Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gold World Spot (USD) IND:XAUUSD.FXVWD, XC0009655157

  • 2.392,50 19 apr 2024 23:05
  • +13,13 (+0,55%) Dagrange 2.372,94 - 2.417,99
  • 0

Nieuw forum: Goud

379 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Riding the Tiger 24 juni 2021 09:57
    @DZR

    Waar zie je de bodem voor goud ? Er zal ooit een correctie komen en Nasdaq zal ooit zakken, zakt goud dan mee, of zal goud dan opveren. Tot mijn verbazing het afgelopen jaar zakte goud gewoon mee als Nasdaq daalde. Er is geen logica meer.

    Ik heb vorig jaar verschillende ritten gemaakt op Harmony, en redelijk wat winst gemaakt. HMY staat weer op het laagste peil sinds een jaar. Ik ben van plan wat in te beginnen kopen, ik doe dat in schijven zodat als het doorzakt, ik mijn GAK verlaag.

    Wat is jouw mening ? Zie je een mogelijke heropleving ? Welke goudmijn heeft vandaag jouw voorkeur ?
  2. Jopieklaploper 28 juni 2021 11:04
    quote:

    Riding the Tiger schreef op 24 juni 2021 09:57:

    @DZR

    Waar zie je de bodem voor goud ? Er zal ooit een correctie komen en Nasdaq zal ooit zakken, zakt goud dan mee, of zal goud dan opveren. Tot mijn verbazing het afgelopen jaar zakte goud gewoon mee als Nasdaq daalde. Er is geen logica meer.

    Ik heb vorig jaar verschillende ritten gemaakt op Harmony, en redelijk wat winst gemaakt. HMY staat weer op het laagste peil sinds een jaar. Ik ben van plan wat in te beginnen kopen, ik doe dat in schijven zodat als het doorzakt, ik mijn GAK verlaag.

    Wat is jouw mening ? Zie je een mogelijke heropleving ? Welke goudmijn heeft vandaag jouw voorkeur ?
    Als er een beurscrisis komt (en ik ben er niet zeker van dat die ooit nog komt maar dat terzijde) dan zullen goud en zilver extra hard meedalen. dit is altijd zo. Als er paniek ontstaat dan ontstaat die in alle assets en dan zijn juist edelmetalen de klos. Dus stel de Dow en dus ook alle andere (vooral westerse) beurzen want die volgen de dow plichtsgetrouw daalt 30%, dan kun je verwachten dat zilver ongeveer 40 tot 50% zal dalen en goud misschien tussen de 20 en 25% zal dalen.

    Stel er komt geen beurscrisis en de beurzen blijven stijgen omdat de economie in de landen blijft stijgen (dit verwacht ik dat er gaat gebeuren), dan verliest goud steeds meer zijn doel (veilige haven bij angst etc) en zal goud langzaamaan steeds verder gaan dalen. Het kan dan ook snel gaan maar waarschijnlijk zal de daling dan meer geleidelijk plaatsvinden.
    Zilver zal dan ook gaan dalen (zilver volgt goud) maar die daling kan veel geringer zijn omdat zilver ook een industriële toepassing heeft en dus bij snel groeiende economische activiteit zal dit betekenen dat er meer zilver nodig is hetgeen de prijs enigszins kan steunen.
  3. forum rang 4 Riding the Tiger 6 juli 2021 12:13
    @Jopie

    Dus volgens jou is het voor goud slecht of nog slechter... Vorig jaar heb ik mooie ritten gemaakt met HMY, HL en CDE. Bij een terugval van Nasdaq was vooral zilver steeds de klos. Er kwam een enorme Reddit opstoot op zilver waarna ik onmiddellijk verkocht heb. Het is erg onduidelijk welke richting het uitgaat.

    Ik heb vorige week 4000 HMY gekocht aan 3,75$. Voorbeurs stijgen ze nu naar 4,01$. Ik ga proberen eruit te gaan aan 5 $. HMY stond vorige week op een year low. Het is een cyclisch aandeel dat nogal sterk op en afgaat. 3,65 bleek een bodem te zijn, maar ik ben 100% akkoord met jou dat goud mee de dieperik ingaat als alles de dieperik ingaat.

