Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,962 16 apr 2024 17:35
  • -0,026 (-2,63%) Dagrange 0,952 - 0,979
  • 6.325.596 Gem. (3M) 6,4M

Pharming juli 2021

4.305 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 216 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Grumpy-XL 1 juli 2021 07:42
    Orchard Therapeutics inks strategic deal to develop HSC gene therapy for hereditary angioedema

    Jul. 01, 2021 1:33 AM ETOrchard Therapeutics plc (ORTX), PHARBy: Mamta Mayani, SA News Editor
    Orchard Therapeutics (NASDAQ:ORTX) and Pharming Group (NASDAQ:PHAR) announce a strategic collaboration to research, develop, manufacture and commercialize OTL-105, an investigational ex vivo autologous hematopoietic stem cell (HSC) gene therapy for the treatment of hereditary angioedema (HAE), a rare disorder that causes recurring swelling attacks in the face, throat, extremities and abdomen.
    Under the terms of the collaboration, Pharming has been granted worldwide rights to OTL-105 and will be responsible for clinical development, regulatory filings, and commercialization of the investigational gene therapy, including associated costs.
    In exchange, Orchard will receive an upfront payment of $17.5M comprising $10M in cash and a $7.5M equity investment from Pharming and is also eligible to receive up to $189.5M in milestone payments as well as mid-single to low double-digit royalty payments on future worldwide sales.
    Also, ORTX will lead the completion of IND-enabling activities and oversee manufacturing of OTL-105.
    In addition, both companies will explore the application of non-toxic conditioning regimen for use with OTL-105 administration.
    Recently, Orchard provided an update on gene therapy programs following which Cantor Fitzgerald lowered the price target of the stock by ~29.4% to $12.00/share.

    seekingalpha.com/news/3711667-orchard...
  2. kwekkel 1 juli 2021 08:00
    Pharming Group en Orchard Therapeutics gaan samenwerken in de ontwikkeling en commercialisering van autologe HSC ex-vivo gentherapie tegen erfelijk angio-oedeem (HAE)



    Toont de mogelijkheden van Orchards HSC ex-vivo gentherapieplatform voor nieuwe en grotere indicaties
    Versterkt Pharmings verbondenheid met de HAE-gemeenschap met inzet van haar relevante klinische expertise en wereldwijde commerciële infrastructuur
    Pharming en Orchard organiseren gezamenlijke call voor beleggers om 14:00 CET (zie inbeldetails onder dit bericht)


    LEIDEN, BOSTON en LONDEN, 1 juli 2021 – Pharming Group NV (Euronext Amsterdam: PHARM/Nasdaq: PHAR), en Orchard Therapeutics (Nasdaq: ORTX), wereldwijd vooraanstaand op het gebied van gentherapie, maken een strategische samenwerking bekend in onderzoek, ontwikkeling, productie en commercialisering van OTL -105, een nieuw onthulde autologe hematopoëtische stamcel (HSC) ex-vivo (buiten het lichaam) gentherapie, die wordt ontwikkeld voor de behandeling van erfelijk angio-oedeem (HAE), een levensbedreigende zeldzame aandoening die terugkerende zwellingsaanvallen in het gezicht, de keel, de ledematen en de buik veroorzaakt.



    OTL-105 is een HSC-gentherapie in ontwikkeling, ontworpen om het gehalte C1-esteraseremmer (C1-INH) in het bloed van HAE-patiënten te verhogen ter voorkoming van erfelijke angio-oedeemaanvallen. OTL-105 voegt een of meer functionele kopieën van het SERPING1-gen,ex vivo (buiten het lichaam) in de eigen hematopoëtische stamcellen van de patiënten in, welke vervolgens in de patiënt worden teruggeplaatst voor mogelijk blijvende C1-INH-productie. In preklinische onderzoeken heeft OTL-105 tot op heden hoge niveaus van SERPING1-genexpressie aangetoond via lentivirale gemedieerde transductie in meerdere cellijnen en primaire menselijke CD34+ HSC's. Bovendien produceerde het programma functioneel C1-INH-eiwit, gemeten met een klinisch gevalideerde test.



