Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.985 Posts
Pagina: «« 1 ... 1502 1503 1504 1505 1506 ... 1950 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 nine_inch_nerd 9 juli 2021 12:20
    quote:

    New dawn schreef op 9 juli 2021 12:13:

    [...]

    Dat duurt erg lang en er is wereldwijd sprake van ontbossing en al minder natuur. Vergeet niet dat de wereldbevolking al meer uitbreidt. Die eist ruimte en hout op.
    De ontbossingen zijn momenteel niet alleen voor houtfabricage, maar vnl voor biomassa, landbouwgrond en andere onzinnige bedoelingen. Als we ons gewoon gedragen en netjes doen, dan kan dit zo goed komen. Maar daar heb je de mens voor nodig en die is ziek.
    CO2 tax gewoon opvoeren aub. Betalen doet pijn en helpt.

    Duurzaam hout is ook een oplossing: Accsys Technologies (ACCS)
    :)
  2. [verwijderd] 9 juli 2021 12:26
    quote:

    New dawn schreef op 9 juli 2021 12:10:

    [...]

    Dat duurt inderdaad honderden jaren. (helaas....)

    Er is een CO2 cyclus recentelijk ontdekt. CO2 verbindt zich met calcium en vormt calciumcarbonaat. (CACO3) Het is dan uit de atmosfeer.

    Op de extreem lange termijn gaat CACO3 de aarde in en wordt later weer door vulkanen uitgestoten, maar dan in de vorm weer van CO2

    En dan is er natuurlijk de goede oude fotosynthese... Meer ruimte voor bossen dus.
  3. forum rang 4 New dawn 9 juli 2021 12:42
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 9 juli 2021 12:20:

    [...]

    De ontbossingen zijn momenteel niet alleen voor houtfabricage, maar vnl voor biomassa, landbouwgrond en andere onzinnige bedoelingen. Als we ons gewoon gedragen en netjes doen, dan kan dit zo goed komen. Maar daar heb je de mens voor nodig en die is ziek.
    CO2 tax gewoon opvoeren aub. Betalen doet pijn en helpt.

    Duurzaam hout is ook een oplossing: Accsys Technologies (ACCS)
    :)
    Als we ons gedragen.....
  4. forum rang 10 rationeel 9 juli 2021 13:38
    quote:

    gokker schreef op 9 juli 2021 11:58:

    [...]

    Man, houd nu eindelijk eens op dit draadje te misbruiken voor alles wat u op de ziel drukt.
    Zie de werkelijkheid maar met open oog.

    Niet iedereen is duidelijk zo WOKE als jij.

    Als je de kritiek eens wijdt aan de tekst ipv aan de messanger;)
  5. forum rang 10 rationeel 9 juli 2021 13:40
    quote:

    gokker schreef op 9 juli 2021 11:58:

    [...]

    Man, houd nu eindelijk eens op dit draadje te misbruiken voor alles wat u op de ziel drukt.
    Zie de werkelijkheid maar met open oog.

    Niet iedereen is duidelijk zo WOKE als jij.

    Als je de kritiek eens wijdt aan de tekst ipv aan de messenger;)

    Haar taalgebruik werkt aanstekelijk:)
  6. forum rang 9 nine_inch_nerd 9 juli 2021 15:13
    Laten we het niet hopen. Al genoeg ' naysayers'. :)

    Inflatie en hoge benzineprijzen kunnen een einde maken aan Bidens groene droom
    15:09

    De Exxon-pomp op 200 Massachusetts Avenue in Washington DC is voor mij een belangrijke graadmeter voor de Amerikaanse economie. Ga ik op reportage, haal ik de huurauto meestal op het nabijgelegen Union Station. Omdat de tank altijd vol terug moet, ben ik aangewezen op de dichtsbijzijnde bezinepomp, op een steenworp afstand van het Capitool. De gallons die onlangs de tank in gingen deden $3,99. Een jaar geleden, met de pandemie op het hoogtepunt, bleef het meestal onder de $3.

    Nu maakt Amerika zich de laatste tijd nogal druk over inflatie. De prijzen van huurauto’s, vliegtickets en voedsel schieten omhoog. Economen debatteren over de vraag of dit een tijdelijk gevolg is van een economische opleving nu corona lijkt te wijken of dat Amerika een meer permanente fase van prijsstijgingen ingaat.

