Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,962 16 apr 2024 17:35
  • -0,026 (-2,63%) Dagrange 0,952 - 0,979
  • 6.325.596 Gem. (3M) 6,4M

Pharming juli 2021

4.305 Posts
Pagina: «« 1 ... 184 185 186 187 188 ... 216 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Ixalan68 28 juli 2021 14:47
    quote:

    lucas D schreef op 28 juli 2021 14:32:

    EU wil experimenteel coronamedicijn afnemen van GlaxoSmithKline
    BRUSSEL (AFN/RTR) - De Europese Unie wil tot 220.000 behandelingen afnemen van een experimenteel coronamedicijn van GlaxoSmithKline (GSK). Voor de farmaceut betekent dit een opsteker, aangezien GSK tot nu toe maar een beperkte rol speelde bij de ontwikkeling van coronavaccins en vooral aan de weg probeert te timmeren met medicijnen voor Covid-19.

    Sotrovimab, zoals het middel heet, is bedoeld voor de behandeling van coronapatiënten die in een risicocategorie vallen maar milde symptomen vertonen en geen aanvullende zuurstof nodig hebben. Voor de ontwikkeling ervan trok GSK samen op met het Amerikaanse Vir Biotechnology.

    Het medicijn wordt momenteel nog beoordeeld door het in Amsterdam gevestigde Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Het contract voor de behandelingen is ondertekend door zestien van de 27 EU-lidstaten. Een woordvoerder van de Europese Commissie kon niet zeggen of Nederland daar ook bijzit.

    Hoeveel geld er met de deal is gemoeid, is niet naar buiten gebracht. Verantwoordelijk EU-commissaris Stella Kyriakides liet weten dat Brussel zich ervoor inzet om komende maanden ten minste drie nieuwe therapieën voor corona te hebben.

    Met GSK gaat het de laatste tijd financieel weer wat beter. Dat komt omdat de druk van de coronapandemie op de ziekenhuizen is afgenomen en er weer 'normale' behandelingen in ziekenhuizen plaatsvinden. Daardoor trekt de vraag naar middelen die zijn gemaakt door GSK weer aan.

    Het Britse bedrijf, dat zijn consumentengezondheidstak afsplitst om zich te concentreren op zijn farmaceutische activiteiten, presteerde afgelopen kwartaal beduidend beter dan analisten in doorsnee hadden verwacht. Topvrouw Emma Walmsley verwacht dat het "positieve momentum" zich in de tweede helft van het jaar zal voortzetten en dat volgend jaar een "significante prestatieverbetering" zal brengen.

    Samen met het Franse Sanofi werkt GSK ook nog aan een nieuw coronavaccin. Dat is nog altijd niet af. Maar de farmaceuten hebben eerder aangegeven goede hoop te hebben dat het vaccin mogelijk nog dit jaar op de markt kan worden gebracht. Het EMA besloot onlangs om komende tijd rechtstreeks mee te kijken met de proeven naar de werking van het vaccin.

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)

    -----------

    Na afloop onderzoeken dezelfde steun voor Pharming?
    Ja, dat is een goeie!
    We moeten aannemen dat de EMA nu wel Pharming en Ruconest goed kent.
    En ook dat Pharming weet wat er van gepresenteerde resultaten afhangt en hoe het er uit moet zien.
    Laten we hopen dat ook dr.Osthoff alles goed formuleert naar wens van EMA en FDA.
  2. [verwijderd] 28 juli 2021 14:48
    quote:

    Ennu schreef op 28 juli 2021 14:46:

    [...] a ja dan kan declan voor 2 jaar achter de tralies, die loopt al 14 jaar de boel in de maling te nemen en mensen op een verkeerd been zetten.
    Ik heb goed gelachen dankzij Uw bericht (het beeld 2 jaar achter de tralies) Declan geniet mijn sympathie ondanks dat hij mij veel dingen beloofd heeft die nog niet uitkwamen ;)))
  3. [verwijderd] 28 juli 2021 14:49
    quote:

    Vince.be schreef op 28 juli 2021 10:11:

    [...]

