Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 1657 1658 1659 1660 1661 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 asti 28 juni 2021 00:43
    quote:

    leek2018 schreef op 27 juni 2021 08:33:

    [...]
    Zo redenerend heeft heeft het dus geen zin vaccins naar die landen te sturen. Ergo de bijwerkingen hebben een grotere impact dan uitzieken.
    Hoe kom je bij 'die landen'? Het ging om Tanzania. Tanzania is een land, geen verzameling van landen.

    Gemiddelde levensverwachting is overigens eigenlijk geen 45 jaar, maar zo'n 65 jaar. Ongeveer 3 procent van de bevolking is 65plus.

    Het zal zeker wel zin hebben om vaccins naar Tanzania te sturen. Ze kunnen op verschillende vlakken wel hulp gebruiken. Er gaan daar per 100 geboren kinderen bijna 4 dood voordat ze 1 jaar oud zijn. Ter vergelijking: in Nederland heb je een soortgelijk sterftecijfer per 1000 geboortes.

    Ik snap overigens niet dat er door sommigen zo makkelijk wordt gedacht over grootschalige toediening van (mRNA) vaccins bij kinderen, voordat er data is over een wat langere termijn. Bij ouderen snap ik het: er is/was sprake van een noodsituatie. Waarom de haast bij kinderen?
  2. forum rang 10 voda 28 juni 2021 06:48
    In juli heeft 80 procent antistoffen, maar dat is niet genoeg: ‘Overige 20 procent zal besmet worden’

    Met het huidige vaccinatietempo heeft naar verwachting in juli 80 procent van de Nederlandse bevolking antistoffen tegen het coronavirus. De kans dat dat voldoende is voor de gewenste groepsimmuniteit, is klein. Wie geen antistoffen heeft, loopt na de zomer weer volop risico ziek te worden.

    Eric Reijnen - Rutten 27-06-21, 20:26 Laatste update: 06:32
    0 REACTIES

    ,,In het begin van de pandemie is een percentage van 70 procent genoemd voor groepsimmuniteit, maar ondertussen zijn er wat kinken in de kabel gekomen”, stelt infectieziektenmodelleur Quirine ten Bosch van de Wageningen Universiteit. Zo zijn de vaccins niet 100 procent effectief tegen het overdragen van het virus en bestaan nieuwe varianten die veel besmettelijker zijn dan het oorspronkelijke coronavirus. ,,Dus het percentage waarmee je groepsimmuniteit bereikt, moet naar boven worden bijgesteld.”

    Hoe hoog dat moet worden om te zorgen dat het virus in Nederland uitdooft, weet Ten Bosch niet. ,,Ik denk niet dat je ervan uit kunt gaan dat het virus zal verdwijnen.”

    Bij 60-plussers antistoffen bij 90 procent
    Volgens de laatste cijfers van bloedbank Sanquin werd half juni bij 60 procent van de bloeddonoren antistoffen aangetroffen. Een week eerder was dat 54 procent en op basis van die toename komt Sanquin op de verwachting van 80 procent in juli. Nu vormen bloeddonoren niet per se een doorsnee van de bevolking, maar eerder onderzoek van de bloedbank was vergelijkbaar met de uitkomst van antistoffenonderzoek dat het RIVM zo nu en dan doet onder de gehele bevolking. Bij mensen boven de 60 jaar worden al bij over de 90 procent antistoffen tegen corona in het bloed aangetroffen.

    Ten Bosch denkt dat de te verwachte 80 procent niet voldoende is om helemaal van het virus af te komen. Ook niet omdat in de rest van de wereld het ook nog gewoon rondgaat. ,,Je kunt verwachten dat het in het najaar, als mensen weer meer contacten binnen hebben dan in de zomer en er varianten uit het buitenland komen, het virus zich weer meer gaat verspreiden.’’