    Dure zomer

    Hoe dan ook staat in de VS een dure zomer voor de deur. De New York Times schreef onlangs een smakelijke reportage over de lobster roll, het broodje met kreeftenvlees dat hoort bij een Amerikaanse kustvakantie. $30 kostte het op sommige plekken. Ik was vorig jaar in Maine voor een verslag over de kreeftenvisserij. Het toerisme was toen volledig stilgevallen. De duurste lobster roll die ik trof kostte toen de helft van nu.

    Volgens sommige commentatoren maakt Amerika nu dan ook een soort herhaling van de jaren zeventig mee, met gierende inflatie en grote ecologische zorgen. De stijgende benzineprijzen, inmiddels op het hoogste punt in zeven jaar tijd, maken het plaatje compleet. Net als toen is de opstelling van de OPEC de bepalende factor.

    Het consortium van olieproducerende landen draaide de productie flink terug in april vorig jaar, toen de olieprijzen voor het eerst in de geschiedenis onder nul doken. Het was een van de momenten waarop Trump zijn reputatie als dealmaker gestand deed. Hij kreeg de OPEC-landen zo ver de kraan dicht te draaien waardoor de Amerikaanse olie-industrie een volledige prijsinstorting bespaard bleef.

    Lastige opgave

    Biden probeert nu het tegenovergestelde voor elkaar te krijgen, en heeft OPEC gemaand om meer olie te gaan pompen. Het is een lastige opgave omdat de olieproducerende landen zijn verwikkeld in een conflict over de productiehoeveelheid. De Saudi’s zijn voorzichtig en willen de prijs graag hoger houden. De Verenigde Arabische Emiraten vinden dat ze relatief veel productiecapaciteit hebben ingeleverd en willen juist meer op de markt brengen.

    Dit alles brengt Biden in het nauw, allereerst omdat er weinig zo vervelend is voor een president als een volk dat klaagt dat de enorme hoeveelheden benzine die ze verbruiken duurder worden. Een politieke veteraan als Biden kent het lot van Gerald Ford en George H. Bush die hun verkiezingen verloren in de schaduw van een stijgende olieprijs.

    Imagoschade

    Punt twee is dat Biden imagoschade leidt. Trump kreeg het wel voor elkaar de OPEC landen naar Amerika te doen luisteren, mede als gevolg van zijn warme relaties met Saudi-Arabië. Biden moet nog laten zien dat hij over geopolitieke armkracht beschikt. Wat niet helpt: tijdens zijn ontmoeting met Poetin bracht hij het olievraagstuk niet ter sprake. Hij liet daarmee een kans lopen om via Rusland, onderdeel van OPEC+, de markt naar zijn hand te zetten. Rusland wil ook de productie verhogen en heeft goede banden met zowel Saudi-Arabië en de UAE.

    Misschien nog wel het pijnlijkst zijn de deuken die Bidens groene imago hiermee oploopt. Hij wil de president zijn die Amerika begeleidt in de overstap naar elektrische auto’s en een duurzame economie. Tegelijkertijd stuurt hij aan op een toename in de productie van fossiele brandstoffen. Het is laveren tussen twee kliffen voor Biden. De milieubeweging is boos op hem omdat hij toch weer overhelt naar olie. De Republikeinen nemen hem onder vuur omdat ‘Amerikanen de kosten van Bidens beleid bij de benzinepomp ervaren’, zoals partijvoorzitter Ronna McDaniel zei.

    Misschien belt Biden deze dagen met Jimmy Carter, Amerika’s eerste president met groene ambities die zonnepanelen op het dak van het Witte Huis zette. Reagan haalde ze er weer af. Inflatie en oliecrisis maakten van Carter een eentermijnspresident. Amerika liep zijn groene revolutie mis. Hetzelfde kan zomaar weer gebeuren.
  7. forum rang 9 nine_inch_nerd 9 juli 2021 15:23
    Staatssecretaris Van Veldhoven naar groene denktank

    Het demissionaire kabinet heeft er in zijn nadagen een derde vacante post bij. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) begint per 1 september als vicepresident Europa bij het World Resources Institute, een prestigieuze duurzaamheidsdenktank.

  8. forum rang 4 New dawn 9 juli 2021 16:59
    De lange termijn cyclus op aarde wat betreft CO2 voor de goede orde.

