Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,180 19 apr 2024 17:35
  • -0,200 (-0,73%) Dagrange 26,860 - 27,280
  • 62.640 Gem. (3M) 80,1K

Galapagos juli 2021

1.044 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 53 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. bruguy 15 juli 2021 09:29
    09:17 (15/07) - Bron: De Tijd

    Beleggers hebben na enkele mokerslagen de waarde van Galapagos' onderzoeksplatform op nul gezet

    Beleggers achten de biotechnologiegroep na een verse tegenvaller bijna 2 miljard minder waard dan de cash op de bank.

    Galapagos incasseert donderdag op de beurs een verse opdoffer. Het aandeel zakt in de ochtendhandel tot 10 procent lager naar 50,10 euro, de laagste koers sinds september 2016.

    Opvallend: beleggers achten de Mechelse biotechnologiegroep nog 3,27 miljard euro waard. Dat is bijna 2 miljard euro minder dan de 5,1 miljard cash die Galapagos eind maart nog op de bankrekening had staan (zie grafiek).

    De reden: steeds grotere twijfel over de waarde van het onderzoeksplatform, gekoppeld aan de vrees dat de Mechelaars op zoek naar een nieuwe bestaansreden de cash gaan aanwenden voor potentieel weinig renderende overnames.

    De onderzoeksdata die de groep woensdagavond voorlegde rond haar Toledo-programma, konden beleggers alweer niet echt overtuigen. Dat programma was dé kans om beleggers weer te verzoenen met het eigen onderzoeksplatform, na de mokerslag die de Mechelaars vlak voor kerst met hun verhoopte goudhaantje filgotinib incasseerden.

    Daar kwam dit voorjaar een niet overtuigende strategische update bij, waardoor steeds meer beleggers de handdoek gooiden. De Amerikaanse fondsgigant Capital Group, bijvoorbeeld, stemde dit jaar al luidens participatiemeldingen al fors met de voeten en ging van meer dan 10 procent naar minder dan 5 procent van de aandelen.

    Koeltjes. Zo kun je ook de reactie van Jefferies-analist Peter Welford op Galapagos' update omschrijven. Hij focust op het 'Toledo'-onderzoeksprogramma GLPG3970, dat in prille tests bij de behandeling van chronische darmontsteking en reumatoïde artritis niet echt overtuigende resultaten kon voorleggen. 'Suboptimaal', noemt hij de resultaten omfloerst.

    Het aandeel blijft waarschijnlijk onder druk staan, omdat er weinig katalysatoren zijn en er ook een risico op waardevernietigende deals is.

    Op dit ogenblik achten we Toledo 4 euro per aandeel waard. Dat is in afwachting van verdere data waarschijnlijk te optimistisch', zegt Welford. Toch handhaaft hij zijn 'houden' advies. 'Het aandeel blijft waarschijnlijk onder druk staan, omdat er weinig katalysatoren zijn en er ook een risico op waardevernietigende deals is. Maar op termijn moet de kaspositie van 62 euro per aandeel een buffer vormen'.

    Kurt Vansteeland
  2. IT-ER 15 juli 2021 09:30
    quote:

    henk b. schreef op 15 juli 2021 09:20:

    Wat is iedereen inclusief Gilead een rad voor ogen gedraaid. Wat heeft dit veel mensen veel geld gekost. Ik ben een kleine ton kwijt in totaal, dat is mijn eigen schuld, dat weet ik. Pure hoogmoed en schromelijke zelfoverschatting. Ik had dat niet verwacht bij zo'n team. Die Onno zou auto's moeten gaan verkopen. Dan dupeert ie slechts enkelen...
    Helaas ik ook... zeer triest... je denkt je geld goed te beleggen in een zinvolle onderneming en dan kom je zo bedrogen uit...
  3. Krustie101 15 juli 2021 09:30
    quote:

    svdeskel schreef op 15 juli 2021 09:27:

    Wat een tristesse op de beurs.