    Niet-gevaccineerden krijgen corona
    Voor de meeste gevaccineerden is dat niet erg: die worden er hoogstwaarschijnlijk niet ziek van. Maar de mensen die geen antistoffen tegen het virus hebben, lopen uiteraard wel dat gevaar. ,,Ik denk dat het virus elk jaar wel weer wat op zal leven en dus is het aannemelijk dat iedereen het uiteindelijk wel een keer krijgt. In het ideale scenario is die 80 procent mensen met antistoffen perfect verspreid over de bevolking, maar de kans bestaat dat de niet-gevaccineerden een kleine, aparte scene vormen. Als de niet-gevaccineerden clusters vormen, is dat een risico.”

    Volgens Ten Bosch doemen er verschillende problemen op. Zo zullen gevaccineerden niet snel in de gaten hebben dat ze toch nog besmet zijn, waardoor ze het virus ongemerkt door zullen geven. ,,In dat licht is het belangrijk dat bijvoorbeeld jongeren na de vakantie zich laten testen, want de kans dat ze veel symptomen zullen hebben is klein.”

    Ook is het volgens haar zaak om na de zomer het bron- en contactonderzoek weer goed op te pakken. ,,Daar kun je een heleboel brandjes mee blussen, zodat je geen grootschalige maatregelen hoeft te nemen.”

    www.ad.nl/gezond/in-juli-heeft-80-pro...
  3. forum rang 10 luchtschip 28 juni 2021 07:02
    quote:

    asti schreef op 28 juni 2021 00:43:

    [...]

    Ik snap overigens niet dat er door sommigen zo makkelijk wordt gedacht over grootschalige toediening van (mRNA) vaccins bij kinderen, voordat er data is over een wat langere termijn. Bij ouderen snap ik het: er is/was sprake van een noodsituatie. Waarom de haast bij kinderen?
    Gelukkig zijn er medici die daar goed over kunnen oordelen op basis van hun zeer uitgebreide kennis en ervaring.
    De Westerse wetenschap stelt zich neutraal op en baseert zich alleen op kennis en feiten op basis waarvan beslissingen genomen kunnen worden.
    De wetenschap en het vertrouwen in de wetenschap is een belangrijke pijler voor de ontwikkeling van het Westen tot een florerende eenheid.

    Helaas hebben Rusland en China er voor gekozen het westen aan te vallen, door juist twijfel te zaaien over de wetenschap, om de Westerse samenleving te ondermijnen en te verzwakken. Dankzij internet kunnen zij via sociale websites ongehinderd iedere huiskamer binnenkomen middels trolls and bots.
    Middels gelikte berichten op sociale media discussie sites zaaien zij twijfel over de wetenschap door disinformatie te verspreiden.

    Helaas hebben wij in Nederland enkele subversieve figuren, die hun best doen het OMT te bekritiseren en iedere activiteit en maatregel in twijfel te trekken of te bekritiseren, desnoods met rapporten van pseudo wetenschappers.
    Het is hoogst dubieus dat een dansleraar en een sociaal geograaf, die ook nog opinie onderzoek doet, de Nederlandse bevolking gaat beïnvloeden op virologisch en epidemiolgisch gebied.
    Het heeft geen pas de ellende van de Nederlandse bevolking voor eigen gewin, economisch of verhoging van aanzien, uit te buiten.

    Helemaal triest is het dat deze negatieve berichten, ten onrechte verspreid, zelfs worden overgenomen door forum leden op dit forum en met verve gepropageerd en verdedigd worden.

    Medici, in casu artsen, doctoren, specialisten en virologen en epidemiologen zijn heel kundig een verantwoorde beslissing te nemen of het wenselijk is kinderen te vaccineren.
    Zij kunnen oordelen in hoeverre kinderen besmet kunnen raken en wat dan de gevaren zijn.
    Zij weten ook de werking van het mRNA virus en of dit wel of geen verdere nadelige gevolgen heeft op korte en lange termijn.
    Op basis daarvan en na vele begeleide testen op kinderen kunnen zij een weloverwogen verantwoordelijk, wetenschappelijk onderbouwd, oordeel vellen over de te nemen beslissingen.

    Het heeft voor ons leken weinig zin daar pseudo wetenschappelijk een oordeel over te vellen.

    Bovendien, wanneer je het een beetje gevolgd hebt en het begrijpt, dan moge duidelijk zijn dat het mRNA vaccin niet veel meer doet dan het moet doen.
    Het moet het menselijk immuun systeem activeren en klaarstomen voor een aanval op het corona virus na een werkelijke besmetting.

