Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forum Hamon geopend

802 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 41 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Leefloon 9 juni 2021 14:31
    Ter herinnering, inzake "trading halted" (of "listing halted", cfr. de FSMA):

    ... the Board of Directors has decided to postpone the approval of the statements and the publication of the annual report pending the decision of the bondholders.The Board has requested that the suspension of the listing of the Hamon share be maintained until the above-mentioned decision.

    In addition to the absence of an annual report approved by the Board of Directors, the statutory Auditor has confirmed that the audit work on the assessment of the going concern assumption has not been completed as of the date of this press release. The Auditor has not been able to gather sufficient and appropriate evidence to issue an opinion, which will depend on the decision of the bondholders and the justification of the continuity by the Board of Directors of Hamon & Cie.


    Op zichzelf logisch dat hierop wordt gewacht. In precies hetzelfde PB komt verderop ergens al het woord bankrupcy voor, en dan is het begrijpelijk dat alle partijen eerst formele zekerheid willen, in plaats van dat beschermingswaardige beleggers moeten gaan gokken op afwezigheid van bijkomende lijken en achteraf alsnog negatief verrast kunnen worden via de accountant. Eerst deugdelijke cijfers, na verwerking van de berichten tot dusverre, en dan pas hervatting van de handel.
  2. forum rang 7 JdeFL 12 juni 2021 11:21
    www.hamon.com/files/files/press-relea...

    Samengevat, Sogepa heeft 2/3 van de aandelen in bezit: 66.65% nu.

    'k Zal mijn percentage maar niet gaan uitrekenen. Al die nullen na de komma..... Nochtans, bij Gold Fields zat ik ooit bij de grootste 100.000 aandeelhouders (daar bestond een grafiekje over op hun website). Ik vermoed dat ik dat hier ook wel haal. Met de vingers in de neus.... Zeker. Is een uitstervend ras. Zelfs Bertje heeft er geen meer.... 'k Was gewoon in shock... 'k Ga toch niet een van de weinigen zjin die mee het licht uitdoen bij Hamon? 't zou van DAF geleden zijn. Dat ging toen wel erg snel. Vrijdags alles oké (allé beetje toch), 's maandags alles kwijt.
  3. forum rang 8 Leefloon 12 juni 2021 11:58
    quote:

    JdeFL schreef op 12 juni 2021 11:21:

    t zou van DAF geleden zijn. Dat ging toen wel erg snel. Vrijdags alles oké (allé beetje toch), 's maandags alles kwijt.
    Ter beurze toentertijd iemand vooraf (en keurig zonder voorwetenschap) over getipt, die daardoor in een landelijke wedstrijd van de beurs met long puts in 1x in de top 3 van een wekelijkse tussenstand belandde. IIRC ging het ergens niet goed bij DAF, en was er bij een te optimistische markt ook geen reden om op een verandering daarvan te hopen. Volgens mij een al vallend vallend mes, dus. Dat was de fase voordat het een pennystock werd, dus niet een latere koersval richtng 0,01.

    Terug naar Hamon, ook een kanshebber voor ooit een doorstart zonder de huidige houders van de free float en met nu niet of nauwelijks aantrekkelijke aandelen aan €0,50...
  4. forum rang 7 JdeFL 19 juni 2021 21:07
    Jaarverslag 2020 is beschikbaar, wel enkel franstalig.
    www.hamon.com/files/files/shareholder...

    Heel rap ingekeken, zag er nog niet rampzalig uit, weet natuurlijk niet wat er in het 1ste kwartaal nog allemaal misging. Omzet erg laag (250M ipv richting 400), bestellingen redelijk, positieve cash flow (?), schulden met 10 of 11M omhoog, allemaal nog redelijk, dacht ik. Iets voor de volgende dagen om daar wat dieper in te duiken.
  5. forum rang 8 Leefloon 20 juni 2021 10:43
    quote:

    JdeFL schreef op 20 juni 2021 10:27:

    Als ze een koers halen, 't zal effe duren met de koerslimieten van Euronext
    www.euronext.com/en/news/trading-safe...

