Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Neways Electronics 2021

450 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 23 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 juli 2021 12:02
    Op dit moment zou Infestos over ~45% beschikken.
    VDL heeft 27%
    AddValueFund heeft 5%

    infestos.com/en/zbg-menor-and-otterbr...
    "The Offer is subject to certain customary conditions, including acquiring at least 60% of the outstanding shares of Neways, and is expected to complete in the second half of 2021."

    Ik ga er van uit dat VDL en AddValueFund (en een onbekend aantal verborgen volhouders) op hun stukken blijven zitten. Professionele partijen kunnen een beslissing nog jaren vooruitschuiven als ze er brood in zien.
    Mijns inziens wordt het nog zeer spannend of Infestos de resterende 15% nu binnen haalt.
  2. Felix07 12 juli 2021 09:19
    quote:

    Bowski schreef op 10 juli 2021 12:02:

    Op dit moment zou Infestos over ~45% beschikken.
    VDL heeft 27%
    AddValueFund heeft 5%

    infestos.com/en/zbg-menor-and-otterbr...
    "The Offer is subject to certain customary conditions, including acquiring at least 60% of the outstanding shares of Neways, and is expected to complete in the second half of 2021."

    Ik ga er van uit dat VDL en AddValueFund (en een onbekend aantal verborgen volhouders) op hun stukken blijven zitten. Professionele partijen kunnen een beslissing nog jaren vooruitschuiven als ze er brood in zien.
    Mijns inziens wordt het nog zeer spannend of Infestos de resterende 15% nu binnen haalt.
    Dat denk ik ook. Ik denk dat particuliere aandeelhouders ook niet aanmelden (klinkt misschien dom, maar ik zou niet eens weten hoe dat zou moeten via degiro..) Die hebben natuurlijk geen grote blokken aandelen, maar het zou voor Infestos maar net het verschil kunnen maken. Het wordt kortom nog een spannende zomer.
  3. forum rang 10 voda 14 juli 2021 08:35
    Infestos boekt vooruitgang met overname Neways
    Afronding in tweede helft van dit jaar.

    (ABM FN-Dow Jones) Infestos boekt goede vooruitgang met de voorbereidingen van het bod op Neways. Dit maakten beide partijen woensdagochtend bekend.

    Het overnamevoorstel werd woensdag bij de AFM ter beoordeling en goedkeuring voorgelegd. Daarnaast heeft de centrale ondernemingsraad van Neways een positief advies uitgebracht over het besluit van de raad van bestuur en de raad van commissarissen van Neways om de transactie te steunen en het bod aan te bevelen.

    Infestos zal het bod volledig met direct beschikbare liquide middelen in contanten financieren. Het bod waardeert Neways op 177,8 miljoen euro. Beiden partijen verwachten de overname in de tweede helft van dit jaar af te kunnen ronden.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. Felix07 15 juli 2021 09:11
    quote:

    Freakertje schreef op 14 juli 2021 12:09:

    Als je nou IETSJE moeite zou doen en 6 posts terug zou lezen, zou je dat niet eens hoeven vragen...
    Nou, ik zie nergens staan dat er sowieso een delisting komt. En de verwachting voor de tweede helft van het jaar.. tja, ook weinig concreet.

    Maar als dat het is, is dat uiteraard ook een antwoord op mijn vraag. Ik had verwacht dat er al wel meer bekend zou zijn.
  5. Freakertje 15 juli 2021 11:11
    Google. Infestos. Nieuws. Heee, wat zien we daar? :)
    infestos.com/neways-and-infestos-agre...

    The Offer is subject to certain customary conditions, including acquiring at least 60% of the outstanding shares of Neways, and is expected to complete in the second half of 2021.

    If Infestos acquires at least 95% of the Shares, it is intended that Neways’ listing on Euronext Amsterdam will be terminated as soon as possible. In that case, Infestos will start statutory squeeze-out proceedings (wettelijke uitkoopprocedure) to obtain 100% of the Shares as soon as possible (the Squeeze-Out).

    If, however, following settlement of the Offer, Infestos holds at least 85% of the Shares, Infestos may, on the terms set out in the Merger Protocol, pursue a delisting of the Shares and determine to implement the Squeeze-Out or Post-Closing Merger Restructuring (each as defined below), with the intention to acquire 100% of the Shares. In such case Infestos and Neways also see merits and benefits in pursuing the implementation and acceleration of the ‘One Neways’ strategy and other strategic benefits set out above in a private environment in a fully owned set-up after delisting.

