Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Neways Electronics 2021

450 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 23 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Lucky7 25 juni 2021 17:25
    Nedap heeft ook wel iets hogere winstmarges dan Neways, dat maakt ook veel uit voor wat je wil betalen om een bedrijf te kopen. Met huidige evoluties in de EV-wereld en IoT-wereld o.a. en hun herstructureringen moet Neways wel in staat zijn hun marges op te drijven naar +- 5% vermoed ik. Met zo'n marges zijn ze wel hun omzet waard, wat daarvoor niet wil zeggen dat iemand deze prijs zal betalen.

    Ik vermoed dat de beurskoers hoger zal gaan door een hoger bod ondanks dat er reeds een 'akkoord' is. Met de nieuwe productielijn voor elektrische bussen van VDL en dergelijke kan een bedrijf dat elektronische circuits maakt handig zijn voor VDL. Op deze manier hebben ze ook prioritaire zekerheid van tijdige levering van de PCB's. Leveringstermijnen worden ook belangrijk in periodes van gigantische vraag naar EV's en problemen in leveringstermijn (te veel vraag) speelt in het voordeel van Neways hun winstmarge.
  2. 24150 25 juni 2021 19:30
    Klopt Bowski, ik hoor al een jaar of 30 jaar van Neways dat het komend jaar beter zal gaan, hogere marges, nieuwe bezuinigingen enz maar al met al hebben ze nooit een hogere koers bereikt dan € 18 en een paar centen. Nee, ondanks alle beloften is het geen ASML/ASMI/BESI of zoiets geworden. Erg actief als belegger ben ik niet : Hunter D en Neways al een jaar of 30 in portefeuille. Makkelijke koper ben ik maar moeilijke verkoper. Al met al dank zij beleggingen toch een jaar of 6 eerde met pensioen kunnen gaan en daar geen seconde spijt van gehad. Op dit moment nog 15 fondsen in portefeuille, oa Aalberts, Ahold, ASR,BAM (geen feest) Alfen en nog een aantal. Iedere dag weer een feest om om (iets voor 9 uur) de computer aan te zetten.
    Wat het voor mij extra makkelijk maakt is dat ik 40 jaar fulltime heb gewerkt dus aan het eind van de maand wordt pensioen en AOW gestort op de ING waar ik in al die jaren nog nooit heb belegd.

    Prettig weekend allen.
  3. forum rang 6 keffertje 26 juni 2021 15:39
    Ben benieuwd hoe onze Brabantse vrienden dit uiteindelijk gaan uitspelen.
    Volgens mij gaat Ten Doeschot zijn break up fee vangen en koopt VDL het bedrijf met een korting op de fair value


    VDL zet biedingsstrijd om Neways voort: sleutel bij grootaandeelhouder
    Door WOUTER VAN BERGEN

    Updated Gisteren, 19:16
    Gisteren, 19:15 in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - Grootaandeelhouder ZBG Capital heeft de sleutel in handen in de biedingsstrijd rond elektronicabedrijf Neways. Zowel VDL, dat eind mei een bod van €13 aankondigde, als Infestos dat er donderdagavond met €14,55 overheen ging, lijkt kansloos zonder de steun van het investeringsvehikel van Frank Zweegers.

    ? ANP/HH
    ZBG zegde eerder zijn toe zijn belang van 28,1% te verkopen aan VDL, toen die eind april een bod €12,50 bod voorstelde. Na afwijzing door het management, deed VDL daar nog vijftig cent bovenop. ZBG was aan die afspraak gebonden, zolang er geen bod zou komen dat minimaal 10% hoger lag.

    De €14,55 die Infestos wil betalen gaat over die drempel heen, zodat Zweegers vrij is om te kiezen voor het hogere bod. Dat zal staan of vallen met de steun van ZBG, aangezien Infestos in zijn aankondiging een onvoorwaardelijke overeenkomst met ZBG als voorwaarde heeft genoemd voor het doorgaan van het bod.

    BEKIJK OOK:

    Witte ridder uit Twente komt Neways te hulp tegen VDL
    In een reactie noemt een woordvoerder van ZBG het concurrerende bod ’een interessante ontwikkeling’, waarvoor de investeerder ’de tijd zal nemen om die te bestuderen’.