    Volgens de voorwaarden van de overeenkomst heeft Pharming de wereldwijde rechten op OTL-105 verkregen en zal het verantwoordelijk zijn voor klinische ontwikkeling, registraties bij de autoriteiten en commercialisering van de gentherapie voor onderzoek, inclusief de bijbehorende kosten. Orchard zal de voltooiing van de IND-activiteiten leiden en toezicht houden op de productie van OTL-105 tijdens de preklinische en klinische ontwikkeling, die zal worden gefinancierd door Pharming. Bovendien zullen beide bedrijven de toepassing van niet-toxische conditioneringsregimes onderzoeken voorafgaand aan de toediening van OTL-105.



    Orchard Therapeutics zal een vooruitbetaling van $17,5 miljoen ontvangen, bestaande uit $10 miljoen in contanten en de verwerving door Pharming van een aandelenbelang van $7,5 miljoen in Orchard. Orchard Therapeutics komt ook in aanmerking voor mijlpaalbetalingen tot $189,5 miljoen aan ontwikkelings-, regulatoire en verkoopmijlpalen, evenals middelhoge tot lage tweecijferige royaltybetalingen op toekomstige wereldwijde verkopen.



    "De combinatie van onze expertise in HSC-gentherapie met Pharmings langdurige ervaring heeft het potentieel om de behandeling voor HAE geheel opnieuw uit te vinden door mensen met deze levensbedreigende aandoening een langdurige ziektebeheersing te bieden met één enkele toediening," zegt Bobby Gaspar, MD, Ph.D., chief executive officer van Orchard Therapeutics.

    “Deze samenwerking toont de mogelijkheden van ons platform en hoe het kan worden toegepast op nieuwe therapeutische gebieden met grotere patiënten-populaties. Wij denken dat de HSC-gentherapiepijplijn die we aan het bouwen zijn een bron van toekomstige partnerschappen kan blijven op gebieden waar de biologie onze aanpak ondersteunt.”



    Sijmen de Vries M.D., MBA, chief executive officer of Pharming zegt:

    “Pharming zet zich al meer dan twee decennia in voor de HAE-gemeenschap en nu gaan we samen werken met Orchard Therapeutics, een vooraanstaande speler in de ontwikkeling van autologe HSC-gentherapie, aan de ontwikkeling van een potentieel curatieve (genezende) behandeling voor HAE. Op basis van Pharming's ervaring op dit gebied, denken wij dat autologe HSC-gentherapie de grootste kans op succes heeft. Dit vertrouwen is gebaseerd op de duurzaamheid van het effect en de veiligheid die is waargenomen bij reeds goedgekeurde behandelingen uit de HSC-gentherapieportfolio van Orchard en positieve klinische gegevens in verschillende andere programma's. Dit is een belangrijke eerste stap in het ontwikkelen van een transformatieve eenmalige behandeling van erfelijk angio-oedeem.”



    Dr. Marc Riedl, hoogleraar medische geneeskunde en klinisch directeur van het U.S. Hereditary Angioedema Association Center aan de Universiteit van Californië, San Diego, zegt:

    “De afgelopen 15 jaar is grote vooruitgang geboekt in de behandeling van HAE. HAE blijft echter een ernstige, slopende ziekte met een voortdurende last van angio-oedeemaanvallen of chronisch medicatiegebruik. Deze veelbelovende ontwikkeling naar behandeling met het potentieel voor blijvend klinisch voordeel op de lange termijn is bemoedigend en tekent de voortdurende commitment richting de HAE-gemeenschap. Ik kijk uit naar de verdere inspanningen voor de zorgvuldige ontwikkeling van een therapie die mogelijk tot genezing van erfelijk angio-oedeem kan leiden.”



    De omvang van de HAE-markt zal naar verwachting in 2021 ~$ 2 miljard bedragen. De markt groeit op dit moment jaarlijks met 8,3%. Dit vertegenwoordigt een belangrijk commercieel perspectief voor zowel Pharming Group als Orchard Therapeutics.



