Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Philips Koninklijke AEX:PHIA.NL, NL0000009538

  • 19,600 23 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 19,390 - 19,625
  • 2.661.829 Gem. (3M) 2M

Philips 2021

2.588 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 130 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Daardrinkenweop 26 juli 2021 09:46
    Valt me vooralsnog enigszins mee.
    Vraagje aan de kenners: handel in mijn turbo (L356C) is niet mogelijk gezien er geen bied-/laatprijzen worden doorgegeven. Is helaas niet de eerste keer dat dit gebeurd, gebeurde vorige week ook al met Unilever. Enig idee hoe dit verholpen kan worden? De uitgever (CITI) lijkt met geen mogelijkheid te bereiken.
  2. forum rang 6 De Libertariër 26 juli 2021 09:51
    quote:

    Daardrinkenweop schreef op 26 juli 2021 09:46:

    Valt me vooralsnog enigszins mee.
    Vraagje aan de kenners: handel in mijn turbo (L356C) is niet mogelijk gezien er geen bied-/laatprijzen worden doorgegeven. Is helaas niet de eerste keer dat dit gebeurd, gebeurde vorige week ook al met Unilever. Enig idee hoe dit verholpen kan worden? De uitgever (CITI) lijkt met geen mogelijkheid te bereiken.
    Dat is heel vervelend. Ik had laatste hetzelfde bij citi turbo's.

    Had een SL gezet, maar daar ging de koers ruim een half uur doorheen, dus ipv te verkopen bleef ik ze vastgehouden en ineens werd het tegen 0,50 lager pas verkocht.
    Heel kostbaar was dat.
    Dus die klere dingen wil ik nooit meer hebben!
  3. forum rang 6 De Libertariër 26 juli 2021 10:02
    zit met verbazing naar het koersverloop te kijken.

    in een kwestie van seconden gaat het een procent lager, half procent hoger en lager.
    Stuitert werkelijk alle kanten op!!

    Da's jammer, ik ben zojuist uitgestopt.
    De hele winst van vrijdag weer weg.
    Niks opgeschoten dus :(
  4. forum rang 10 voda 26 juli 2021 10:22
    Philips paait beleggers met €1,5 mrd, koers daalt toch
    Jeroen Segenhout 07:26

    De Philips-divisie die scan- en echo-apparatuur verkoopt zag het orderboek in het tweede kwartaal met 29% groeien. Foto: lex van lieshout/ANP

    Technologieconcern Philips PHIA€40,03-1,82% hoopt zijn beleggers weer enigszins in de watten te leggen met de inkoop van eigen aandelen. Het bedrijf meldde maandag bij zijn kwartaalcijfers een nieuw inkoopprogramma met een waarde van €1,5 mrd. De onderneming was daar vorig jaar nog mee gestopt door de uitbraak van het coronavirus.

    Beleggers reageerden koeltjes op het nieuws. Philips verloor maandag in de eerste handel op de beurs in Amsterdam ruim 1% van zijn beurswaarde en was hiermee een van de sterkste dalers in de AEX-index.

    De beurskoers van Philips is de afgelopen maanden al met 20% gedaald door problemen met apparaten tegen slaapapneu. Het bedrijf, het afgelopen decennium omgevormd tot een specialist in medische apparatuur, moet deze apparaten terugroepen en repareren. Daarvoor is al een voorziening van €500 mln getroffen.

    Kwaliteitsprobleem
    De Amerikaanse medische toezichthouder FDA kwalificeerde de terugroepactie onlangs als ernstig. Het geluidsabsorberende schuim in de apparaten, de eerste generatie van zogenoemde Dreamstations, kan verbrokkelen onder druk van hoge luchtvochtigheid en gebruikers lopen een risico als zij stofdeeltjes inademen.

    De winst van Philips is door deze tegenvaller in het tweede kwartaal gedaald naar €65 mln, tegen €195 mln een jaar eerder. Topman Frans van Houten kwam er in de toelichting op de kwartaalcijfers direct op terug. 'We hebben alle noodzakelijke middelen binnen het bedrijf gemobiliseerd om dit kwaliteitsprobleem bij een onderdeel aan te pakken', zo stelt hij. Van Houten zegt ook dat Philips met de betrokken autoriteiten overleg voert om de apparaten te repareren te repareren en te vervangen.

    Volgens de FDA zijn er tot dusver geen verwondingen of sterfvallen gemeld. Wel zijn 83 klachten binnengekomen over de apparaten, die vooral in de Verenigde Staten zijn verkocht.

    Omzetgroei
    Verder lijken de zaken bij Philips goed te gaan. De omzet kwam 9% hoger uit op €4,23 mrd. Dit is meer dan analisten in doorsnee hadden verwacht. In de eerste drie maanden van dit jaar behaalde Philips ook al een omzetgroei van 9%, waarna het bedrijf zijn verwachting voor het gehele jaar wat optrok.

    Van Houten is bijzonder in zijn nopjes over de sterke ordergroei bij de divisie die scan- en echo-apparatuur verkoopt (plus 29%). Ook wijst hij op de vooruitgang die de tak persoonlijke gezondheid boekte. Daar steeg de vergelijkbare omzet met 33% naar €827 mln.

    Corona-effect
    Over het geheel genomen kreeg Philips wel minder nieuwe orders binnen (minus 15%). Maar in het tweede kwartaal van vorig jaar beleefde de onderneming een buitengewone groei door een sterke vraag naar beademingsapparatuur als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.

    Philips zegt nu dat er nog steeds onzekerheid is door de coronapandemie. Ook is er sprake van tekorten aan elektronische componenten. De verwachting voor de verbetering van de winstmarge is daardoor iets verlaagd. Het bedrijf denkt dat de omzetgroei nog steeds op ongeveer 5% kan uitkomen.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/ondernemen/1405577/philips-gaat...

  5. Daardrinkenweop 26 juli 2021 10:24
    quote:

    Turbo Mckwek schreef op 26 juli 2021 09:51:

    [...]

    Dat is heel vervelend. Ik had laatste hetzelfde bij citi turbo's.

    Had een SL gezet, maar daar ging de koers ruim een half uur doorheen, dus ipv te verkopen bleef ik ze vastgehouden en ineens werd het tegen 0,50 lager pas verkocht.
    Heel kostbaar was dat.
    Dus die klere dingen wil ik nooit meer hebben!

    Zo, dat is echt ontzettend zuur. Verbazingwekkend dat dit 'zomaar' kan. Heb je hierover contact opgenomen met de uitgever?
    Bij mijn vorige turbo lag het aan een storing bij Euronext (aldus Goldman Sachs, uitgever)
  6. pmepme 26 juli 2021 10:39
    Philips zal de komende tijd helaas verder blijven dalen. Het vertrouwen is aangetast en de dreiging van rechtszaken maakt kopers schuw.
    Helaas, maar het is niet anders. Op de lange termijn herstelt e.e.a. zich wel weer maar het zal naar mijn gevoel op zijn vroegst ergens in 2022 zijn voordat Philips terugkeert naar het niveau van 50 euro. De directie werkt ongetwijfeld hard maar deze malheur is het tweede incident dat aandeelhouders flink schaadt binnen 5 jaar. Teleurstellend. En langzaamaan dringt de vraag op of er geen wijzigingen in het MT nodig zijn zodat deze kan werken aan een beter gefundeerde kwaliteitscontrole en meer alert reageren op problemen.
2.588 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 130 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Toch enkele lichtpuntjes zichtbaar bij veelgeplaagd Philips

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links