Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 74,880 18 apr 2024 17:35
  • +0,960 (+1,30%) Dagrange 74,100 - 75,260
  • 327.659 Gem. (3M) 375,5K

Unibail-Rodamco-Westfield - 2021

6.809 Posts
Pagina: «« 1 ... 213 214 215 216 217 ... 341 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 juli 2021 21:38
    quote:

    HCohen schreef op 28 juli 2021 19:23:

    ......
    URW is pursuing the remainder of its disposal programme of €4.0 Bn of European assets over the next 18
    months and has put in place a taskforce to deliver a radical reduction of the Group’s exposure to the US, to complete the planned deleveraging process. .....

    Tijdens de vragen-antwoorden werd heel duidelijk gesteld dat die taskforce zich nu enkel bezighoudt met de US regionals. Daar gaat de actie zijn....
    De US flagships zijn al zeker "gered" tot 2023...

  2. forum rang 6 Lamsrust 28 juli 2021 23:23
    quote:

    junkyard schreef op 28 juli 2021 21:06:

    US blijft wonderlijk, herstelvermogen is daar wat sneller dan in EU (no closures in the US, tenant sales reaching 100%, iets oplopende leegstand maar ook vlottere faillissementen / herstel), wat een redelijk US exit plan (en LTV reductie) kan vergemakkelijken. Een aantal US winkelcentra (op de top lokaties) zullen vast aardig verkoopbaar zijn, echter deze wat minder:

    During H1-2021 URW voluntarily foreclosed on four US Regional centres (Westfield Citrus Park, Westfield Countryside, Westfield Sarasota and Westfield Broward). This resulted in the derecognition of US$411 Mn of non-recourse debt from URW’s balance sheet and a positive net capital gain of €75 Mn.

    Zelfs vastgoed wat niet presteert kan nog met een plus uit de boeken :)

    De herwaarderingen (en LTV) vallen niet tegen, wat iets wordt gesteund door:
    Currency impact of +€495 Mn, including the US (+€385 Mn) and the UK (+€130 Mn)

    Al met al zie ik het niet zo somber in voor URW en vind ik US momenteel niet de grote bleeder (overname Westfield vanzelfsprekend wel een stommiteit van de bovenste plank), het fonds blijft wel sterk afhankelijk van covid / marktontwikkelingen / sentiment dus wat mij betreft kan de koers voorlopig alle kanten uit.

    Eens wat betreft herstelvermogen US. Echter, de navolgende cijfers duiden er m.i. op dat de problemen vooralsnog toch merendeels in de US lijken te zitten.

    Daling LfL NRI income (vs 2020 H1) due to net closures, renewals, relettings, etc:

    EU -/- 3.8%
    UK -/- 20.7%
    US -/- 12.5%

    M.a.w. in de US is 1/8 van de NRI over H1, 2021 weggevallen t.g.v. oplopende leegstand/verhuur tegen lagere huurniveau's.

    Uit het onderstaande overzicht blijkt dat in de US forse kortingen gegeven moeten worden op de kortlopende huurovereenkomsten om de bezetting op peil te houden. Hierbij is wel aangetekend dat bij de kortlopende contracten vanaf een lager sales niveau de SalesBasedRent gaat lopen. Management verwacht dat deze grotendeels de korting op de MinimumGuaranteedRent gaat goedmaken.

    MGR Uplift
    <36 mont > 36 month Total
    Europe -6.8% +2.2% -2.2%
    UK -12.8% -1.3% -2.7%
    US -19% +2.9% -12.9%
    Group -13.8% +1.3% -6.5%

    Uit dit overzicht blijkt eveneens dat de EU portfolio goed doorloopt, i.e. in totaal maar 2.2% korting op de lopende huur, waarbij deze volgens management grotendeels gecompenseerd gaat worden door de hogere SBR.

    De strateggische aanpak in de US verloopt overigens langs de hier meermaals door mij aangegeven lijnen:
    1. Maximale inzet om leegstand te vullen, waarbij nu flexibiliteit wordt getoond met de kortlopende huurovereenkomsten tegen lagere MGR en hogere SBR om retailers sneller over de streep te trekken om te tekenen, opdat er na stabilisatie van de assets in 2023 weer langjarige overeenkomsten kunnen worden getekend waarbij URW dan moet bewijzen dat haar centra "the place to be" zijn.
    2. US regional portfolio als eerste opschonen via (i) foreclosures en (ii) single assets sales. Gesprekken over laatste lopen momenteel.
    3. US Flagships aanhouden en oppoetsen via (i) opvullen leegstand, (ii) conversie big boxes en (iii) mixed use ontwikkelingen.

