Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amazon weerspiegelt zonnige verwachtingen van beleggers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 21
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 50
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Reacties

45 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 b.west.invest 12 juli 2021 20:51
    quote:

    beginnendebelegger schreef op 12 juli 2021 20:14:

    morgen weer flink in de plus. het kan allemaal niet op.
    Ik verwacht morgen de draai , en anders heel binnenkort, teveel bedrijven gaan slechte vooruitzichten afgeven , order portefeuille wel gevuld , maar geen materiaal genoeg om een product te produceren . En dat in vele industrieën.

    Cali ?
  2. forum rang 6 ttroo 13 juli 2021 01:42
    U kwam laat op gang! Maar toen u op gang kwam, was u steeds minder te houden!

    Down Jones future trok helemaal bij. Van -150 naar +130 punten. Nasdaq future pluste net als iedereen. Opvallend dat een Apple, Microsoft en een Amazon vandaag niet wilde, maar dat hield de rest van de Nasdaq niet tegen. ASML noteerde een nieuwe high. En nieuwe highs is bullish. Maar oh oh wat waardeert u ASML mega hoog. Niettemin gaan ze uiteraard mee met de NasDAK!

    VIXie Return kan deze beursweek nog overslaan. Maar volgende beursweken maken ze veel kansen. Voorlopig houd ik de 17.5 a 18 als niet gewilde VIX waardes. Daar boven kunnen ze weer gaan knallen.

    Er zijn meer risico's op de loer naast de VIX. En dat is en blijven de yields. Ondanks ze behoorlijk gezakt zijn, blijven ze een groot risico voor de aandelen. Parameters zijn behoorlijk laag, dus ze kunnen flink hoger gaan, als yields de juiste trigger kunnen vinden.

    Volgend risico's is en blijft hoe lang gaat het goed met bedrijven en consumenten en kunnen ze dit kwartaal maar nog belangrijker de verwachting voor volgend kwartaal waar maken. Morgen begint JP Morgan, Pepsico en Goldman Sachs met het cijferen. Dus we gaan dat zien de komende 2 a 4 weken.

    Volgend risico is de meeting in augustus van de FED. De tapering meeting. Gaan ze echt taperen? Dan groeit de geldhoeveelheid, maar in een flink lagere mate en komt misschien zelfs tot stil stand. Remmen in 1 jaar tijd, lijkt me te hard afremmen. En als Europa en Japan, en een Ukkie en een Canada dit gaat overnemen, dan remmen we wel erg hard.

    Volgend risico is en blijft de emerging landen. Die zijn de rentes aan het verhogen. En dat doen ze nog best enthousiast. Dat kan niet goed gaan op de lange termijn. Ze remmen af. Inflatie, maar ook hun economieen. En dat is het meest gunstige scenario. Ze kunnen nog veel meer pijn gaan opleveren. Dat ze jun economieen zo hard afremmen en dat ze de rentes zo hoog moeten opwaarderen, dat hun economieen er een flink stuk uitgehold worden en dat zal zeker impact hebben op hun beurzen en op hun ratings.

    Consumenten gedrag. Vele consumenten hebben nog steeds te weinig cash achter de hand. Banen zijn er nog genoeg. Huren, huizen prijzen, boodschappen ze staan hoog, erg hoog. Dat gaat vanzelf problemen opleveren. Opstanden zien we niet in de Western Debt World, maar dat kan zeker in andere landen zo weer gebeuren. Los van het feit dat we ondanks de COVID blijven groeien in mensen aantallen, kortom grondstoffen en agrarische produkten blijven gewild. Kan de wereld dat nog wel aan?

    Western Debt World gaat door met Debt en met Drugs, de dienst en het produkt van de Western Debt World. Amerikaanse beurswaardes gaat richting de $46 trillion. Kortom als we daar een flinke correctie krijgen, dan kunnen de Centrale Banken nog meer Debt er tegen aan gaan gooien. Op dat gebied zitten we met ons allen vast. Al tijden. Maar Gratis Geld is gelukkig steeds groter geworden in volumes, van millions naar billions naar trillions en straks een lage multiple trillions, maar dat laatste gaat niet genoeg helpen. Dat moet een tiental trillions gaan worden.

    AEbommetjes flirten graag met de beren boot. Maar ze blijven er voorlopig nog uit. Philips in een zeer lichte rebound. Randstad kwam terug. Mogelijk houden ze nog net de mooi opgaande trendlijn. Maar ze moeten groen bljiven noteren. Op zich een mooi fonds! DSM blijft goed draaien met hun aandelen koers.

