Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,160 18 apr 2024 14:31
  • -0,220 (-0,80%) Dagrange 26,940 - 27,300
  • 69.264 Gem. (3M) 80,5K

Galapagos juli 2021

1.044 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 53 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Raasgier 16 juli 2021 17:29
    Voor mijn eigen gezondheid kijk ik tegenwoordig niet meer elke minuut naar de GLPG-koers. Maar dat volume van >900K vandaag, dat zagen we toch altijd alleen in de tijd van De Grote Stofzuiger? Of ben ik nou gek? Nou ja dat in elk geval ook, maar toch, daarmee nog niet achterlijk...
  2. forum rang 7 bezinteergebelegt 16 juli 2021 17:31
    quote:

    zonsverduistering schreef op 16 juli 2021 17:26:

    [...]
    Als ik naar de koers kijk zijn ze al aan het onderhandelen.
    Wie weet. Nogmaals, zou voor alles en ieder1 beter zijn, incl Galapagos en personeel zelf, als de boel naar Gilead verhuist.

    Dan Onno met pensioen, dat heeft ie uiteindelijk toch gewoon verdiend want leid de toko meen ik al 22 jaar oid en er is een medicijn op de markt. Daar is geen speld meer tussen te krijgen.

    Hij moet die prestatie nu niet laten verbleken door de huidige ontwikkelingen en kappen nu het nog een klein beetje glans heeft.

  3. forum rang 5 RW1963 16 juli 2021 17:37
    quote:

    Kees1 schreef op 16 juli 2021 12:18:

    [...]

    IShares MSCI Europe, iShares FTSE 100.
    Allebei lage kosten en een brede spreiding.
    Een particuliere portefeuille onder EUR 1.000.000 is klein. In de range van EUR 1.000.000 tot EUR 2.500.000 kwalificeert een portefeuille als middelgroot, maar kun je toch nog beter in ETF's blijven zitten. Daarboven kun je iets verder gaan kijken.
    Bedankt.

    Dan is mijn portefeuille waarschijnlijk superklein, hahaha ;-)
  4. MT-007 16 juli 2021 17:42
    quote:

    Royal Gaskoning schreef op 16 juli 2021 17:23:

    De grote jongens hebben lekker goedkoop ingeslagen. Jammer altijd dat de paniekende piet particulier erin trapt.
    Deze piet particulier klaag alleszins niet door al dat emotioneel en ondoordacht handelen van de afgelopen tijd. Winkelmandje gisteren en vandaag goed bijgevuld op 48,75 EUR en 48,25 EUR, met als resultaat een GAK op 55,61 EUR.

    Eigenlijk helemaal tegen mijn principe als LT investeerder, maar soms moet je gewoon 'gebruik' maken van dergelijke absurde situaties.
  5. forum rang 6 Raasgier 16 juli 2021 17:44
    quote:

    Kees1 schreef op 16 juli 2021 12:18:

    [...]

    IShares MSCI Europe, iShares FTSE 100.
    Allebei lage kosten en een brede spreiding.
    Een particuliere portefeuille onder EUR 1.000.000 is klein. In de range van EUR 1.000.000 tot EUR 2.500.000 kwalificeert een portefeuille als middelgroot, maar kun je toch nog beter in ETF's blijven zitten. Daarboven kun je iets verder gaan kijken.
    Het hangt allemaal nogal van je doelstellingen af, en zonder optimalisatiecriterium is het volslagen onzinnig om een optimum aan te geven. Ook groot, klein en middelgroot zijn volstrekt inhoudsloze kwalificaties: het is maar waarmee je wilt vergelijken, en voor sommige doelstellingen kan zelfs de grootste portefeuille nog te klein zijn.
  6. forum rang 4 zonsverduistering 16 juli 2021 17:47
    quote:

    RW1963 schreef op 16 juli 2021 17:37:

    [...]

    Bedankt.

    Dan is mijn portefeuille waarschijnlijk superklein, hahaha ;-)
    Zullen er veel particulier beleggers zijn met een bedrag van ene miljoen?
    Dat is toch iets met zes nullen?
    Dan maar klein bezit en groot geluk en weinig stress.
  7. forum rang 4 Wall Street Trader 16 juli 2021 17:52
    quote:

    winx09 schreef op 16 juli 2021 17:14:

    [...]

    Als Manta uitkomst wordt zoals voorspeld voorzie ik idd een 100mg goedkeuring. Het vreemde aan Manta is, dat de 52 weken er nu al op zitten, maar dat de guidance voor de resultaten begin volgend jaar is (toch ?). Ik snap daar niets van, maar wacht het wel af. Zou mij niets verbazen als de amerikaanse rechten om niets terug gaan en er een andere verkopende partij wordt tussen geschoven (ik vermoed dat Gild nog een strategische blunder heeft goed te maken (100+200 ipv 200)). Het blijft natuurlijk natuurlijk een scenario dat je niet hardop kan uitspreken in dit tranendal.
    Onno van de Stolpe: Dat Gilead die Amerikaanse markt niet opgaat met de lagere dosering, kan ik wel begrijpen. Reuma is de grootste competitieve markt. Dat betekent dat je daar enorm in moet investeren om een plekje tussen de groten te verkrijgen. Dan praat je over honderden miljoenen introductiekosten. Maar als je niet verwacht dat het medicijn een substantieel marktaandeel kan verwerven met die lagere dosering, kan ik me voorstellen dat het bedrijf niet de kosten en het risico wil lopen.