  3. kwekkel 1 juli 2021 08:01

    Webcast Link:

    webcast.openbriefing.com/pharming-jul21/



    Inbelgegevens:

    Nederland: 085 888 7233

    Access code: 470719#



    Over OTL-105

    OTL-105 is een experimentele HSC-gentherapie die is ontworpen om de C1-esteraseremmer (C1-INH) in het bloed van HAE-patiënten te verhogen ter preventie van erfelijke angio-oedeemaanvallen. OTL-105 voegt een of meer functionele kopieën van het SERPING1-gen in ex vivo HSC's van patiënten in, die vervolgens in de patiënt worden getransplanteerd voor mogelijke duurzame C1-INH-productie. In preklinische onderzoeken heeft OTL-105 tot op heden hoge niveaus van SERPING1-genexpressie aangetoond via lentivirale gemedieerde transductie in meerdere cellijnen en primaire menselijke CD34+ HSC's. Bovendien bereikte het programma de productie van functioneel C1-INH-eiwit, zoals gemeten met een klinisch gevalideerde test.



    Over erfelijk angio-oedeem

    Erfelijk angio-oedeem (HAE) is een zeldzame genetische aandoening. De aandoening wordt veroorzaakt door een tekort aan het eiwit C1-esteraseremmer, dat normaal in het bloed aanwezig is en helpt bij het onder controle houden van ontstekingen (zwelling) en delen van het immuunsysteem. Deficiënte C1-remmer vervult zijn regulerende functie niet adequaat en als gevolg daarvan kan een biochemische onbalans optreden en ongewenste peptiden produceren die de haarvaten ertoe aanzetten om vloeistoffen in het omringende weefsel af te geven, waardoor zwelling of oedeem ontstaat.



    HAE wordt gekenmerkt door spontane en terugkerende episodes van zwelling (oedeemaanvallen) van de huid in verschillende delen van het lichaam, evenals in de luchtwegen en inwendige organen. Oedeem van de huid treft meestal de ledematen, het gezicht en de geslachtsorganen. Patiënten die aan dit soort oedeem lijden, trekken zich vaak terug uit hun sociale leven vanwege de verminking, het ongemak en de pijn die deze symptomen kunnen veroorzaken. Bijna alle HAE-patiënten hebben last van hevige buikpijn, misselijkheid, braken en diarree veroorzaakt door zwelling van de darmwand.



    Oedeem van de keel, neus of tong is bijzonder gevaarlijk en mogelijk levensbedreigend omdat het kan leiden tot obstructie van de luchtwegen. Hoewel er momenteel geen remedie bekend is voor HAE, is het mogelijk om de symptomen te behandelen die gepaard gaan met aanvallen van angio-oedeem. HAE treft ongeveer 1 op 10.000 tot 1 op 50.000 mensen wereldwijd. Experts denken dat veel patiënten nog steeds op zoek zijn naar de juiste diagnose: hoewel HAE (in principe) gemakkelijk te diagnosticeren is, wordt het vaak erg laat of helemaal niet ontdekt. De reden dat HAE vaak verkeerd wordt gediagnosticeerd, is omdat de symptomen vergelijkbaar zijn met die van veel andere veelvoorkomende aandoeningen zoals allergieën of blindedarmontsteking. Tegen de tijd dat de diagnose correct is gesteld, heeft de patiënt vaak een lange beproeving achter de rug.



    Over Pharming Group N.V.

    Pharming Group N.V. is een wereldwijd actief biofarmaceutisch bedrijf in de commerciële fase dat innovatieve eiwitvervangende therapieën en precisiegeneesmiddelen ontwikkelt voor de behandeling van zeldzame ziekten en onvervulde medische behoeften.



    Ons belangrijkste compound betreft onze recombinante humane C1-esteraseremmer, of rhC1INH. C1INH is een natuurlijk voorkomend eiwit dat de complement- en contactcascade reguleert om zwelling in aangetaste weefsels te beheersen.



