Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Grondstoffenprijzen aan de vooravond van een structurele stijging

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 48
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

64 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 29 juni 2021 16:22
    En nu? Europa is goed bijgekomen vandaag. Keurig groener en groener geworden. Amerikaanse futures liggen iet wat minder enthousiast. Continue groen. Naar een casino hoeft u niet te gaan, die heeft een veel mindere pay out ratio dan de Centrale Banken. $120 miljard per maand om de inflatie aan te wakkeren en de economie op gang te brengen en waar gaat het heen? Juist naar buy back van de banken. Ha ha ha. En de banken die juist die mooie crisis zijn begonnen. De slechte dingen in het verleden worden vergeven. En u wordt beloond met een $120 miljard aandelen inkoop. En daarvoor waren al aandelen inkopen. Maar dat was in totaal te summier. Amerikaanse banken zien er wel anders uit dan Europese banken, die zeer slechte ratio's hebben. Yields blijven rustig. Wat in het groen. Kan zoweer veranderen. Ukkie yield nog steeds in de dalende trend. Misschien, morgen, donderdag of vrijdag een break uit. En een Nasdaq short order er uit. Ik weet niet hoe me dat gelukt is? Was eigenlijk te weinig reward voor te veel risico. Maar ach binnen is binnen. En compenseert direct de gisteren met verlies verkochte Nasdaq short. Vlag kan uit. Ja ja. De Tjechische, want de Hollandse Vlag nee, die gaat er bij mij niet uit. Ik ben geen Oranje Vlag Fan. Ook niet tegen overigens. Afwachten wat het laatste anderhalf handels uur gaat doen. Vasthouden dit groen of weer wat weg geven. Kan Amerika verder doorstomen? De Grote Nasdaq fondsen willen niet corrigeren, alhoewel het er soms op lijkt dat ze het wel willen. Zag ik een Rode Nvidia? Groot Persbericht. Want dat is in eeuwen niet meer voorgekomen. En misschien een mailtje naar hun Investor Relations afdelig met de vraag of ze dat gezien hebben en wat ze er gaan doen. Het liefst geen 1, maar meteen een tien punten stappen plan met als code Green For Ever - Nvidia For Ever.
  2. forum rang 6 ttroo 29 juni 2021 20:52
    Het ligt zeker een stuk aan de trainer. Maar het ligt ook aan het volkslied. Dat is geen lied waar je trots staat te zingen als je begint. Je bent van Duitse Bloed? Koning van Hispanje? Het gaat het niet worden. Je ziet het met landen met een geweldig volkslied. De spelers worden van zelfs opgepept. En het ligt ook aan de Leeuw. Die brult nooit. Het is meer blerren. Kortom vervang de Leeuw. Geen flauw idee welk dier dan wel, misschien gewoon een kat. Beetje miauwen. Hoppa dat moeten we kunnen. Geen brul gezien de afgelopen 4 wedstrijden. Maar ik heb ook niet gekeken.

    Zelfs Amerikaanse beurzen zijn saai. Nvidia al uren rond de 794. Lam al uren rond de 652. Tesla al uren rond de $680. Tesla is niet meer het Gouden Autootje die iedereen wilt hebben. Ze worden voor bij gestreeft, door de oude wagen bouwers. Dat is een soort oude economie die de nieuwe economie verslaat. Dan gaat er iets niet goed. En als er winst wordt gedraaid, dan is het CO2 gerelateerd en daar pakt Muskito heel veel van voor zich zelf. En laat u achter met wat klein geld.

    Schiff is lekker bezig met de Fed en de inflatie. S&P schommelt tussen de 4282 en de 4285 punten. Yields komen niet vooruit, ondanks Schiff. Het zou mooi zijn als de yields zo blijven liggen de gehele week. Hoe langer des te beter, want Schiff dan zijn de parameters er klaar voor. En dan wel aanwakkeren de komende 1 a 3 beursweken. Want je moet het vuurtje stoken als het droog is. Niet als het regent. Duitse en Ukkie yield blijven met 0.12 achterstand op de rode lijnen in gelijkheid hangen. Maar ze hebben wel wat verschillende grafieken. Ukkie ligt laag op de grafiek maar kan de korte termijn dalende weerstand niet verslaan. Duitse yield heeft geen last van die dalende weerstand, maar ligt weer hoog op de grafiek, dus daar moet het liefst lucht uit. En Amerika die ligt behoorlijk laag op de grafiek, zit ook in een dalende trend, maar kan geen moment opveren. Braziliaanse yield is aan het consolideren om een sprong naar de tien te gaan maken. Indiase en Chinese yield vind ik het meest trikie. Als die nog een 3 tot 7 tal dagen door kunnen consolideren staat alles laag tot zeer laag op de grafieken en kunnen zij ook los gaan. En daar willen we ook geen hogere yields zien.

    Nifty Fifty is gestopt met stijgen en handelt keurig in een range. Opvallend dat Duitsland met de DAX zeer goed ging met groene koersen, terwijl de Fransen, Nederlanders en Spanjaarden het een stuk minder groen deden. Wat weet de DAX meer dan ons? Of wat weten wij meer dan de DAX?

    Overal lezen we over hogere prijzen, maar de Centrale Banken van de Western Debt World ziet het niet of vindt het geen probleem. Het blijft opmerkelijk. Ik moet zeggen, dat ik de vakantie prijzen erg mee vindt vallen, ik vind ze zelfs behoorlijk goedkoop.

    We zijn met ons allen onderweg naar het Hoogste Punt met Alles. Wat we kunnen bedenken daar komt een prijs stijging van minimaal 10% aan. Belastingen zullen ook weer moeten gaan stijgen. Lekker hoor die infrastructure in Amerika. Ze moeten nog beginnen en de grondstof prijzen liggen nu al op record hoogte. Het wordt vechten om de grondstoffen. En de Amerikanen betalen dat ook nog eens met Extra Fed Credits. Als dat maar goed gaat.

    U hebt het zelf gelezen. In Canada en Amerika is het wamer dan Dubai.

    De Houti's komen maar niet bij Marib. De afgelopen dagen was de strijd om Marib zeer heftig, maar de Houthi's komen maar niet bij Marib. Ze leiden zelfs behoorlijk verliezen. Het is een belangrijke stad en gebied in Yemen.

    Komen de Sprinkhanen wel of niet in Amerika. Ze hebben daar veel droogte en sprinkhanen gedeien goed in die omgeving. Maar de zwermen zijn tot nu toe beperkt om (grote) schades in Amerika te maken.

    De muizen in Australie blijven flink schade aan richten. Ze zijn er in mega aantallen. En dus zitten ze ook echt overal. Geen pretje. De schades zijn al enorm, maar hopelijk brengen ze geen ziektes over op de mensen.

64 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links