    Verdere invloed heeft het vaccin niet op het lichaam.
    De bijwerkingen na vaccinatie met mRNA zijn niet vanwege het vaccin, maar vanwege het feit dat het immuunsysteem geactiveerd is.
    Hoe harder het immuun systeem gaat werken ( is bij ieder mens verschillend) des te meer zullen er bijwerkingen zijn als flauw gevoel, vermoeid gevoel, koorts etc. Allemaal symptomen van een hard werkend immuunsysteem.

    Het heeft weinig zin voor ons als leek een oordeel te vellen over mogelijke risico's en in die lijn is het ook niet zinvol onnodig twijfels te zetten aangaande lange termijn effecten bij kinderen.
    Wil je weten of er lange termijn effecten zijn, dan moet je enkele vaccinaties jaren aankijken.
    Daarvoor ontbreekt de tijd en de medici moeten beoordelen wat de urgentie is om nu wel of niet over te gaan tot vaccineren van kinderen.




  4. forum rang 10 voda 28 juni 2021 07:03
    181 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
    Aantal mondiale vaccinaties meer dan 2,8 miljard mensen.

    (ABM FN-Dow Jones) Er zijn inmiddels 181,0 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt maandag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

    Vandaag lag het totaal aantal besmettingen in India op ruim 30,2 miljoen. Het aantal sterfgevallen steeg naar 395.751.

    In de Verenigde Staten zijn nog altijd de meeste Covid-19 gevallen geregistreerd, met vandaag iets meer 33,6 miljoen. Het aantal sterfgevallen ligt op 603.966.

    Brazilië blijft het derde land wereldwijd qua besmettingen, met nu ruim 18,4 miljoen gevallen en 513.474 overledenen.

    In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met 5,83 miljoen. Het Verenigd Koninkrijk telt 4,7 miljoen gevallen. Italië zit op 4,3 miljoen besmettingen, Spanje op 3,8 miljoen en Duitsland op ruim 3,7 miljoen.

    In Nederland staat het aantal officiële besmettingen nu op 1.710.973 tegen 1.710.474 een dag eerder. In België kwam het aantal gevallen vandaag uit op 1.082.476.

    In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 103.696 besmettingsgevallen geregistreerd. Dat waren er zaterdag 103.680.

    Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd inmiddels 3,9 miljoen mensen aan het virus overleden. Circa 2,89 miljard mensen zijn gevaccineerd.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  5. forum rang 7 leek2018 28 juni 2021 07:53
    quote:

    asti schreef op 28 juni 2021 00:43:

    [...]

    Hoe kom je bij 'die landen'? Het ging om Tanzania. Tanzania is een land, geen verzameling van landen.

    Gemiddelde levensverwachting is overigens eigenlijk geen 45 jaar, maar zo'n 65 jaar. Ongeveer 3 procent van de bevolking is 65plus.

    Het zal zeker wel zin hebben om vaccins naar Tanzania te sturen. Ze kunnen op verschillende vlakken wel hulp gebruiken. Er gaan daar per 100 geboren kinderen bijna 4 dood voordat ze 1 jaar oud zijn. Ter vergelijking: in Nederland heb je een soortgelijk sterftecijfer per 1000 geboortes.

    Ik snap overigens niet dat er door sommigen zo makkelijk wordt gedacht over grootschalige toediening van (mRNA) vaccins bij kinderen, voordat er data is over een wat langere termijn. Bij ouderen snap ik het: er is/was sprake van een noodsituatie. Waarom de haast bij kinderen?
    Met mijn opmerking wilde ik alleen maar aangeven, dat het niet altijd zinvol is om gemiddelden te hanteren.
  6. forum rang 6 A Mao 28 juni 2021 08:14
    quote:

    luchtschip schreef op 28 juni 2021 07:02:

    [...]

    Helaas hebben Rusland en China er voor gekozen het westen aan te vallen, door juist twijfel te zaaien over de wetenschap, om de Westerse samenleving te ondermijnen en te verzwakken. Dankzij internet kunnen zij via sociale websites ongehinderd iedere huiskamer binnenkomen middels trolls and bots.
    Middels gelikte berichten op sociale media discussie sites zaaien zij twijfel over de wetenschap door disinformatie te verspreiden.