    Ons hoofdproduct, RUCONEST®, is de eerste en enige plasmavrije rhC1INH-eiwitvervangingstherapie. Het is goedgekeurd voor de behandeling van acuut erfelijk angio-oedeem of HAE-aanvallen. We commercialiseren RUCONEST® in de Verenigde Staten, de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk via onze eigen verkoop- en marketingorganisatie, en de rest van de wereld via ons distributienetwerk.



    We ontwikkelen ook rhC1INH voor nieuwe indicaties, waaronder pre-eclampsie, acuut nierfalen en we onderzoeken ook de klinische werkzaamheid van rhC1INH in COVID-19.



    Daarnaast onderzoeken we ons orale precisiegeneesmiddel, leniolisib (een fosfoïnositide 3-kinase-delta of PI3K-delta-remmer), voor de behandeling van geactiveerd PI3K-deltasyndroom, of APDS, in een fase 2/3 registratiestudie in de VS en Europa.



    Bovendien maken we ook gebruik van onze transgene productietechnologie voor de ontwikkeling van de volgende generatie eiwitvervangende therapieën, met name voor de ziekte van Pompe, welk programma zich momenteel in de preklinische fase bevindt.



    Ga voor meer informatie naar www.pharming.com



  4. Cybertom 1 juli 2021 08:02
    De koersontwikkeling valt meestal tegen bij Pharming, maar dit is een deal waar ik lang op hebben zitten wachten, eindelijk een nieuwe technologie in huis gehaald. Gen therapie is inderdaad al verschillende keren aangekaart als mogelijke diversificatie en eindelijk is het zover. Pharming...van behandeling tot genezing? Super ontwikkeling!
  5. forum rang 10 voda 1 juli 2021 08:10
    Update: Pharming kondigt samenwerking met Orchard Therapeutics aan
    Pharming neemt ook belang in Orchard.

    (ABM FN-Dow Jones) Pharming Group gaat samenwerken met Orchard Therapeutics voor de ontwikkeling en commercialisering van autologe HSC ex-vivo gentherapie tegen erfelijk angio-oedeem. Dit maakte Pharming donderdagochtend bekend.

    "Pharming zet zich al meer dan twee decennia in voor de HAE-gemeenschap en nu gaan we samenwerken met Orchard Therapeutics, een vooraanstaande speler in de ontwikkeling van autologe HSC-gentherapie, aan de ontwikkeling van een potentieel curatieve (genezende) behandeling voor HAE", zei CEO Sijmen de Vries van Pharming in een toelichting.

    De CEO sprak tegenover ABM Financial News van een "sensationele ontwikkeling". Als de opzet met Orchard slaagt, "is de ziekte eigenlijk weg", waar met Ruconest nu een oplossing wordt geboden bij aanvallen.

    "Ruconest geeft mensen C1-remmer bij een aanval. Maar in de toekomst zullen mensen zelf C1-INH kunnen aanmaken", lichtte De Vries toe.

    Pharming heeft de wereldwijde rechten op OTL-105 verkregen en zal verantwoordelijk zijn voor klinische ontwikkeling, registraties bij de autoriteiten en commercialisering van de gentherapie voor onderzoek, inclusief de bijbehorende kosten. Orchard zal de voltooiing van de IND-activiteiten leiden en toezicht houden op de productie van OTL-105 tijdens de preklinische en klinische ontwikkeling, die zal worden gefinancierd door Pharming.

    Orchard Therapeutics zal een vooruitbetaling van 17,5 miljoen dollar ontvangen, bestaande uit 10 miljoen in contanten en de verwerving door Pharming van een aandelenbelang van 7,5 miljoen dollar in Orchard. Voor dit bedrag krijgt Pharming volgens De Vries een belang van minder dan een procent. Het is vooral "een teken van vertrouwen", aldus de CEO.

    Orchard Therapeutics komt ook in aanmerking voor mijlpaalbetalingen tot 189,5 miljoen dollar aan ontwikkelings-, regulatoire en verkoopmijlpalen, evenals middelhoge tot lage tweecijferige royaltybetalingen op toekomstige wereldwijde verkopen.