    Moet ik het ook nog voor je vertalen, of heb ik zo voldoende werk voor je gedaan?
  6. forum rang 10 voda 16 juli 2021 08:27
    Ten Doeschot meldt groter belang in Neways
    Belang van ruim 5 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) Bernard ten Doeschot heeft een groter belang in Neways gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 15 juli 2021.

    Ten Doeschot meldde een kapitaalbelang van 5,05 procent met een stemrecht van eveneens 5m05 procent. Dit belang wordt middellijk reëel gehouden.

    Op 30 april dit jaar meldde Ten Doeschot een eerste kapitaalbelang van 3,00 procent met een dito stemrecht.

    Infestos, eigendom van Ten Doeschot, heeft een bod op Neways uitgebracht van 14,55 euro per aandeel, wat neerkomt op een overnamesom van 177,5 miljoen euro. Daarmee troefde Ten Doeschot grootaandeelhouder VDL af, dat maximaal 13,00 euro per aandeel Neways wilde neertellen.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. Felix07 27 juli 2021 10:28
    quote:

    Bowski schreef op 23 juli 2021 15:54:

    infestos.com/nieuws/
    Er staat een lijstje wat ze elke dag gekocht hebben.
    Als ik vergelijk met volumes op m'n technische chart koopt ie van Neways op de beurs 'alles wat los en vast zit'.
    Eens. Als hij iedere dag een paar k aandelen weet binnen te scheppen, helpt dat natuurlijk zeker om bij zijn gewenste minimum 60% te komen. Voor zittende beleggers goed om te weten dat er zo'n sterke bodem onder de koers ligt.
  8. hjk2 10 augustus 2021 09:17
    NRC 9-8-2021 door Milo van Bokkum:

    In een voor Nederlandse begrippen felle overnamestrijd rondom Neways werd het grote VDL afgetroefd

    Eric Stodel was bezig elektronicabedrijf Neways erbovenop te helpen toen een biedingenstrijd losbarstte.

    Eric Stodel ziet het eind april al een beetje aankomen. Bijna anderhalf jaar is hij bezig de Brabantse elektronicaproducent Neways er weer bovenop te helpen. Het matig lopende bedrijf moet beter presteren, efficiënter werken. Meer méédenken met klanten als ASML en Philips in plaats van alleen de opdracht uitvoeren. Gezamenlijk inkopen in plaats van elke fabriek voor zich, om zo kosten te besparen.

    Het lijkt te werken. Goed, Stodel heeft 350 arbeidsplaatsen geschrapt, maar de beurskoers stijgt de laatste tijd voorzichtig. Precies daarom verrast het Stodel niet als aandeelhouder en familiebedrijf VDL zich bij hem meldt met een overnamebod.

    Wat hem uiteindelijk wel verrast: dat niet klant, toeleverancier en aandeelhouder – kortom: insider – VDL er met Neways vandoor zou gaan, maar de Twentse investeerder en buitenstaander Bernard ten Doeschot. „Dat had ik niet direct voorzien”, constateert Stodel droogjes in zijn kantoor in Son.

    Veel vragen
    Stodel blikt voor het eerst terug – en vooruit – na de afgelopen intensieve maanden. Het beursgenoteerde Neways groeide door de overnamestrijd uit van een relatief anonieme elektronicaleverancier tot een bedrijf dat vol in de aandacht stond. Jarenlang viel de onderneming (2.700 werknemers), ooit de eerste elektronicaleverancier van Philips, nauwelijks op. De resultaten gaven er ook weinig aanleiding toe: het halve eeuw oude Neways (omzet circa een half miljard euro) gold als een wispelturig bedrijf dat regelmatig slechte kwartalen draaide.

    De producten uit de elf fabrieken (Europa, China) van Neways zitten overal in: MRI-scanners, slachtmachines, microscopen, laadpalen en dashboards. Het maakte het bedrijf tot een felbegeerde overnamekandidaat voor de Eindhovense industriegigant VDL (15.000 werknemers). Het breed uitgewaaierde bedrijf van de familie Van der Leegte gebruikt al veel Neways-elektronica. Met een overname hoopte het klanten nog beter te kunnen bedienen.

