Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Van Lanschot Kempen NV AEX:VLK.NL, NL0000302636

  • 32,700 22 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 32,450 - 32,850
  • 60.411 Gem. (3M) 86,2K

vLK 2021

710 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 36 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Amsgier 2 juli 2021 13:01
    quote:

    LTOke schreef op 29 juni 2021 11:20:

    Even een nietszeggend berichtje tussendoor, zodat ik dit draadje makkelijker kan volgen.

    Sinds vorige week trotse eigenaar van een heel klein stukje VLK.
    Gekocht met de verwachting dat er na de zomer een mooi dividend aan komt.

    Goed moment om in te stappen denk ik. Welkom.
    www.nrc.nl/nieuws/2021/07/02/ecb-laga...

    "Lagarde: banken mogen in najaar weer dividend uitkeren"
  2. forum rang 10 voda 6 juli 2021 08:05
    PERSBERICHT: Van Lanschot Kempen benoemt Lars Dijkstra als Chief Sustainability Officer
    Amsterdam/'s-Hertogenbosch, 6 juli 2021

    Van Lanschot Kempen kondigt de benoeming aan van Lars Dijkstra als Chief Sustainability Officer. In deze nieuwe rol is Lars Dijkstra hoofd van ons Sustainability Centre en rapporteert hij direct aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. In het Sustainability Centre bundelen en coördineren we onze activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

    Karl Guha, voorzitter van de Raad van Bestuur: 'We zijn verheugd met de benoeming van Lars als Chief Sustainability Officer. De aanstelling benadrukt onze ambities als wealth manager op het gebied van duurzaam beleggen. Door de jarenlange ervaring van Lars in de financiële markten en zijn uitgebreide kennis van duurzaamheid ben ik ervan overtuigd dat hij Van Lanschot Kempen verder gaat helpen in onze missie om een toonaangevende duurzame Europese wealth manager te zijn.'

    Duurzaamheid is verweven in de strategie van Van Lanschot Kempen. Het is een van de pijlers onder onze succesvolle groeistrategie. Ons doel is het behoud en de opbouw van vermogen, op een duurzame manier, zowel voor onze klanten als voor de samenleving waar we deel van uitmaken. We streven op een ondernemende manier naar het creëren van zowel financiële als niet-financiële waarde op de lange termijn voor al onze stakeholders.

    Lars Dijkstra, Chief Sustainability Officer: 'We werken al jaren samen met onze klanten, onze interne en externe fondsmanagers en bedrijven waarin we beleggen, om zowel financieel rendement als duurzame impact te realiseren. Ik ben vastbesloten om de invloed van Van Lanschot Kempen te gebruiken voor duurzame verandering in de gehele waardeketen. Hierbij nemen we verantwoordelijkheid voor zowel onze eigen voetafdruk als de voetafdruk via de beleggingen van onze klanten.'

    Lars Dijkstra werkt sinds 2005 bij Van Lanschot Kempen als Chief Investment Officer en is tevens sinds begin dit jaar hoofd van Core Investment Strategies. Erik van Houwelingen, lid van de Raad van Bestuur en voorzitter van de directie van Kempen Capital Management, neemt Dijkstra's takenpakket over.

    Naast zijn werk voor Van Lanschot Kempen is Lars Dijkstra penningmeester van Eumedion www.globenewswire.com/Tracker?data=2r... , de belangenbehartiger van institutionele beleggers op het terrein van corporate governance en duurzaamheid, en lid van The 300 Club www.globenewswire.com/Tracker?data=uw... , een internationale groep vooraanstaande beleggingsprofessionals die het bewustzijn vergroten over de impact van het huidige marktdenken en -gedrag. Daarnaast is Dijkstra sinds de oprichting nauw betrokken bij FCLTGlobal www.globenewswire.com/Tracker?data=SW... , een non-profitorganisatie die langetermijnwaardecreatie voor bedrijven, spaarders en gemeenschappen stimuleert.