    Hamon valt in die tabel onder het product Other Equities. Dat wordt bevestigd door de handelsgroep A1 ( live.euronext.com/nl/product/equities... ) en dit moeizame Microsoft Exces-bestand: www.euronext.com/sites/default/files/...

    Voor de laatste trouwe aandeel-houders kan een advies toch zijn om "short" te gaan: eerst verkopen, en later terug kopen. FTTOMH was de openingskoers, ex-claim, verleden keer bijvoorbeeld ongecorrigeerd €1,75 bij een getaxeerde waarde en latere koers rond de €0,50. Toen had je wel de een rijkverrekenaar misleidende koers van de claims, leidende tot hallucinante, KBC-achtige koersdoelen.
  6. forum rang 8 Leefloon 21 juni 2021 09:14
    quote:

    JdeFL schreef op 21 juni 2021 09:00:

    Staan nu al op 'preopen'. Had ze pas in de loop van de dag verwacht.
    De FSMA is het eens met het persbericht. Ongetwijfeld was er vooraf overleg over de hervatting van de "notering": www.fsma.be/nl/news/persbericht-over-...

    Door het weekeinde is het een overzichtelijk moment, zonder mensen de tijd te hoeven geven om het jaarverslag te laten vertalen.

    Geen theoretische openingskoers na 9:00 uur bij Euronext, maar het zal met stapjes van 10% per 3 minuten gaan, plus mogelijk wat onrust rond de laatste fase. Mijn gok (!): de openingskoers gaat niet de laatste koers van de dag zijn. Mijn zekerheid: te koop aangeboden aandelen Hamon ga ik vandaag niet kopen.
  7. forum rang 8 Leefloon 21 juni 2021 12:09
    quote:

    psps schreef op 21 juni 2021 11:59:

    Wat is nu een passende prijs?
    Indicatief ongeveer richting €0,50, als je na de KV bij een K/W van 10 na enkele jaren "gemiddeld" een nog onbewezen nettowinst van €2,5 miljoen verwacht. Bij deelname aan de KV aan €0,50 kom ik vooralsnog niet op een advies "kopen" uit bij een termijn van meerdere jaren, dus €0,50 is al niet weinig.

    Dan neem ik niet mee dat een penny stock overgewaardeerd kan zijn, maar mijn advies bij de koersen van nu is: "verkopen". Ik zal de aandelen nu niet van u gaan kopen aan koersen van €1+.

    Een hier eerder genoemde inschatting van -80% vind ik een gezondere stand dan de koersen van nu, maar dan negeer ik o.a. dat -60% als dusdanig al wat belangstelling van kopers trekt.

    Bij koersen boven €1 geldt in elk geval: bovengemiddeld hoog risico, maar geen bijbehorend hoog rendement.
  8. forum rang 7 JdeFL 21 juni 2021 12:29
    quote:

    Leefloon schreef op 21 juni 2021 12:09:

    [...]
    ...
    Een hier eerder genoemde inschatting van -80% vind ik een gezondere stand dan de koersen van nu, maar dan negeer ik o.a. dat -60% als dusdanig al wat belangstelling van kopers trekt.
    ...
    Ben er ook mee weg, deel aan markt, deel met limiet, allemaal weg.
    Vermoed dat je een deel van de koers verklaart, maar m.i. is de verkoopkzijde nog niet echt wakker geschud. Veel passieve en slapende aandeelhouders, die zich gaan verslikken in hun koffie, vermoed ik. Morgenvroeg, of enkele dagen later.
  9. forum rang 8 Leefloon 21 juni 2021 13:44
    quote:

    JdeFL schreef op 21 juni 2021 12:29:

    m.i. is de verkoopkzijde nog niet echt wakker geschud. Veel passieve en slapende aandeelhouders, die zich gaan verslikken in hun koffie, vermoed ik. Morgenvroeg, of enkele dagen later.
    In essentie eens, en in lijn met mijn "shorten"-sdvies voor aandeelhouders: eerst verkopen (aan de openingskoers), en later (misschien) terug kopen.