    In een voor Nederlandse begrippen felle overnamestrijd werd VDL begin juli afgetroefd door Infestos, de investeringsmaatschappij van Norit-miljonair Bernard ten Doeschot. Dat hogere bod genoot uiteindelijk ook de voorkeur van de Neways-directie.

    „Ik vind deze uitkomst fijn”, zegt Stodel nu – weer met karakteristiek understatement. De topman is blij dat er nu rust is: het personeel van een klein beursfonds als Neways is niet gewend dat er zó veel om het bedrijf te doen is en er zoveel onzekerheid heerst. Vooral het deel van het personeel dat intensief samenwerkt met VDL kwam met veel vragen, zegt Stodel. „Die willen toch weten: waar gaat het naartoe? Maar je kunt echt niks delen.”
  9. hjk2 10 augustus 2021 09:18
    Vervolg:

    Serie printplaten
    De commerciële banden met VDL, een paar afritten van de ring Eindhoven verderop gevestigd, zijn ondanks de clash niet in gevaar, bezweert Stodel. Topman Willem van der Leegte spreekt hij regelmatig. „We kunnen de petten goed scheiden.” Verder beperkt zijn commentaar over de grote aandeelhouder zich tot de constatering dat het bod echt te laag was en misschien een half jaar eerder passender was geweest.

    Midden in de overnamestrijd dook opeens ex-topman Huub van der Vrande op in de Telegraaf: hij vond het bod van VDL wél passend en zag een overname wel zitten. Formeel is Van der Vrande, die het bedrijf 16 jaar leidde, nog in dienst als adviseur bij Neways. Hij heeft een kantoor een verdieping boven Stodel – ongeveer ter hoogte van de top van het negen meter hoge abstracte doek ‘The World of Neways’. Dat schilderde Van der Vrande in 2008, en domineert nog altijd de lobby van het hoofdkantoor (reproducties hangen in alle andere Neways-vestigingen).

    Wat vond Stodel van de bemoeienis van Van der Vrande? „We hebben toentertijd alle medewerkers gevraagd niet extern te communiceren. Daar wil ik het bij laten.” Blijft Van der Vrande in dienst als adviseur? Stodel: „Laat ik het zo zeggen: we zijn in gesprek met elkaar.” Van der Vrande laat telefonisch weten niet te willen reageren.

    Liever heeft Stodel het over Infestos. Dat investeringsfonds bracht volgens de topman niet alleen een beter bod uit, ze hebben er ook kennis waar Neways gebruik van kan maken. Infestos, dat eerder laadpaalmaker Alfen naar de beurs bracht, heeft volgens Stodel bijvoorbeeld een goede kijk op welke technologieën in de energietransitie een rol gaan spelen. Anders gezegd: dat zouden zomaar nuttige klanten kunnen zijn voor Neways, net zoals Alfen dat is. „En ze gaan zich ook als consultants met de bedrijfsvoering bemoeien.”

    Bij dat laatste is veel winst te behalen. Hoewel Stodel het niet met zoveel woorden zegt, trof hij bij zijn aantreden anderhalf jaar geleden een bedrijf aan dat flink was ingeslapen. ‘Mister Neways’ Van der Vrande maakte Neways groot, mede dankzij een aantal overnames, maar tegen het einde van zijn topmanschap draaide het bedrijf matig.

    De beste verklaring daarvoor kwam eigenlijk van een buitenstaander. In een jubileumboek van Neways liet Wim Waeghe, toenmalig chef inkoop bij chipmachinefabrikant ASML, in 2019 optekenen dat Neways weliswaar top was als leverancier, maar ook een totale pleaser – als die ene vriend die uit beleefdheid niet durft te zeggen dat hij geen zin heeft af te spreken. Een kleine serie printplaten bestellen? Neways maakte er altijd plek voor, ook al leverde het nauwelijks wat op. „Zo ontstaat er misschien wel iets te veel complexiteit”, formuleerde Waeghe beleefd.

    In de kijker spelen
    „Er was hier een cultuur die heel erg klantgericht was, maar niet per se proactief”, zegt Stodel. Neways keek niet goed naar wat een opdracht precies opleverde: ruim 20 procent van de klanten zorgde voor 80 procent van de omzet, terwijl de kleine klanten wél veel werk kostten.

