Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Biggest Bubble in History Growing Every Day

73 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste | Omlaag ↓
  1. smith&jones 5 mei 2010 11:24
    quote:

    Amor Arrows schreef:

    Howdy,

    You've heard of "banks too big to fail" ?

    China en Amerika zijn ook "too big to fail"

    >--:-)-->

    p.s. China's probleem (te veel dollars) is makkelijk op te lossen: meer kopen van/minder exporteren aan Amerika.
    Zo werkt het niet AA, het gaat om het in reserve houden van de currency... en dat doen de centrale banken, niet de ondernemingen.
  2. [verwijderd] 5 mei 2010 11:47
    quote:

    fintech schreef:

    bubbles grows ...till they bursts.

    Niets menselijks is ons vreemd. Het ligt in ons menszijn besloten. Wij houden van bubbles. En het liefst zo groot mogelijk. Tot dat ze barsten.... en dan beginnen we gewoon weer opnieuw. Het is ons met de paplepel ingegeven.
    Denk aan je kindertijd. Niets mooier om de grootste zeepbel te blazen en daarna met volle energie de volgende... We scheppen hier een groot genoegen in.
    Alleen de bubbles op wereldlijk formaat kunnen we niet zo goed overzien. Die komen uit onverwachte hoek. Uit eigen gewin wil bijna iedereen graag meedoen. Maar het moment waarop ie daadwerkelijk barst is zo moeilijk te voorspellen dat menigeen die spanning niet aan kan en er zelfs paniekreacties ontstaan.
    Momenteel kijken we met zijn allen naar de steeds groter wordende bubble. De spanning neemt ongekende vormen aan. Wanneer zal ie barsten. Morgen, over twee jaar of drie jaar? Kun je het tegenhouden? Kun je je er tegen indekken? Hele scenario's worden uit de kast getrokken. Er ontstaan zelfs enkele nieuwe bubbles door. Die barsten straks gewoon mee. Om het barsten uit te stellen kun je de omgevingscondities aanpassen. Maar voorkomen kun je het niet. Op dit moment worden er honderden miljarden in de economie gepompt met als doel een tegenwicht te bieden aan de almaar groeiende bubble. Daarmee wordt bereikt dat het moment waarop de bubble barst wordt uitgesteld. In de tussentijd probeert men de economie op orde te krijgen zodat de basis voor een nieuwe bubble kan worden gelegd. Maar daar zal enige tijd overheen gaan. De teleurstelling na het barsten zal groot zijn. Veel mensen zullen teneergeslagen zijn. En het kost flink wat tijd alvorens men opnieuw aan de volgende bubble zal willen meedoen. Eerst moeten de resten van de oude bubble worden opgeruimd. En daarna moet er hard gewerkt worden om de condities voor een nieuwe bubble te creëren. En niet iedereen zal het zich kunnen permiteren om daar opnieuw aan mee te doen. Daarom moet je ruimschoots voordat de bubble barst je maatregelen treffen.
    Dat betekent dat je tijdig moet afhaken en afwachten tot het moment daar is. Voorwaar geen gemakkelijke opgave. Je kan namelijk niet meer meedoen en dat druist in tegen onze natuur. Je bent op zoek naar alternatieven, naar wat straks schaars maar gewild zal zijn. Stenen, goud, grond, langlopende Duitse staatsobligaties, emerging markets...? Je weet het niet. Sommigen hebben er slapeloze nachten van. Het komt allemaal aan op timing. Straks is alles misschien voor een habbekrats te koop. Maar wacht niet te lang. Want ook geld heeft een beperkte waarde. Kortom, tijdig instappen. Instappen in wat zijn waarde behoudt, in wat gewild is, in wat voorziet in onze primaire levensbehoeften. Wonen, energie, medische verzorging en voeding horen daar ook bij. Risicobereidheid, spreiding, opbouw van asset mix, het ligt allemaal in elkaars verlengde. Want zodra het prille herstel zich aftekent moeten de bakens opnieuw verzet worden. Hoewel, aan energie blijft altijd behoefte. Denk eens aan bijvoorbeeld de Russische beurs. Volg de trends en ontwikkelingen op afstand, stap niet in zodat je objectief blijft. Laat je niet leiden door de massa. Er kunnen ook valse bubbles zijn. Het is vrijwel onmogelijk om op het dieptepunt in te stappen, net als dat het vrijwel onmogelijk is het hoogtepunt te kiezen.
    Alles draait om groei en instorten in de hele geschiedenis van het heelaal en ook op aarde. En alles is er nog steeds dus waar gaat het over. De mensheid gaat alleen maar vooruit en dat al miljoenen jaren dat veranderd echt niet of er moet een meteoor op ons afkomen dan raak ik pas in paniek.
  3. Kaiser 7 mei 2020 16:18
    BREAKING: Stock market socially distancing from reality.

    Never in history have such valuations been created or sustained in context of such collapsing growth.

    It's the widest valuation disconnect in history and hence also perhaps the most dangerous for it cannot organically sustain itself without ever more intervention.
  4. [verwijderd] 8 juli 2020 16:30
    quote:

    Kaiser schreef op 7 mei 2020 16:18:

    BREAKING: Stock market socially distancing from reality.

    Never in history have such valuations been created or sustained in context of such collapsing growth.

    It's the widest valuation disconnect in history and hence also perhaps the most dangerous for it cannot organically sustain itself without ever more intervention.

    Eenlingen pompen ontzettend veel geld in de beurs en dat kan best wel eens lange tijd goed gaan.

    Immers, of je nou wekelijks 250 euro in een casino/online vergokt, of dit bedrag in aandelen pompt.

    Dat bedrag x ontzettend veel mensen wereldwijd is ongrijpbaar.

    Interessante ontwikkeling, uiteraard niet voor banken met hun inmiddels redelijk waardeloos geworden modellen (onder meer een direct gevolg van een oude generatie voor te veel geld in dienst houden...).
  5. VERWIJDERD 3 juli 2021 17:58
    Ga jij je zomervakantie gebruiken om je te verdiepen in beleggingen? Beursexpert waarschuwt: “Optimisme is historisch hoog”

    De beurzen hebben op een jaar een heel sterk herstel getoond. De steunmaatregelen, de vaccins en de lage rente spelen hierbij de belangrijkste rol. Er is zeker nog potentieel, gelooft onze geldexpert Geert Noels, maar er is weinig marge voor tegenslagen. Dat er ook heel wat nonsens en mythes worden bovengehaald om mensen doen te beleggen, doet hem zelfs denken dat het beter is om gewoon op vakantie te vertrekken vooraleer nieuwe posities in te nemen. “Na de zomer kan je misschien koopjes doen.”
73 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links