Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,895 25 apr 2024 17:10
  • -0,010 (-0,06%) Dagrange 15,750 - 15,955
  • 2.414.389 Gem. (3M) 3,5M

ABN-Amro - 2021

3.558 Posts
Pagina: «« 1 ... 100 101 102 103 104 ... 178 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 22 juni 2021 09:14
    'Kwetsbare mensen worden slachtoffer van invoeren pinkosten'
    ANP 5 uur geleden

    'Kwetsbare mensen worden slachtoffer van invoeren pinkosten'© Copyright ANP 2021

    AMSTERDAM (ANP) - Banken zouden geen kosten moeten rekenen voor het pinnen van contant geld. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) waarschuwt in Trouw dat die ontwikkeling voor problemen kan zorgen bij mensen die digitaal bankieren te moeilijk vinden en daarom op contant geld zijn aangewezen.

    ABN AMRO rekent binnenkort kosten voor het pinnen bij een geldautomaat. Wanneer een klant meer dan 12.000 euro contant geld per jaar opneemt, rekent de bank straks 5 euro plus 0,5 procent per transactie over het opgenomen bedrag. Eerder werd bekend dat er kosten zouden worden gerekend vanaf 10.000 euro. Volgens Trouw voert Rabobank in september ook voor bepaalde pakketten pinkosten in en doet ING dat nu al.

    Nibud-directeur Arjan Vliegenthart vindt dat de banken een ontmoedigingsbeleid voeren voor contant geld, terwijl zulk geld volgens hem voor veel mensen onontbeerlijk is. Als voorbeeld noemt Vliegenthart laaggeletterde Nederlanders, die digitaal betalen volgens hem vaak te ingewikkeld vinden, en mensen die weinig te besteden hebben.

    "Zij pinnen hun leefgeld, omdat ze dan precies kunnen zien wat ze uitgeven", zegt hij over die laatste groep. "En als dat op is, dan is het ook echt op. Op een digitale rekening kun je dan vaak nog wel uitgaven doen, doordat je rood kunt staan."

    Vliegenthart roept de banken daarom op geen pinkosten in rekening te brengen. "Ook omdat er op dit moment nog geen goede alternatieven zijn voor mensen die, om wat voor reden dan ook, geen gebruik kunnen maken van digitaal geld."

    Eerder uitte ook de Consumentenbond kritiek op ABN AMRO voor de pinkostenplannen. De bank reageerde toen dat die bedoeld zijn om "het excessieve gebruik van contant geld" te ontmoedigen. Volgens ABN AMRO vormt het gebruik van grote hoeveelheden cashgeld een risico. Ook leidt het tot extra kosten omdat de bank transacties moet monitoren om financiële criminaliteit zoals fraude en witwassen te bestrijden.
  2. forum rang 4 HAMMER 51 22 juni 2021 12:42
    Wat zou de reden kunnen zijn waarom ABN vandaag terug in het rood moet???
    En a.u.b kom terug niet aandraven met de 10 jarige rente in Amerika.
    U moet toch ook eens beginnen inzien dat dit een doekje voor het bloeden is.
    Het fonds is een dood paard, wat is er verandert sinds eind 2020 waar ABN regelmatig +/- 1 € boven ING noteerden.
    Is ABN nu 1,5€ minder waard????
  3. forum rang 6 Hendrik65 22 juni 2021 13:29
    quote:

    kassa! schreef op 22 juni 2021 12:58:

    Heb het laatste restje eruit gegooid. Mijn belang in dit "frustratie fonds" is nu nul komma nul.
    Van harte gefeliciteerd met je verkoop. Ik zit er nog met 12K stuks in, zal niets meer bijkopen, veeleer verkopen. Ik twijfel aan het verdienmodel van banken.
  4. forum rang 4 ChrisOfWallstreet 22 juni 2021 13:58
    www.beurs.nl/beursnieuws/buitenland/7...

    "De markt is in een zeer fragiele, emotionele staat", aldus Altaf Kassam, hoofd beleggingsstrategie voor State Street Global Advisors in Europa. "Het wordt een hobbelige weg en uitspraken van centrale bankiers zullen zeer snelle, reflexmatige reacties opleveren", voorspelt hij.

    Beleggers wachten op een toespraak van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve. Hij zal in het Huis van Afgevaardigden verantwoording afleggen over het coronabeleid.

    De Federal Reserve ziet dat het herstel van de economie zich doorzet, maar de centrale bank wil de Amerikaanse economie zo lang mogelijk blijven ondersteunen totdat het herstel volledig achter de rug is. Vaccineren is daarbij essentieel, aldus Powell.
  5. [verwijderd] 22 juni 2021 14:07
    Eerst was het corona, toen was het dividend, daarna de witwas boete, vervolgens de rente en nu zijn het weer de boeven van MW.
    En o ja, er hangt ook nog een overname in de lucht. Je lacht je een ongeluk als je dit draadje leest.
    Ondertussen hangt de koers nog steeds rond de 10 euro en is ING er lang en breed voorbij.
    Ik riep een half jaar geleden al dat dit zou gebeuren, maar toen was ik gek.
  6. forum rang 4 ChrisOfWallstreet 22 juni 2021 14:14
    quote:

    Jemoetwat schreef op 22 juni 2021 14:07:

