Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De bouw ligt stil

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  2. 16 apr ASML oogt wispelturig 101
  3. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74

Reacties

84 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 15 juli 2021 09:33
    Let u op de VIX? Die kan weer los gaan vanaf vandaag. OEPS. Waar Spanje al een tijdje slecht ligt. Oh ja. En Griekenland ook. Ja u kent ze van historische tijden, begint de CAC en de Euro Stoxx schades te krijgen die serieus zijn. Ze hebben beide nog ruimte om verder te zakken, maar daarna begint de schade in te hakken. DAXie daalt lekker. Applaus! AEX future komt een punt bij. VIXie moet nog door. Ook VIXie is er niet. Kortom gaan de beren vandaag al toeslaan? Of is het een dag of twee beursdagen te vroeg en komen ze morgen en maandag in actie. Een aantal beurzen liggen nog steeds goed. India bijvoorbeeld. Ook vanochtend gingen ze door. India kan een 2% down hebben, maar niet meer dan dat. Amerikaanse indices liggen ook nog mooi, maar hoog. Die korte - lange termijn parameter. die ligt zwaar op onze magen. VIXie gaat in rap tempo hoger! Ik heb nog iets meer lager nodig. Maar mijn eerste order is er uit. Het zal vandaag met beetjes gaan.
  2. forum rang 6 d' Aandelen ' 15 juli 2021 09:41
    Goedemorgen,

    ik zit net even te kijken naar Galapagos tikte in februari 2020 boven de € 250 en zakte net nog verder naar € 48,38.
    Weer zo'n typisch voorbeeld hoe te hoog gespannen verwachtingen de koers tot grote hoogte kunnen opdrijven, ik vrees dat er veel meer van dit soort fondsen in de markt zitten.

    Pessimistisch nee maar wel realistisch, Corona steekt weer de kop op, eens met H6 over inflatie en stijgende kosten voor de burger die dan weer minder te besteden heeft etc. etc.
  3. forum rang 6 d' Aandelen ' 15 juli 2021 09:55
    quote:

    Bolleke Beer schreef op 15 juli 2021 09:44:

    En dan moeten de gevolgen van Frans zijn plannetjes nog komen.
    Dat heb je goed gezien maar helaas denk ik dat de westerse stijl van leven behoorlijk op de schop moet ten koste van bakken met geld in een poging de wereld duurzamer te maken..

    Ik meen ergens gelezen te hebben dat wij 3 maal zoveel consumeren als wat de planeet kan opbrengen !
  4. forum rang 6 ttroo 15 juli 2021 09:56
    Paniekerig moment is gestopt. Maar het kan zo opnieuw beginnen. Indices liggen te nerveus en lijnen komen steeds dichterbij. CAC heeft een eerste aanval gedaan voor meer neerwaartse pressie, maar afgewezen. Hetzelfde geldt voor de Euro Stoxx. Niettemin kunnen we zo weer starten met de daling.
    Europa is al aardig uit het moeras. Er lijkt meer in te zitten voor Europa oftewel nog wat hogere koersen, maar macro's, cijfers en amerika zal de weg verder bepalen voor de Europeanen zonder weg. Nikkei is niet vooruit te branden. Opvallend! DAX ligt goed. Die kan een daling van 150 a 200 punten hebben met de huidige stand. Daarna gaat ook de DAX schades krijgen. Steeds meer indices worden binnen gehengeld door de beren. Beren zijn goed bezig, maar nog te minimaal om door te zetten. Voor de top indices in de wereld zijn de afstanden nog te groot om te overbruggen en zitten richting een 2% marge. Niet heel veel. Maar ook niet meteen heel weinig. Andere indices liggen meer rond de 1% marge. Kortom hoe meer rood de futures laten zien, des te meer het niet goed is. Het is goed in de gaten houden. Scherp blijven voor een aardige down move. Voorlopig kunnen de beren niet doorduwen en dat gedrag herkennen we de afgelopen 12 jaren. AEX future heeft er weer een punt bij. ASML. De top zie ik daar een dinsdag / woensdag. De parameters vooral de kort - middellang daar kan nog wat bij en ook vanuit trading. Ik wacht op een dag reversal of de start met rode koersen. DAXie is lekker bezig met schommelen. Ze kwamen ff bij. En hoppa binnen no time een paar tienden er weer vanaf. Gevoelige DAX. En CAC neigt meteen om voor de tweede keer te gaan testen. En beidenemen natuurlijk de EuroStoxx mee. Italie ligt ook niet meer lekker. Zien we hier de start van een Europese Financials Crisis? Europese banken zijn te zwaar gewaardeerd met hun aandelen koersen ten opzichte van hun drama ratio's. Maar Gratis Geld laat alles hoger gaan. Dus ook de Europese banken. Deutsche Bank ligt al als een half wrak. Dan doet ING het nog best redelijk met hun koers. Maar voor hoe lang nog? Stoel riemen vast, want we gaan schommelen. We proberen hoogtes zo goed mogelijk vast te houden, maar om ons heen zijn luchtzakken en grote turbulentie. Een gevecht tussen piloot, vliegtuig en de omstandigheden. Wie pakt de dag etappe? Nieuw aanvallen!
  5. [verwijderd] 15 juli 2021 10:03
    quote:

    'd Aandelen schreef op 15 juli 2021 09:55:

    [...]

    Dat heb je goed gezien maar helaas denk ik dat de westerse stijl van leven behoorlijk op de schop moet ten koste van bakken met geld in een poging de wereld duurzamer te maken..

    Ik meen ergens gelezen te hebben dat wij 3 maal zoveel consumeren als wat de planeet kan opbrengen !
    Daan helemaal eens ,maar dat gaat niet lukken in de derde wereld beginnen ze pas .Leuke
    ideeen van Frans maar zinloos.
  6. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 15 juli 2021 10:09
    quote:

    handyman6 schreef op 15 juli 2021 09:27:

    Inflatie 5,4% in de US nu al en FED en CB doen niks qua rente.
    Volkswagens, Audi's, Seats en Skoda's zijn gisteren €3.000 goedkoper geworden. En mijn in mijn vaderlandslievende emotie veel te duur aangeschafte impulsaankoop, de Ultra High Def EK TV met speciale 'Senioren Lorenzo Insigne Inzoom Button' staat met 35% korting in een hoekje bij de groothandel.
  7. forum rang 6 b.west.invest 15 juli 2021 10:33
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 15 juli 2021 10:09:

    [...]

    Volkswagens, Audi's, Seats en Skoda's zijn gisteren €3.000 goedkoper geworden. En mijn in mijn vaderlandslievende emotie veel te duur aangeschafte impulsaankoop, de Ultra High Def EK TV met speciale 'Senioren Lorenzo Insigne Inzoom Button' staat met 35% korting in een hoekje bij de groothandel.
    Als je een busje wilt kopen , dan kost een 2e hands bus van een jaar oud nu meer dan een nieuwe .
  8. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 15 juli 2021 10:36
    Welke Wereld moet er duurzamer gemaakt worden dan..

    Volgens mij wordt de hele Wereld alleen maar duurder gemaakt..

    Let wel: als het Kalf verdronken is dempt Frans (niet lange Frans!) de Put..

    En dat dan óók weer niet in Valkenburg maar in Brussel..!!

    Alwaar Frans al zijn declaraties weer kan indienen voor zijn noeste arbeid..;)

84 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links