    We hadden met Dan O'Day echt een supporter voor filgotinib. Maar ik denk dat zijn team de kans door de vingers zag glippen toen de 200 mg (de hoogste en meest efficiënte dosering voor filgotinib, nvdr) van tafel verdween en de tijdslijn richting registratie in de VS werd uitgerekt. Uiteindelijk heeft hij moeten luisteren naar zijn team dat geen commerciële kans meer zag in de 100 mg.

    „We kunnen financieel nog tien jaar door, zelfs als de volgende programma’s mislukken.
    De vraag is meer: hoeveel mislukkingen kun je accepteren voordat aandeelhouders zeggen: wat doen jullie met de cash op de balans? Als ‘Toledo’ faalt, dan twijfel ik of Galapagos nog bestaansrecht heeft als zelfstandig bedrijf. Dan is het in ieder geval niet meer aan mij om te bedenken hoe het verder moet.”

    Van de Stolpe: ‘Ik vind dat we alle opties op tafel moeten leggen, maar dat is nu niet aan de orde. In het extreme geval kunnen we zelfs de vermarkting van Jyseleca aan een derde partij afstaan. We moeten ons achter een plan scharen waar we allemaal vertrouwen in hebben, waarbij we medicijnen kunnen ontwikkelen en aandeelhouderswaarde creëren.

    Het wordt zoeken naar de juiste balans. Galapagos ligt onder het vergrootglas van de markt. Iets kopen met nog veel marktrisico is not done. Te veel betalen evenmin. Bovendien heeft de Amerikaanse partner Gilead vanaf fase 2 exclusieve verkooprechten buiten Europa voor elk product dat in de pijplijn van Galapagos terechtkomt. ‘Gilead kan dus ook hier zijn rechten laten gelden’, zegt Van de Stolpe.

    Daar komt bij dat Gilead twee leden in de raad van bestuur heeft. Die moeten over elke overname- of licentiedeal hun zegen geven. Hetzelfde geldt ook voor een fusie van Galapagos met een ander biotechbedrijf. Dat maakt het complex.

    Met de aankoop van de Europese verkooprechten van een medicijn van een Amerikaans bedrijf zouden we het gat kunnen dichten tot de start van de verkoop van nieuwe medicijnen vanuit Toledo. Ook overwegen we een overname van een biotechbedrijf of het inlicenceren van een medicijn dat in de derde onderzoeksfase zit en dus binnen een paar jaar op de markt kan komen. We kijken vooral naar medicijnen die het dichtst bij onze onderzoeksprogramma’s zitten. Echt grote overnames, van zeg €1 miljard, zullen we alleen samen met onze Amerikaanse partner Gilead doen.

    Wat als Toledo mislukt?

    Het is het vroeg om te speculeren of Galapagos als zelfstandig bedrijf dan nog toekomst heeft of samengaat met Gilead of een andere partij. Ik verbind wel mijn lot aan Toledo. Uiteindelijk ben ik verantwoordelijk voor de gang van zaken en bij een falen stap ik op.

    ‘A mixed bag’, zo noemt Galapagos-topman Onno van de Stolpe de resultaten van drie patiëntenstudies met het kandidaat-geneesmiddel GLPG3970.

    Van de Stolpe en in zijn spoor alle aandeelhouders hebben hun hoop op Toledo gezet na de teleurstellingen van het voorbije jaar. De topman is op basis van laboproeven altijd al zeer enthousiast geweest over het programma. Maar testen in het labo zijn nog iets anders dan testen in de mens, blijkt nu. ‘Ik ben een optimist en mijn verwachtingen zijn misschien wat onrealistisch geweest’, zegt hij.

    Bij psoriasispatiënten heeft het middel een duidelijk positief effect. Na zes weken toonden vier van de 13 patiënten die GLPG3970 kregen tenminste 50 procent verbetering, tegenover één in de placebogroep.

    Een studie met patiënten met chronische darmontsteking (colitis ulcerosa) toonde een biologische respons, maar dat vertaalde zich niet in een verbetering ten opzichte van de placebogroep. En - een grote tegenvaller - bij reumapatiënten had de behandeling geen enkel effect.

    ‘Je hoopt natuurlijk dat je alle boxen kan aanvinken, dat je resultaten iedereen omverblazen. Dat is nu niet zo. Het had mooier gekund’, zegt Van de Stolpe. Maar dat wil niet zeggen dat hij in een hoekje zit te treuren.

    ‘We hebben een nieuw werkingsmechanisme voor ontstekingsziektes ontdekt. Dat tonen de resultaten. Daar zijn wij, én onze partner Gilead, enthousiast over. Maar onze molecule blijkt niet krachtig genoeg. We pionieren in een nieuw domein en dat hoort erbij.'

