Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Driemaal goud voor de AEX: een hattrick

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 49
  2. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79
  3. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79

Reacties

49 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 14 juli 2021 14:50
    ASML, ja de zeer mooie opgaande trendlijn is keurig in leven. Bij de 5 6 8 stond ie ff goed onder druk, was dat niet afgelopen donderdag. Een weekje later doen ze dus een ruime 6 0 8. Dat is 40 euro hoger. En in relatieve termen zelfs een keurig jaar getal in rendement waar een bond yield alleen maar in een Brazilie (en dat is dan op jaarbasis), mee kan concurreren.

    Hoogstens kan ASML gaan terugvallen. Maar waar naar toe. Ten eerste ligt dat iets boven de 5 9 0. Want daar komt het uitbraak niveau. Eerst de parameters nog ff verder op laten lopen. De kwartaal cijfers komen over 1 a 2 beursweken, dus dat kan wel eens een belangrijk moment worden. Ik heb de winst op 1.5 a 2.0 miljard euro gezet. Anders valt het voor mij echt tegen. Net als een minimale verhoging van 1.0 en het liefst minimaal 1.5 miljard euro van het aandelen inkoop programma, anders valt dat ook voor mij tegen. En dan nog gaan de ratio's in de achter uit gang. Maar ze zijn nog super goed. Zeker geen Apple drama ratio's. Dus de boog van ASML kan zeker nog verder door buigen. Het is alleen dat het aandelen inkoop programma weinig tot zeer weinig ondernemingswaarde voor de lefters over laat. U krijgt gewoon een bedrijf met slechtere ratio's en die betaalt u ook nog eens tegen een 3-voudige hoge prijs. Over meer risicio en less reward gesproken. Maar in een Gratis Geld markt en een kopende ASML kunnen aandelen in no time ver drievoudigen van een 200 euro naar een 600 eurio. Ik dacht gisteren nog om een paar honderd boosters te kopen op de 601. maar het is duidelijk, goed dat ik dat niet gedaan had. Het was een kleine positie geweest, maar het was in no time weggeweest. Nee, nog maar heel ff wachten. Oeps heeft Nasdaq future gepiekt? Nu wel opletten, want dan zet ik alvast een verkoop order er in om die positie op de hoge 14.950 weg te gaan doen. Want genoeg wegdoen is zeer belangrijk in deze markten.
  2. forum rang 6 ttroo 14 juli 2021 15:00
    Het valt me wel op dat de concurrenten van ASML een stuk minder hard omhoog gaan. Dus of ASML pakt heel veel markt aandeel of ze zijn te agressief met inkopen van de eigen aandelen. En zullen daarna een correctie ondergaan om die verhoging weer te doen corrigeren. Maar de verhoging naar 6 8 0 dat werkt. En nu op 6 0 8. Ze moeten alleen nog de laatste twee getallen omwisselen. Super Short kandidaat op het juiste moment. Beurswaarde van ruim 250 miljard euro voor een omzet van niet eens 25 miljard euro. Eerder rond de 20 miljard euro. De winst marge is goed, maar omdat ze nog aan de high end zitten, waar geen concurrentie uit China komt. Dus dan is het doordraaien. Oh. Nasdaq future had maar een halve minuut stil staan nodig. Ze stijgen al weer. Afwachten daar. Het gaat te goed. Maar dat zien we ook aan ASML en de AEX, geholpen door de bekenden ASMI, BESI en Adyen die voor de weerstand uitbrekening gaat en de wisselaars Arcelor, ING en Shell. De yields zakken terug. Dus de financials staan in de plus, met yields die feitelijk niet veel doen. Dat komt vanzelf goed (en vanzelf niet goed, maar die stap komt er na).
  3. Rai444,44 14 juli 2021 15:23
    quote:

    Silk schreef op 14 juli 2021 14:59:

    Nog eventjes wachten ... pas aan shorten beginnen denken in de 750 zone.
    Eventueel 753 (753.38)
    www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13557780...
    Ik dacht gisteren mooi short momentje, maar de US inflatie cijfers werden heel snel terzijde geschoven. Break-even van mijn shorts 740.5, die zullen we nog wel zien komende weken, maar wel jammer dat ik meteen 5 punten scheef zit. Stop-loss 771.
  4. Bubbletrader 14 juli 2021 16:14
    De centrale banken onder aanvoering van de gewetenloze Powell en Lagarde hebben in ieder geval de afgelopen weken met hun zalvende praatjes weer een nieuw shot toegediend aan de patient. Op naar de 800 met die aex!
    Het is verbijsterend om te zien hoe lang dit beleid kan aanhouden en waarschijnlijk zal aanhouden.
  5. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 14 juli 2021 16:27
    quote:

