Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,180 19 apr 2024 17:35
  • -0,200 (-0,73%) Dagrange 26,860 - 27,280
  • 62.640 Gem. (3M) 81,1K

Galapagos juni 2021

850 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 43 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Bert12345 23 juni 2021 11:46
    quote:

    BLOO7 schreef op 23 juni 2021 11:06:

    [...]
    Hij zei hier eerder over:
    Het budget is niet het probleem. Geld is er genoeg, het gaat om snelheid en kwaliteit. Piet Wigerinck, chef van de onderzoeksafdeling, stelt het scherp: ‘Vroeger hadden we een vijand van buiten. Nu niet meer. Het is zelfs de vraag of de vijand niet binnenin zit.

    Piet Wigerinck is hoofd onderzoek bij Galapagos. Hij maakt zich minder zorgen over de prijs van een medicijn. "Ach, iedereen die nieuwe medicijnen maakt, wil daar graag de juiste prijs voor. Het meeste geld keert terug naar onderzoek. Het is de enige manier om dat gaande te houden."
    Ik heb weleens voorzichtig gezegd: die deal met Gilead, heeft de winstpotentie bij Gala sterk verkleind. Ja, je krijgt veel geld, maar de klappers op de US markt zijn ook niet meer voor jou. Het is als een ambtenaar met een dik betaalde baan: je krijgt je poen, ongeacht of je nu presteert. Die kant is het met Gala ook opgegaan.

    Stop nou eens, om die deal op te hemelen.
  2. forum rang 7 Thorgall 23 juni 2021 11:57
    quote:

    leesmee schreef op 23 juni 2021 11:38:

    [...]
    Waarom blijven zitten als je er moedeloos van wordt, maar toch geen verlies wil accepteren zonder perspectief dat het beter wordt? IMO is het dan veel beter om eruit te stappen - dat kan enorm opluchten ook.
    mee eens. Ik heb dat zelf ook wel moeten leren om verlies te nemen. Maar je moet eigenlijk altijd kijken waar jij denkt dat je geld het beste rendeert en dat betekent soms verlies nemen.
  3. forum rang 7 Thorgall 23 juni 2021 11:58
    quote:

    Bert12345 schreef op 23 juni 2021 11:46:

    [...]

    Ik heb weleens voorzichtig gezegd: die deal met Gilead, heeft de winstpotentie bij Gala sterk verkleind. Ja, je krijgt veel geld, maar de klappers op de US markt zijn ook niet meer voor jou. Het is als een ambtenaar met een dik betaalde baan: je krijgt je poen, ongeacht of je nu presteert. Die kant is het met Gala ook opgegaan.

    Stop nou eens, om die deal op te hemelen.
    niet mee eens. Zonder deal stonden we nu op 4 EUR. De koers is ongeveer de cash die het vertegenwoordigt.
  4. forum rang 5 Endless 23 juni 2021 12:02
    Met onmiddellijke ingang vallen zowel alle vroege als late klinische ontwikkelingsactiviteiten onder de verantwoordelijkheid van Chief Medical Officer (CMO) Dr. Walid Abi-Saab. Dr. Wigerinck blijft de komende vijf maanden in dienst bij Galapagos om de voortzetting van de vroege onderzoeksprogramma’s te begeleiden terwijl er naar een opvolger gezocht wordt.

    Mijn conclusie dat ze programma’s stoppen waar Piet het absoluut niet mee eens is. Boos en al eerder teleurgesteld met de deal die hij met hand en tand verzette gebeurd nu waar hij zich echt niet kan en wil verenigen.
    Het was nl allang bekend dat dit voor hem moeilijk te verteren was nu schrappen risico’s volle programma’s, de hoofd reden dat hij bij Galapagos werkte is de uitdaging om zijn visie te volgen.


