Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Degiro

4.244 Posts
Pagina: «« 1 ... 126 127 128 129 130 ... 213 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. optionem hominem 29 juni 2021 10:15
    quote:

    Bowski schreef op 29 juni 2021 09:57:

    [...]
    Ik zie een mooie aanleiding voor het FD om er maar eens een uitgebreid artikel over te schrijven. Volgens mij hebben ze een alarmbelletje gehad van de concurrentie van Degiro en hebben ze onvoldoende journalistiek onderzoek gedaan.
    Zo ken ik het FD anders niet, ik heb de indruk dat ze echt wel aan feiten check doen normaal.
    Nu lijkt het inderdaad erop dat ze op de feiten vooruit waren gelopen en hebben andere media gretig het nieuws overgenomen.

    Een rectificatie of minimaal een extra toelichting zou niet misstaan.

    Ik ben het eens met objectief ik ben ook tevreden over hun service en de extra optie met tradegate is een extra stukje service waar je zelf voor kunt kiezen. Wel hou ik het goed in de gaten. :-)
  2. [verwijderd] 29 juni 2021 10:46
    quote:

    marique schreef op 29 juni 2021 10:14:

    [...]

    Nou, het FD voegt er vandaag nog wat aan toe. Het blad stelt onomwonden dat FlatexDeGiro wordt betaald door Tradegate voor aldaar verhandelde orders. Kan me niet voorstellen dat FD zoiets beweert zonder dat dit feitelijk vast staat.
    Ik kan het FD niet lezen, maar zie wel vergrootte tekst "retourprovisie, Duitslandroute". Google brengt me naar een VEB-artikel 08 juli 2019 hierover: www.veb.net/artikel/07027/met-flatex-...

    VEB stelt: Flatex verdient op provisies die het ontvangt van partijen waarmee het samenwerkt. Hieronder vallen vergoedingen die het bedrijf ontvangt bij het doorverwijzen van effectenorders naar een handelsplatform waarmee het samenwerkt (effectenplatform Tradegate).

    Mijn voorlopige mening: als Degiro je steeds laat kiezen wel/niet via Tradegate een order te plaatsen, wat is er dan mis mee? Uit de tarieven rijst het vermoeden dat orders daar ongeveer 2x zo'n hoog tarief vergen. Dat is dan duidelijk, en als daar verdienste van Degiro in zit dan zij dat zo. Ik zie er (nog) niets onregelmatigs in.
  3. forum rang 8 Leefloon 29 juni 2021 11:02
    quote:

    midjj schreef op 28 juni 2021 11:17:

    De vraag is dan: Weegt een mogelijk slechtere afhandelingskoers ... op tegen (vrijwel) commissie vrij handelen voor Jan met de Pet, die 100 aandeeltjes Ahold koopt.
    Om daar nog even inhoudelijk op in te gaan, als ik het vergoelijken van zulke praktijken even weg mag laten.

    Een obscuur beursje gaat het om internationaal te veroveren marktaandeel, en professionals komen niet zomaar in Berlijn aandelen Ahold kopen. Die hebben al een goedkope, grote markt zonder faciliteiten voor jan publiek, en zonder fratsen.

    Ahold Delhaize zal als genoteerd bedrijf ook weinig interesse hebben in het verhuizen van de hoofdnotering van 2 Euronext-beurzen naar ... Berlijn.

    Blijft over: jan publiek, in Duitsland. Maar dat werkt niet. Er wordt nauwelijks in een "traded but not listed" notering gehandeld, uitzonderingen daargelaten. In het aandeel live.euronext.com/nl/product/equities... is gisteren bijvoorbeeld voor het eerst sinds tijden gehandeld, dus die aandelen kun je maar beter gaan kopen in New York. Daar waar alle verkopers vechten om jouw kooporder, zonder dure market makers of hoeklui uit de 90s.

    Blijft over: jan publiek, internationaal. Dat werkt ook niet, Het draait echter om volume, en om handel (op kosten van beleggers) naar je toe te trekken kun je gaan samenwerken met dure nepbrokers, die uit winstbejag juist illiquide beursjes zoeken. Jan publiek betaalt gewoon het volle Euronext-tarief, maar elders kan het (voor de nepbroker) goedkoper. Een bewust ondoorzichtige beurs zou zelfs gratis kunnen zijn met een ander verdienmodel bij die beurs, of een bonusje kunnen betalen. Dan betaal jij 100% teveel aan directe kosten, en je order gaat naar een illiquide, obscuur beursje, waar verkopers niet met elkaar vechten om jouw order.