    In theorie kan er in de koers ook nog een coupon van een inschrijfrecht zitten, zodat de prijs per nu gekocht aandeel nog wat lager zou kunnen worden, waar ook dat maakt de prijs per aandeel nu niet aantrekkelijk.

    Afblijven, voor velen. Verkopen en misschien ooit terug kopen voor sommige anderen. Beter dan een advies "houden" wordt het sowieso niet, dus een laag verwachtrendement. Terwijl CrescHamon nog maar moet laten zien dat het gemiddeld miljoenen per jaar kan gaan verdienen. Zonder buitengwone baten van kwijtgescholden schulden. Een hoog risico,

    Net zoals voor én vlak ná de vorige KV, is de waardering te hoog. De koers kan nog fors dalen, voor de KV. Richting je eerdere -80% zou gezonder, minder ongezond, zijn. Een vallend mes, momenteel ongeveer 100% boven een minder onredelijke waardering.

    Zoals vooraf al genoemd: had verkocht bij de opening, of anders later alsnog bij té hoge koersen van nu. Terug kopen kan altijd nog. Wie nu koopt als belegger, die gaat voor een laag rendement en een zeer hoog, bovengemiddeld risico. Geen aantrekkelijke combinatie.
  10. forum rang 8 Leefloon 21 juni 2021 15:20
    quote:

    Leefloon schreef op 21 juni 2021 13:44:

    Richting je eerdere -80% zou gezonder, minder ongezond, zijn
    Een herhaalde simpele motivatie, zonder rekening te houden met het misschien mogen bijkopen van nieuwe aandelen aan €0,50.

    Bij een winstdoel van €2,5 miljoen, "gewoon" de helft van een eerdere €5 miljoen die nooit werd behaald, en een niat al te ambitieuze K/W 10, is €1,00 wellicht een mooi koersdoel. Zeer indicatief. Waarschijnlijk meer dan €1, bij een recht om later bij te mogen kopen.

    Maar dan zit je nu op een onaantrekkelijke "houden", voor wie erin gelooft, want zo'n "koersdoel" is `reeds bereikt. Hamon heeft echter een plan-2024 (verwar gerust het jaartal met een versienummer), waarvan de resultaten misschien pas medio 2025 blijken. Dat duurt dus 4 jaar, voorzichtig geredeneerd.

    Bij een "koersdoel" van €1, en bij 15% voor een advies "kopen", komt "kopen" nu uit op €0,57. Dat is ongeveer die -80%.

    Daarin zit niet verwerkt dat het koersdoel van €1,00 na de KV is, en dat je goedkoper aandelen mag bijkopen tijdens de KV.

    Stel, 1 bestaand aandeel geeft recht op bijkopen van 2 nieuwe aandelen. Dan wordt een koersdoel, waar "kopen" voor gelovigen begint, cum-claim nu... €0,715. Bij de verhouding 3:1 is dat €0,787.

    Inclusief discount door de verkoopgolf en voor het risico geeft dat bij 3:1 ongeveer €0,70 of lager voor "kopen", oftewel vandaag een koersdaling van ruwweg 75%. Bij een KV van 2:1 wordt dat ongeveer €0,65. Ook ruwweg vandaag -75% eraf.

    Verrekenwonderfouten voorbehouden, en bij "kopen" krijgt Hamon concurrentie van andere, mogelijk veiligere aandelen met net zo'n "kopen"-advies.

    Hoe dan ook mag er dan vandaag -70% (koers €0,81) tot -75% (koers €0,675) van de koers af, om cum-claim een minder onredelijke waarde voor gelovige beleggers te benaderen.
802 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 41 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0654 +0,10%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.387,68 +0,35%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links