    URW heeft nu liquiditeiten om tot medio 2024 aan haar debt verplichtingen te voldoen, dus ik verwacht een US Flagship deal in welke vorm dan ook niet eerder dan eind 2022/begin 2023, omdat eerst de business volledig gestabiliseerd moet worden en alle mixed use mogelijkheden "bouwklaar" moeten zijn, i.e. benodigde vergunningen en eventuele ontwikkeling partners "in place".

    Tot die tijd wordt de LTV onder controle gehouden door (i) ingehouden winsten, (ii) verkopen in EU en US regionals, (iii) beperking Capex en (iv) (hopenlijk) beperkte afwaarderingen.

    Ik heb de indruk dat URW management en senior management er vol bovenop zit en er niet afgeweken wordt van de uitgezette strategie. Niel cs zal geen WHV acties tolereren waarbij opeens tegen 40% onder boekwaarde een probleem deels wordt opgelost.

    Het gaat een hele lange weg worden totdat de EUR 100 ~ 120 eind 2023 hopelijk op de borden staat.
  3. forum rang 5 QueSera 28 juli 2021 23:36
    De cijfers zijn dramatisch, zoals was te verwachten bij 4 a 5 maanden lockdown. De winkelcentra waren meer dagen dicht dan in H1 2020 en toen dachten we al dat het eigenlijk niet erger kon worden.
    Ze hebben natuurlijk ook nu weer verlies gemaakt, want de afschrijvingen zijn > dan de huurinkomsten. Ik vind het overigens raar dat de boekhoudregels voorschrijven dat die via de V & W moeten lopen en niet gelijk via de balans. Want met de afboekingen is geen cashflow gemoeid, het is een papieren transactie.
    Ik ga er morgen nog eens goed voor zitten en ook de earnings call transcript lezen (ik kan van dat Frans-Engels van de CEO echt niet veel bakken, de CFO is daarentegen goed te verstaan).

    Op een bepaalde manier zijn ze behoorlijk taai gebleken. Ga maar na: winkels dicht, toch cashflow (ok, min kwart tov vorig jaar dat ook al dramatisch was), genoeg liquiditeit, beheersbare financieringskosten, liquiditeitsstructuur verbeterd en kennelijk toch zeer conservatieve waarderingen. Anders kun je niet de sleutel inleveren en nog een boekwinst maken. Dan moet de boekwaarde al zijn afgeschreven tot lager dan de hypotheek.

    Bemoedigend vind ik de ontwikkelingen in de VS. Dat is ons voorland, die zijn ons zo een 2 á 3 maanden vooruit. Als daar de winkels weer normaal draaien en de mensen terug komen en ook flink geld uitgeven dan gaat dat hier in Europa ook gebeuren.

    Ik heb overigens ook begrepen dat de regional malls in de VS in de verkoop gaan. En het asset disposal van 4 miljard in Europa van het oude bestuur gewoon wordt doorgezet. Het kantoor vastgoed heeft flink boven boekwaarde opgebracht.

    Al met al heb ik zo op het eerste gezicht niets gehoord wat ik alarmerend vond. Ben erg benieuwd wat de koers morgen doet. Ik denk flink omlaag, omdat de meeste mensen alleen maar horen: inkomsten met tientallen procenten omlaag. Maar ja, tegenwoordig doet de beurs exact het tegenovergestelde van wat je zou verwachten (zoals in Shell gaat zijn aandeelhouders veel beter belonen, dus koers flink omlaag!). Dus wie weet :)
  4. forum rang 5 tradersonly 29 juli 2021 09:34
    Mwoah ik vind het meevallen. Zowel de cijfers als de koersreactie so far.
    H1 2021 waren de winkels in Frankrijk en Nederland veel langer gesloten vergeleken met H1 2020. Pas eind april/mei werd er begonnen met serieuzere versoepelingen. Vastned doet wel een voorzichtige outlook itt unibail. Laatstgenoemde gaat daarmee op safe en dat snap ik ook wel. Niet zo vervelend om terug te moeten komen op een belofte. In elk geval zijn ze wel voorzichtig positief omtrent impact van het virus en daar is zeker alle reden toe bezien de vaccinatie en afname deltavariant.
    Komende tijd even dobberen rond de 70-75 om daar nieuw momentum op te bouwen zou mooi zijn.
  5. [verwijderd] 29 juli 2021 10:03
    quote:

    HCohen schreef op 29 juli 2021 10:01:

    Zojuist (flinke) pluk bijgekocht.
    Met de nwe maatregelen in Europa(en de US die tevens druk gaat zetten) geloof ik dat lockdown's knnen worden voorkomen.
    Lukt dat, dan is er mi slechts upside.