    Maar je hebt het over indirecte kosten. Ook daar draait het om volume, en dan past jan publiek eveneens perfect bij de doelgroep. Jan publiek geilt namelijk op lage directe kosten, en die kosten hoeven niet eens ver onder die van echte brokers te liggen. Even de prijs vergelijken, zonder "verborgen kosten" (klopt!), en de dure nepbroker wint. Zo werkt het ongeveer ook bij "gratis" hotelzoekwebsites; het is een verschijnsel van de interneteconomie.

    Terug naar je order. je betaalt het Euronext-tarief voor een obscuur beursje, die alleen voor de nepbroker goedkoper is (uitzonderingen daargelaten). Een vorm van het voor klanten zoeken van de beste prijs, voor de nepbrokers.

    Komt je order eenmaal bij dat nauwelijks controleerbare, obscure beursje, vaak ongemerkt, en heb je door al die extra ketens toevallig toch geen last van meer storingen en kleine vertragingen, dan gaat het onveranderd om volume. Je wordt niet met €1 per aandeel genaaid. Al betaal je gemiddeld slechts €0,015 teveel per aandeel, bij de niet van de wind levende market maker, dan zit er in zo'n eenvoudig ordertje toch €1,50 extra omzet. Exclusief overige winsten. vele kleintjes ...

    Zo betaal je dus teveel voor een beursje, het Euronext-tarief, bij een nepbroker die ook daardoor bij een oneerlijke prijsvergelijking per order iets goedkoper kan zijn, en betaal je teveel voor de aandelen.

    Jan publiek mag op zijn beurt mijn "vergoelijking" weglaten dat door die €0,015 nét een break-even point werd gemist en daarna Ahold Delhaize daalde, maar daar gaat het niet zozeer om. Ik beweer ook niet dat je €1,50 per aandeel teveel betaalt. Dan valt zo'n constructie teveel op. Uiteindelijk gaat om volume en om kleine bedragen, op; iedere beurs. En dan maar hopen dat je als beursje veel grote nepbrokers met veel transacties aan je weet te binden.

    Terwijl jan teveel betaalt voor de nepbrokers (Flatex kon het gratis), teveel betaalt voor de beurs (Euronext-tarieven), en teveel betaalt voor de aandelen, op een beurs waar je anders nooit aandelen Ahold Delhaize zou zijn gaan kopen. Geen wereldbedragen, maar wel genoeg kleine kosten waardoor je als nepbroker zulke constructies aan kunt gaan.

    Het is ook voor jan publiek hooguit geschikt voor zeer kleine orders, want zo'n hele opzet is meer gericht op zo'n onnadenkende order van 100 aandeeltjes Ahold. Alleen dan is een eigenlijk dure nepbroker per saldo wellicht goedkoper. Anders betaal je ervoor om je links en rechts te laten pakken. Algemeen: koop je aandelen altijd op de hoofdmarkt van dat aandeel. Volkswagen in Duitsland, Ahold in de lage landen, en Foot Locker in de Verenigde Staten, vis een broker die je order gewoon naar een gewone beurs steunt,en die niet telkens door een nieuwe ondergrens zakt..

    Als uitwas van een interneteconomie heeft nepbroker DeGiro het uiteraard ook niet uitgevonden, en ook elders moet men het hebben van kleine marges. Ik noemde Binck al, €1 besparen aan directe kosten om indirecte €13, €14 meer te betalen per optiecontractje, maar ook bij bijvoorbeeld Keytrade is het een "" specifieke instructie" als je wilt dat je order niet naar devoorzieningsarme Aldi-beurs Equiduct maar naar een grotere markt gaat. Daar waar alle verkopers vechten om je kooporder.

    Je houdt ook nog andere parasieten in leven, zoals Flow Traders en dergelijke, maar dat geheel terzijde. Dure feiten zijn dat je een brokertarief betaalt voor een nepbroker, die prijzen vergelijkt met brokers. Je order gaat er niet zomaar naar de beurs. Je betaalt daar dan dus ook het Euronext-tarief voor de schrale diensten van een illiquide Aldi-beursje waar je anders nooit zou komen, je hebt te maken met een niet van de wind levende market maker, én (uitzonderingen daargelaten) jan publiek betaalt teveel voor de 100 aandelen. Kun en mag je allemaal wegredeneren, maar zo'n €1,50 was voor gierige jan misschien wel de reden om te kiezen voor zo'n nepbroker met lekker lage directe kosten.