    Hoger bod
    In de tussentijd zit Zweegers in de comfortabele positie dat het kan afwachten of VDL, dat al 27% in Neways bezit, nog van zins is zijn bod op de maker van elektronische componenten zal verhogen, of eieren voor zijn geld te kiezen. Of dat zal gebeuren, was vrijdagochtend nog niet beslist.

    BEKIJK OOK:

    VDL bijt zich vast in Neways met openbaar bod
    VDL heeft bepaald nog niet opgegeven. Vrijdagmiddag nabeurs maakte het bedrijf bekend dat het overweegt zijn biedprijs te zullen verhogen van €13 naar de €14,55 die Infestos heeft geboden. Volgens een woordvoerder kan VDL is met aandeelhouders die eerder hun aandelen hadden toegezegd afgesproken dat het tien werkdagen zou hebben om een eventueel hoger bod te evenaren. Dat betekent dat VDL uiterlijk donderdag 8 juli heeft om te beslissen of het nog probeert het bod van Infestos te evenaren. VDL zou afspraken hebben met aandeelhouders die goed zijn voor meer dan 60% van aandelen, waaronder grootaandeelhouder ZBG Capital, dat in zijn eentje 28% houdt.

    Het bod van Infestos heeft de unanieme steun van de raad van commissarissen en de raad van bestuur van Neways. Waar het met VDL op stukliep, was een prijsdiscussie, zegt Neways ceo Eric Stodel. „Wij hadden onze eigen adviseurs laten beoordelen wat een redelijke prijs zou zijn, en het bod van VDL lag daar onder. Dan krijg je een discussie over de prijs”, zegt hij. Over de toekomst van de strategie was volgens Stodel geen onenigheid met VDL. „Gesprekken over de strategie waren goed, maar konden door de prijsdiscussie niet tot volle wasdom komen”, zegt hij. „Als je kijkt naar het bod van Infestos, dan kun je niet anders dan constateren dat het hoger ligt dan het laatste mijn bekende bod van VDL, en dat was €13 per aandeel.”
  4. forum rang 9 objectief 26 juni 2021 16:09
    Wel knap van het AVF met 2 sterke overnamekandidaten m.n. HD en Neways in de schijnwerpers.
    Het verhaal van Neways lijkt wel gespeeld op die 14,55; kan natuurlijk altijd nog iets hoger maar veel zal dat niet zijn.
    AVF heeft ook een positie in Acomo, dat lijkt me ook wel een kanshebber.
  5. forum rang 6 keffertje 26 juni 2021 17:14
    Bron: Eindhovens Dagblad

    Begeerd door twee vrijers: bij wie is Neways beste af?
    SON/EINDHOVEN - Twee aanzoeken. Maar bij wie is Neways het beste af: een Eindhovens familiebedrijf of een Twentse investeerder? Beide mogelijke partners hebben hun aantrekkelijke kanten.

    Peter Scholtes 26-06-21, 11:00 Laatste update: 11:08 Bron: ED
    De overnamestrijd rond Neways spitst zich vooralsnog toe op de prijs. VDL wilde eerst 12,50 euro per aandeel betalen, later 13 euro, maar in de ogen van Neways bleef dat ver onder de maat. Investeringsmaatschappij Infestos uit Enschede - donderdag ineens verschenen als kaper op de kust - biedt 14,55 euro, 12 procent meer dan VDL. Daarmee is het Neways-bestuur akkoord.

    Zelfstandige toekomst
    Infestos steunt de strategie die het elektronicabedrijf voor een zelfstandige toekomst heeft ingezet. De raad van bestuur en raad van commissarissen kunnen aanblijven. Voor alle belanghebbenden, ook kleinere aandeelhouders en werknemers, is het bod van Infestos volgens Neways in het beste belang.

    Waarde langere termijn
    Toch is dat de vraag. In de financiële wereld wordt een samengaan van twee partijen beoordeeld op de waarde die daardoor wordt gecreëerd. Duidelijk is dat de opbrengst voor de aandeelhouders van Neways momenteel hoger uitvalt als ze hun stukken aan Infestos verkopen. Maar er is ook een waarde op de langere termijn. Dan wordt het mogelijk een ander verhaal.