    Ik denk al een jaar dat het feest over is, maar steeds stap ik weer in en maak ik kleine ritten op gevallen engelen. De kunst zal zijn eruit te zijn als de muziek stopt met spelen en dan cash te hebben voor inkopen in de solden...
  4. forum rang 6 Rowi62 8 juli 2021 09:47
    Met de toenemende inflatie ben ik zo blij met die gouden munten in de kluis! Verder heb je totaal geen invloed en worden banken en pensioen fondsen behoorlijk de klos nu door de verder dalende Eurorente en het ongelimiteerd verruimen van de geldmarkt. Knot wordt al verguisd door de pensioenfondsbesturen. Die kan en doet niets!
  5. Jopieklaploper 15 juli 2021 19:16
    quote:

    Rowi62 schreef op 8 juli 2021 09:47:

    Met de toenemende inflatie ben ik zo blij met die gouden munten in de kluis! Verder heb je totaal geen invloed en worden banken en pensioen fondsen behoorlijk de klos nu door de verder dalende Eurorente en het ongelimiteerd verruimen van de geldmarkt. Knot wordt al verguisd door de pensioenfondsbesturen. Die kan en doet niets!
    Het is mogelijk dat prijzen de komende 8 jaar ongeveer gemiddeld 150% gaan stijgen. Dit wordt deels door inflatie veroorzaakt en deels door de klimaattransitie welke de prijs van energie en benzine kan laten verdrievoudigen tot 2030.
    Voor alle produkten is energie nodig, energie is een belangrijk onderdeel van het productieproces. Als bedrijven dure CO2 certificaten moeten gaan kopen dan zal dit grote gevolgen hebben voor de prijs van consumptiegoederen en duurzame goederen. Ook zullen de energieprijzen voor gewone gezinnen fors gaan stijgen tot 2030 (minstens 150%).
    Ook benzine zal fors gaan stijgen in prijs, dit heeft (transportkosten) ook grote gevolgen voor de prijzen van comsumptiegoederen en duurzame goederen.

    Het maakt niks uit wanneer de bedrijven de kosten van de energietransitie moeten betalen of wanneer deze kosten alleen aan de gewone man worden toeberekend. Ten allen tijde is het de gewone man die uiteindelijk alle extra kosten moet betalen. Bedrijven zullen altijd hun kostenstijgingen via duurdere produkten toerekenen aan de gewone man. De meeste mensen beseffen dit niet. Zij zeggen "het is niet eerlijk dat de gewone man de energietransitie moet betalen, de bedrijven moeten ook hun deel betalen" Ook politici zeggen dit graag, zij zeggen dan "wij willen de gewone man ontzien en daarom willen we dat de bedrijven ook hun deel van de energietransitie gaan betalen". Dit is eigenlijk een leugen, alle kostenstijgingen komen uiteindelijk terecht bij de gewone consument in de vorm van duurdere produkten en diensten. Bedrijven willen nu eenmaal winst maken en willen hun winst als het even kan jaarlijks laten toenemen.

    Toch denk ik niet dat goud en zilver direct zullen profiteren. Stel je voor dat je nu een mandje met boodschappen in de winkel koopt en er 100 euro voor afrekent bij de kassa. Het zal waarschijnlijk zo zijn dat je voor precies hetzelfde mandje met precies dezelfde produkten in 2030 250 euro moet afrekenen. Het kan dan zomaar zo zijn dat in 2030 één ounce goud nog steeds rond de 1850 dollar kost en een ounce zilver bijv. rond de 29 dollar kost.