    Wij zijn Piet dankbaar voor zijn sterke wetenschappelijk leiderschap door de jaren heen. De visie van Piet om nieuwe targets te identificeren heeft tot de ontwikkeling van een brede, innovatieve pijplijn van veelbelovende moleculen in meerdere ziektegebieden geleid. Inzake deze pijplijn werd uiteindelijk in 2019 een samenwerking aangegaan in een baanbrekende deal met Gilead. De resultaten met TYK2-remmer GLPG3667 en van de eerste patiëntenstudies met Toledo molecule GLPG3970, die deze zomer worden verwacht, zullen ook deel uitmaken van Piet zijn legacy,” aldus Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.

    Galapagos houdt verder alle verwachtingen qua nieuws tijdens het jaar 2021 aan, inclusief het bekendmaken van topline resultaten deze zomer van een fase 1b-studie met TYK2-remmer GLPG3667 in psoriasis, en van drie patiëntenstudies met de verst gevorderde Toledo-kandidaat, SIK2/3 inhibitor GLPG3970, in psoriasis, colitis ulcerosa en reumatoïde artritis.

    De verwachtingen t.o toledo en Tyk2 remmer Glp3667 zijn kindjes zijn onveranderd en blijven onlosmakelijk aan zijn naam verbonden. Denk dat de problemen zover zijn opgelopen dat hij anders accuut zou zijn opgestapt maar nu deze naar een volgende fase wil begeleiden. Walid zit er niet uit idealisme maar puur commercieel en Piet zit er uit idealisme, die 2 combineren niet lekker. Voor het geld hoeft hij niet blijven als je zoveel hebt kun je je dromen volgen. Verdrietig dat het zover is gekomen maar als er zoveel geld op spel staat is dat af en toe nodig

  5. forum rang 7 Bert12345 23 juni 2021 12:08
    De resultaten met TYK2-remmer GLPG3667 en van de eerste patiëntenstudies met Toledo molecule GLPG3970, die deze zomer worden verwacht, zullen ook deel uitmaken van Piet zijn legacy,” aldus Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.


    Oké, stel dit wordt fantastisch. Dan wil je er toch bij zijn? Goed dat ik mijn geschreven putstrategie niet zelf heb gedaan ;-))
  6. MyNameIsNobody 23 juni 2021 12:27
    quote:

    Barbet01 schreef op 23 juni 2021 08:27:

    Ik zie eerlijk gezegd niet hoe je dit positief kan kaderen.
    Webinar KBC 2020, ik citeer Piet over Toledo, met denk aan Lama Daila:

    Dus dat is een zeer ambitieus programma. Zoals ik al zei - we hebben het geld, we hebben voldoende tijd, we hebben de kennis en we de middelen.

    Dat is nog zo één van die ambities - ik heb al 3 medicijnen naar de markt gebracht - maar zo’n volledig nieuwe klasse die de behandeling echt naar de next level brengt, dat is een ambitie waarmee ik nu dagelijks mee bezig ben om dit vooruit te duwen. We gaan met een aantal studies starten.

    —Einde citaat. users.telenet.be/LamaDaila/Galapagos/...

    Om dan nu op te stappen. Wie kan dat rijmen?
    Samen met mijn eerdere bedenkingen over 3970 die ik al uitte vind ik dit behoorlijk frappant.

    Iemand de moeite al gedaan om de webcast met Raymond James te bekijken? Onno zegt daar dat we niet moeten denken dat in 2022 er bv. drie Dose Range Finders in 3970 zouden starten. (Ik interpreteerde nadien dat hij doelde op maximum 1.) Piet in maart nog op Morgan Stanley: dit jaar 1 DRF met 3970 in PSA en dan volgend jaar na aflopen laatste 2 POCs beslissen ze welke andere DRFs zouden starten die ook eind 2022 uit zouden lezen. Viel ook zo te interpreteren uit de slide decks destijds.