    Ik denk dat er op de beurzen enorm gesjoemeld wordt om pakken geld te verdienen. Soms komen er dingen uit, vaak niet. Kijk eens naar die film met Leonardo wolf of wall street bv is geen fictie.

    Bij Pharming zijn er financiële belangen die vermoedelijk vóór gaan op de belangen (= dat het aandeel zo hoog mogelijk staat !) van de kleine aandeelhouders.

    Mijn (fictie)verhaal van daarnet is mogelijk, je moet gewoon in contact zijn met de goede personen (specialisten zoals JPMORGAN bv).
    of bij de FDA, vrijdag komt Takeda met cijfers...

    CAMBRIDGE, Mass. & OSAKA, Japan, July 28, 2021--(BUSINESS WIRE)--Takeda Pharmaceutical Company Limited (TSE:4502/NYSE:TAK) ("Takeda") today announced that the U.S. Food and Drug Administration (FDA) granted Breakthrough Therapy Designation (BTD) to TAK-994,1 its Phase 2 investigational oral orexin agonist, which is designed to selectively target orexin 2 receptors.

    toeval of ....een gevalletjevan ; pump it up pump it up, we got to pump it up
  4. [verwijderd] 28 juli 2021 15:02
    Hoe gaat het met de concurrentie ;))

    Pfizer verwacht dit jaar 33,5 miljard dollar omzet te halen uit coronavaccin

    Laatste Nieuws 28/07/2021 14u44

    Pfizer verwacht dit jaar een omzet te halen van 33,5 miljard dollar, omgerekend zo'n 28,4 miljard euro, uit de verkoop van zijn vaccin tegen Covid-19, dat het samen met het Duitse BioNTech heeft ontwikkeld. Dat is fors meer dan de 26 miljard dollar die de groep in mei nog naar voren schoof. De Amerikaanse farmareus trok ook de omzet- en winstverwachting voor dit jaar op. Dat blijkt uit de voorstelling van de kwartaalcijfers.

    Wereldwijd leverde de groep al meer dan een miljard vaccindoses af, verklaarde topman Albert Bourla in de mededeling. In de eerste zes maanden van dit jaar bracht de verkoop van het coronavaccin 11,3 miljard dollar op. En de verkoopcijfers zullen mogelijk nog harder stijgen aangezien Pfizer/BioNTech aanstuurt op een derde dosis van zijn vaccin om het nog doeltreffender te maken, nu de zeer besmettelijke deltavariant het aantal besmettingen in veel landen fors de hoogte in jaagt. 

    De alliantie had het begin juli over bemoedigende resultaten van de lopende proeven voor een derde dosis van het huidige vaccin en verklaarde toen in de VS en in de EU een goedkeuring te zullen aanvragen voor het toedienen van zo’n derde prik. Die derde dosis zou ongeveer zes maanden na de tweede vaccinatie moeten volgen.

    In het tweede kwartaal hebben de vaccinatiecampagnes, waarin het Comirnaty-vaccin van het duo Pfizer/BioNTech een belangrijke rol speelt, de groei van de farmagigant sterk gestimuleerd: de kwartaalomzet verdubbelde bijna tot 18,9 miljard dollar en onder de streep verdiende Pfizer bijna 5,6 miljard dollar, een stijging met ongeveer 60 procent.

    Over heel 2021 gaat Pfizer uit van een stijging van de jaaromzet tot 78 à 80 miljard dollar, tegenover de eerder voorspelde 70,5 à 72,5 miljard dollar, en van een winst per aandeel tussen 3,95 en 4,05 dollar in plaats van 3,55 tot 3,65 dollar. 