    De commissarissen besloten dat het tijd was voor een nieuwkomer – hoewel Van der Vrande volgens een interview in het Eindhovens Dagblad zelf eigenlijk nog graag een tijdje was doorgegaan. Stodel, die onder meer bij concurrent Flextronics managementfuncties had, is nu de ‘verandermanager’ die het bedrijf er bovenop moet helpen. Soms met simpele ingrepen, zoals het centraliseren van de inkoop van de verschillende fabrieken.

    Soms met een cultuuromslag: gaat deze klant ons ook wat opleveren? Of kun je de klant méér bieden dan alleen de printplaat waar hij voor aanklopt? Misschien meedenken bij zijn innovaties? Stodel: „Veel klanten willen graag gebruikmaken van de kennis van toeleveranciers.”

    Neways moet zich dan wel meer in de kijker spelen, vindt Stodel. Tegen een melkrobotfabrikant moet je zeggen: joh, zou je de printplaten niet in een andere behuizing willen, die beter tegen vocht kan? Of: hé, we kunnen deze printplaat ook anders indelen zodat hij kleiner wordt.

    Voorlopig lijkt de nieuwe strategie te werken. Nieuwe klanten zoals radiotherapiefabrikant Elekta beginnen zich te melden, zegt hij. Stodel: „Er werken hier 500 ingenieurs. Neways mag minder bescheiden zijn.”

    INFESTOS TWENTSE INVESTEERDER TEN DOESCHOT
    Infestos is niet voornemens om Neways van de beurs te halen. Investeerder Ten Doeschot wil bij voorkeur ongeveer 60 procent van de aandelen overnemen. Daarvoor is zijn investeringsfonds op dit moment in gesprek met verschillende aandeelhouders. Het laatste nieuws is dat zo’n 47 procent van de aandelen al is binnengehaald. Of VDL het belang van circa 28 procent verkoopt, is nog niet bekend, het bedrijf wacht nog op het officiële biedingsbericht dat Infestos bij de Autoriteit Financiële Markten indient. Mochten toch alle aandeelhouders hun belang aan Infestos willen verkopen, dan verdwijnt het bedrijf wel van de beurs.
  10. Felix07 11 augustus 2021 16:10
    Bedankt, hjk2, erg nuttig om deze achtergrond te hebben.

    De toekomst zal uitwijzen hoe de verhouding met VDL werkelijk liggen. Het is wel dom en ook slecht voor zijn eigen en Neways' imago dat de voormalig CEO zich er zo mee bemoeit. Je vraagt je af wat voor belangen hij heeft met het aanprijzen van de overname. Zou Wim van de Leegte misschien hebben aangeboden dat hij terug mocht komen in een officiele functie? Het pleit allemaal niet voor Neways, en dat is jammer.
  11. JoopVisser1 21 augustus 2021 15:06
    Oud-baas Van der Vrande definitief weg bij Neways: na pikante uitlatingen nu ook vertrek als adviseur
    SON - Oud-topman Huub van der Vrande vertrekt definitief bij Neways. Ruim twee maanden na diens pikante uitlatingen over de overname van het Sonse elektronicabedrijf heeft hij volgens een interne mededeling ‘in goed overleg besloten’ Neways te verlaten.

    Peter Scholtes 20-08-21, 18:00 Bron: ED
    De voormalige directievoorzitter was nog als adviseur verbonden aan het bedrijf. Hij hield zich bezig met speciale projecten.

    ‘Intern bericht’
    Zowel Van der Vrande als de huidige Neways-topman Eric Stodel wil niet reageren. Vrijdag is het personeel van Neways op de hoogte gesteld. Stodel spreekt van een ‘intern bericht’ dat hij niet wil toelichten. ,,Het gaat om een collega-medewerker.”

    Overname door VDL
    Volgens een artikel in De Telegraaf van 10 juni toonde Van der Vrande zich voorstander van een overname van Neways door VDL. De uitlatingen waren pikant omdat de huidige leiding van het elektronicabedrijf het bod van VDL had afgewezen. ,,Samen kunnen VDL en Neways nog grotere klanten gaan bedienen, vooral in de automotive sector. We deden ook al mooie opdrachten met VDL”, citeerde de krant Van der Vrande.

