Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beste dividend aandelen

51 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 september 2021 09:58
    Microsoft verhoogt dividend
    En gaat voor 60 miljard dollar eigen aandelen inkopen.

    (ABM FN-Dow Jones) Microsoft heeft het dividend met 11 procent verhoogd en kondigde een nieuw aandeleninkoopprogramma aan. Dit maakte het Amerikaanse techbedrijf woensdag bekend.

    Microsoft zal een kwartaaldividend uitkeren van 0,62 dollar per aandeel, een stijging van 6 dollarcent. Het aandeel noteert op 17 november ex-dividend.

    Daarnaast kondigde Microsoft een nieuw aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van maar liefst 60 miljard dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. [verwijderd] 20 september 2021 15:53
    Microsoft Is About to Return an Absurd Amount of Cash to Shareholders

    While high-growth, meme, and cryptocurrency stocks get all the attention these days, cloud giant Microsoft (NASDAQ: MSFT) just continues to do what it's always done under CEO Satya Nadella: mint money and return it to shareholders.
  3. [verwijderd] 25 september 2021 10:34
    Microsoft Remains a Top-Notch Dividend Stock

    Since then, the tech company has managed to increase both its stock price and its dividend payout by leaps and bounds. Thanks to a combination of strong revenue growth, fast-growing profits, and consistent annual dividend increases, the software giant has become a must-have for many dividend investors -- and the company's latest dividend increase reiterates its strength as a dividend stock. Earlier this month, the $2.2 trillion-dollar tech company announced an 11% increase to its quarterly dividend.
  4. [verwijderd] 16 december 2021 15:52
    3 Dividend Stocks That Have Raised Their Payouts by More Than 40% in 5 Years

    Dividend stocks with growing payouts can be some of the best income investments to hold for the long term. Over the past five years, Anthem (NYSE: ANTM), Microsoft (NASDAQ: MSFT), and Enbridge (NYSE: ENB) have increased their dividend payments by more than 40%.
  5. forum rang 10 voda 9 juni 2022 11:19
    Video: dividendaandelen beste keuze bij stagflatie

    Door ABM Financial News op donderdag 9 juni 2022
    Views: 82

    (ABM FN-Dow Jones) In een omgeving van stagflatie zijn aandelen die een hoog dividend bieden een goede keuze. Dit zegt beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van van JPMorgan Asset Management voor de camera van ABM Financial News.

    "De vrees voor stagflatie is op de financiële markten hoog", aldus Juvyns. Hij vindt het dan ook "voorbarig" om alweer vol in aandelen te stappen, ondanks de koersval in de afgelopen periode.

    "We denken dat de waarderingen nog niet op recessieniveau noteren", aldus de strateeg, die vooral kijkt hoe hij zijn neerwaartse risico kan beperken.

    youtu.be/-2zusg5xBC0

    Klik hier voor: dividendaandelen beste keuze bij stagflatie

    Bron: ABM Financial News
  6. forum rang 10 voda 7 november 2022 16:56
    7 dividendaandelen om het risico in uw portefeuille te verlagen
    Door Belegger.nl op 7 november 2022 09:10 | Views: 5.642

    7 dividendaandelen om het risico in uw portefeuille te verlagen

    In de huidige onrust op de beurzen is het wijs om risico’s te verkleinen. Dat kan door stabiele dividendaandelen te kiezen, die ook nog eens over een aantrekkelijk opwaarts potentieel beschikken. US News Money zet er 7 op een rij.

    Sommige beleggers verkopen aandelen in deze economische onzekerheid. Het is meestal geen verstandige beslissing om te proberen de markt te timen. In plaats daarvan is het verstandiger om het risico van een beleggingsportefeuille te verlagen. Dat kan door stabiele dividendaandelen te selecteren.

    Deze 7 aandelen leveren een rendement van meer dan 3% op en beschikken ook nog over aanzienlijk opwaarts potentieel zodra de huidige bearmarkt eindigt:

    Unilever
    Exxon
    Intel
    3M
    Dow
    Citigroup
    Verizon

    Unilever – kans om zichzelf opnieuw uit te vinden
    Unilever is een van de grote spelers op het gebied van consumptiegoederen, van huishoudelijke verzorging, persoonlijke producten tot voedingsmiddelen. Unilever had de afgelopen jaren moeite om omzetgroei te realiseren omdat consumenten de ingetogen merken van Unilever links lieten liggen. Sinds het begin van de pandemie is het bestedingspatroon van de consument flink veranderd. Door de inflatie heeft Unilever ook meer mogelijkheden om de prijzen te verhogen en te werken aan de winstmarges van het bedrijf.