    Succes allen!
    Er zit nog wat fantasie in het aandeel en daarom steeg het aandeel richting de ca. 80 euro laatst.
    Uiterst riskant aandeel m.i., maar u kunt natuurlijk een gok wagen.
  6. forum rang 7 HCohen 29 juli 2021 10:15
    quote:

    Aandelen & zo schreef op 29 juli 2021 10:03:

    [...]

    Er zit nog wat fantasie in het aandeel en daarom steeg het aandeel richting de ca. 80 euro laatst.
    Uiterst riskant aandeel m.i., maar u kunt natuurlijk een gok wagen.
    Met een NDV van €107.50 lijkt me dat nogal meevallen.
    Covid blijft tricky, alle andere voorwaarden voor een mooie koersstijging op middellange termijn zijn op zijn plaats(mi)
  7. forum rang 10 voda 29 juli 2021 10:23
    Beursblik: Unibail moet blijven focussen op de schuld
    Berenberg handhaaft Houden advies.

    (ABM FN-Dow Jones) Unibail-Rodamco-Westfield werd ook in het tweede kwartaal nog altijd hard geraakt door de coronalockdowns. Dit concludeerde analist Kai Klose van Berenberg donderdag.

    "Het terugdringen van de schulden blijft de topprioriteit", meent hij.

    Door het tegemoetkomen van huurders, kwam de cash winst uit op 472 miljoen euro, wat circa 100 miljoen euro minder was dan Berenberg had voorzien. De huurinkomsten waren min of meer in lijn met de verwachtingen van de bank.

    Dat Unibail vanwege de coronacrisis geen outlook voor heel 2021 wilde afgeven, noemde Klose geen verrassing. Hij handhaafde zijn Houden advies met een koersdoel van 54,00 euro.

    Het aandeel is donderdag de sterkste daler in de AEX, met een verlies van 3,0 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. forum rang 7 HCohen 29 juli 2021 10:33
    Beleggersdesk; URW: HOLD KOERS: €73 KOERSDOEL: €78 UPSIDE 7%
    www.iex.nl/Premium/Adviezen/725074/Gr...
    Verkoop van de Amerikaanse winkelcentra zou een koerstrigger kunnen zijn. Reden voor mij om te adviseren de stukken in bezit te houden, ook al is er tot en met in ieder geval volgend jaar geen dividend. Koersdoel gaat wel wat omlaag van €82,50 naar €78 vanwege de toch wel stevige huurdruk.
  9. forum rang 5 NLvalue 29 juli 2021 10:33
    quote:

    Lamsrust schreef op 28 juli 2021 23:23:

    [...]

    Eens wat betreft herstelvermogen US. Echter, de navolgende cijfers duiden er m.i. op dat de problemen vooralsnog toch merendeels in de US lijken te zitten.

    Daling LfL NRI income (vs 2020 H1) due to net closures, renewals, relettings, etc:

    EU -/- 3.8%
    UK -/- 20.7%
    US -/- 12.5%

    M.a.w. in de US is 1/8 van de NRI over H1, 2021 weggevallen t.g.v. oplopende leegstand/verhuur tegen lagere huurniveau's.

    Uit het onderstaande overzicht blijkt dat in de US forse kortingen gegeven moeten worden op de kortlopende huurovereenkomsten om de bezetting op peil te houden. Hierbij is wel aangetekend dat bij de kortlopende contracten vanaf een lager sales niveau de SalesBasedRent gaat lopen. Management verwacht dat deze grotendeels de korting op de MinimumGuaranteedRent gaat goedmaken.

    MGR Uplift
    <36 mont > 36 month Total
    Europe -6.8% +2.2% -2.2%
    UK -12.8% -1.3% -2.7%
    US -19% +2.9% -12.9%
    Group -13.8% +1.3% -6.5%

    Uit dit overzicht blijkt eveneens dat de EU portfolio goed doorloopt, i.e. in totaal maar 2.2% korting op de lopende huur, waarbij deze volgens management grotendeels gecompenseerd gaat worden door de hogere SBR.