    In een interview onlangs in NRC Handelsblad zei Stodel - gevraagd naar de kwestie - dat Neways en Van der Vrande met elkaar in gesprek waren over diens adviseurschap. ,,We hebben toentertijd alle medewerkers gevraagd niet extern te communiceren”, stelde hij over de uitlatingen van zijn voorganger.

    Van der Vrande was zestien jaar topman, van 2003 tot en met 2019. Onder zijn leiding groeide het elektroni­ca­be­drijf onder meer door enkele overnames naar een omvang van zo’n 500 miljoen euro omzet en 3.000 medewer­kers

    Van der Vrande (65) werkte in totaal bijna dertig jaar voor Neways. Hij was zestien jaar topman, van 2003 tot en met 2019. Onder zijn leiding groeide het elektronicabedrijf onder meer door enkele overnames naar een omvang van zo’n 500 miljoen euro omzet en 3.000 medewerkers.

    Twentse investeerder
    De raad van bestuur en raad van commissarissen van Neways verzetten zich tegen een overname door VDL. Zij bestempelden het bod van 13 euro per aandeel als veel te laag. Op 24 juni maakte Neways bekend wel in zee te willen gaan met de Twentse investeringsmaatschappij Infestos dat 14,55 euro per aandeel wil betalen.

    Nog niet rond
    De overname van Neways door Infestos is nog niet rond. Het bedrijf van investeerder Bernard ten Doeschot wil minimaal over 60 procent van de aandelen kunnen beschikken. Enkele grotere aandeelhouders van Neways hebben laten weten dat ze hun stukken aan Infestos willen verkopen. Met de belangen van ZBG van de uit Geldrop afkomstige ondernemer Frank Zweegers (28 procent) en de investeringsmaatschappijen Menor (7,5 procent) en OtterBrabant (5,5 procent) bij elkaar opgeteld heeft Infestos 41 procent in handen. Ten Doeschot beschikt zelf al over 5 procent.

    De resterende 14 procent zal Infestos vermoedelijk moeten halen bij de vele kleine aandeelhouders. Onduidelijk is nog of ook VDL - grootaandeelhouder met 27 procent - zijn Neways-belang aan Infestos wil verkopen
  12. forum rang 7 wiegveld 25 augustus 2021 08:24
    Winst Neways verbetert bij stijgende orderintake; aanhoudende verstoringen in de keten
    Son, 25 augustus 2021 – Neways Electronics International N.V. (Euronext: NEWAY) (“Neways”; de “Onderneming”) maakt vandaag de resultaten bekend over het eerste halfjaar (H1) eindigend op 30 juni 2021.



    HOOFDPUNTEN

    Netto-omzet daalt 3,8% naar € 233,8 mln mede door afbouw van minder rendabele omzet en verstoringen in de keten;
    Orderportefeuille stijgt 32,6% versus ultimo juni 2020 en 48,6% versus ultimo 2020 naar € 334,4 mln door vraagherstel in Automotive en aanhoudend sterke vraag in andere marktsectoren;
    Orderintake stijgt met 69,0%; bovenop de reguliere groei met bestaande klanten werden er met 13 nieuwe klanten verdeeld over alle strategische marktsectoren meerjarige orders gesloten met een totale omzetwaarde van ruim € 50 mln die de komende jaren zal materialiseren;
    Brutomarge neemt toe met 3,0% naar € 91,7 mln en als percentage van de omzet van 36,6% naar 39.2% als gevolg van positieve mix-effecten;
    Genormaliseerd bedrijfsresultaat stijgt van € 2,2 mln naar € 6,8 mln door verbetering brutomarge en doorlopend kostenmanagement;
    Netto kasstroom komt uit op € -6,3 mln, door hoger werkkapitaalbeslag en extra cash out in verband met doorvoering van aangekondigde reorganisaties en de afwikkeling van COVID-19 gerelateerde overheidssteun;
    De orderportefeuille is goed gevuld en ten opzichte van vorig jaar herstelt de winstgevendheid in 2021 zich naar verwachting. Reguliere groei in orderportefeuille mede veroorzaakt door onzekerheid in markt over beschikbaarheid producten, dit heeft een dempend effect op het herstel.
450 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 23 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links