    Cashen met Norit
    Neways noemt Infestos een ‘duurzaam investeringsbedrijf met de focus op groei op lange termijn'. Het wijst op eerdere prestaties van Infestos, waar multimiljonair Bernard ten Doeschot achter schuilgaat. Ten Doeschot werd rijk als financieel bestuurder van Norit, waar hij zich had ingekocht en kon cashen nadat het bedrijf werd overgenomen. De investeerder was vervolgens zeer succesvol met laadpalenfabrikant Alfen dat hij naar de beurs bracht.

    Geloof in beursnotering
    Ten Doeschot heeft een heilig geloof in de meerwaarde van een beursnotering. Juist deze maand bracht hij een ander bedrijf NX Filtration - een producent van waterzuiveringstechnologie - naar de beurs. Ook heeft hij een zogenoemde lege beurshuls klaarstaan om een bedrijf in watertechnologie of groene energie een beursnotering te verschaffen.

    Neways zou net als een Alfen en een ASML kunnen doorgroei­en in een beursomge­ving.

    Bernard ten Doeschot, Infestos
    ,,Neways zou net als een Alfen en een ASML kunnen doorgroeien in een beursomgeving”, liet Ten Doeschot begin mei weten. ,,Een beursnotering geeft je toegang tot de financiële markten en veel meer profiel naar investeerders, klanten en leveranciers. Dat kan je groei als bedrijf verder aanjagen.”

    Potentie benutten
    Ten Doeschot kent Neways als klant van Alfen. Hij noemde de energietransitie als een van de marktsegmenten waar Neways naar zijn idee meer op zou moeten focussen om zijn potentie beter te benutten.

    In de begeleiding door Infestos ziet Neways mogelijkheden voor verdere waardecreatie. Neways gaat een consultancy-overeenkomst sluiten met het bedrijf voor ondersteuning op het gebied van ‘strategische, organisatorische en operationele vraagstukken', zo valt in de verklaring van de twee bedrijven te lezen.

    Gezamenlijke klanten
    Dan de meerwaarde als VDL de nieuwe eigenaar van Neways zou worden. Die is veel meer inhoudelijk van aard. VDL is nu vooral sterk in hoogwaardige mechanica. Neways is de specialist in hightech elektronica. De combinatie van mechanica en elektronica wordt toegepast in bijvoorbeeld chipmachines van ASML en medische apparaten van Philips. Dat zijn nu een aantal van de gezamenlijke klanten van VDL en Neways. Door Neways over te nemen kan VDL beide competenties bieden en daarmee ook zorgen voor de integratie van onderdelen in één systeem.

    VDL: ‘Groeikansen Neways’
    VDL stelde in de toelichting op zijn vijandige bod op Neways dat klanten nadrukkelijk op zoek zijn naar grotere partijen die alle competenties in huis hebben en deze gecombineerd kunnen aanbieden. ,,De combinatie zou vanuit commercieel perspectief logisch zijn gezien de overlap in industrieën waarin VDL en Neways actief zijn en daarmee strategische mogelijkheden en groeikansen bieden voor Neways", aldus de industriële bedrijvengroep.

    Tal van mogelijkheden voor onderlinge krachtenbundeling tussen VDL en Neways zijn denkbaar. In elektrische bussen bijvoorbeeld wordt elektronica belangrijker. Ook voor toekomstige opdrachtgevers voor autofabrikant VDL Nedcar kan de kennis van Neways veel bijdragen.

    Groei medewerkers Neways
    VDL legde nog een andere troef op tafel. ,,Als familiebedrijf streeft VDL betrokkenheid en continuïteit na. We geven de voorkeur aan investeringen in duurzame innovatie en ontwikkeling voor de lange termijn in plaats van financiële middelen aan te wenden voor het uitkeren van dividend op korte termijn. Deze aanpak creëert tevens persoonlijke groei- en ontwikkelingsmogelijkheden voor medewerkers van Neways.”

    Hoe kijkt Neways naar de meerwaarde van een samengaan met VDL? Dat weten we niet. De onderhandelingen bleven steken op de discussie over de prijs.

    De raad van bestuur en raad van commissa­ris­sen blijven VDL waarderen als partner, klant en aandeelhou­der.

