Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hogere AEX-bodem valt samen met lagere toppen paniekbarometer

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 61
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

114 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 juli 2021 14:07
    quote:

    Tipje van sluier schreef op 22 juli 2021 11:23:

    Echt onbegrijpelijk dit.
    Men wist gewoon al dat sh uitgetikt moest worden nog, daarom meteen haaks zonder daling terug om die ook gam te doen straks. Zo zo oneerlijk.
    AFM was toch bezig met onderzoek, al die shorts elke keer uit tikken achter 1.
    Haha blijf posten alstublieft. Erg vermakelijk.
  2. Bubbletrader 22 juli 2021 14:21
    ECB: inflation well below target.

    De ECB en FED zijn de grootste witteboordenleugenaars op deze planeet. Jaar in jaar uit beleid voeren ten faveure van de financiële markten met de meest onwaarschijnlijke flauwekul verhalen over inflatie, opkoopprogramma's, milieu en wat dies meer zij. Ongenuanceerd toedienen van nog meer dollars en euros aan de rijken der aarde.
    Schandalig.
  3. forum rang 6 ttroo 22 juli 2021 14:28
    En ja. ECB blijft geld drukken. Helaas geen surprise. Helaas helpt het tot nu toe niet. Die Centrale Banken kunnen afgeschaft worden. Politici houden ook van geld drukken. Dus die kunnen dat beter over nemen. En als Politici geld gaan drukken doen ze dat enthousiaster dan de Centrale Bankiers, kortom inflatie doelstelling wordt veel efficienter gehaald. Scheelt een hele toren aan het werk houden.

    De toename van de Amerikaanse staat schuld houdt mooi tempo aan. Een $50 miljard toename per twee weken. Dat zijn pas mooie bedragen.

    Oranje High End Tech draait schitterend door. Ze draaien nog beter dan de Nasdaq zelf. Als ze maar niet te veel en te ver vooruitlopen.

    Als een rode Unilever gewoon normaal groen was geweest, stond de AEX er nog beter voor. Dat komt goed een groene AEX, want de Griekse index heeft behoorlijk wat klappen gekregen, een 10%. Kortom het Oranje Land kan wat bijlappen voor Griekenland. Yields zakken weer in en we kennen het dat is niet zo goed voor de banken. En de banken staan er al niet zo goed voor. En de banken zijn wel de lenders aan de rest, dus zij houden de economie draaiende met hun smeer olie. Geen smeer gelden. AEX stokt wat. Amerikaanse futures doen het heel rustig. Minimaal groen. Beren houden de DAX in bedwang, als is de DAX van de berenboot weggelopen. Kortom de beren zijn de DAx stieren aan het chasen. Misschien kunnen ze de Canadeze beren inspireren. Die zitten ook dicht op de Canadaze stieren. Zowiezo liggen de Europese banken in keurige en mooie downtrends. Ze waren te ver gezakt, dus de rebounding neemt en nam goede vormen aan. Rebounding in banken kan wat hoger. Maar niettemin die downtrend zijn overal zichtbaar. ING, Santander, Deutsche Bank, Franse Banken. Nog geen banken crisis, maar Europese banken kunnen geen enkele crisis opvangen. Of het nu een aandelen crisis, huizen crisis, leen crisis of een andere crisis is. Europese banken zullen snel omvallen en geholpen moeten worden door overheden of zelfs door de Europese Centrale Bank Ongevallen Centrale. Zo'n beetje alle Europese Banken komen daarvoor in aanraking. En het Oranje Land kan meteen de Tripple A daarna op de Oranje Buik gaan schrijven. Weg er mee. Dat is zeker een afwaardering met twee stappen down, misschien zelfs 3 en misschien kan het Oranje Land zelfs naar Junk afdalen. Afhankelijk hoe de hulp is, wat voor hulp ze krijgen, van wie ze hulp krijgen en of ze hulp krijgen en hoe ze zelf het vertrouwen in de wereld kunnen herwinnen. Maar daar voor is het nog tevroeg. Oranje Pensioen Fondsen kunnen en moeten een helden rol vervullen wanneer dit proces start.

    Weinig nieuws. Groene beurzen. Extra Gratis Geld van de ECB. Het is wachten op de BLA BLA BLA. Gepraat van de ECB waar nergens over gaat. Want wat ze ook roepen, het komt steeds op hetzelfde neer geld drukken. Ze kunnen niet eens meer stoppen. Wat de economische toestand is. Goed of Slecht. Kunt u nagaan, als het wat slechter zou gaan, dan moeten ze zelfs meer gaan drukken. Stoppen met geld drukken is geen optie. Inflatie is nog onder controle. Huizen markten prijzen staan ook records, net als aandelen beurzen, net als credits, net als BNP / Schuld ratio's. Ik ga luisteren naar de ECB top vrouw, want de ECB is modern met een vrouw aan het hoofd en ik vind haar goed! Beter dan De Draak.
  4. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 22 juli 2021 14:45
    quote:

    Bubbletrader schreef op 22 juli 2021 14:21:

    ECB: inflation well below target.

    De ECB en FED zijn de grootste witteboordenleugenaars op deze planeet. Jaar in jaar uit beleid voeren ten faveure van de financiële markten met de meest onwaarschijnlijke flauwekul verhalen over inflatie, opkoopprogramma's, milieu en wat dies meer zij. Ongenuanceerd toedienen van nog meer dollars en euros aan de rijken der aarde.
    Schandalig.

    Pure Poëzie.. -> Ab'tje
  5. forum rang 6 ttroo 22 juli 2021 14:50
    Breaking news. DAX is gevonden. Na een uitstapje de gehele dag vandaag, hebben ze zich gemeld ana de kade en zijn ze net weer ingestapt in de berenboot. Ze weten het nog niet zeker of ze vanmiddag laat nog gaan uitstappen, maar voorlopig zitten ze in de beren boot! En u begrijpt, de beren proberen ten eerste de DAX in de boot te houden ten tweede zo ver mogelijk van de kades te varen om een uitstapje lastiger te maken.
  6. [verwijderd] 22 juli 2021 15:37
    quote:

    Bolleke Beer schreef op 22 juli 2021 14:53:

    Doen of je slimmer bent dan de waarheid leidt altijd tot je val.
    Vond de frase "we zijn een experiment gestart" van vele jaren geleden eigenlijk wel een ondubbelzinnig en expliciet toegeven dat ze zelf ook niet meer wisten wat ze moesten doen. ;O)

    -aldus een niet eens zo zeer geleerde heer-
114 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links