Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PROSUS AEX:PRX.NL, NL0013654783

  • 29,840 22 apr 2024 17:37
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 29,650 - 30,035
  • 3.483.638 Gem. (3M) 3M

Prosus in 2021

14.404 Posts
Pagina: «« 1 ... 322 323 324 325 326 ... 721 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. retaxla 23 juni 2021 14:31
    Hoe goed de business case van een bedrijf ook is, de governance moet wel kloppen. En daarnaast heb ik sinds het Ahold / Cees vd Hoeven drama een gezond wantrouwen bij megalomaan zelfverzekerd management dat overbetaald is en zich weinig aan accountability laat gelegen. Die twee factoren staan wat mij betreft op rood bij Prosus. En nee, ik ben geen snelle handelaar maar zit in aandelen voor de (midden)lange termijn.
  2. GANGISTERM 23 juni 2021 15:49
    Weet iemand of dat Tencent ook nog voor de chinese overheid een programma heeft lopen om de cryptocurrency van china zelf te verhandelen?

    lijkt mij dat dan de Fintech pas echt een boost gaat geven in China.

    ik vraag me namelijk telkens af welke invloed crypto op tencent heeft. het kan toch niet zo zijn dat de finance tak van tencent alleen valuta accepteert?

    weet iemand dit?
  3. Snooze 23 juni 2021 17:32
    quote:

    GANGISTERM schreef op 23 juni 2021 15:49:

    Weet iemand of dat Tencent ook nog voor de chinese overheid een programma heeft lopen om de cryptocurrency van china zelf te verhandelen?

    lijkt mij dat dan de Fintech pas echt een boost gaat geven in China.

    ik vraag me namelijk telkens af welke invloed crypto op tencent heeft. het kan toch niet zo zijn dat de finance tak van tencent alleen valuta accepteert?

    weet iemand dit?

    Volgens mij was Tencent een grote speler in een nog op te zetten Chinese cryptomarkt (ongetwijfeld streng gereguleerd dus of het een succes wordt is de vraag). Verder matig beursdagje vandaag, waar Prosus nog redelijk uit komt. Hadden gister het verlies al natuurlijk
  4. forum rang 4 Brimily 23 juni 2021 17:32
    quote:

    Nick74 schreef op 23 juni 2021 15:16:

    Prosus zit bij veel analisten in het favorietenlijstje van de tweede jaarhelft van 2021. Niet te verwonderen als je ziet welke groei er nog inzit, ik heb Alfen wat afgebouwd en in Prosus gestoken.
    niet te verwonderen ook als je koersverloop ziet.
    Daar heb je geen analist voor nodig. Overigens een analyse stel je na afloop,
    Dus analist is iemand die achteraf analyseert. Adviezen achteraf geven blinken ze ook in uit.
    IT.
    Vo
  5. buy&hold-style 23 juni 2021 22:01
    quote:

    Rick R schreef op 23 juni 2021 19:48:

    [...]

    Wat adviseer jij om in te beleggen Cees?
    Weer of geen weer, Cees houdt van shorts.

    Ik heb mijn positie vandaag verdubbeld, het stukje van Bartjens in FD haalde me over om uit te breiden. De portefeuille is een mooie mix van bewezen groei en onzekere toekomstige kanshebbers. Er zitten daar voldoende IPO-waardige beleggingen, wat een fantastische manier is om deels te cashen voor Prosus en bovenal de waardering expliciet te maken. Ik hoop dat we nog lang plezier mogen hebben van Prosus. En die discount tov NAV; ik zou niet aanraden om dat de hoofdreden voor een belegging te laten zijn, maar de discount (volgens Bartjens nu dus 57%), zal naar mijn verwachting over tijd slinken naar normalere range voor een holding discount van 15-20%.
  6. forum rang 4 Pbm 24 juni 2021 09:32
    Sommige zaken kunnen niet. Gebeuren ze dan wel dan dient daar een goede verklaring voor te zijn. De koersontwikkeling van Prosus is een voorbeeld hiervan. Iedereen adviseert
    Prosus te kopen met een zeer hoog winstpotentieel. Dit zou moeten beteken dat beleggers meer geneigd zijn te kopen dan te verkopen. Wordt er niet gekocht dan? Zeker wel. De omzetten in het aandeel Prosus zijn aanzienlijk. Er is dus vraag. De koers zakt dus niet door gebrek aan vraag maar door een overschot aan aanbod. Wordt er veel aangeboden. Valt wel mee. Alleen is het vreemde dat verkopers van het aandeel Prosus al gedurende lange tijd de laagst mogelijke prijs willen itt de hoogste prijs wat toch normaal zou zijn. Er zijn dus partijen die op zo laag mogelijke koers willen verkopen. Daar kan maar 1 doel achter zitten en dat is proberen de koers te laten dalen en het orderboek te manipuleren. De aanbieders van het aandeel Prosus doen dit dus bewust om de prijs/koers te laten dalen en dat willen ze omdat ze blijkbaar een belang daarbij hebben. Alleen shorters en houders van put opties hebben belang bij een daling. Als je de handel van vandaag ziet in het eerste half uur dat valt op dat er bij 100 keer een verkooptransactie plaatsvind van 75 stuks en in 90% van de gevallen tegen steeds lagere koers. Deze club van 75 is due doelbewust bezig de keors kunstmatig naar beneden te brengen. Houden ze dit vol. Ja, totdat er veel kopers komen en er nauwelijks nog normale verkopers die in paniek raken en de aandelen aanbieden op lagere prijzen, zodat ze hun vorige shorttransacties kunnen neutraliseren op lagere koersen en gewoon weer van voren af aan kunnen beginnen. Hun netto shortpositie neemt dan dus niet toe. Het is gewoon een simpel spel dat wordt gespeeld , maar altijd tijdelijk en soms wat langer dan de andere keer. Geduld is dan een schone zaak. Het aandeel ING heeft hier meer dan 2 jaar last van gehad. Echter Prosus is een volstrekt ander aandeel met weinig negatief nieuws dus de shorters zullen het spel kort spelen en zich dan weer op een ander aandeel richten. Als ze stoppen dan knalt de koers gewoon weer zo met 20/30% omhoog.
14.404 Posts
Pagina: «« 1 ... 322 323 324 325 326 ... 721 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hindernissen voor Tencent tegenvaller voor Prosus

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links