    Neways
    De raad van bestuur en raad van commissarissen blijven VDL waarderen als partner, klant en aandeelhouderDe vraag zal ook zijn wat een overname door Infestos zal betekenen voor de verhouding tussen Neways en VDL en wat dat eventueel aan waardevermindering oplevert. Wat Neways betreft hoeft aan de relatie niets te veranderen. ,,De raad van bestuur en raad van commissarissen blijven VDL waarderen als partner, klant en aandeelhouder", staat in de verklaring.

    Aandelen Zweegers
    Infestos lijkt Neways-grootaandeelhouder Frank Zweegers te willen overhalen zijn stukken verkopen aan de investeerder. Zweegers, wiens investeringsbedrijf ZBG in Eindhoven formeel de Neways-aandeelhouder is, was eerder akkoord met het bod van VDL. Hij had al toegezegd tegen de indicatieve prijs van 12,50 euro zijn aandelenpakket van 28 procent aan VDL te verkopen.

    In de donderdag uitgebrachte persverklaring van Neways en Infestos staat ZBG expliciet genoemd. Een ‘onherroepelijke’ overeenkomst met ZBG is een van de voorwaarden die Infestos stelt aan het doorgaan van het bod.

    ZBG wil vrijdag volgens een woordvoerder nog ‘geen commentaar op de situatie’ geven.

    Minderheidsaandeelhouder Add Value Fund, dat 5 procent van de aandelen bezit, lijkt niet van zins op het bod van Infestos in te gaan. Het investeringsfonds deed eerder het bod van VDL van 13 euro af als veel te mager. Het liet vrijdag weten zijn standpunt te handhaven dat een reële waardering voor het aandeel Neways tussen de 17 en 21 euro ligt.

    Het aandeel van de Sonse elektronicafabrikant op de beurs in Amsterdam bewoog vrijdag rond de waarde van het bod van Infestos van 14,55 euro. Opmerkelijk genoeg was de koers eerder in de afgelopen week al eens verder opgelopen naar 14,90 euro.
  6. forum rang 6 keffertje 26 juni 2021 17:22
    quote:

    objectief schreef op 26 juni 2021 16:09:

    Wel knap van het AVF met 2 sterke overnamekandidaten m.n. HD en Neways in de schijnwerpers.
    Het verhaal van Neways lijkt wel gespeeld op die 14,55; kan natuurlijk altijd nog iets hoger maar veel zal dat niet zijn.
    AVF heeft ook een positie in Acomo, dat lijkt me ook wel een kanshebber.
    De verwachtingen worden inderdaad getemperd (uit persbericht VDL groep):

    Op dit moment heeft VDL niet de intentie om een bod uit te brengen met een biedprijs per aandeel Neways die hoger ligt dan de biedprijs per aandeel Neways onder het Infestos Bod.
  7. forum rang 6 keffertje 29 juni 2021 12:47
    quote:

    phu schreef op 28 juni 2021 13:25:

    Benieuwd of er deze week nog iets staat te gebeuren rondom de overnamestrijd of dat we echt moeten wachten tot 8 juli.
    Zal wel over het weekend heen getild worden, maar meer dan matchen op 14,55 door VDL verwacht ik niet, hoewel er op de beurs (veel uitgenomen op 14,60) anders over wordt gedacht.
  8. Biobert 29 juni 2021 13:24
    Als VDL ook 14,55 gaat bieden dan zijn de aandeelhouders die toegezegd hebben, gehouden aan hun toezegging aan VDL.. Ik denk dat Infestos het bod van 14,55 heeft gedaan om VDL te dwingen een hoger bod te doen, omdat Infestos per se de aandelen van ZBG erbij wil hebben. En juist ZBG is heeft een uitstekende relatie met VDL, maar zal daarbij toch die 14,55 - 13,00 = 1,55 per aandeel moeilijk kunnen laten lopen.
  9. forum rang 6 keffertje 1 juli 2021 07:09
    quote:

    Biobert schreef op 29 juni 2021 13:24:

    Als VDL ook 14,55 gaat bieden dan zijn de aandeelhouders die toegezegd hebben, gehouden aan hun toezegging aan VDL.. Ik denk dat Infestos het bod van 14,55 heeft gedaan om VDL te dwingen een hoger bod te doen, omdat Infestos per se de aandelen van ZBG erbij wil hebben. En juist ZBG is heeft een uitstekende relatie met VDL, maar zal daarbij toch die 14,55 - 13,00 = 1,55 per aandeel moeilijk kunnen laten lopen.
    En als VDL matcht, loopt Ten Doeschot gierend van het lachen naar de uitgang met een mooie winst op zijn recent verworven 3%-belang in de achterzak met als slagroom op de taart een break up fee van 2,25 miljoen.

