ook bij Shell zijn ze denk ik gevoelig voor symboliek.
  10. forum rang 6 Daan 008 31 juli 2021 08:55

    Door het aandelen inkoop programma te spreiden over Q3 + Q4 (inkoop tot en met het jaareinde 2021) kan Shell het dividend van €0.24 ook voor Q3 handhaven zelfs mocht de ruwe olie prijs toch nog beginnen dalen en/of de cash flow terug zou vallen naar 6.25 miljard dollar voor Q3
    Puur strategisch gezien vind ik dit een uitstekend beredeneerd standpunt van de Shell top.

    1ste maand van Q3 is reeds voorbij met een gemiddelde olie prijs van 74.29 dollar/barrel tegen over een gemiddelde prijs van 69.08 dollar/barrel voor Q2
    De gemiddelde gasprijs is ook hoger van 2.979 gemiddeld tijdens Q2 naar 3.81 gemiddeld nu tijdens Q3

    De hoge vaccinatie in de VS en de EU laten vermoeden dat de Corona variant geen nieuwe lock down teweeg gaat brengen.
    Azië van hun kant nemen lokaal drastische stappen om verspreiding te remmen om zo een groei beperking van de economie te verkrijgen
  11. forum rang 5 cash is king 31 juli 2021 09:47
    @Daan, ik ga mee met je redenering t.a.v. kwartaal 3 en 4, maar ze hebben wel de basis verhoogd naar 24 dollarcent per kwartaal. Over het 1e kwartaal '22 komt daar weer 4% bovenop en zo verder (2023, 2024, etc.). Ze zullen bij Shell en hun lopende transitie-/investeringsplan wel minimaal een tijdshorizon tot 2030 aanhouden. De upstream olie is dan al fors gereduceerd en dat blijft toch (vooralsnog) de belangrijkste cashcow. Of het dividend dan al die tijd houdbaar is en blijft?
    Overigens zou ik een werkwijze voor 2 kwartalen eerder een taktiek, dan een strategie noemen. Het komt bij mij toch nog steeds wat opportunistisch over.
1.483 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 ... 75 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links