    In heel veel landen is het Pfizer/BioNTech het meest gebruikte coronavaccin. In België werden er al 9,8 miljoen dosissen van toegediend, bijna drie kwart van het totaal. Het aantal geleverde dosissen ligt boven de tien miljoen.

  5. Ixalan68 28 juli 2021 15:36
    Zucht.
    De grootste negatievelingen hier hebben helaas op dit moment een fors verlies.
    Dat doet hen veel pijn en dat is begrijpelijk.
    Maar zij geven de leiding van Pharming de schuld, daar wordt op gehakt, behoorlijk fanatiek soms, soms over de grens gegaan met pure beschuldigingen die niet gestaafd kunnen worden want daar is geen grond voor.
    Onderzoekingen zijn stil gezet niet door gebrek aan conestat alfa want ook dr. Osthoff had niet altijd voldoende.
    Er waren geen patiënten meer, die bleven thuis, men kon de ziekenhuizen niet in, geen bedden en personeel vrij dus klaar ermee.
    Het waren veelal andere onderzoekers buiten Pharming om die proeven deden op allerlei gebieden met Ruconest.
    Geen onderzoek van Pharming meer in de lopende en helaas stopgezette trials dus daarvan was beperkt Ruconest door beschikbaar.

    Kranten moeten ook wel eens een door de rechter afgedwongen publicatie herroepen.
    Als er gefundeerd pure onwaarheden en leugens worden verspreid via media en daar hoort internet ook bij kan een bedrijf schade ervaren.
    En dan worden er stappen ondernomen.
    En nee, zo'n vaart zal het niet lopen maar het kan wel.

    De positievelingen onder ons met al dan niet forse winst of zeer klein verlies wijzen op wat er gaande is aan de hand van analistenrapporten, publicaties van derden inclusief interviews, verslagen van Pharming zelf, de omzetcijfers en de persberichten van Pharming.
    Daarbij kijken we ook wat er is geïnvesteerd, wat er is aangekocht en waarom, zien we de onderzoeken weer opgestart worden en wachten we met spanning af wat de diverse resultaten kunnen zijn van de covid-19 trials.
    Ook de positievelingen zien de koers graag naar E 2,- gaan, of meer dat mag ook, dat is EEN WENS en geen grove aanklacht.
    Enige humor en zelfspot is de positieveling niet vreemd maar de negatieveling ziet dat anders.
    Mocht het allemaal dit 2e kwartaal niet lukken dan nemen de positievelingen zelf een besluit n.a.v. hun eigen stand van zaken, wij gooien niet met modder naar de CEO want de pandemie heeft alles stilgezet op een cruciaal moment, niets aan te doen.
    We houden het aantal farmaceuten in de gaten met een HAE medicijn want de éen kaapt wat weg bij de ander, de tijd zal dan leren of dat zo blijft.
    Maar dan kijken we naar wat er wel is en de éen kan daar op wachten en de ander doet dat niet.

    Voor de nagatieveling is dat laatste scenario heel zuur, die zitten helaas met mogelijk nog meer verlies en ook zij zullen een besluit moeten nemen voor henzelf.
    En dan zijn ze getroffen door de gevolgen van de pandemie en niet door de CEO, de pandemie is de oorzaak van twee jaar on hold en proberen te overleven, voor elk bedrijf was dat zo.

    Ik kijk uit naar de tweede kwartaal cijfers van elke farmaceut met een HAE medicijn, analisten gaan daar zeker ook naar kijken.
    Ook ben ik benieuwd naar de taken die Robert Friesen bij Pharming gaat krijgen, weten we nog vrij weinig van, wel wat zijn achtergrond is.
    Ook komen er hier wel eens echt interessante linkjes voorbij, éen die bijvoorbeeld aangeeft dat de aandelen van de particulieren naar institutionele beleggers zijn verhuisd, als ik het allemaal goed begrepen heb.
    Toch iets om over na te denken als dat het geval is.
    Die kleine dingetjes, daar moet je erg in hebben.
    En voorderest is het wat het is, afwachten, gewoon afwachten, er zit niets anders op.....