    Media Relations: 020 354 45 85; mediarelations@vanlanschotkempen.com

    Investor Relations: 020 354 45 90; investorrelations@vanlanschotkempen.com

    Over Van Lanschot Kempen

    Als wealth manager is Van Lanschot Kempen, met haar merknamen Van Lanschot, Kempen en Evi, actief in Private Banking, Asset Management en Merchant Banking, met als doel het behoud en de opbouw van vermogen, op een duurzame manier, zowel voor onze klanten als voor de samenleving waar we deel van uitmaken. Van Lanschot Kempen is beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam en is de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737.

    Zie voor meer informatie: vanlanschotkempen.com

    Disclaimer

    Dit persbericht is geen (uitnodiging tot het doen van een) aanbod tot het (ver)kopen of anderszins verkrijgen van of inschrijven op financiële instrumenten en is geen advies of aanbeveling om enige handeling te verrichten of na te laten.

    Bijlage

    -- 20210706 persbericht - Van Lanschot Kempen benoemt Lars Dijkstra als
    Chief Sustainability Officer
    ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
  3. EQ140 7 juli 2021 18:54
    quote:

    Krisna schreef op 7 juli 2021 16:23:

    Waarom zou iemand nog steeds meer dan 10.000 stuks aanbieden waardoor de prijs zal dalen??? Ook als je wilt verkopen doe je dat toch gedoseerd??? Tenzij er iets anders achter zit maar dat lijkt me niet.

    10.000 is niet heel veel om aan te bieden en heeft geen invloed op de prijs. Er zijn er genoeg die zo, n partij in zijn geheel willen kopen.Ook kan het van twee of meer aanbieders zijn. Er waren vandaag veel stukken in omloop. De banken doen het al een tijdje slecht, zo ook vandaag en Lanschot ging mee.
  4. forum rang 5 Porscheknakker 18 juli 2021 23:56
    Naar verwachting heft de ECB volgende week vrijdag de dividendban op voor Europese banken. Beleggers lijken vooruit te lopen op de miljarden die mogelijk hun kant op zullen stromen. Maar of het werkelijk zo ver komt is de vraag. Mogelijk houdt de Centrale Bank beperkingen in stand.

    Met de recente uitspraken van Andrea Enria, het hoofd Europees bankentoezicht, werd duidelijk dat de ECB het moratorium het liefst in oktober wil schrappen. Daarmee zou een einde komen aan een periode van negentien maanden waarin banken geen dividend mochten uitkeren of eigen aandelen konden inkopen.

    Met de opheffing voorzien analisten forse winstuitkeringen. Volgens Bank of America zou dit in Europa gaan om een bedrag van 80 miljard euro tot het einde van volgend jaar. Zakenbank Credit Suisse becijferde dat voor sommige banken uitkeringspercentages van twintig procent haalbaar zijn (dividend plus aandeleninkopen gedeeld door marktkapitalisatie).

    Maar of al die cash ooit op beleggersrekeningen zal worden bijgeschreven is de vraag. Beleidsmakers en toezichthouders zien het kapitaal liever in de banken blijven.

    Sluisdeuren niet direct open
    De Centrale Bank zei er wel direct bij dat als de 'ban' van tafel zou zijn, dit niet automatisch betekent dat de dividendsluizen volledig opengaan.

    De ECB moet aan ieder dividendvoorstel van banken nog altijd zijn goedkeuring geven. Frankfurt verwacht daarbij dat ‘uitkeringen behoedzaam en in lijn zijn met de verdiencapaciteit en de buffers voldoende zijn om schokken op te vangen’.

    Dat banken fiat moeten krijgen van de toezichthouder voor dividenduitkeringen is niet nieuw. Maar Enria gaf ook aan dat de ECB bij de beoordeling naar meer gaat kijken dan alleen kapitaalratio’s. Denk hier aan de verdiencapaciteit op de lange termijn en de gevolgen van de klimaattransitie, die bankbalansen kan gaan raken.

    Beide punten kunnen ertoe leiden dat de sluisdeuren deels dicht blijven, althans voor de zwakke broeders in het bankenlandschap. Grofweg het gehele Europese bankwezen kampt met een gemankeerd verdienmodel: een te hoge kostenbasis, afkalvende rentemarges en een gebrekkig groeipotentieel (zie VEB onderzoek).