    Volgens De Vries zal het nog een paar jaar duren alvorens de klinische fase wordt bereikt. Die laatste fase zal er wel anders uitzien dan normaal, omdat "veel buiten het lichaam van de patiënt kan gebeuren. Een Fase 1 is dan ook niet nodig", aldus de CEO van Pharming, die geen deadline wilde noemen voor de marktintroductie.

    In gesprek met ABM Financial News benadrukte De Vries de bewezen technologie van Orchard. Het bedrijf verkreeg al verschillende goedkeuringen met OTL-105 voor andere zeldzame ziektes.

    De nieuwe samenwerking is er volgens De Vries een van "de bewezen technologie van Orchard en de expertise van Pharming".

    Update: om toelichting CEO De Vries toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. [verwijderd] 1 juli 2021 08:10
    quote:

    poicephalus schreef op 1 juli 2021 08:01:

    Webcast Link:

    webcast.openbriefing.com/pharming-jul21/



    Inbelgegevens:

    Nederland: 085 888 7233

    Access code: 470719#



    Over OTL-105

    OTL-105 is een experimentele HSC-gentherapie die is ontworpen om de C1-esteraseremmer (C1-INH) in het bloed van HAE-patiënten te verhogen ter preventie van erfelijke angio-oedeemaanvallen. OTL-105 voegt een of meer functionele kopieën van het SERPING1-gen in ex vivo HSC's van patiënten in, die vervolgens in de patiënt worden getransplanteerd voor mogelijke duurzame C1-INH-productie. In preklinische onderzoeken heeft OTL-105 tot op heden hoge niveaus van SERPING1-genexpressie aangetoond via lentivirale gemedieerde transductie in meerdere cellijnen en primaire menselijke CD34+ HSC's. Bovendien bereikte het programma de productie van functioneel C1-INH-eiwit, zoals gemeten met een klinisch gevalideerde test.



    Over erfelijk angio-oedeem

    Erfelijk angio-oedeem (HAE) is een zeldzame genetische aandoening. De aandoening wordt veroorzaakt door een tekort aan het eiwit C1-esteraseremmer, dat normaal in het bloed aanwezig is en helpt bij het onder controle houden van ontstekingen (zwelling) en delen van het immuunsysteem. Deficiënte C1-remmer vervult zijn regulerende functie niet adequaat en als gevolg daarvan kan een biochemische onbalans optreden en ongewenste peptiden produceren die de haarvaten ertoe aanzetten om vloeistoffen in het omringende weefsel af te geven, waardoor zwelling of oedeem ontstaat.



    HAE wordt gekenmerkt door spontane en terugkerende episodes van zwelling (oedeemaanvallen) van de huid in verschillende delen van het lichaam, evenals in de luchtwegen en inwendige organen. Oedeem van de huid treft meestal de ledematen, het gezicht en de geslachtsorganen. Patiënten die aan dit soort oedeem lijden, trekken zich vaak terug uit hun sociale leven vanwege de verminking, het ongemak en de pijn die deze symptomen kunnen veroorzaken. Bijna alle HAE-patiënten hebben last van hevige buikpijn, misselijkheid, braken en diarree veroorzaakt door zwelling van de darmwand.



    Oedeem van de keel, neus of tong is bijzonder gevaarlijk en mogelijk levensbedreigend omdat het kan leiden tot obstructie van de luchtwegen. Hoewel er momenteel geen remedie bekend is voor HAE, is het mogelijk om de symptomen te behandelen die gepaard gaan met aanvallen van angio-oedeem. HAE treft ongeveer 1 op 10.000 tot 1 op 50.000 mensen wereldwijd. Experts denken dat veel patiënten nog steeds op zoek zijn naar de juiste diagnose: hoewel HAE (in principe) gemakkelijk te diagnosticeren is, wordt het vaak erg laat of helemaal niet ontdekt. De reden dat HAE vaak verkeerd wordt gediagnosticeerd, is omdat de symptomen vergelijkbaar zijn met die van veel andere veelvoorkomende aandoeningen zoals allergieën of blindedarmontsteking. Tegen de tijd dat de diagnose correct is gesteld, heeft de patiënt vaak een lange beproeving achter de rug.



    Over Pharming Group N.V.