    Stel dat VDL NIET matcht EN ZBG meldt NIET aan bij Ten Doeschot dan ontstaat er een totale impasse.

    Boeiend, maar na het weekend weten we het....
  10. Joseph185 5 juli 2021 09:12
    VDL heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om kostenbewust bedrijven over te nemen. Op de beurs is dat moeilijker. Neways kon tot voor kort niet op eigen kracht boven de 10 euro komen. Jaren van hoge omzet en lage winst. Misschien dat onder Stodel dat beter kan maar de verwachtingen en druk liggen nu wel erg hoog. De meeste beleggers op dit forum willen vooral zo veel mogelijk geld voor hun aandelen maar zijn volgens mij inhoudelijk niet bezig met lange termijn doelstellingen voor Neways. Ook wat Neways precies doet boeit de meeste niet volgens mij. Ik begrijp dat Neways aantrekkelijk is voor VDL maar is dat "at any price". Eerder namen ze al Tbp over die ook actief is in de EMS markt maar wel veel kleiner is dan Neways. Tbp was ook een familiebedrijf die heel prijsbewust goede winsten liet zien. VDL heeft de mogelijkheid af te zien van overname en de opdrachten te verdelen over Tbp en Neways. Alle toekomstige successen van Neways profiteren ook van als grootaandeelhouder door de hogere koers. De invloed die ze nu hebben zijn ze niet kwijt. VDL laat zich waarschijnlijk niet verleiden tot een biedingsstrijd. Waarom zouden ze?
  11. forum rang 10 voda 6 juli 2021 08:52
    VDL Groep stapt uit overnamestrijd om Neways
    Geen verhoging van eerder bod.

    (ABM FN-Dow Jones) VDL Groep ziet af van het uitbrengen van een bod op Neways Electronics International. Dit maakte het industriële familiebedrijf dinsdagochtend bekend.

    Door het niet 'matchen' van het bod door investeringsmaatschappij Infestos komen de onherroepelijke toezeggingen, eerder verkregen van drie grootaandeelhouders van Neways om hun aandelen aan VDL aan te bieden, te vervallen.

    VDL zegt wel nog steeds overtuigd te zijn van de toegevoegde waarde die een combinatie van Neways met VDL voor alle stakeholders van Neways had kunnen hebben. "Niettemin heeft VDL besloten om de biedprijs onder haar initiële bod niet te verhogen en het eerder aangekondigde bod niet uit te brengen", aldus het bedrijf.

    Neways bereikte in juni een akkoord met Infestos over een overname. Infestos is bereid 14,55 euro per aandeel te betalen in contanten voor Neways, waar neerkomt op een totaal van 177,5 miljoen euro. De overnameprijs vertegenwoordigt een premie van 33,5 procent ten opzichte van de slotkoers van Neways op 29 april.

    Op 30 april dit jaar deed VDL Groep een overnamebod op Neways van 12,50 euro per aandeel, maar gaf later aan bereid te zijn dit te verhogen naar 13,00 euro per aandeel. Bernard ten Doeschot, de eigenaar van Infestos, meldde op datzelfde moment een eerste belang in Neways. Neways noemde het bod van Infestos aanzienlijk beter dan het voorstel van VDL.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
450 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 23 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 859,71 -0,65%
EUR/USD 1,0658 +0,14%
FTSE 100 7.821,64 -0,70%
Germany40^ 17.680,10 -0,88%
Gold spot 2.386,47 +0,30%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+2,88%
Heineken
+1,27%
Vopak
+0,71%
EBUSCO...
+0,63%
OCI
+0,56%

Dalers

Aegon
-3,37%
INPOST
-2,71%
ADYEN NV
-2,61%
AMG Cr...
-2,53%
B&S Gr...
-2,44%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links