    India en Brazilie blijven erg hoog liggen met hun beurzen en die worden zeer fragiel voor grote dalingen. Waardes daar zijn enorm en liggen zelfs boven die van de Amerikaanse beurzen, die op zich zelf niet een slag lager ligt dan hun hoogste waardes ooit. Daar ligt het hoogste risico, in India en Brazilie. Met de rest van de wereld er vlak achter aan.
    20 a 30% dalingen het komend half beursjaar zal geen verrassingen zijn. Er zijn te veel risico's. En de bounderies waar in we zitten, knellen meer en meer. Waarderingen zijn te enorm gegaan, dank zij Gratis Geld, dank zij de verkeerde enorme short posities, dank zij de vele aandelen inkoop programma's, dank zij het gratis grote risico op hoger wat leidt tot een extrapolatie voor eeuwig stijgende koersen. Maar we hebben het gezien met de Coin Markets, die ook hoger en hoger ging, totdat er een correctie van 35 a 40% te voorschijn kwam. En dat is pijnlijk. Bitcoin blijft in gevecht met de $30k, er onder kunnen we zo een lage $20K zien of nog lager. En dat gaat heel veel pijn doen. Want Bitcoin wordt gewoon in waardes uitgedrukt, geld waardes en er zullen genoeg partijen zijn die coins op leverage hebben gekocht en dus gaat dat pijn doen. Hetzelfde zal gelden met onze aandelen markten en huizen markten. Tot dan: DOOR FEESTEN!
    De Pary is net begonnen. De Vrijheden zijn terug. Maar de Kater komt sneller dan we verwachten.
  3. forum rang 6 ttroo 13 juli 2021 02:02
    Ik heb nog gekeken naar de twee morgen cijferende Amerikaanse financials. JP morgen en Goldman Sachs. Ze doen het goed, maar ook daar lopen ze mega risico's. De leverage ratio's is een stuk lager dan in de old times van Lehman Brothers, maar dat is puur in ratio terms. In geld terms is het mega mega groter geworden. En ondanks het feit dat zij wel flink aandelen inkopen, zien we hier duidelijk een ASML-letje terug. Zeer goed voor de aandelen koersen, maar voor de ondernemingswaarde schiet het nauwelijks op. Net, maar dan ook maar net positief voor de ondernemingswaarde, met de opmerking dat u voor dit net positieve ondernemingswaarde slechtere ratio's voor terug krijgt, oftewel een duidelijk hogere risico voor zeer weinig reward. Niettemin zullen ze flink scoren morgen. Dat deden ze in Q1 namelijk ook. Een Goldman Sachs is duidelijk een investment bank, want ze moeten het niet hebben van hun bank maar van hun investment. Investments lopen op 80% en de bank op 20%. Kortom als ze alleen maar zouden gaan banken, dan is Goldman Sachs totaal niet interessant. JP Morgan daar is zeker ook niet alles koek en ei. Ze laten een post niet zien, die pijnlijke acties opleveren voor aandeelhouders. En dat maakt zo 20% uit van hun getoonde winsten. Maar wat men niet ziet en niet weet, kan men ook geen zorgen over maken. Ik dacht dat de ratio's van Goldman Sachs en JP Morgan beter waren. Gemiddeld zette ik de Amerikaanse financials op twee keer beter dan de Europese financials, maar dat corrigeer ik flink lager naar slechts anderhalf keer beter. Zolang Gratis Geld Kracht blijft, zullen deze twee Amerikaanse financiele giganten hun aandeelhouders flink kunnen blijven spekken, maar wat dat resteert na een realiteits check is niet veel anders dan dat ook zij mega gewaardeerd zijn. Maar zolang het goed gaat, gaat het goed. Opvallend is dat in de financiele wereld geheel weinig overnames zijn. Ze nemen elkaar niet tot nauwelijks over. Ik lees het niet. En toch krijgen ze steeds meer concurrentie van bijvoorbeeld een Adyen, die markt hebben ze geheel gemist. Goldman Sachs heeft natuurlijk een geweldige naam en faam om fees binnen te harken en investments te doen die mega veel opleveren, maar dat gaat een stuk makkelijker in Gouden Gratis Geld markten. Dat wordt een stuk lastiger wanneer de economieen het een stuk lastiger hebben en krijgen. Amerikaanse futures worden weer groen. Tijd om alsnog een kortere slaap te pakken. Night Riders. Have fun!
  4. [verwijderd] 13 juli 2021 02:19
    quote:

    Nothing Else..?! schreef op 12 juli 2021 17:49:

    [...]

    En Mr Al. Ex. jij bent ook een Bin*k..

    Maar denk er wel aan als je de Grens over gaat..

    (Bijvoorbeeld België) ..

    Dat de Pr*v*cy..daar heel gevoelig kan liggen..

    Ehm.. ben al voorbij België..

    Zit nog steeds in Indonesië..

    En gelukkig weer hersteld van het griepvirus..

45 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links