    Een bijverschijnsel is dat zo de hele markt wordt verziekt, zodat ik iemand niet eens meer zomaar een goed alternatief kan noemen. Dat geldt voor meerdere internetdeeleconomiën, en is niet exclusief voor het effectenbedrijf,. Eerst agressief investeren in marktaandeel veroveren, om daarna uit winstbejag te verslechteren op meerdere fronten. Deed Binck ook; eerder dan deze nepbroker. Doet China ook, alleen klagen we daar dan meer over dan wanneer je op een soortgelijke manier wordt genaaid door een dure, goedkoop lijkende nepbroker. Dat gaat niet om enorme bedragen per keer, dan wordt het te belachelijk, maar fees tellen per beursorder. En dus wordt er ingezet op het veroveren van marktaandeel, via jan publiek met z'n 100 aandelen. Vele kleintjes ...
  4. forum rang 6 'belegger'' 29 juni 2021 13:04
    quote:

    Leefloon schreef op 29 juni 2021 11:02:

    ...zodat ik iemand niet eens meer zomaar een goed alternatief kan noemen.
    Zo zie ik bij ING voor o.a. AEX-fondsen Equiduct staan.

    Of en waar ik de beste prijs krijg, weet ik ook niet. Persoonlijk vind ik het nog belangrijker dat mijn stukken zo veilig mogelijk worden bewaard. Volgens DeGiro zelf zou dat akkefietje met vermogensscheiding (margin van gelieerd hedgefund) zijn opgelost. Met de overgang naar de Duitse toezichthouder verwacht ik van de AFM geen vervolgactie meer, dus is het wachten op de Duitse toezichthouder. Uit de berichtgeving over de nationale toezichthouders inzake "payment for order flow" maak ik overigens op dat blijkbaar in Duitsland andere Europese regels gelden dan in Nederland (?). Alles bij elkaar heb ik net iets meer vertrouwen in een Nederlandse systeembank, niet wetende of ik daar een goede prijs krijg en wel wetende dat ik bewaarloon betaal.
  5. optionem hominem 29 juni 2021 13:35
    quote:

    graham20 schreef op 29 juni 2021 13:32:

    Kan je je punt, if any, samenvatten in één zin, zonder puberale kwalificaties als "nepbeurs", "nepbroker", "nepjurist", "aldibeurs" etc. Dit is een forum voor volwassenen.
    Ach, het enige wat ie bereikt is dat bijna niemand zijn post nog leest
  6. forum rang 6 marique 29 juni 2021 13:48
    quote:

    Bowski schreef op 29 juni 2021 10:46:

    (...)
    Mijn voorlopige mening: als Degiro je steeds laat kiezen wel/niet via Tradegate een order te plaatsen, wat is er dan mis mee? Uit de tarieven rijst het vermoeden dat orders daar ongeveer 2x zo'n hoog tarief vergen. Dat is dan duidelijk, en als daar verdienste van Degiro in zit dan zij dat zo. Ik zie er (nog) niets onregelmatigs in.
    Er zit niets onregelmatigs in. Ook het FD stelt dat het juridisch in orde is. Met als enige kanttekening dat wat in Nederland niet mag (AFM) in Duitsland kennelijk wel wordt toegestaan.

  7. forum rang 6 marique 29 juni 2021 13:55
    quote:

    optionem hominem schreef op 29 juni 2021 13:35:

    Ach, het enige wat ie bereikt is dat bijna niemand zijn post nog leest
    Ik hoor bij die 'bijna niemand'.
    Met veel genoegen en waardering ook nog.
    @Leefloon is namelijk een van de zeer weinige posters die écht verstand van deze zaken heeft.
    Maar ja, dan moet je wel het taalgevoel hebben om door het soms versluierende taalgebruik heen te lezen. Dat is niks voor haastige hapsnap forumlieden.

  8. forum rang 6 'belegger'' 29 juni 2021 14:07
    quote:

    graham20 schreef op 29 juni 2021 13:29:

    Service fees (of "bewaarloon") zegt niets over de plaats waar je aandelen worden bewaard. Flatex Nederland berekent geen bewaarloon. Nederlandse aandelen, aangekocht via Flatex en Tradegate worden volgens Flatex bewaard bij Euroclear Nederland.
    Bewaarloon had ik enkel genoemd vanwege de kosten. Voor de bewaring zelf wordt ook wel een onderscheid gemaakt tussen WGE-conforme bewaring en alternatieve bewaring zoals bijvoorbeeld DeGiro met hun bewaarbedrijven SPV Long Only en SPV Long/Short. Voorheen was bewaring bij Euroclear een voorwaarde voor WGE-achtige bewaring, maar volgens mij is die eis ergens in de tijd komen te vervallen. Weet jij misschien of Flatex WGE-conforme bewaring (of iets vergelijkbaars) hanteert?