    We hebben goede hoop dat we met een krachtiger versie kunnen komen die overal haar werk doet. We hebben een mooie stap vooruit gezet, maar er is nog werk aan de winkel. We hebben twee back-ups in de pijplijn die we dit jaar op gezonde vrijwilligers beginnen te testen’, zegt Van de Stolpe.

    Dat betekent wel dat Galapagos en de aandeelhouders opnieuw een jaar geduld moeten hebben om het potentieel van Toledo goed te kunnen inschatten.
  8. makyjo 16 juli 2021 18:03
    quote:

    Arthur2 schreef op 16 juli 2021 13:34:

    Hoi, mijn GAK is 148 euro en bij iedere daling heb ik bijgekocht...maar nu voel ik me verdwaald in het sprookjesbos... Als ik ooit nog bijkoop dan zal het pas zijn na een pb dat er toe doet en na tekenen van een heropleving ( als die er nog komt )
    Succes!
  9. forum rang 5 Kees1 16 juli 2021 18:06
    quote:

    RW1963 schreef op 16 juli 2021 17:37:

    [...]

    Bedankt.

    Dan is mijn portefeuille waarschijnlijk superklein, hahaha ;-)
    Dit was niet vervelend bedoeld.
    Kijk eens naar een private bank als Insinger Gilissen. Daar ben je pas welkom met een vrij belegbaar vermogen van EUR 1.000.000 of meer.
    Van Lanschot noemt EUR 500.000 als ondergrens.
    Daaronder is het voor hen de moeite niet waard en stop je het maar in een ETF.

    Ik wilde met name zeggen dat je als particulier voorzichtig moet zijn met je geld, vooral als je niet heel jong meer bent en verliezen niet meer gemakkelijk goed kunt maken.
    Jaren geleden zag ik beroepshalve weleens particuliere portefeuilles. Imtech, KPN, Fortis, Getronics, ze zaten er allemaal in.
    Hier zie je nu veel aandacht voor Just Eat, Galapagos, Pharming. Er is niets veranderd.
    Vandaar mijn commentaar.
  10. Henk Hobbybelegger 16 juli 2021 18:39
    quote:

    Royal Gaskoning schreef op 16 juli 2021 17:23:

    De grote jongens hebben lekker goedkoop ingeslagen. Jammer altijd dat de paniekende piet particulier erin trapt.
    Je kunt maar het beste certificaten van je eigen bedrijf kopen. Dat heeft mij iig het meeste rendement opgeleverd. Op de beurs ben jij de prooi en niet de jager.
  11. forum rang 7 Bert12345 16 juli 2021 18:54
    quote:

    Royal Gaskoning schreef op 16 juli 2021 17:23:

    De grote jongens hebben lekker goedkoop ingeslagen. Jammer altijd dat de paniekende piet particulier erin trapt.
    Ja, je bent stom als je verkoopt tegen 80, want de grote jongens willen je stukjes.........oh, wacht 70.......oke......60
    De grote jongens zitten nu dik in de shit met die theorie. Face it: Onno heeft boerderijtje in de Ardennen, Kasteel in Leiden, miljoenen op de bank en schaatst lekker om zijn hoofd leeg te maken.

    Van het geld van de meest sukkels hier. Maakt niet uit, maar de meesten hebben gewoon geen recht op geld.
  12. forum rang 8 beleggertje2020 16 juli 2021 20:32
    Wat langer geleden schatte ik Gal in voor ca 47 euro. Ik heb mijn evt aankooplimit vandaag gewoon verlaagd maar 25 Euro. Zit nauwelijks iets in het vat na de tegenvaller deze week Gal gooit straks een hele hoop researchers buiten denk ik. Ik durf GAL wel speculatief te kopen rond de 25 Euro . Misschien hoef ik daar niet eens lang meer op te wachten .
  13. forum rang 4 Jonge_belegger 16 juli 2021 21:09
    quote:

    beleggertje2020 schreef op 16 juli 2021 20:32:

    Wat langer geleden schatte ik Gal in voor ca 47 euro. Ik heb mijn evt aankooplimit vandaag gewoon verlaagd maar 25 Euro. Zit nauwelijks iets in het vat na de tegenvaller deze week Gal gooit straks een hele hoop researchers buiten denk ik. Ik durf GAL wel speculatief te kopen rond de 25 Euro . Misschien hoef ik daar niet eens lang meer op te wachten .
    Misschien ook wel. Of krijg je nooit die kans.
  14. forum rang 7 Ron Kerstens 16 juli 2021 21:15
    quote:

    beleggertje2020 schreef op 25 juni 2021 19:20:

    Hebzuchtige maar ook angstige mensen die gekocht hadden boven de 100 euro namen gisteren hun verlies al ! Denk welhaast dat rond de 55 a 60 euro een absolute bodem zit in galagapos. Ze hebben veel cash en toch ook nog een pipeline ! Met veel cash kun je ook investeren in nieuwe mogelijkheden ! Dat gaan ze vast wel doen !
    Wat een dwaallicht ben je toch.
1.044 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 53 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links