    Activisten, gefrustreerd door jarenlange slechte resultaten, hebben ook aangedrongen op verandering bij Unilever. Dat lijkt aanstaande. De huidige topman Alan Jope is van plan om eind 2023 met pensioen te gaan. De combinatie van activistische beleggers, nieuw management en veranderende consumentenbestedingen, biedt Unilever een kans om zichzelf opnieuw uit te vinden en tegelijkertijd een dividendrendement van 4,3% te betalen.

    Exxon Mobil – profiteert van investeringen toen anderen het lieten afweten
    De energiesector is een bekende betaler van dividenden. Dat was vooral zo in 2022, toen olie en aardgas tot de weinige lichtpuntjes van de economie behoorden. De energieprijzen en de winsten van de fossiele energiebedrijven gierden naar het hoogste punt sinds 2014. Exxon Mobil was een van de grootste profiteurs.

    Het bedrijf bleef een decennium geleden investeren in extra productie toen veel energiebedrijven hun uitgaven voor nieuwe projecten terugschroefden. Bovendien hield Exxon Mobil vast aan zijn raffinage- en chemische installaties. Die leveren nu enorme winsten op. Exxon is nog steeds goedkoop, zelfs na de grote stijging van het afgelopen jaar. Aandelen worden momenteel verhandeld voor zo’n 9 keer de verwachte winst en het aandeel levert een dividendrendement van 3,6% op.

    Intel – overdreven afgestraft, terwijl het profiteert van de overheidsstimulering
    Intel beleeft momenteel een vreselijk jaar. Na de historische stijging van de verkoop van personal computers en elektronica in 2020 en 2021, is de vraag van de consument gekelderd. De computerverkoop is het afgelopen kwartaal 19,5% gedaald ten opzichte van een jaar geleden. Niet alleen de verkoop daalt, maar ook de winstmarges staan onder druk, omdat kortingen nodig zijn om van overtollige voorraden af te komen.

    De koers van Intel is het afgelopen jaar met meer dan 50% gedaald. Dat is een overdreven reactie van beleggers. Intel is veerkrachtig en kan ook sterk profiteren van het recente stimuleringsprogramma van de overheid voor halfgeleiderbedrijven die nieuwe productiefaciliteiten bouwen in de Verenigde Staten.

    3M – een dividendkoning, schrijf dat maar op een Post-It briefje
    3M is een dividendkoning. Het bedrijf is een industrieel conglomeraat dat van alles produceert, van onder meer Post-It briefjes tot tandheelkundig gereedschap, veiligheidshelmen en transportuitrusting. Het heeft zijn dividend al meer dan 50 jaar op rij verhoogd. Dat is echt een ongelooflijke prestatie, gezien alle verstoringen die de wereldeconomie in die periode heeft doorgemaakt. Nu twijfelen beleggers opnieuw aan 3M.

    Het aandeel is met meer dan 50% gedaald ten opzichte van de piek. De vrees wordt gevoed door inflatie, economische zwakte en rechtszaken over productaansprakelijkheid. Allemaal terechte zorgen, maar 3M heeft in het verleden bewezen veerkrachtig te zijn. Aandelen worden verhandeld voor minder dan 11 keer de verwachte winst, ze leveren 5,5% dividendrendement op en zullen profiteren van de huidige opleving in de Amerikaanse productiesector.

    Dow – profiteert van goedkoop gas en elektriciteit
    Dow is het op twee na grootste chemiebedrijf ter wereld. De huidige vorm van het bedrijf ontstond na een reeks fusies en een uiteindelijke afsplitsing van DuPont de Nemours Inc. Dow maakt chemicaliën voor onder meer energie, verpakkingen en speciale kunststoffen, coatings, bouwmaterialen en consumentenoplossingen. Het is een cyclische industrie met een lage winstgevendheid. Dow overtreft echter veel rivalen door zijn enorme operationele omvang en zijn eigen producten.

    Dow heeft nog een ander voordeel. Het opereert grotendeels vanuit de Verenigde Staten en profiteert dus van de relatief goedkope elektriciteit en het ruime aanbod van aardgas en andere chemische grondstoffen. Dit maakt een groot verschil met Europese rivalen, zoals BASF, die kampen met gastekorten en hoge elektriciteitsprijzen. Het aandeel wordt verhandeld tegen zo’n 8 keer de verwachte winst en het biedt een dividendrendement van 6,4%.