    Het gaat een hele lange weg worden totdat de EUR 100 ~ 120 eind 2023 hopelijk op de borden staat.
    Dank voor de analyse Lamsrust

    Denk dat het allersterkste punt van URW de lange WALT en lage rentelasten zijn, wat samen met het dividend inhouding voldoende tijd gaat geven om door een lange lijst van dingen en dingetjes heen te werken.

    Kan mijn vinger niet leggen op wat er precies aan de hand is in de UK door de manier van presenteren - (UK&It, wel /niet deel van Europa, flagship vs regionals etc) - als er daar verkopen moeten plaatsvinden kan ik me niet voorstellen dat dat in de buurt van de boekwaardes zal gebeuren (max 6,2% NIY?)

    P62/63 vond ik interessant - de taxateurs geven aan welke CAGR op NRI wordt aangenomen - vs june 2021, en dec 19.

    Vs Jun 21 wordt aangenomen dat continentaal europa voorlopig niet volledig herstelt van de NRI deuk - dat kan wat conservatief blijken. US lijkt me wat aggressief.

    UK& It 1,8% CAGR vs 6/21 - geen eind in zicht, volgens de taxateur. Prima natuurlijk als Niel niet wil verkopen onder "boekwaarde" - of je als aandeelhouder nou gelukkig wordt van geen pleisters van de wond af te trekken? (of te wel - ik heb er vrede mee als Niel besluit de UK te lozen met 30% discount vs 6,2NIY , of 40% discount vs 5,5% NIY %. Dat is de prijs waar ook sommige US flagships voor in de boeken staan (..))

    Vs dec 2019 lijkt me overall een redelijke aanname, US flagship 2,9% CAGR wil ik eerst zien, dan geloven. 3% CAGR in Frankrijk hebben ze in het verleden nooit gehaald - geen idee waarom de waardering in Fr aannemen dat dat in de toekomst wel gebeurt. (of te wel - ik ga ervan uit dat de waarderingen in Fr verder omlaag gaan, geen nieuws voor je)

    Overall zie ik geen reden om mijn positie in URW te wijzigen ( aandelen, gedekte calls Sep 80, ongedekte calls jun en dec22 90) ik verwacht gradueel herstel en net zoals jij een lange weg te gaan.

  10. [verwijderd] 29 juli 2021 12:20
    quote:

    NLvalue schreef op 29 juli 2021 10:33:

    [...]

    ....
    UK& It 1,8% CAGR vs 6/21 - geen eind in zicht, volgens de taxateur. Prima natuurlijk als Niel niet wil verkopen onder "boekwaarde" - of je als aandeelhouder nou gelukkig wordt van geen pleisters van de wond af te trekken? (of te wel - ik heb er vrede mee als Niel besluit de UK te lozen met 30% discount vs 6,2NIY , of 40% discount vs 5,5% NIY %. Dat is de prijs waar ook sommige US flagships voor in de boeken staan (..))

    ...

    Overall zie ik geen reden om mijn positie in URW te wijzigen ( aandelen, gedekte calls Sep 80, ongedekte calls jun en dec22 90) ik verwacht gradueel herstel en net zoals jij een lange weg te gaan.

    @NLvalue,

    zie geen enkele indicatie dat de UK afgestoten zou worden....

    Zit al van de eerste dag in URW SE,
    Men gaat eerder verder gaan met oost-Europa af te bouwen dan London...

    @HCohen,
    ben ook van mening dat het herstel gradueel gaat gaan, en dus zit Mr. Niel goed en gaat hij zijn positie niet wijzigen ... Je hoeft AMF dus niet in de gaten te houden....
  11. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 29 juli 2021 12:29
    quote:

    voda schreef op 29 juli 2021 10:23:

    Beursblik: Unibail moet blijven focussen op de schuld
    Berenberg handhaaft Houden advies.

    (ABM FN-Dow Jones) Unibail-Rodamco-Westfield werd ook in het tweede kwartaal nog altijd hard geraakt door de coronalockdowns. Dit concludeerde analist Kai Klose van Berenberg donderdag.

    "Het terugdringen van de schulden blijft de topprioriteit", meent hij.

    Door het tegemoetkomen van huurders, kwam de cash winst uit op 472 miljoen euro, wat circa 100 miljoen euro minder was dan Berenberg had voorzien. De huurinkomsten waren min of meer in lijn met de verwachtingen van de bank.

    Dat Unibail vanwege de coronacrisis geen outlook voor heel 2021 wilde afgeven, noemde Klose geen verrassing. Hij handhaafde zijn Houden advies met een koersdoel van 54,00 euro.