    Pharming Group N.V. is een wereldwijd actief biofarmaceutisch bedrijf in de commerciële fase dat innovatieve eiwitvervangende therapieën en precisiegeneesmiddelen ontwikkelt voor de behandeling van zeldzame ziekten en onvervulde medische behoeften.



    Ons belangrijkste compound betreft onze recombinante humane C1-esteraseremmer, of rhC1INH. C1INH is een natuurlijk voorkomend eiwit dat de complement- en contactcascade reguleert om zwelling in aangetaste weefsels te beheersen.



    Ons hoofdproduct, RUCONEST®, is de eerste en enige plasmavrije rhC1INH-eiwitvervangingstherapie. Het is goedgekeurd voor de behandeling van acuut erfelijk angio-oedeem of HAE-aanvallen. We commercialiseren RUCONEST® in de Verenigde Staten, de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk via onze eigen verkoop- en marketingorganisatie, en de rest van de wereld via ons distributienetwerk.



    We ontwikkelen ook rhC1INH voor nieuwe indicaties, waaronder pre-eclampsie, acuut nierfalen en we onderzoeken ook de klinische werkzaamheid van rhC1INH in COVID-19.



    Daarnaast onderzoeken we ons orale precisiegeneesmiddel, leniolisib (een fosfoïnositide 3-kinase-delta of PI3K-delta-remmer), voor de behandeling van geactiveerd PI3K-deltasyndroom, of APDS, in een fase 2/3 registratiestudie in de VS en Europa.



    Bovendien maken we ook gebruik van onze transgene productietechnologie voor de ontwikkeling van de volgende generatie eiwitvervangende therapieën, met name voor de ziekte van Pompe, welk programma zich momenteel in de preklinische fase bevindt.



    Ga voor meer informatie naar www.pharming.com



    Netjes Pharming maak dit bedrijf en de techniek groot zie hier geweldige kansen.
    Sijmen wat is dit wederom een geweldige zet.
    En zwijgen zullen ze.
    De negatieve ;-)

    Ruud..
  7. forum rang 7 roon 1 juli 2021 08:11
    Normaal gezien met het verloop van gisteren voor sluiting,zou vandaag een verdere daling te verwachten zijn maar met dit nieuws misschien toch weer hoger eindigen vandaag.Voor langer termijn beleggers is dit bericht weer een dikke koop,voor gokkers effe omhoog en dan weer dumpen.We zullen het weer zien.
  8. arreno 1 juli 2021 08:14
    quote:

    roon schreef op 1 juli 2021 08:11:

    Normaal gezien met het verloop van gisteren voor sluiting,zou vandaag een verdere daling te verwachten zijn maar met dit nieuws misschien toch weer hoger eindigen vandaag.Voor langer termijn beleggers is dit bericht weer een dikke koop,voor gokkers effe omhoog en dan weer dumpen.We zullen het weer zien.
    Dat is meestal wel het scenario dat na een positief bericht de koers een boost krijgt.
  9. FDW8 1 juli 2021 08:16
    Goed of slecht nieuws?

    Goed: blijven innoveren en denken aan de toekomst. Maar goed, hoe ver in de toekomst? 190mln dollar (max) is veel, en dan ook royalties blijven afstaan. Maar waarom deze stap? Is Ruconest minder toekomstbestendig dan gedacht? Dit baart me wel wat zorgen.

    Verontrustend: Orchard is in korte termijn gedaald van USD10 naar USD4. Hebben zelf een paar studies OTL-103 oa die vertraging oplopen. Waarom gaan zij deze samenwerking aan? Hopelijk dat het een samenwerking is die berust op maximaal wederzijds voordeel. En niet dat Pharming zich een risico'tje door de neus laat boren..... Al die innovaties hebben we bij Galapagos gezien, en daar is toch op heden tot nog niet veel van de grond gekomen.

    Ben benieuwd. Maar zonder risico's, geen ondernemen, zo is het ook. Hopelijk alleen niet teveel ten koste van de aandeelhouder.

4.305 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 216 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Kostenstijging Pharming een tegenvaller

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links