    Eerst was het corona, toen was het dividend, daarna de witwas boete, vervolgens de rente en nu zijn het weer de boeven van MW.
    En o ja, er hangt ook nog een overname in de lucht. Je lacht je een ongeluk als je dit draadje leest.
    Ondertussen hangt de koers nog steeds rond de 10 euro en is ING er lang en breed voorbij.
    Ik riep een half jaar geleden al dat dit zou gebeuren, maar toen was ik gek.
    Wie wilt nu dit rot aandeel hebben. Ik zie niet in welke grote buitenlandse partij deze rommel bank wilt hebben.
  7. Tomark 22 juni 2021 14:16
    quote:

    Jemoetwat schreef op 22 juni 2021 14:07:

    Eerst was het corona, toen was het dividend, daarna de witwas boete, vervolgens de rente en nu zijn het weer de boeven van MW.
    En o ja, er hangt ook nog een overname in de lucht. Je lacht je een ongeluk als je dit draadje leest.
    Ondertussen hangt de koers nog steeds rond de 10 euro en is ING er lang en breed voorbij.
    Ik riep een half jaar geleden al dat dit zou gebeuren, maar toen was ik gek.
    Als je helderziende bent, ben je niet gek. Hoezo lach je je een ongeluk.
  8. forum rang 4 Mr.J.bonds 22 juni 2021 14:40
    quote:

    Tomark schreef op 22 juni 2021 12:58:

    Daghandelaren en Marshall Wace herhalen bijna iedere dag hetzelfde kunstje. Eind van de dag weer rond de beginkoers.
    Klopt. Ligt niet onderliggend aan ABN. ABN staat er eindelijk sinds langer tijd goed voor, fundamenteel gezien. De belangrijkste hobbels zijn genomen; Zakentak fraude verlies is genomen, witwas boete hoogte is bekend en genomen, Corona is op zijn retour.. Rente gaat hoogstwaarschijnlijk stijgen, wat goed is voor het verdienmodel van Banken en verzekeraars..

    de reden dat ABN vandaag van € 10.50 weer afzwakt naar € 10,30 heeft er mee te maken dat alle daghandelaren en traders die op TA(technische Analyse) handelen. Allemaal de zelfde lijntjes in de grafieken trekken en de zelfde aankoop- en verkoop punten pakken. Weet je wie dat ook weten? Juist de shorters en de Hedgers. En die gaan daar contrair op handelen. Om een zo groot mogelijke koersbeweging te veroorzaken. Om zo veel mogelijk particulieren uit hun aandelen te jagen. Om een zo laag mogelijke koers te veroorzaken. Waarop de hedgefondsen hen op hogere koersen de door bang geworden particuliere belegger gedumpte aandelen weer terug verkopen..

    Remedie: Eigenlijk zouden alle handelaren die in ABN willen gespreid moeten kopen over een jaar.. Iedere dag een beetje. Maar wel een heel leger allemaal tegelijk van duizenden ABN AMRO beleggingssoldaten.. Iedere dag voor 300.000 euro.
    Dan is dumpen vechten tegen de bierkaai voor shorters..
    Plus dat je een mooi Euro gemiddelde aankoopkoers krijgt van ABN als Piet Particulier..! 2 vliegen in één klap!

    Maar helaas wordt dit ons onmogelijk gemaakt door de boefachtige brokers en Euronext. Die wel grote shortende flitshandelaren voor niets, gratis dus aan de beurs laten handelen. Omdat zij voor volume en volatiliteit zorgen zogenaamd..(als je een bepaald dagvolume haalt als grotere hadnelaar. Laat Euronext je voor niets handelen om dat je er voor zorgt dat er voldoende volume is zodat iedereen zijn of haar stukken kwijt kan, net alsof dat zonder shorters en hedge hadnelaren niet lukt.. Particuleiren genoeg die aan elkaar willen verkopen..

    Helaas, kun je totdat ABN een eigen aandelen inkoopprogramma opzet helaas daarom wel nog even last houden van zo,n vieze shortende MW.. Vandaag is ook weer zo'n dag dat ze denken.. We laten eerst wat particulieren de koers wat hoger zetten 's ochtends. En dan dumpen we hem 's middags weer in het rood. Zonder dat er nieuws is. Hierdoor beginnen particuliere beleggers te balen en misschien wel angstig te worden. Kunnen wij mooi op lagere koersen, de door hun verkocte aandelen goedkoop inkopen..

    Dát en niets anders is het trieste spelletje dat deze sukkels spelen. Niet meer en niet minder. Trap hier dus niet in. En houdt je aandelen ABN gewoon vast Hodl die handel!

    Over een maand of 2 a 3 staat ABN idd gewoon op € 16. En als de rente ook maar iets op dreigt te lopen(wat er nu toch wel dik in begint te zitten met de wegspuitende economie in met name de VS..) waarschijnlijk al eerder..!
  9. forum rang 6 Take a sisi 22 juni 2021 17:13
    quote:

    Spetter schreef op 4 januari 2021 13:00:

    De rente zou dit jaar zomaar ineens kunnen stijgen.
    Ik houd het liever vanaf de zijlijn in de gaten mr M.W. gaat met mij niet lopen jojo-en daarbij speelt er nog het risico dat er een stevige correctie komt en die vind waarschijnlijk plaats als Europa dicht is , en bedankt he .
3.558 Posts
Pagina: «« 1 ... 100 101 102 103 104 ... 178 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links