    De weg om een medicijn goedgekeurd te krijgen is lang en kostbaar en kan na een gedwongen stop niet worden versneld.
    Als iets bij 300 patiënten wordt getest en het gaat bij 10 niet goed wordt het wellicht goed genoeg bevonden, maar als hetzelfde bij 30 patiënten gebeurt en het gaat er bij 1 fout is het ' het lijkt succesvol maar wij willen meer gegevens ' en kun je weer overnieuw beginnen: zelfde fout percentage maar wel eerder klaar.
    Want tussen aanvragen en antwoord zit ook een vrij lange tijd.
  6. [verwijderd] 28 juli 2021 15:47
    quote:

    Declan schreef op 28 juli 2021 15:43:

    [...]

    Dat gebeurd ook daarbuiten nog wel.
    Weekje van Pharming volgend jaar.

    Ruud..
    "Weekje van Pharming " soort Elvis bedevaart naar Graceland ..... ;)) ik kom zeker, kan ik ook kennis maken met Zjeeraar bv en met anderen :) misschien komen we allemaal in een dure wagen zoals voetballers die naar een training gaan :)
  7. Ixalan68 28 juli 2021 15:49
    quote:

    Vince.be schreef op 28 juli 2021 15:02:

    Hoe gaat het met de concurrentie ;))

    Pfizer verwacht dit jaar 33,5 miljard dollar omzet te halen uit coronavaccin

    Laatste Nieuws 28/07/2021 14u44

    Pfizer verwacht dit jaar een omzet te halen van 33,5 miljard dollar, omgerekend zo'n 28,4 miljard euro, uit de verkoop van zijn vaccin tegen Covid-19, dat het samen met het Duitse BioNTech heeft ontwikkeld. Dat is fors meer dan de 26 miljard dollar die de groep in mei nog naar voren schoof. De Amerikaanse farmareus trok ook de omzet- en winstverwachting voor dit jaar op. Dat blijkt uit de voorstelling van de kwartaalcijfers.

    Wereldwijd leverde de groep al meer dan een miljard vaccindoses af, verklaarde topman Albert Bourla in de mededeling. In de eerste zes maanden van dit jaar bracht de verkoop van het coronavaccin 11,3 miljard dollar op. En de verkoopcijfers zullen mogelijk nog harder stijgen aangezien Pfizer/BioNTech aanstuurt op een derde dosis van zijn vaccin om het nog doeltreffender te maken, nu de zeer besmettelijke deltavariant het aantal besmettingen in veel landen fors de hoogte in jaagt. 

    De alliantie had het begin juli over bemoedigende resultaten van de lopende proeven voor een derde dosis van het huidige vaccin en verklaarde toen in de VS en in de EU een goedkeuring te zullen aanvragen voor het toedienen van zo’n derde prik. Die derde dosis zou ongeveer zes maanden na de tweede vaccinatie moeten volgen.

    In het tweede kwartaal hebben de vaccinatiecampagnes, waarin het Comirnaty-vaccin van het duo Pfizer/BioNTech een belangrijke rol speelt, de groei van de farmagigant sterk gestimuleerd: de kwartaalomzet verdubbelde bijna tot 18,9 miljard dollar en onder de streep verdiende Pfizer bijna 5,6 miljard dollar, een stijging met ongeveer 60 procent.

    Over heel 2021 gaat Pfizer uit van een stijging van de jaaromzet tot 78 à 80 miljard dollar, tegenover de eerder voorspelde 70,5 à 72,5 miljard dollar, en van een winst per aandeel tussen 3,95 en 4,05 dollar in plaats van 3,55 tot 3,65 dollar. 

