Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Air France-KLM heeft technisch wind tegen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 20
  2. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79
  3. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79

Reacties

57 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. CmP wanabie 25 juni 2021 13:01
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 25 juni 2021 11:44:

    Als we toch aan het premieverdampen zijn:

    Twee Zuid-Afrikaanse broers, oprichters van een handelsplatform voor cryptomunten zijn met meer dan 2 miljard euro aan bitcoins verdwenen. Als ze het geld hebben gestolen zou het om de grootste diefstal van cryptomunten ooit gaan. In totaal worden er 69.000 bitcoins vermist. Bron: NOS.

    Mijn nieuws-gierige oma die zich altijd voor geld heeft geïnteresseerd vraagt net na afloop van het journaal verbaasd vanuit het raampje van haar kangoeroewoning waarom er in vredes- en hemelsnaam helemaal niets is gezegd over hoeveel koffers ze daar wel niet voor nodig hebben gehad.
    Hij is leuk Ren, maar je had toch niet verwacht dat ze,m hier zouden snappen? toch een AB! (0;
  2. forum rang 7 Doptieman 25 juni 2021 18:00
    Geweldig die daggrafiek van de AEX. Om 10.15 heel even tegen de 735 aan met een fiks
    afgeroomde optiepremie voor de kortlopende index calls en toen heel lang en langzaam in de aex afbreukstand......
    naar 731.3 bereikt om precies 16.00 uur!! en toen weer up ff de lucht uit de calls net voor het weekend . (theta!!)

    Nou zijn dat Leegloop Specialisten of niet ?? 2 ab tje voor de Witboordjes !! met hun speciale rekenmethodes !! Ciaoh.
  3. forum rang 6 ttroo 25 juni 2021 18:06
    Venijn zit in de yield staart. Gaat Ukkie nog de downtrend opwaarts breken? Het lijkt er net niet op. Dus maandag meteen een nieuwe kans. Duitse Yield op weg naar de -0.14. Amerikaanse yield moet nog veel doen om interessant te worden. Een dag a la vandaag op maandag is een noodzakelijke move om interessant te worden, zolang ze dat niet doen, zijn ze nog niet interessant.

    Veel van die bitcoin stations lopen weg. Wat is de kenmerk van de bitcoin station: eerst tank je daar, daarna tanken ze iedereen tegelijk.
    (ik begrijp het zelf ook niet).

    Voetbal. Hup Tjechie Hup. Laat die Leeuw maar in zijn hempie staan. Wel Extra EU subsidie van Nederland vragen. Heel goed. We delen alles samen.
  4. [verwijderd] 25 juni 2021 20:40
    quote:

    beginnendebelegger schreef op 25 juni 2021 20:25:

    Het is wel allemaal heel erg gemanipuleerd. Dit is niet meer te doen zo op de beurs. gezien het aantal reacties op deze site denken er meer mensen zo over
    neem aan dat de meesten op dikke winst staan na zeer goede beursjaren.

    Dus waarom niet tevreden achterover leunen met bijv 90% cash en laat lekker alles uitrazen:-)

    Beter winst laten liggen dan winst verspelen......
  5. forum rang 6 Silk 25 juni 2021 21:19
    quote:

    easy56 schreef op 25 juni 2021 20:40:

    [...]neem aan dat de meesten op dikke winst staan na zeer goede beursjaren.

    Dus waarom niet tevreden achterover leunen met bijv 90% cash en laat lekker alles uitrazen:-)

    Beter winst laten liggen dan winst verspelen......
    Is nog wel wat hoor... stel je voor dat je 15% laat liggen!
  6. beginnendebelegger 25 juni 2021 21:20
    ja ik kijk er ook niet eens meer naar maar blijft me verbazen dat het maar blijft stijgen op niets. Vroeger kon je nog normaal handelen maar tegenwoordig is het computerhandel en dat is jammer om te zien. Waar zijn de tussentijdse correcties gebleven? zodat je nog wat leuke aandelen kan oppikken daarna. Ik sta overigens dit jaar niet op winst maar op verlies.
  7. forum rang 6 ttroo 25 juni 2021 23:13
    Interessant was deze beurs week wel en de volgende beursweek wordt net zo interessant. Vorige week vrijdag was een mooie koop moment. Opvallend blijft het dat vooral in Europa fondsen hun opgaande trendlijnen aan het breken zijn of er net boven blijven hangen, zelfs dalende trendlijn laten zien en zelfs deze dalende trend niet kunnen breken opwaarts. Niettemin is dit aantal nog te klein om impact op de beurzen te hebben, maar hun aantal groeit wel.

    Snel gekeken naar de VIX. Van de handels parameter mag het nog steeds hogere VIX, van de andere parameter mag het nog een volgend beursweekje gewoon rustig blijven. Afwachten welke parameter gaat winnen.

    Snel gekeken naar de yields. Want die gingen alsnog laat op de dag hoog de dag uit. Ook hier geldt van de handels parameter mag het elk moment verder omhoog gaan met de yields, maar de andere parameter zegt, waarom niet nog een keertje lager, dat zou een perfecte bodem vormen. Daar consolideren. En dan helemaal los gaan. Afwachten welke parameter het gaat winnen.

    Wat we wel zien is dat hogere yields tot verspreiding gaat leiden. Dow Jones, S&P 500 voller met Financials gaan duidelijk hoger, maar de Nasdaq is geen fan van hogere yields.

