Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PROSUS AEX:PRX.NL, NL0013654783

  • 28,540 19 apr 2024 17:35
  • -0,130 (-0,45%) Dagrange 28,080 - 28,640
  • 3.912.057 Gem. (3M) 3M

Prosus in 2021

14.404 Posts
Pagina: «« 1 ... 346 347 348 349 350 ... 721 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Chessplayer1992 5 juli 2021 11:23
    Dank voor jullie bijdragen allen. Ik zocht al naarstig naar nieuws. Maar ik denk inderdaad dat de daling van Tencent puur en enkel de reden is, hetgeen vervolgens dus waarschijnlijk weer het gevolg is van de toezichthoudersperikelen en de blokkade van de merger. De toezichthouder mengt zich duidelijk, hetgeen op korte termijn vervelend is en onzekerheid biedt, maar in mijn ogen toch juist belangrijk is voor een stabiele toekomst. Van mij mag de toezichthouder dan ook vooral doorgaan met hun werk om duidelijke kaders te stellen, de consument te beschermen (dat willen wij immers ook, niet?).

    Voor eenieder die zich zorgen maakt omtrent de koersvorming: begrijpelijk, waarschijnlijk past Prosus ook alleen in je portefeuille als je een blik hebt van meer dan 5 jaar qua beleggingshorizon en een bovengemiddeld risk appetite hebt, maar laten we de Buffettiaanse wijsheid niet vergeten: op korte termijn doet de koers wat die wil, op lange termijn loopt die in lijn met de performance van de onderneming.

    Ik maak me dan ook weinig zorgen. Vanochtend weer een plukje bijgekocht, ten koste van wat aandelen Euronext (die sinds mijn instap net voorafgaand aan de emissie al een mooi rendement bezorgd hebben).

    Fijne dag en nogmaals dank voor jullie bijdragen en actieve speurwerk.
  2. forum rang 7 Hopper58 5 juli 2021 11:23
    Vers van de pers. De Tijd:

    "11:18
    Chinese kartelwaakhond blokkeert fusie twee streamingdienstn van Tencent
    De Chinese kartelwaakhond SAMR verbiedt de internetgigant Tencent TCEHY0,00% om de twee grootste Chinese platformen voor livestreams te fuseren. DouYo en Huya , zijn respectievelijk de nummers 1 en 2 van de Chinese game-streamingsplatforms -vergelijkbaar met Twitch-, waar mensen naar e-sporters en professionele gamers kunnen kijken.

    Tencent heeft in beiden een belangrijk belang en wou de twee sites fuseren. Dit wordt echter geblokkeerd door de State Administration of Market Regulations, SAMR. Tencent slaagde er volgens Reuters niet in om tegemoet te komen aan de eisen van de regelgevers.

    Deze monsterfusie gaat dus voorlopig niet door."
  3. Pataya 5 juli 2021 11:26
    quote:

    N audio schreef op 5 juli 2021 10:30:

    Ik moet eerlijk bekennen dat ik vanmorgen toch mijn positie gesloten heb. Met nu nog een klein verlies, het gaat mij allemaal veel te hard en overtrokken naar beneden. Dat terwijl de berichten over Prosus van 22 Juni juist goed, en veelbelovend waren. Dit aandeel zou een mooie investering moeten zijn, echter niks kan het blijkbaar doen stijgen, ook dat goede nieuws van 22 Juni niet. We kunnen allerlei redenen opvoeren, mijns inziens wordt het ook al een tijdlang actief lager gezet door bepaalde partijen. Dus mijn wantrouwen over de koersontwikkeling groeide. Om die reden besloten om een klein verlies te nemen, en eruit te stappen. Balen, maar ook dat hoort ook bij het spel...

    Dan kunt u weer rustig slapen. alleen baald u als de koers over een jaar weer veel hoger staat
  4. forum rang 6 N audio 5 juli 2021 12:41
    Tja,

    Iedereen bedankt voor de sarcastische commentaren op mijn post. Eens kijken hoe dapper jullie morgenmiddag zijn.
    Zal nog wat verder onderbouwen ten aanzien van verkoop:

    Nee, ik schrik normaliter niet zo van een daling. Echter bij dit aandeel wordt iedere kans aangegrepen om de koers lager te zetten. Stijgt ze, hoppa wordt ook snel de kop ingedrukt. Die tendens is nog steeds intact. Mijn glazen bol is nog steeds zoek. Dus wanneer "men" is uitgespeeld weet ik niet. Wanneer het aandeel rustiger vaarwater komt, kom ik nog wel eens kijken.

    Succes voor de zittenblijvers...

  5. forum rang 6 Koffiezondersuiker 5 juli 2021 12:51
    Wat is dit nu voor een bedrijf? Een soort van handelshuis met diverse grote aandelenbelangen in verschillende bedrijven?Ik begrijp weinig van de winstcijfers als ik deze afzet tegen de enorme marktkapitalisatie en tegen diverse miljardenovernames die ik lees op de website van Wikipedia. Hoe worden die gefinancierd?
14.404 Posts
Pagina: «« 1 ... 346 347 348 349 350 ... 721 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hindernissen voor Tencent tegenvaller voor Prosus

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links