    In heel veel landen is het Pfizer/BioNTech het meest gebruikte coronavaccin. In België werden er al 9,8 miljoen dosissen van toegediend, bijna drie kwart van het totaal. Het aantal geleverde dosissen ligt boven de tien miljoen.
    www.scientias.nl/gevaccineerd-en-toch...

    Ook interessant om over na te denken.

  8. [verwijderd] 28 juli 2021 15:51
    quote:

    Ixalan68 schreef op 28 juli 2021 15:49:

    [...]

    www.scientias.nl/gevaccineerd-en-toch...

    Ook interessant om over na te denken.

    Gelezen en duimpje gegeven. Het is nog niet gedaan met covid en Pharming heeft hopelijk een kaart te spelen.
    Binnenkort zeer binnenkort hoop ik en niet binnen drie jaar of zo.
  9. [verwijderd] 28 juli 2021 15:51
    quote:

    Ixalan68 schreef op 28 juli 2021 15:36:

    Zucht.
    De grootste negatievelingen hier hebben helaas op dit moment een fors verlies.
    Dat doet hen veel pijn en dat is begrijpelijk.
    Maar zij geven de leiding van Pharming de schuld, daar wordt op gehakt, behoorlijk fanatiek soms, soms over de grens gegaan met pure beschuldigingen die niet gestaafd kunnen worden want daar is geen grond voor.
    Onderzoekingen zijn stil gezet niet door gebrek aan conestat alfa want ook dr. Osthoff had niet altijd voldoende.
    Er waren geen patiënten meer, die bleven thuis, men kon de ziekenhuizen niet in, geen bedden en personeel vrij dus klaar ermee.
    Het waren veelal andere onderzoekers buiten Pharming om die proeven deden op allerlei gebieden met Ruconest.
    Geen onderzoek van Pharming meer in de lopende en helaas stopgezette trials dus daarvan was beperkt Ruconest door beschikbaar.

    Kranten moeten ook wel eens een door de rechter afgedwongen publicatie herroepen.
    Als er gefundeerd pure onwaarheden en leugens worden verspreid via media en daar hoort internet ook bij kan een bedrijf schade ervaren.
    En dan worden er stappen ondernomen.
    En nee, zo'n vaart zal het niet lopen maar het kan wel.

    De positievelingen onder ons met al dan niet forse winst of zeer klein verlies wijzen op wat er gaande is aan de hand van analistenrapporten, publicaties van derden inclusief interviews, verslagen van Pharming zelf, de omzetcijfers en de persberichten van Pharming.
    Daarbij kijken we ook wat er is geïnvesteerd, wat er is aangekocht en waarom, zien we de onderzoeken weer opgestart worden en wachten we met spanning af wat de diverse resultaten kunnen zijn van de covid-19 trials.
    Ook de positievelingen zien de koers graag naar E 2,- gaan, of meer dat mag ook, dat is EEN WENS en geen grove aanklacht.
    Enige humor en zelfspot is de positieveling niet vreemd maar de negatieveling ziet dat anders.
    Mocht het allemaal dit 2e kwartaal niet lukken dan nemen de positievelingen zelf een besluit n.a.v. hun eigen stand van zaken, wij gooien niet met modder naar de CEO want de pandemie heeft alles stilgezet op een cruciaal moment, niets aan te doen.
    We houden het aantal farmaceuten in de gaten met een HAE medicijn want de éen kaapt wat weg bij de ander, de tijd zal dan leren of dat zo blijft.
    Maar dan kijken we naar wat er wel is en de éen kan daar op wachten en de ander doet dat niet.

    Voor de nagatieveling is dat laatste scenario heel zuur, die zitten helaas met mogelijk nog meer verlies en ook zij zullen een besluit moeten nemen voor henzelf.
    En dan zijn ze getroffen door de gevolgen van de pandemie en niet door de CEO, de pandemie is de oorzaak van twee jaar on hold en proberen te overleven, voor elk bedrijf was dat zo.