    Kort even mijn reactie:

    Hetgeen werd vermoed wordt waarheid. De eerste resultaten zijn niet naar verwachting.
    Piet heeft ons dit ook duidelijk willen maken door zijn vertek aan te kondigen nog voor de resultaten verschenen (hij distancieerde zich als het ware van wat komen ging, namelijk barslechte resultaten).
    Hij heeft wel de ballen aan zijn lijf om de nodige conclusies te trekken (hij heeft ook wel veel zand in de mensen hun ogen gegooid). Ook hij heeft fouten gemaakt in zijn communicatie en liet duidelijk uitschijnen dat Toledo het van het is.


    ...

    Je laat hem er hier wel heel goed uit komen. Hij was een van de grote cheerleaders van Toledo en verantwoordelijk voor het onderzoeksdomein van Galapagos.
  4. bruguy 15 juli 2021 09:31
    KBC
    Galapagos stuurde studienieuws uit, maar dat levert geen applaus op. Drie patiëntenstudies met
    Toledo-compound GLPG3970 leverden resultaten op die de rol van SIK-remming bij ontstekingsziekten
    (lees: reuma) ondersteunen, maar die niet de verhoopte vooruitgang opleveren in de behandeling van
    reuma. Daarnaast werd gemeld dat de fase 1b-studie met tyrosine kinase 2 remmer GLPG3667
    positieve resultaten opleverde bij psoriasispatiënten ‘40% van de patiënten met een hoge dosis
    GLPG3667 liet een verbetering zien van ten minste 50% na vier weken", voldoende om de start van een
    fase 2b dose range studie in psoriasis op te starten. Gemengde resultaten dus, die geen ondersteuning
    zullen bieden aan de koers. KBCS verlaagt het koersdoel van 85 naar 66 euro koersdoel, met
    ongewijzigd “Houden”-advies.
  5. Embition 15 juli 2021 09:35
    quote:

    Kojo2 schreef op 15 juli 2021 09:26:

    [...]

    @ Embition,

    Je hoeft je absoluut niet te haasten om GLP aan te kopen. Het persbericht is heel eufemistisch en misleidend opgesteld. Het feit dat GLP geen verdere uitleg wilt geven via een webinar of analistenmeeting wilt zeggen dat GLP lastige vragen uit de weg wilt gaan en in de praktijk niets positiefs te melden heeft. Ooit was het heel anders en stond Onno dag in dag uit klaar met zegebulletins. Mijn inziens gaat er vandaag nog meer af en kan de koers de volgende dagen nog flink lager gaan. Cash of geen cash, als iedereen weet dat je die opstookt in succesloze onderzoeken, dan betekent dat de cash op termijn niet meer meetelt voor de waardering.

    Ik heb 3 orders ingelegd: 1 aan € 45,10, 1 aan €42,40 en 1 aan € 40,15. Louter en alleen als daytrade. Deze middag evalueer ik.
    Mijn bericht was een bruggetje naar de stand van nog niet zo heel lang geleden. Ik heb mijn verlies reeds genomen. Maak je geen zorgen. Ik zal er geen cent meer in investeren. Vertrouwen is weg. Voor mij geen Gala meer.
  6. Snowman 15 juli 2021 09:40
    De analisten zijn nog mild, die kennen hen immers en hebben mogelijk wat medelijden, maar de koers liegt niet over wat ze echt vinden. Het verklaart ook de daling in de voorbije maanden. Alle studies tegelijk presenteren, er kan maar één reden voor zijn, zoals Barbet al aangaf. Ze moeten gedacht hebben dat de Tyk data wat verdunning van de ellende geeft. Het ontbreken van verdere communicatie is totale arrogantie en disrespect voor de intelligentie van de aandeelhouder.
    Iedereen die wat kritische vragen stelde uit het bedrijf gepest, een ‘geweldige innovatieve’ cultuur opgebouwd rondom blaaskaken, meelopers en naïevelingen. Altijd waren ze overtuigd van eigen grootsheid en belangrijkheid. In een jaar waarin alles mislukte, het bedrijf 70% van zijn waarde verloor, een bonus van 30% claimen. Hoe wereldvreemd kun je zijn? Binnenkort komt Sywert in het management. Die is vrij en past helemaal in deze bijzondere cultuur.
1.044 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 53 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links