    Maatwerk
    Ook zijn klimaatrisico's nog nauwelijks meegenomen in stresstesten, wat een reden kan zijn voor de ECB om liever aan de behoedzame kant te blijven als het gaat om het toestemming geven voor dividend. De nuanceringen van de ECB maken duidelijk dat het echt om maatwerk zal gaan. Iedere bank is immers anders.

    Door het kwalitatieve karakter van de dividendtoets van de ECB valt voor buitenstaanders moeilijk in te schatten hoeveel geld er daadwerkelijk kan worden uitgekeerd aan aandeelhouders.

    Maar Nederlandse financiële instellingen staan er - in ieder geval afgezet tegen Europese sectorgenoten - goed voor. Spelers als ING en Van Lanschot Kempen hebben aanzienlijke dividendbedragen op de spreekwoordelijke plank liggen.

    Deze verwachte dividenden zijn bovendien al uit de berekening van de kapitaalratio’s gehaald (d.w.z. in mindering gebracht op het kernkapitaal), waardoor uitkeringen niet leiden tot een directe verslechtering van de kapitaalratio's waar beleidsmakers op sturen.

    Verder maken de meeste banken weer winst en staan ook klimaatrisico's in de aandacht. Alhoewel daarbij één en ander valt af te dingen op het tempo van verduurzaming, lopen Nederlandse banken voor op veel Europese concurrenten waar de klimaattransitie nog moet landen.

    Voor de ECB zal het daarom lastig zijn om Nederlandse banken al te grote obstakels op te werpen als het gaat om dividenduitkeringen.

    Uitzondering is wellicht ABN Amro. De bank heeft dikke buffers, maar kampt met gebrekkige winstgevendheid en een weinig geloofwaardige strategie.

    Eind november presenteerde topman Swaak een naar eigen zeggen ‘opgefriste strategie’ die zwaar leunde op kostenbesparingen (maar wel pas vanaf 2024) en het afbouwen van risico’s van de leningenportefeuille. Beleggers waren bovendien verbolgen over het feit dat ongewis bleef hoe ABN Amro weer dacht te gaan groeien.

    Ook was de doelstelling van het rendement op eigen vermogen voor 2024 van 8 procent mager te noemen (oude doelstelling: 10-13 procent). Het rendement is eigenlijk onvoldoende om aandeelhouders te compenseren voor een belegging in bankaandelen.

    Alhoewel ABN Amro klaar zegt te staan om het 2019 slotdividend alsnog uit te keren, is wellicht verstandig voor beleggers die belofte niet te zwaar te nemen. Mocht het dan toch komen is dat een meevaller.

    De analyse in het kort

    - Als het dividendmortuarium er af gaat is het nog niet gezegd dat er miljarden naar beleggers in bankaandelen zullen stromen.

    - De ECB geeft alleen haar fiat om dividend uit te keren als het verdienmodel van de bank bestendig is en de klimaatrisico’s te overzien zijn. Voor corona keek de centrale bank bij de dividendtoets voornamelijk naar de kapitaalbuffers.

    - Dit betekent dat banken die het goed doen de ruimte krijgen om dividenden uit te keren. Zwakkere broeders zullen nog voor een langere periode verstoken blijven van kapitaaluitkeringen. Het is nog de vraag in welke categorie ABN Amro zal vallen.
  5. forum rang 10 voda 26 juli 2021 08:02
    PERSBERICHT: Van Lanschot Kempens partnership met Mercier Vanderlinden definitief
    's-Hertogenbosch/Amsterdam, 26 juli 2021

    Van Lanschot Kempen en Mercier Vanderlinden maken vandaag bekend dat de transactie is afgerond waarmee Van Lanschot Kempen een 70%-belang in Mercier Vanderlinden verkrijgt. De toezichthouders hebben verklaringen van geen bezwaar verleend voor deze transactie. Hiermee bundelen Van Lanschot Kempen en Mercier Vanderlinden de krachten op de Belgische wealth management markt.

    Van Lanschot Kempen zal het 70%-belang in Mercier Vanderlinden stapsgewijs uitbreiden naar 100%. Mercier Vanderlinden en Van Lanschot Kempen in België blijven zelfstandig opereren en gaan op een aantal terreinen samenwerken. De partijen vullen elkaar goed aan op het gebied van klantenportefeuille en -netwerk, productaanbod en geografische spreiding. Samen hebben ze per 30 juni 2021 EUR 9,3 miljard aan client assets.