    Ik kijk uit naar de tweede kwartaal cijfers van elke farmaceut met een HAE medicijn, analisten gaan daar zeker ook naar kijken.
    Ook ben ik benieuwd naar de taken die Robert Friesen bij Pharming gaat krijgen, weten we nog vrij weinig van, wel wat zijn achtergrond is.
    Ook komen er hier wel eens echt interessante linkjes voorbij, éen die bijvoorbeeld aangeeft dat de aandelen van de particulieren naar institutionele beleggers zijn verhuisd, als ik het allemaal goed begrepen heb.
    Toch iets om over na te denken als dat het geval is.
    Die kleine dingetjes, daar moet je erg in hebben.
    En voorderest is het wat het is, afwachten, gewoon afwachten, er zit niets anders op.....

    De weg om een medicijn goedgekeurd te krijgen is lang en kostbaar en kan na een gedwongen stop niet worden versneld.
    Als iets bij 300 patiënten wordt getest en het gaat bij 10 niet goed wordt het wellicht goed genoeg bevonden, maar als hetzelfde bij 30 patiënten gebeurt en het gaat er bij 1 fout is het ' het lijkt succesvol maar wij willen meer gegevens ' en kun je weer overnieuw beginnen: zelfde fout percentage maar wel eerder klaar.
    Want tussen aanvragen en antwoord zit ook een vrij lange tijd.

    wat een geweldig mooi vol van realiteitszin staand stukje.
    Werkelijk !
    Van harte Aan Bevolen.

    Ruud..
  10. forum rang 4 Drieklezoor 28 juli 2021 16:03
    Een mooi verwoord stuk omschreven verloop van biotech... , maar we staan nu op amper 0,955 , terwijl we in januari al op 1,23 stonden en verder terug nog hoger. Er vindt een wurgconstructie plaats die de gewone aandeelhouder in verwarring brengt , wat waarschijnlijk ook de bedoeling is. De CEO kun je uiteraard niet overal de schuld van geven, maar hij mag d.m.v.wat meer informatie toch wel enig perspectief bieden . Ooit zij hij eens, er komen interessante dingen voorbij , worden/zijn deze interessante dingen nog steeds actueel ?
  11. forum rang 8 Braniek 28 juli 2021 16:08
    quote:

    Drieklezoor schreef op 28 juli 2021 16:03:

    Een mooi verwoord stuk omschreven verloop van biotech... , maar we staan nu op amper 0,955 , terwijl we in januari al op 1,23 stonden en verder terug nog hoger. Er vindt een wurgconstructie plaats die de gewone aandeelhouder in verwarring brengt , wat waarschijnlijk ook de bedoeling is. De CEO kun je uiteraard niet overal de schuld van geven, maar hij mag d.m.v.wat meer informatie toch wel enig perspectief bieden . Ooit zij hij eens, er komen interessante dingen voorbij , worden/zijn deze interessante dingen nog steeds actueel ?
    In de biochemie is er sprake dat de lippen verzegeld zijn totdat........
    Houdt men zich niet aan totdat dan kan dat leiden tot ergernis.
    Voorbeeld:Galapagos.
  12. forum rang 6 fanaat 28 juli 2021 16:31
    Niemand wil zijn stukken kwijt of wil niemand Pharming kopen. De handel in dit aandeel is verworden tot een niemendalletje. Wellicht komt een volgende degradatie eraan.
    De lage koers geeft geen aanleiding tot blijdschap want de mogelijkheid tot het kopen van een bedrijf in de USA is in rook opgegaan.
    De landendirecteuren zijn nog niet gevonden en de omzetgegevens over het 2de kwartaal 2021 worden binnenkort geopenbaard. Het zal een test zijn op de toelichting op de cijfers van het eerste kwartaal 2021 door de Vries.
4.305 Posts
Pagina: «« 1 ... 184 185 186 187 188 ... 216 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Kostenstijging Pharming een tegenvaller

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links