    Over complottheorieën gesproken…
  7. forum rang 6 Chiddix 28 juni 2021 08:20
    quote:

    drooglegging schreef op 27 juni 2021 13:42:

    Ik lees verontrustende berichten en recordcijfers over het VK, Rusland-Moskou-Sint Petersburg, Australie-Sydney, Zuid Afrika(Parool tijdlijn), toch geen verwaarloosbare landen en regios?

    Ons landje zit <500 op dag cijfer, de teruggang is indrukwekkend en sneller dan gedacht, wat doen wij het toch goed hier!

    Alles is weer open: festivals, horeca, toerisme, musea, reizen, Schiphol groeit met de dag, zeer duidelijk zichtbaar.

    Zuid-Afrika, Australie, Rusland en VK. In Australie is 5% volledig gevaccineerd. Nu de deltavariant zijn opmars maakt, moet men gedwongen weer teruggrijpen naar de lockdown.
    We moeten vaststellen , dat vaccinatie het verschil maakt. Overal waar niet voldoende gevaccineerd is ontstaan er weer nieuwe broeihaarden van het coronavirus.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 juni 2021 08:28
    quote:

    Chiddix schreef op 28 juni 2021 08:20:

    [...]Zuid-Afrika, Australie, Rusland en VK. In Australie is 5% volledig gevaccineerd. Nu de deltavariant zijn opmars maakt, moet men gedwongen weer teruggrijpen naar de lockdown.
    We moeten vaststellen , dat vaccinatie het verschil maakt. Overal waar niet voldoende gevaccineerd is ontstaan er weer nieuwe broeihaarden van het coronavirus.
    Waarom is in Australië nog slechts 5% gevaccineerd.....???

    Hebben ze zitten slapen.....???

    Ze hadden tijd genoeg of waren ze te druk met alle lockdowns en testen....???
  9. robutrecht 28 juni 2021 08:36
    australie en nieuw zeeland hadden alles onder controle. weinig besmettingen. Ze konden het land goed afsluiten. Dus ze zagen de noodzaak niet zo.
    Nu gaan ze de winter in daar. En ze hebben te weinig gevaccineerd. Verwacht dat ze nog zeker een half jaar in lockdown zitten! topbeleid hoor!
  10. forum rang 10 luchtschip 28 juni 2021 08:39
    quote:

    A Mao schreef op 28 juni 2021 08:14:

    [...]

    Over complottheorieën gesproken…
    ja, saudara, Rusland en China verspreiden op grote schaal complot theorieen tegen de Orang Barat.

    Daarover is regelmatig bericht op dit forum, het klimaat forum en het Trump forum.

    Had je dit gevolgd en begrepen, dan had je vast niet deze laconieke opmerking geplaatst.
  11. forum rang 7 leek2018 28 juni 2021 08:52
    quote:

    robutrecht schreef op 28 juni 2021 08:36:

    australie en nieuw zeeland hadden alles onder controle. weinig besmettingen. Ze konden het land goed afsluiten. Dus ze zagen de noodzaak niet zo.
    Nu gaan ze de winter in daar. En ze hebben te weinig gevaccineerd. Verwacht dat ze nog zeker een half jaar in lockdown zitten! topbeleid hoor!
    Ze dragen met recht de naam "'Down onder".
  12. forum rang 6 asti 28 juni 2021 08:52
    quote:

    luchtschip schreef op 28 juni 2021 07:02:

    [...]

    Gelukkig zijn er medici die daar goed over kunnen oordelen op basis van hun zeer uitgebreide kennis en ervaring. (...)
    Denken die zo makkelijk als jij over grootschalige vaccinatie van kinderen voordat er data is over een wat langere termijn?
  13. forum rang 9 josti5 28 juni 2021 08:57
    quote:

    A Mao schreef op 28 juni 2021 08:14:

    [...]

    Over complottheorieën gesproken…
    Einde quote.