    Van Lanschot Kempen in België en Mercier Vanderlinden hebben in de afgelopen jaren beide sterke groei in client assets gerealiseerd en zullen met hun persoonlijke aanpak en sterke beleggingsoplossingen hun challenger rol voortzetten.

    De transactie zal naar verwachting een impact hebben van ongeveer 4 procentpunt op de kapitaalratio van Van Lanschot Kempen.

    Van Lanschot Kempen

    Media Relations: 020 354 45 85; mediarelations@vanlanschotkempen.com

    Investor Relations: 020 354 45 90; investorrelations@vanlanschotkempen.com

    Over Mercier Vanderlinden

    Mercier Vanderlinden is een onafhankelijke vermogensbeheerder, in 2000 opgericht door Stéphane Mercier en Thomas Vanderlinden. Het heeft EUR 3,8 miljard klantenactiva en drie beleggingsfondsen. Mercier Vanderlinden biedt een uiterst persoonlijke aanpak naar vermogensbeheer door zelf mee te investeren met haar klanten. Het is met bijna 35 medewerkers actief in heel België vanuit haar kantoren in Antwerpen, Brussel en Waregem.

    Zie voor meer informatie: merciervanderlinden.com

    Over Van Lanschot Kempen

    Als wealth manager is Van Lanschot Kempen, met haar merknamen Van Lanschot, Kempen en Evi actief in Private Banking, Asset Management en Merchant Banking. Ons doel is het behoud en de opbouw van vermogen, op een duurzame manier, zowel voor onze klanten als voor de samenleving waar we deel van uitmaken. Van Lanschot Kempen, genoteerd aan Euronext Amsterdam, is de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737.

    Zie voor meer informatie: vanlanschotkempen.com

    Bijlage

    -- Van Lanschot Kempen persbericht
    ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
  6. forum rang 10 voda 26 juli 2021 08:47
    Van Lanschot Kempen rondt meerderheidsbelang Mercier Vanderlinden af
    Wil uitbreiden richting 100 procent belang.

    (ABM FN-Dow Jones) Van Lanschot Kempen heeft definitief een meerderheidsbelang verworven in de Belgische vermogensbeheerder Mercier Vanderlinden. Dit maakte de bank maandag bekend zonder financiële details te vermelden.

    De toezichthouders hebben verklaringen van geen bezwaar verleend voor deze transactie, waardoor Van Lanschot nu een belang heeft van 70 procent. Dit belang wil het stapsgewijs uitbreiden naar 100 procent.

    De transactie zal naar verwachting een impact hebben van ongeveer 4 procentpunt op de kapitaalratio van Van Lanschot Kempen.

    Mercier Vanderlinden en Van Lanschot Kempen in België blijven zelfstandig opereren en gaan op een aantal terreinen samenwerken. Samen hebben ze per 30 juni 2021 9,3 miljard euro aan client assets.

    Vanderlinden beheert ongeveer 3,4 miljard euro aan vermogen en drie eigen beleggingsfondsen. Van Lanschot Kempen zit in België met elf kantoren en circa 5 miljard euro onder beheer.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. Zorgeloosch 28 juli 2021 19:06
    Over het eerste kwartaal van 2021 rapporteerde Van Lanschot Kempen een netto inflow van 1,2 miljard euro in activa onder beheer voor het Private Clients segment. Binnen het Wholesale & Institutionele Clients segment was er een netto uitflow van 3,1 miljard euro.

    Dit was voornamelijk veroorzaakt door de exit van een pensioenfonds. Voor de rest van het jaar verwacht men echter terug wat inflows, onder meer door een recent mandaat dat men won om 1,1 miljard euro te beheren.

    De Corporate Finance & Equity Capital Markets tak kon tijdens het kwartaal 21 deals begeleiden en vervolledigen. Een goede prestatie voor de start van het jaar.