    Het aandeel is donderdag de sterkste daler in de AEX, met een verlies van 3,0 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Is dat niet een beetje zot om een "houden" advies af te geven als het koersdoel €54 is?
    Als hun (Klose/Berenberg) koersdoel daadwerkelijk €54 zou zijn, dan zou je m.i. enorm snel moeten verkopen als de actuele koers de ca +40% daarboven ligt en dan pas weer (eventueel) instappen als de koers terugzakt naar je koersdoel.

    Je geeft pas een "houden" advies als je stiekem denkt dat de huidige koers niet zo verkeerd is en er wel eens een upside in zou kunnen zitten en het neerwaarts risico niet al te groot is. Je gaat een klant toch niet adviseren aandelen aan te houden omdat je denkt dat de kans vrij groot is dat de koers binnenkort met ca €20 zakt? "Welnu mevrouw/meneer, ik raad u aan uw URW aandelen vooral aan te houden, want volgens mijn kristallen bol zult u dan binnenkort een flink deel van uw fortuin kwijtraken". Lekker advies...

    Even aangenomen dat dit dus geen tik- of kopieerfout betreft, dan is het weer een voorbeeld waarom die zogenaamde analisten met hun zogenaamde koersdoelen, zichzelf vaker voor schut zetten, dan dat je er echt iets aan hebt.
  12. forum rang 8 Branco P 29 juli 2021 12:37
    De tweede lockdown (en dan met name de winkelsluitingen) heeft onnodig lang voortgeduurd. Het type winkelcentra dat URW in bezit heeft, heeft het meest te lijden gehad van deze fratsen van de overheid en ik kan me goed voorstellen dat zowel vastgoedbeleggers als ook de winkeliers zich hiervan bewust zijn en naar de toekomst toe dit zien als een risicofactor die ze mee zullen nemen in de prijsvorming (bij huurcontracten en koopcontracten).

    De gegevens rondom leegstandstoename zijn mij op zich meegevallen en de afwaardering eigenlijk ook. Ik ben zelf nog wat bang dat URW op het gebied van huurniveaus bij heronderhandelingen nog wat meer zal moeten toegeven in de toekomst (hoewel -2,2%/-2,4% in Europa mij nu ook nog meevalt). De meeste huurcontracten zijn kortlopend verlengd (12 tot 36 maanden) en daar heb ik toch wel gemengde gevoelens bij. Dat betekent dat huurders twijfelen en extra veel werk de komende jaren op verlengingsgebied terwijl je juist ook extra veel tijd wilt stoppen in het aantrekken van nieuwe huurders. Ik had daar dan misschien toch ietsje dieper in de buiden getast en langere looptijden afgesloten. Maar misschien is dat geprobeerd en wilden de (twijfelende) huurders dit niet.

    Ik persoonlijk blijf bij URW nog in de wachtstand. Eerst wat meer duidelijkheid over verkoop USA. Tot die tijd genoeg andere winkelvastgoedfondsen om in te (blijven) zitten.
  13. forum rang 8 Branco P 29 juli 2021 12:39
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 29 juli 2021 12:29:

    [...]
    Even aangenomen dat dit dus geen tik- of kopieerfout betreft, dan is het weer een voorbeeld waarom die zogenaamde analisten met hun zogenaamde koersdoelen, zichzelf vaker voor schut zetten, dan dat je er echt iets aan hebt.
    is geen typefout maar het vorige koersdoel (van februari) was ook al 54 Euro
  14. forum rang 8 Branco P 29 juli 2021 12:43
    quote:

    PhilipBe schreef op 29 juli 2021 12:20:

    [...]

    @NLvalue,

    zie geen enkele indicatie dat de UK afgestoten zou worden....

    Zit al van de eerste dag in URW SE,
    Men gaat eerder verder gaan met oost-Europa af te bouwen dan London...

    @HCohen,
    ben ook van mening dat het herstel gradueel gaat gaan, en dus zit Mr. Niel goed en gaat hij zijn positie niet wijzigen ... Je hoeft AMF dus niet in de gaten te houden....
    Terwijl, als er ergens nog substantiële welvaartsgroei voor de bevolking te verwachten is, dan is dat in Oost Europa. Vandaar ook de verkoop van Aupark Bratislava. Daar was wel een koper voor te vinden.

    De winkelcentra in London lijken mij op dit moment lastig te verkopen. Eerst leegstand terugbrengen tot ergens onder 7%
6.809 Posts
Pagina: «« 1 ... 213 214 215 216 217 ... 341 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links