    Bubbletrader schreef op 14 juli 2021 16:14:

    De centrale banken onder aanvoering van de gewetenloze Powell en Lagarde hebben in ieder geval de afgelopen weken met hun zalvende praatjes weer een nieuw shot toegediend aan de patient. Op naar de 800 met die aex!
    Het is verbijsterend om te zien hoe lang dit beleid kan aanhouden en waarschijnlijk zal aanhouden.

    Daarmee geven die Losers aan dat het Kapitalisme kapot is..

    Dat het Verrot is..!!

    Toegevoegd:

    De één zijn Corona dood is de ander zijn ruim belegde Brood..

    Aan het Einde van de 2e W.O. dacht Hitler ook nog steeds dat hij..

    Zou zegevieren..

    Extra toegevoegd:

    Ich will Tanzen..;)
  6. forum rang 6 ttroo 14 juli 2021 18:59
    Nou. Dit was best een prima dagje. Zeker in de ochtend goed binnen geharkt en de namiddag kwam er twee keer aan klein geld binnen. Weinig gebeurd. ASML op de top. 6 1 0. Althans die had ik gezien. Hoger kan ook. Nasdaq ging ineens wat duiken. Prima Prima. VIXie schommelt meer heen en weer dan de indices zelf. Maar blijft per saldo onder de 17.5 a 18 range. Vandaag lijkt me de uitbraak te vroeg. En morgen ook. En ze doen het nu beter. Afgelopen donderdag gingen ze te vroeg en daar moeten ze nu voor inleveren. Niettemin vrijdag, en zeker volgende beursweek kunnen ze weer gaan springen de VIX.

    Yields bewegen ook alle kanten op. Terwijl de 'kleinere' landen in de Western Debt World duidelijk aan het seinen zijn. Minder QE en hogere rentes, doen de Amerikanen en de Europeanen dat helemaal niet. Ze zijn seinen - geen ijsberg in zicht. Zolang die niet in zicht komt is het niet erg, maar zodra we een schaduw in de verte zien, merken we dat we direct last krijgen van hoogte verschillen.

    Amerika trekt zowiezo Europa uit het moeras. Biden ligt onder vuur. Links is te enthousiast. Op sommige punten hebben ze gelijk, maar hoe ze het aanpakken is het nog erger maken dat het eigenlijk al was. En dat is jammer. Zo geeft je de ruimte en de macht weer weg aan de Republikeinen, alhoewel staten worden meer blauw en nog meer blauw, dus rood krijgt het zo wie zo steeds lastiger. Niettemin als je het zelf verknalt, krijg je vaak ook zelf de rekening. Overstappen gebeurt in alle tijden.

    Afhandelen deze beursdag. Amerika kan ook doormodderen wat ze nu aan het doen zijn. Morgen door blijven aanmodderen. En vanaf vrijdag moet ik goed opletten. VIXie. Yields. Eventuele Cijfers. Eventuele dalingen. Dan is het direct meegaan. Hopelijk niet te veel schijnbewegingen op vrijdag.

    Saaie beursdag vandaag. Maar het aller positieve is: Western Debt World blijft doorgaan met hun beste dienst en produkt: Debt & Drugs. En de huidige Frauders worden de Grootste Frauders alle Tijden. En dat hebben we zelf mede mogelijk gemaakt.

    Op FX gebied blijft het verrassend rustig. EUR/USD schommelt wel wat, maar zeer miniem. Net als de USD/JPY. Die schommelt nauwelijks. Dus daar kan alleen maar vuurwerk vandaag komen. We zien het zelfs dus in landen binnen de Western Debt World, alleen omdat ze weinig impact hebben op de wereld, zien we weinig vuurwerk. Weinig macht. Weinig kracht.
  7. snuf13 14 juli 2021 19:57
    Precies zoals ik het heb voorspeld..... we gaan dwars door de 800....

    Misschien volgende week al wel wie zal het zeggen.

    Hoe meer corona.... hoe beter, de beurzen krijgen er vleugels door en het gratis geld kan afgehaald worden
    bij de kassajuffrouw......
    Ga zo door en gij zult spinazie eten :-))))) heerlijk

    Morgen door de 750!!!!!!!!!
49 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links