    Hogere yields gaan komen. Als het niet volgende beursweek gaat, dan de paar volgende beursweken er op. Eerst de downtrend breken. En dat moet zowel Ukkie als Amerikaanse yield eerst gaan doen. Ukkie kan maandag bij hogere yields meteen de downtrend breken. Amerika moet wat meer doen om de downtrend te breken. Voor Amerika zal het 3 a 5 dagen duren eer dat ze de dwontrend kunnen gaan breken. En daar ligt de grootste uitdagingen de volgende week beursdagen. Net als het volgende doel voor Ukkie en Duitse yield. De rode lijnen. De rode lijnen verdwijnen uit zicht, maar ze zijn zo weer terug. Met het tempo als vandaag, kunnen de rode lijnen de derde beursdag veroverd worden. Maar de snelheid van vandaag was natuurlijk wel een grote snelheid. Dus drie dagen handhaven lijkt me te veel van het goede. Mogelijk eerder op een donderdag of zelfs een vrijdag is wat realistischer. Zodra ze een van de komende beursdagen een dalende yield laat zien, kunnen we meteen een dag optellen bij deze dagen. Kortom yields hebben opportunties om hoger te gaan, maar ze moeten wel de tegenwind in de vorm van de dalende trendlijn opwaarts zien te overwinnen. En dat doen ze nu al 3 a 4 weken niet.

    De grote Nasdaq fondsen hadden het lastig. Alphabet, Nvidia, Amazon en zelfs Tesla liet rode koersen zien. Mogelijk start eindelijk de correctie in de Nasdaq, zeker als de Amerikaanse yields hoger gaan. Maar dat zien we volgende beursweek.

    De wereld draait door, maar schijnbaar zijn we gestopt met Bitcoin kopen post Covid. Ze doen weer $32K. Daar kan een grote financiele strop aan komen, want de 1e keer konden ze nog naar boven worden getild toen ze onder de $30K gingen, maar gaat het straks weer lukken als ze dit weekend er weer onder komen. Partijen moeten flink wat cash hebben om te kopen. 1000 Bitoins is al $32 miljoen. Voor de miljardairs moet dat prima te doen zijn, maar ze spelen wel tegen de grote banken. En continue geld in pompen wordt al met al steeds lastiger, kijk maar naar onze Chaos die het uiteindelijk niet meer kon bolwerken. En dat was een club met $20 miljard equity. Weggeworpen als een licht gewicht in deze markten.

    Grondstoffen gaan nog steeds goed. Brent doet het hartstikke goed met $76 op de borden. Dat gaat pijn doen. De gas prijs van $3.5 gaat ook pijn doen. Koper is 5 a 7% goedkoper geworden maar zitten nog op zeer hoge niveaus. En nikkel staat ook nog steeds op zeer hoge niveaus. Suiker en Koffie staan nog niet op de hoogste niveaus, maar ze staan niet op de laagste niveaus. Daar staan ze zo 50% a 60% hoger. Dus dat gaat en blijft pijn doen die grondstoffen.

    Rente verhogingen hebben we gekregen in de vorm van Mexico. Wie gaat nog meer komen met rente verhogingen? Inflatie doet gewoon pijn. Brazilie zit op 8%. Mexico op 6%. Zat Amerika niet ergens op een 5% of op een 3%. Welke het van deze twee ook is, de Amerikaanse rente loopt achter op de Braziliaanse en Mexicaanse rente want die staan op 0 - 0.25%. Dat is ver verwijderd van de 4% a 4.25% die Brazilie en Mexico hanteren bij hun inflatie percentages.

    Geopolitiek gebeurt er weinig. Noord Korea is stil. Iran probeert van de Amerikaanse sancties te komen, dus die zijn ook stil. Behalve Yemen waar de slag om Marib zal bljven doorgaan, is het rustig in de wereld. China blijft er aan komen. Apple is groot in Amerika, maar in de rest van de wereld zijn ze de helft kleiner tot veel meer dan de helft kleiner. Niettemin naderen ze Samsung flink, maar beiden lijken het momentum wat te verliezen, wat dus leidt tot steeds meer markt aandeel verlies ten opzichte van de Chinese Partijen, maar dat verlies aan markt aandeel gaat langzaam.

    China is in de ruimte. Eigen station. Eigen Astronauten. Eigen raket. En het Oranje Land. Wat hebben zij in de ruimte? En dan loopt China nog steeds achter. We hebben het over een ruimte wedloop, maar dan zonder Chinese paard. Maar als ze in de ruimte komen schrikken onze beste paarden direct.
    China zal doorgaan en doorgaan. En over 4 a 5 jaar gaan ze de Amerikaanse economie overtreffen als grootste economie ter wereld. En dus hebben ze nog meer budget voor hun activiteiten. Niet voor niets slaat Amerika de Europeanen en andere bondgenoten aan voor militaire budgetten. Ze moeten wel.

    American debt clock op $28.448. En stijgend. Zitten ze pas op 128.1 van hun BNP? Dat lijkt me goed gepind voor dit jaar. Maar de debt gaat nog oplopen de komende zes maanden. Dat gaat een 130% worden. Lekker hoor voor een Tripple Aatje. Ze lijken bijna op een Spanje of een Portugal.

    Het is weekend. Morgen weer updaten.

57 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links