    Dus reken je niet rijk met de komende prijsstijgingen en verwacht niet dat edelmetalen je koopkracht in stand zullen houden. Ze kunnen wel degelijk een deel van de inflatie corrigeren maar hoeveel dit is weten we niet. Het kan 10% zijn, 20%, 0% of misschien zelfs 100%.
  6. forum rang 4 Sentiment 10 augustus 2021 07:36
    quote:

    Napa schreef op 24 november 2020 22:36:

    Manipuleren..Makkelijk, je verkoopt via de Comex een goud- of zilverfuture zonder dat je het edelmetaal in bezit hebt. Als je genoeg van dat soort contracten te koop aanbiedt, daalt de prijs. Dat is deze week aan de gang
    is momenteel zeker aan de gang.
    maar dit kan toch niet oneindig doorgaan?
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 augustus 2021 14:04
    De goudzucht van Palantir
    12:07

    Een van de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen weken was een berichtje over Palantir, een Amerikaanse beursgenoteerde dataverzamelaar. Palantir PT21$24,35-- heeft onder andere de Amerikaanse inlichtingendiensten als klant. De Lord of the Rings-fans zullen de naam wel herkennen. Palantir komt van de magische Palantiri, dat zijn onverwoestbare kristallen bollen om dingen te kunnen zien in andere delen van de wereld.

    Het nieuwsbericht ging over het feit dat Palantir voor $50 mln aan goud heeft gekocht, fysiek goud. En dat is ergens opgeborgen op een vellige plek in het noordoosten van de Verenigde Staten. Dat klinkt vreemd. Want wat moet een dataverzamelaar nu met goud? Wat weten zij wat anderen niet weten? Daar is makkelijk een antwoord op te geven: veel.

    Als je een dergelijke immense hoeveelheid data tot je beschikking hebt weet je sowieso meer dan anderen. Maar de vraag is of je met al die data ook de toekomst kunt voorspellen. Ik denk het niet. De beslissing voor de goudaankoop is dan ook gemaakt uit risico-overwegingen. Als zich nog een keer een 'zwarte zwaan' aandient, een onverwachte gebeurtenis die niemand heeft zien aankomen, dan kan het handig zijn als je nog ergens een stapeltje van dat gele metaal hebt liggen. De huidige coronapandemie is een mooi voorbeeld van zo'n 'zwarte zwaan'.

    Overigens stelt die $50 mln die Palantir in goud heeft gestoken natuurlijk niets voor op een totale cashpositie van $1,5 mrd.

    Opvallend is wel dat deze datanerds kopen op het moment dat de gemiddelde goudbelegger juist aan het verkopen is. Het aantal uitstaande aandelen van de grootste exchange traded funds, een soort indexfondsen, is de laatste tijd flink aan het dalen. Goud is uit de gratie. Ik geef niet graag beleggingstips, maar als ik er één moet geven: koop laag en verkoop hoog. En ook uit deze cijfers blijkt weer dat de meeste beleggers precies het tegenovergestelde doen, namelijk hoog kopen en laag verkopen. Zo word je nooit rijk.

    Ik weet niet wat voor risico’s Palantir ziet, maar de goudfans kunnen gemakkelijk een rijtje opnoemen. Uit de hand lopende inflatie staat met stip bovenaan dit lijstje. En gelet op al het geld dat nu wordt 'bijgedrukt', is dat een reëel risico. Maar bedenk wel dat de goudprijs bijzonder sterk gecorreleerd is met de reële rente. Inflatie is slechts één factor. De andere is de obligatierente. Mocht die gaan stijgen, nu de centrale banken hun voet van het gaspedaal afhalen, dan gaat de goudprijs dalen.

    Zo is de beslissing over goud kopen toch weer moeilijk. Ik zou toch graag eens in de kristallen bol van Palantir willen kijken. Wat zouden zij daar allemaal in zien?

    Corné van Zeijl is analist en strateeg bij vermogensbeheerder Actiam en belegt ook privé. Reageer via: corne.vanzeijl@actiam.nl. Disclaimer en meer columns op fd.nl/vanzeijl.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/beurs/1409534/de-kristallen-bol...
  8. forum rang 6 Rowi62 15 september 2021 09:13
    Voor diegenen die een kluis willen nemen of een bezoek aan hun kluis plannen:

    Je krijgt een aantal vragen voorgelegd te weten. 1. Wat is de aard van de inhoud 2. Is de inhoud alleen eigendom van u ?

    Ik was not amused met deze (verplcihte overheids) vragen maar heb ze maar eerlijk beantwoord. IK heb ze wel gezegd dat dit reden kan zijn de kluis maar weer thuis aan te hoduen. Scheelt me ook ng 150 eur per jaar.
379 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links