Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX Podcast: ASML, Unilever, Flow en een interessante kooptip

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. DivKing 23 juli 2021 22:08
    Beste Arend Jan en Niels, allereerst mijn comlimenten voor jullie zeer luisterenswaardige podcast! Ik ben erg benieuwd hoe jullie visie is op DSM als de vergelijking met peers wordt gemaakt qua k/w, ontwikkeling/mogelijke overnames, het ' nieuwe' management etc. Reden voor de vraag is dat de koers behoorlijk is opgelopen de laatste maanden zonder echt noemenswaardig nieuws. Ik ben erg benieuwd naar julliei oordeel. Zou het aandeel graag behandeld zien in een komende podcast!
  2. Mr.Windows 25 juli 2021 16:03
    Dag Arend-Jan en Niels, jullie maken leuke podcasts en gewoon mee doorgaan.
    Eén puntje wat me opviel, diverse keren melden jullie dat ASML veeel te duur is en dat jullie omdat het "te duur om te verklaren" zelf geen aandelen gekocht hebben. Vervolgens stijgt en stijgt de koers van de bijna monopolist die de wind duidelijk mee heeft, R&D steeds verder opvoert en aandeleninkoopprogramma opgehoogd heeft.
    Kortom waarom kopen jullie nu niet (oké misschien 5 jaar of langer te laat) maar denken jullie echt dat het weer naar 50 euro gaat (zonder splitsing ;))? En in dit verband denk ik aan aandelen die volgens mij Niels heeft BasicFit of Philips dan toch maar liever ASML of zie ik het verkeerd?
  3. Maan Arkenbosch 25 juli 2021 22:50
    Het is verwonderlijk dat de K.W. verhoudingen steeds hoger worden en dat er in het dividend rendement te weinig risico premie zit. Ondertussen beginnen diverse centrale banken zich te ontdoen van hun $ titels en deviezen. Oorzakelijk verband is de torenhoge inflatie van meer dan 5%. Voorts komt er een forse infra uitgave aan, welke feitelijk indirect door andere centrale banken gefinancierd dient te worden.Die zijn daar niet zo happig op en verder afstoten van $ is mogelijk temeer daar dit nu al geruime tijd van toepassing is.Het is denkbeeldig dat hierdoor de V.S. inflatie hardnekkig hoog blijft.Daardoor kan de Fed gedwongen worden, teneinde de $ waarde te beschermen de rente omhoog te gooien.Indien dit in het najaar van toepassing is, komen de beurzen voor grote problemen te staan en is een crash denkbeeldig, vooral als corona blijft doorsudderen, de goederen termijnmarkten verder oplopen en China met zijn digitale Yuan het strijdperk betreedt.
  4. Jeroen90 26 juli 2021 11:08
    Heren,

    Ik luister altijd met plezier naar jullie podcast.
    Sinds een paar maanden ben ik beginnend belegger, in het verleden wel wat posities opgebouwd maar nu er actiever mee aan de slag. Zo heb ik bijvoorbeeld ook prosus gekocht vanwege de exposure naar tencent. Wat ik echter niet begrijp zijn de enorme verkopen als er weer eens nieuws is vanuit China. Wat maakt het nou dat aandeelhouders massaal de aandelen op straat gooien als ze tegen zo'n tijdelijke hobbel aanlopen? Ik leer altijd dat je voor de lange termijn erin moet zitten, het lijkt echter dat bij dit soort aandelen juist die lange termijn wordt vergeten.

    Succes met de volgende afleveringen!

    Groeten,
    Jeroen

    PS: het geluid zou best wat beter kunnen nog.
  5. kater79 27 juli 2021 10:37
    Beste Niels en Arend Jan,

    Allereerst mijn complimenten over jullie leuke en informatieve podcasts! Ik luister ze elke week! Ga zo door! Ik vroeg mij af hoe jullie tegenover (beleggings)fondsen staan ook icm etfs en waar letten jullie op bij aanschaf fondsen? Ik merk als belegger dat hier best wat winst in te behalen valt,

    ik hoor het graag groetjes Gijs alias Kater79
  6. RobbieT 29 juli 2021 12:02
    Beste Niels en Arend Jan,

    Wellicht is het jullie opgevallen of lezen jullie wel mee op het POSTNL forum maar zouden jullie eventueel morgen in kunnen gaan op de betekenis van de koers van 4,57 die er al lange tijd op de borden staat bij POSTNL en wat dit zou kunnen zijn?

    Wie heeft er belang bij om een koers zo lang op een zelfde niveau te houden..

    Misschien wat laat ingestuurd maar ik hoop dat jullie er iets mee kunnen doen in de komend middag/morgenvroeg.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links