    Het blijft voor mij toch een ingewikkelde materie. Om te beginnen zou ik zeggen dat WGE een Nederlandse wet is, dus vraag ik mij nog steeds af hoe het dan zit met buitenlandse aandelen. Verder leek bijvoorbeeld bij DeGiro op papier alles netjes geregeld, maar daarin stond niet vermeld hoe zij omgingen met het aan hun gelieerde hedgefund. Daar kwamen we later pas achter. Door dit soort zaken blijft het van de buitenkant vaak lastig (voor mij) om er de vinger achter te krijgen hoe het precies zit en via welke broker je stukken het meest veilig zijn. En ook of de overgang naar Flatex voor DeGiro klanten nu een verbetering of verslechtering is op het gebied van bijvoorbeeld vermogensscheiding.
  9. forum rang 7 A3aan 29 juni 2021 14:32
    Feit is wel, dat er erg veel argwaan is. Niet zo raar natuurlijk omdat achteraf uit is gekomen dat bij DeGiro een gevaarlijk spel is gespeeld en DeGiro om had kunnen vallen en dan waren de klanten van DeGiro heel veel geld kwijt geweest. Gelukkig zijn ze door het oog van de naald gekrompen. Maar de oude klanten gaan natuurlijk wel nadenken of er niet weer addertjes onder het gras zitten en alles is toch wel heel erg ondoorzichtig, mede door die verhalen hier. Het lijkt mij dat de nieuwe mensen/eigenaren van DeGiro eens heel duidelijk moeten uitleggen waarom DeGiro/Flatex een veilige broker is en dan graag inj tekst die iedereen kan begrijpen zonder moeilijke woorden, kleine lettertjes en moeilijke constructies.

    Overigens ben ik als Binck klant nu ook niet happy met de ontwikkeling daar. Ook alles heel vaag met dat overzetten naar Saxo. Het regent klachten op het forum Binck. Zelf al per e-mail contact met Binck gehad en vragen gesteld, maar daar kwam geen duidelijk antwoord op, o.a. over het in het verleden gemaakte afspraken die klanten hebben met Binck. Het rare is dat men het goed werkende platform van Binck in de prullenbak gooit en het Saxo platform een ramp schijnt te zijn.

    Al het niet bevalt, waar moet je dan naar toe?
  10. [verwijderd] 29 juni 2021 14:56
    Ik ben onvrijwillig vertrokken bij DeGiro.
    Midden in de Corana dip, april 2020, kreeg ik de vraag van DeGiro of ik de herkomst van mijn vermogen wilde aantonen omdat mijn stortingen een interne grens bij DeGiro hadden overschreden..
    Dat lukte mij niet omdat ik die middelen meer dan dan 20 jaar daarvoor had verworven.
    Vervolgens kreeg ik het bericht van DeGiro dat ze derhalve mijn account opzegden met een termijn van 30 dagen.
    Ik vroeg nog om een wat langere termijn, maar dat werd afgewezen.
    "als u uw posities niet verkoopt of overboekt dan liquideren wij" , deelden ze mede, midden in die Corona dip..
    Ik ben maar terug gegaan naar de Rabobank, ietsje duurder maar wel degelijk en safe.
    Overigens rekende DeGiro wel E. 100,- per regel aan overboekingskosten.
    Wat een boevenbende daar bij DeGiro.
  11. optionem hominem 29 juni 2021 15:12
    Voor geïnteresseerden, hierbij een linkje naar een strategie presentatie wat is gegeven op 23 juni.
    Op slide 08 stond al een aankondiging naar de verruimde handelstijden ism TradeGate.
    Op slide 17 een "sneak preview" naar hun toekomstig "Next 3.0" platform.
    Voor de rest moet iedereen er maar uit halen wat hij/zij interessant vindt. :-)

    flatexdegiro.com/media/pages/investor...

  12. forum rang 6 'belegger'' 29 juni 2021 15:15
    Precies A3aan, waar moet je dan naartoe?

    Zelf vond ik bij DeGiro dat men juist wel duidelijk uitleg gaf in bijvoorbeeld de NIB en hoe zij per beurs voor hun orderrouting aangeven met welke prime brokers ze werken:
    www.degiro.nl/data/pdf/NIB_Beleggings...
    www.degiro.nl/beurzen

    Het probleem zit hem in wat ze niet hadden opgeschreven (misschien waren ze dat "vergeten"), zoals bijvoorbeeld dat met die marges van het hedgefund wat volgens mij in dezelfde hoek zit als wat jij aangeeft. Voor professionals is het soms al lastig om precies te weten hoe iets werkt, als je ziet hoe grote partijen soms voor vele miljarden in het schip gaan. Als particulier ontbreekt het nog meer aan tijd/kennis/toegang om achter de schermen te kunnen beoordelen hoe het nu echt zit. Wat rest is indirecte informatie, een onderbuikgevoel of gezond verstand en daar geldt dat eenmaal beschadigd vertrouwen niet zo makkelijk te herstellen is.
4.244 Posts
Pagina: «« 1 ... 126 127 128 129 130 ... 213 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 0,00%
EUR/USD 1,0635 -0,08%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.383,40 +0,17%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links