    CO2 ¨lost¨ op in water --> schelpdiieren produceren CACO3 er mee --> Dit wordt uiteindelijk terug in de aarde gebracht. (bv via de diepe troggen in zee zoals de Marianentrog)
    ---> vulkanen stoten deze CO2 uit.(verhitting CACO3) --> het proces begint opnieuw.

    Deze extreem lange termijncyclus staat uiteraard geheel buiten de mens.

  9. forum rang 10 luchtschip 10 juli 2021 04:57
    quote:

    rationeel schreef op 9 juli 2021 19:45:

    twitter.com/i/status/1413255140635779073

    Martijn Duizendstra
    @martijn1k

    Haha! Kijk deze ouwe baas even de boel live verstieren bij CNN ?? Climate News Network “There is no global warming. Hello everybody!”
    Zit je dit forum te verstieren met oude filmpjes uit 2014 ?

    Zijn de St Petersburg trollen al zo diep gezakt dat niet verder komen dan filmpjes uit de oude doos om de klimaatontkenners materiaal te geven.

    Ik zou mijn abonnement bij deze trollen fabriek al lang opgezegd hebben, wanneer ze niets beters hebben dan 7 jaar oude filmpjes.

    Triest gesteld met jou, wanneer dit het toppunt van je argumenten is om forum leden te overtuigen dat er geen klimaat crisis is.

    Je komt niet verder dan propagandistische grootspraak en beeldspraak.

    In beeldspraak, dit is wat een klimaat ontkenner doet :

    pbs.twimg.com/media/E51xr4pWQAEMvhh?f...

  10. forum rang 4 Willempie3 10 juli 2021 05:36
    In Nederland is de laatste paar maanden eerder global cooling. Dit zeggen de klimaatontkenners. Maar volgens de klimaatgelovers komt dit dan juist weer doordat de warme golfstroom steeds verder vermindert door de opwarming van de aarde. Nederlanders zijn driedubbel de pineut: Veel meer belasting op energie en uitstoot: Snel stijgende olie- en gasprijzen: En meer stoken omdat het kouder zal worden in Noord-West Europa, dat op dezelfde hoogte ligt als het Noorden van Ontario. Er liggen daar geen grote plaatsen: Alles heeft minder dan 10.000 inwoners. Er lopen ook geen spoorlijnen. We zullen dan wel weer elk jaar een elfstedentocht krijgen !
  11. forum rang 10 rationeel 10 juli 2021 07:51

    Zeeland en Noord-Brabant open voor kerncentrale

    Vooral in de Zeeuwse gemeente Borssele, waar al een kerncentrale staat, is de animo groot.

    FOTO ANP/HH

    DEN HAAG: De provincies Noord-Brabant en Zeeland staan open voor een kerncentrale op hun grondgebied. Maar voor het tot de bouw daarvan komt, kijkt de markt naar de overheid voor financiële garanties.
  12. forum rang 10 rationeel 10 juli 2021 07:52
    Vooral in de Zeeuwse gemeente Borssele is de animo groot, blijkt uit een rapport van KPMG. Ter plekke staat al een kerncentrale waaraan de lokale bevolking gewend is en waarvan het geen last ondervindt. De Zeeuwen zien een nieuwe kerncentrale bovendien als kans om ’hoogwaardige lokale werkgelegenheid’ te behouden en nieuwe te creëren. Bovendien zijn er geen problemen met de aansluiting op het netwerk en koelwater.
  13. forum rang 10 rationeel 10 juli 2021 07:52
    Ook in Noord-Brabant is er interesse, maar daar zijn meer vraagtekens. Bijvoorbeeld over het lokale draagvlak voor een kerncentrale, maar ook over de mogelijkheden voor koelwater. Daarnaast is het een dichtbebouwde provincie, waardoor het moeilijker is om een geschikte locatie te vinden voor een centrale.
38.985 Posts
Pagina: «« 1 ... 1502 1503 1504 1505 1506 ... 1950 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,64 +0,94%
EUR/USD 1,0709 +0,53%
FTSE 100 8.035,35 +0,14%
Germany40^ 18.099,60 +1,34%
Gold spot 2.322,01 -0,22%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+31,58%
BAM
+4,57%
PROSUS
+3,90%
JUST E...
+3,47%
IMCD
+2,74%

Dalers

Akzo N...
-6,37%
RANDST...
-6,19%
FASTNED
-4,20%
NSI
-4,12%
Arcelo...
-2,28%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links