    Citigroup – een koopje dat ook Warren Buffett is opgevallen
    Citigroup is een van de grote banken in de VS, met activiteiten op het gebied van investment banking, consumentenfinanciering en internationale activiteiten. Citigroup staat duidelijk op de radar van beleggers. Dat komt omdat Berkshire Hathaway eerder dit jaar 55 miljoen aandelen Citigroup kocht. Dit is een duidelijk teken dat Warren Buffett vertrouwen heeft in Citigroup.

    De aandelen worden tegen slechts de helft van de boekwaarde verhandeld. Het winstpotentieel is dus enorm als Citigroup kan terugkeren naar een gemiddelde waardering. Aandelen worden verkocht voor zo’n 6 keer de verwachte winst en leveren een dividendrendement van 5% op. 2023 kan een volatiel jaar worden voor de bank gezien de economische omstandigheden, maar de aandelen zijn meer dan goedkoop genoeg om deze macrozorgen te compenseren.

    Verizon Communications – beleggers zijn bang, terwijl dividend verhoogd wordt
    Verizon is een van de drie belangrijkste mobiele telefoonmaatschappijen in de VS. Het bedrijf is ook actief in glasvezel. Verizon dacht te kunnen profiteren van zijn zware investeringen in 5G om zijn netwerkkwaliteit en -snelheid te upgraden. Maar deze investeringen hebben minder snel vruchten afgeworpen dan verwacht. Daar komt de stijgende rente bij, waardoor de schulden van Verizon duurder worden om af te lossen, en het is begrijpelijk waarom sommige beleggers nerveus zijn.

    Maar deze vrees is overdreven. Verizon wordt verhandeld tegen slechts 7 keer de winst en de inkomsten zijn stabiel. Het bedrijf heeft net zijn dividend verhoogd en zinspeelt op een aandeleninkoop. Het aandeel levert momenteel 7,3% rendement op.

    Lees ook de Premium-analyse van Unilever door Martin Crum
  7. forum rang 10 voda 23 november 2022 14:32
    Video: dividendaandelen juiste manier om terug in de markt te komen

    IT en Healthcare betalen vaker dividend volgens Vincent Juvyns van JPMorgan AM.

    (ABM FN) Dividendaandelen zijn de juiste aandelen voor beleggers die terug in de markt willen komen. Dit zegt beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management voor de camera van ABM Financial News op Beursplein 5.

    "Wij zijn voorzichtig ten aanzien van de aandelenmarkten", aldus Juvyns. Maar om toch belegd te blijven, zit JPMorgan Asset Management al enkele maanden in hoog-dividendaandelen.

    "Dividendaandelen zijn de perfecte keuze in deze omgeving", aldus Juvyns. In het verleden toonden ze aan beter te presteren tijdens een recessie en hoge inflatie.

    Dividendaandelen zijn vaak ook defensieve aandelen en dat betekent dat de omzet goed beschermd is tijdens een recessie.

    Bedrijven die een sterk trackrecord hebben als dividendbetaler, zullen volgens Juvyns niet snel besluiten hun dividend te verlagen. Daardoor zijn deze aandelen veel stabieler.

    Maar, dividendaandelen zijn niet langer alleen nutsbedrijven en telecom, merkt Juvyns op. "We zien steeds meer healthcare of IT-bedrijven." Ook daar is de omzet amper cyclisch, legt de analist uit.

    "Dus langzaam maar zeker terugkeren naar de aandelenmarkt, maar wel op defensieve manier via dividendaandelen."

    youtu.be/OyZ1YbO1Juk

    Klik hier voor: dividendaandelen juiste manier om terug in de markt te komen

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481
  8. SBMD 15 januari 2023 13:30
    Ik ben in mijn zoektocht naar een mooi dividendaandeel, uitgekomen bij Enel SPA. Gaan eind januari wederom een mooi dividend uitkeren van ca 7%, zijn goed bezig in de energietransitie, zijn qua activiteiten goed gediversifieerd over de wereld, laten een mooie groei zien en zijn behoorlijk gunstig gewaardeerd (k/w). Enige waar ik me zorgen over maak is de behoorlijke schuld die ze hebben. Ik ben bang dat de rentelasten de komende jaren een behoorlijk deel van de winst gaat opslokken. Echter kan ik nergens vinden hoe lang de huidige rente% nog vastliggen. Iemand die hier toevallig meer info over heeft en zijn visie op Enel kan delen?
51 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links