    Lijkt me dat de ambities al serieus teruggeschroefd zijn. Ook nog Onno op webcast Raymond James: ze gaan eerst kijken in welke ziekte ze het hoogste slagings% zien en wanneer ze meer vertrouwen hebben in deze nieuwe mode of action dan zouden ze meerdere ph 2 tegelijk opstarten.
    Ik viel bijna van mijn stoel toen ik dat hoorde, maar goed. Eerder kon het allemaal niet snel genoeg gaan en wilden ze in diverse ziektes zo snel mogelijk naar de patiënt. Het is goed dat ze doordacht te werk gaan, maar het staat totaal haaks op elkaar wil ik maar zeggen.

    Als ik echt mijn best doe kan ik maar een positieve reden bedenken waarom hij opstapt zonder andere functie: Piet is nog steeds extreem overtuigd en wil wél full speed door blijven gaan en meerdere ph2 studies starten volgend jaar maar door de nieuwe realiteit van GLPG draaien ze elke euro 2x om. Maar eerlijk: is eerder wishfull thinking met alle eerdere debacles in het achterhoofd. Geloof ik echt niet in.

    Ik vind dit een extreem slecht signaal.
    Net zoals ik de webcast op Raymond James al behoorlijk temperend vond.
    Evenals die van Goldman Sachs. De bombarie waarmee Toledo werd aangekondigd was al een heel pak minder.

    Ik vraag me af of je deze verandering überhaupt positief of negatief moet interpreteren, en niet gewoon als een gevolg van de discussies en veranderingen die binnen Galapagos recent zijn gevoerd/doorgevoerd. Recent heeft Galapagos gecommuniceerd over aanpassingen binnen de organisatie en de insteek wat betreft research, maar ik kan me goed voorstellen dat hetgeen naar buiten toe gecommuniceerd is, slechts het topje van de ijsberg is.

    Het hart van het bedrijf is het research-deel, en hierover zal dus het meest gesproken zijn. Hier vinden ook de grootste veranderingen plaats: minder risico's nemen, meer oog hebben voor de commerciële belangen en mogelijkheden, en daaraan gekoppeld: een andere inzet van middelen richting onderzoekstrajecten. Bepaalde trajecten zijn/worden gestopt, andere juist gestart of uitgebreid. Ik kan me goed voorstellen dat Wigerinck niet blij is met de nieuwe insteek en keuzes. Ze betekenen voor hem persoonlijk mogelijk: minder vrijheid, en minder onderzoek in richtingen die hij vanuit wetenschappelijk oogpunt misschien veel interessanter en waardevoller acht.

    Kortom, de nieuwe baas heeft een andere visie en laat aan nieuwe wind binnen Galapagos waaien, waarmee niet iedereen gelukkig zal zijn. Deze nieuwe wind kan ook blijken uit de veel behoedzamere toonzetting wat betreft Toledo. Na de deceptie over Filgotinib was een veelgehoorde kritiek, dat Van der Stolpe te positief had gecommuniceerd over het medicijn, en te veel hosanne-verhalen had gebracht. Onder leiding van de nieuwe baas is het allemaal bedachtzamer, maar ik interpreteer dat niet meteen als: dat gaat dus ook al niet goed.

    Met dit alles zeg ik overigens niet, dat het allemaal wel goed komt. Ook ik hou mijn hart vast wat betreft de komende maanden, en meer slecht nieuws acht ik zeker niet uitgesloten. Tegelijkertijd ga ik er echter ook van uit, dat Gilead en Galapagos zelf een periode van 10 jaar voor ogen hebben, waarin op basis van het ontwikkelplatform van Galapagos commercieel gezien succesvolle medicijnen ontwikkeld kunnen worden. En van die periode is nog maar twee jaar verlopen.
  7. forum rang 7 bezinteergebelegt 23 juni 2021 12:54
    quote:

    DagoHar schreef op 23 juni 2021 12:25:

    wordt het niet eens tijd dat Gala overgenomen wordt,
    Vrijwel onmogelijk onder de huidige deal.

    Gilead kan 10 jaar niet overnemen en een vijandige overname is uitgesloten. Want een AH-er met 10% belang of meer kan de overname simpelweg blokkeren.