    Afgelopen maand werd 70% van Mercier Vanderlinden overgenomen en dit zal stijgen naar 100% tegen eind 2025. De overname van Hof Hoorneman Bankiers zal tegen eind 2021 voltooid zijn. Deze overnames gaan de groei aanvuren.

    De kapitaalratio van VLK blijft bijzonder sterk met een ratio van 23,6%.

    Sinds de voorgaande update is de koers wat teruggevallen. Fundamenteel is daar echter geen reden voor en het is een beetje typisch voor de zomermaanden dat aandelen wat stilvallen.

    Het aandeel is nog steeds goedkoop tegen een koers/ boekwaarde-verhouding van 0,65x. De verwachte koers/winstverhouding voor volgend jaar bedraagt 11x. Ook niet overdreven duur.

    Het aandeel mag nog gekocht worden, maar het grote opwaarts potentieel is wel verdwenen. Dit aandeel kan je kopen met het vooruitzicht op hoge dividenden.
  8. forum rang 10 voda 11 augustus 2021 08:33
    PERSBERICHT: Van Lanschot Kempen: Raad van Commissarissen draagt Brigitte Boone voor als lid
    's-Hertogenbosch/Amsterdam, 11 augustus 2021

    Vandaag publiceren we de agenda met toelichting voor de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders (BAVA) op 22 september 2021. Deze BAVA wordt gehouden in verband met de voordracht van Brigitte Boone tot lid van de Raad van Commissarissen en de kennisgeving met betrekking tot de voorgenomen benoeming van Maarten Edixhoven tot lid en voorzitter van de Raad van Bestuur. Deze voorgenomen benoeming is op 11 mei 2021 aangekondigd www.globenewswire.com/Tracker?data=Ml... .

    Brigitte Boone heeft verschillende functies als leidinggevende vervuld in de financiële sector, onder meer als lid van de Board of Directors en de Executive Board van Fortis Bank groep en als bestuurder van Puilaetco Dewaay Private Bankers. Brigitte Boone is op dit moment bestuurder (non-executive) van NN Group Belgium, Gimv, SD Worx, Wereldhave België, Enabel en Imec VZW, Fidimec. De Nederlandsche Bank heeft ingestemd met de voorgenomen benoeming van Brigitte Boone als commissaris.

    Het oproepingsbericht en de agenda met toelichting voor de vergadering zijn beschikbaar op de pagina BA www.globenewswire.com/Tracker?data=d3... V www.globenewswire.com/Tracker?data=j1... A www.globenewswire.com/Tracker?data=-_... 2021 www.globenewswire.com/Tracker?data=2C... . De BAVA wordt gehouden op 22 september 2021 in de Van Lanschot-toren in 's-Hertogenbosch en begint om 10.00 uur.

    FINANCIËLE AGENDA

    26 augustus 2021 Publicatie halfjaarcijfers 2021

    22 september 2021 Buitengewone algemene vergadering

    30 oktober 2021 Publicatie trading update derde kwartaal 2021

    Media Relations: 020 354 45 85; mediarelations@vanlanschotkempen.com

    Investor Relations: 020 354 45 90; investorrelations@vanlanschotkempen.com

    Over Van Lanschot Kempen

    Als wealth manager is Van Lanschot Kempen, met haar merknamen Van Lanschot, Kempen en Evi actief in Private Banking, Asset Management en Merchant Banking. Ons doel is het behoud en de opbouw van vermogen, op een duurzame manier, zowel voor onze klanten als voor de samenleving waar we deel van uitmaken. Van Lanschot Kempen, genoteerd aan Euronext Amsterdam, is de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737.

    Zie voor meer informatie: vanlanschotkempen.com

    Bijlage

    -- Van Lanschot Kempen persbericht
    ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
  9. forum rang 6 Rowi62 18 augustus 2021 11:23
    Iemand nog een sterke visie op de H1 resultaten?
    Is de beurshausse en de massale aandacht voor aandelen iets dat vLK ook hogere fees oplevert? Eerder rapporteerden banken al hogere fees en hogere winsten.
    AUM zullen wel flink hoger zijn als ze geen institutionele klanten verloren zijn in Q2.
710 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 36 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Van Lanschot Kempen weet wat aandeelhouders willen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links