    Och ja, China en Rusland zullen dat best doen, als tegenhanger van de Westerse propaganda.

    De Amerikanen zijn er als vanouds ook héél goed in.
    Maar daarover hoor je luchtschip nooit.
    Waarom zij zó eenzijdig post???
  14. forum rang 6 Chiddix 28 juni 2021 09:00
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 28 juni 2021 08:28:

    [...]

    Waarom is in Australië nog slechts 5% gevaccineerd.....???

    Hebben ze zitten slapen.....???

    Ze hadden tijd genoeg of waren ze te druk met alle lockdowns en testen....???
    Volledige vaccinatie 5%, 1 dosis 30% van de bevolking en dat is te laag om het virus uit te schakelen. Nieuw-Zeeland grijpt nu in met het open verkeer naar Australie en terug. Was eerst vrijgegeven.
    Men loopt wat achter in Australie met vaccineren en heb geen idee wat daarvan de oorzaak is.
  15. forum rang 7 leek2018 28 juni 2021 09:06
    quote:

    luchtschip schreef op 28 juni 2021 07:02:

    [...]

    Daarvoor ontbreekt de tijd en de medici moeten beoordelen wat de urgentie is om nu wel of niet over te gaan tot vaccineren van kinderen.





    Kinderen moet je alleen vaccineren als het in de 1e plaats voor hun zelf zinvol is. Hun lichaam is nog in opbouw en elke niet natuurlijke ingreep kan op termijn schadelijk zijn. Krijgen ze Corona dan kan dat misschien ook op termijn schadelijk zijn. Dat is de afweging die gemaakt moet worden. Kinderen vaccineren om andere te beschermen is het heden belangrijker vinden dan de toekomst.
  16. forum rang 8 BassieNL 28 juni 2021 09:11
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 28 juni 2021 08:28:

    [...]

    Waarom is in Australië nog slechts 5% gevaccineerd.....???

    Hebben ze zitten slapen.....???

    Ze hadden tijd genoeg of waren ze te druk met alle lockdowns en testen....???
    Weinig covid slachtoffers leidt tot weinig urgentie en lagere bereidheid om te vaccineren.

    Maar ook een nauwelijks resistente bevolking. Linke situatie!
  17. forum rang 10 luchtschip 28 juni 2021 09:20
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 28 juni 2021 08:28:

    [...]

    Waarom is in Australië nog slechts 5% gevaccineerd.....???

    Hebben ze zitten slapen.....???

    Ze hadden tijd genoeg of waren ze te druk met alle lockdowns en testen....???
    Wie het dichtst bij het vuur zit, warmt zich het best.

    We zitten ( zaten) sinds december/januari in de opstart fase van de vaccin productie.

    De US heeft diep geïnvesteerd in ontwikkelingen van de vaccins en eist als eerste de aankooprechten.
    De UK heeft geïnvesteerd in het Oxford vaccin van straZeneca en eist als eerste de aankooprechten
    De EU heeft geinvesteerd in productie faciliteiten voor het in Duitsland (BioNTech) en productiefaciliteiten van de overige vaccins en eist als eerste de aankoop rechten
    Israel heeft de vaccin producenten benaderd en een lucratieve prijs geboden.

    Australie wil de vaccins wel kopen maar in de beginfase is er geen productie vrij voor overige partijen.

    Er is trouwens wel degelijk kritiek in Australie over het langzaam op gang komen van vaccinatie.

    Bijgaand 2 artikelen, die de zaak verder toelichten.

    Dankzij de strenge aanpak met lockdown maatregelen heeft Australie een goed track record aan besmettingen en doden

    1
    How does Australia compare globally?
    A strict policy of lockdowns, border closures and quarantine controls has seen Australia keep infection levels low. The country has recorded 910 deaths and 30,274 cases since the pandemic began - far fewer than most other nations.

    On the vaccination front, however, it remains a laggard. According to the latest Our World data, Australia has delivered 23 doses per 100 people.
    That rate compares to 106.1 doses per 100 people in the UK, 92.9 in the US, and 73.3 in Germany. Most vaccines require two doses.

    Australia is one of the worst performers in the Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD), though Japan and New Zealand hold lower vaccination rates per 100 people.