    Uit diverse bronnen:

    Met de deal is het bedrijf verzekerd van tien jaar zelfstandigheid, want behalve dat Gilead geen overname zal doen, is dat voor andere bedrijven ook niet mogelijk. Volgens de Belgische wet kan een aandeelhouder met een belang van meer dan 10 procent een overnamebod blokkeren


    Een overnamebod door een ander farmaceutisch concern dan Gilead was al vrijwel kansloos. Aandeelhouders met een belang van 10% of meer kunnen met de Belgische wet in de hand een blokkade opwerpen tegen een overnamebod.

    Vermoed dat ieder1 dat hoopt die nog een positie heeft maar de kans is dus kleiner dan nihil.
  8. forum rang 7 bezinteergebelegt 23 juni 2021 13:10
    Normaal zag je nog een beetje herstel gedurende de dag, zeker op dit niveau, maar nu gewoon naar een nieuwe DL.

    En nog maar een eurootje boven de absolute low van dit jaar.

    Wellicht dat met het vertrek van Pietje, ook het laatste beetje vertrouwen in Gala definitief verdwijnt.
  9. forum rang 6 mercurius-adept 23 juni 2021 13:49
    quote:

    BLOO7 schreef op 23 juni 2021 11:06:

    [...]
    Hij wilde niet in een keurslijf geduwd worden.
    Nu dat toch gebeurd is kan ie er blijkbaar niet mee leven.

    Ik denk dat jij en (oa) Endless uiteindelijk wel eens gelijk zouden kunnen hebben met deze speculatie.

    Wat me nu alleen nog dwars zit, is dat Gala nou net lekker bezig was met terugwinnen van beleggersvertrouwen
    -->wees transparant, in plaats van zo'n bullshit management-newspeak bericht...laat ons niet raden!
  10. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 23 juni 2021 14:31
    Toen ze de rechten hebben verloren voor Filgotonib in de USA en de onderzoeken uitwezen dat Filgotonib niet werkzaam meer is/was, en daaraan waren 10 tallen andere onderzoeken gekoppeld, verdween vervolgens de groei uit dit bedrijf. (zo is het mij verteld net door een kennis).

    Volgens mij (als leek) en die kennis (kenner) hebben ze alleen nog resultaten van onderzoeken in fase 1 en 2. En nu gaat ook de onderzoekschef (Piet Wigerinck) weg las ik. Dan vraag ik me nu af, waar gaat de koers heen van dit bedrijf en WAT is nog hun toekomst?

    Iemand daar een duidelijk verhaal over, waarom we Galapagos aandelen nog zouden moeten kopen? Ik heb echt GEEN positie in dit fonds, dus puur een stukje/vraag ter info.

    B.v.d. en groet NKO
  11. forum rang 7 bezinteergebelegt 23 juni 2021 14:43
    quote:

    Nuchtere Kijk Op schreef op 23 juni 2021 14:31:

    Dan vraag ik me nu af, waar gaat de koers heen van dit bedrijf en WAT is nog hun toekomst?

    De toekomst is een verkoopapparaatje voor Jyseleca in wat landen. Mss nog Filgo goedkeuring voor andere toepassingen.

    En een kans van 1 op onnoemelijk heel veel dat mss Toledo nog wat wordt.

    Maar de ster is verbleekt, dat is duidelijk en zal mi nooit meer echt gaan glinsteren.
  12. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 23 juni 2021 15:03
    quote:

    bezinteergebelegt schreef op 23 juni 2021 14:43:

    [...]

    De toekomst is een verkoopapparaatje voor Jyseleca in wat landen. Mss nog Filgo goedkeuring voor andere toepassingen.

    En een kans van 1 op onnoemelijk heel veel dat mss Toledo nog wat wordt.

    Maar de ster is verbleekt, dat is duidelijk en zal mi nooit meer echt gaan glinsteren.
    Thanks i.i.g. het is dus een langzaam dovende ster en geen ontploffende SUPER NOVA ;-)
    Mooi verwoord ook. Duimpje onderweg :-P

    Gr NKO
850 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 43 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links