    En vervolgens de uitleg waarom duurt de vaccinatie zo lang ?

    2
    Why have there been delays?

    A big part of the problem has been access to supplies. Australia's programme is most reliant on the AstraZeneca shot, followed by Pfizer. It also has supply deals for Moderna and Novavax, if those vaccines are approved by regulators.

    The country's initial efforts in securing vaccines appeared promising. It was among the first to announce an order with AstraZeneca, and also trumpeted its local manufacturing capacity with medical firm CSL.

    Early in the rollout, though, confusion over just how much stock Australia had began to circle. A tussle with the European Union led to part of the AstraZeneca order being held back. And a lack of clear, public information has made it difficult to assess supply levels.

    At the same time, domestic production hasn't lived up to expectations. Manufacturing began in March, with the government failing early on to hit its target of about one million doses a week
    .
    Then, issues around a rare blood clotting disorder associated with the AstraZeneca jab, made the situation worse. Two people have died after developing the disorder.

    3
    What is being done to speed up the rollout?

    The government says things are picking up.
    It has hit daily vaccination records in various states. Mass vaccination centres have been opened to speed up delivery.
    More local production is also possible. The state of Victoria will inject A$50m toward a production facility to make mRNA vaccines - like the Pfizer jab - locally.
    Still, any facility would require much more funding and it would take at least a year before any doses could realistically be manufactured.

    4
    What are the wider implications of the delays?

    Beyond the health concerns, the delay risks economic and social damage.
    While Australia has fought the battle against Covid in part due to hard border policies, vaccines have been held up as key to unlocking the gates once more.

    Sectors like tourism and aviation are relying on high levels of immunisation to revive business. Failure to get there risks jeopardising the newly opened Australia-New Zealand travel bubble, along with other potential travel hubs with countries such as Singapore.
    Australians stranded abroad, already struggling to make it home, may find it even more difficult to do so.

    volledig artikel
    www.bbc.com/news/world-australia-5682...

    Artikel in The Guardian :

    Covid vaccination Australia rollout numbers: vaccine progress state-by-state, daily doses tracker and live data

    goed overzicht van de stand van zaken in Australie

    www.theguardian.com/australia-news/ng...

  18. forum rang 10 luchtschip 28 juni 2021 09:24
    quote:

    leek2018 schreef op 28 juni 2021 09:06:

    [...]
    Kinderen moet je alleen vaccineren als het in de 1e plaats voor hun zelf zinvol is. Hun lichaam is nog in opbouw en elke niet natuurlijke ingreep kan op termijn schadelijk zijn. Krijgen ze Corona dan kan dat misschien ook op termijn schadelijk zijn. Dat is de afweging die gemaakt moet worden. Kinderen vaccineren om andere te beschermen is het heden belangrijker vinden dan de toekomst.

    De medici kunnen beoordelen of het zinvol is kinderen te vaccineren.
    Kinderen worden niet gevaccineerd om anderen te beschermen.
    Indien men beslist tot vaccineren van kinderen is dat louter om te voorkomen, dat zij bij infectie ernstige schade kunnen oplopen.

    Kinderen vaccineren wordt al decennia lang gedaan aangaande pokken, mazelen etc.

    De medici kunnen de afweging best wel maken, wat het beste is.
  19. forum rang 7 leek2018 28 juni 2021 09:44
    quote:

    luchtschip schreef op 28 juni 2021 09:24:

    [...]

    Kinderen vaccineren wordt al decennia lang gedaan aangaande pokken, mazelen etc.

    De medici kunnen de afweging best wel maken, wat het beste is.
    Pokken en mazelen etc zijn typische kinderziektes, waarover zeer veel bekend is. Corona kan je daarmee niet vergelijken. Wil je toch vaccineren dan zou ik dat pas doen na een test of er soms al antistoffen aanwezig zijn. Veel kinderen zullen al besmet zijn geweest zonder dat, dat gebleken is en is vaccinatie dan wel zo noodzakelijk/zinvol.
59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 1657 1658 1659 1660 1661 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0626 +0,01%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.791,10 -1,31%
Gold spot 2.393,00 +0,41%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links