Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slecht nieuws

1.039 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 52 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 12 april 2021 07:30
    Meer faillissementen in maart

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal faillissementen van bedrijven is in maart gestegen, maar bleef op een laag niveau. Dat bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    Het aantal failliete bedrijven bedroeg afgelopen maand 144, tegen 114 in februari.

    Aan het begin van de coronacrisis, in april 2020, steeg het aantal faillissementen kortstondig van een gemiddeld niveau tussen 250 en 300 naar 338, maar sindsdien is het aantal bedrijven dat maandelijks failliet werd verklaard gestaag afgenomen, en bevindt zich ook na de stijging in maart van dit jaar nog op een erg laag niveau, aldus het CBS.

    Er waren relatief veel faillissementen in de sector vervoer en opslag, meldde het statistiekbureau.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 28 april 2021 08:30
    Duitse consument negatiever gestemd
    Index op 8,8 negatief voor mei.

    (ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen in Duitsland is voor mei onverwacht verslechterd. Dit bleek woensdag uit recente metingen van onderzoeksbureau GfK, dat een maand vooruit meet.

    De vertrouwensindex onder consumenten kwam uit op 8,8 punten negatief, tegenover een herziene stand van 6,1 negatief voor april. Eerder werd voor april nog een min van 6,2 punten gemeld.

    Er werd door economen voor mei gerekend op een indexstand van 5,0 negatief.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. forum rang 10 voda 10 mei 2021 09:28
    En wij maar afdragen!

    'Groot deel van een miljard aan EU-subsidie voor Roemenië verdwenen in zakken van derden'
    Van onze redacteur 09:09

    Een groot deel van een Europese subsidie van €1,1 mrd voor de Roemeense Donaudelta is niet besteed aan de projecten waar het voor was bedoeld. Dat meldt NRC Handelsblad.

    Tussen 2014 en 2020 stak de Europese Commissie het bovengenoemde bedrag in de Donaudelta, een natuurgebied in Roemenië en UNESCO werelderfgoed. Daarmee wilde de commissie duurzame visserij stimuleren, cultureel erfgoed in de regio beschermen en armoede bestrijden.

    Volgens het dagblad leven de vissers in de rivierdelta desondanks nog steeds in armoede en zijn slechts zeven van de bijna 1200 gefinancierde projecten geholpen met het geld van de EU. Driekwart van de subsidies werd uitgekeerd aan projecten van bedrijven buiten het gebied van de Donaudelta. Een groot deel van het geld zou zijn opgeslokt door een netwerk van Roemeense politici, zakenlieden, bureaucraten en niet-gouvernementele organisaties.

    De Europese Commissie laat na vragen van het NRC weten dat de regering in Boekarest verantwoordelijk is voor 'implementatie, toezicht en evaluatie van de interventies in de Donaudelta'.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/economie-politiek/1383357/groot...
  4. [verwijderd] 10 mei 2021 09:37
    Nederland draagt netto het meeste af aan de EU: 5,5 miljard euro

    Nederland is al jaren de grootste nettobetaler van de Europese Unie. Geen EU-lidstaat draagt een groter deel van zijn bruto binnenlands product af aan Brussel. Althans, als Nederland de eigen definitie van ‘afdracht’ hanteert. Volgens een andere definitie, van de Europese Commissie, was Nederland de laatste jaren alleen in 2014 het land dat de grootste financiële bijdrage leverde aan de EU. Het verschil tussen de definities zit hem vooral in het wel of niet meerekenen van de importtarieven over de goederen die via Nederland de EU binnenkomen.

    De Algemene Rekenkamer becijferde in een onderzoek dat vandaag verschijnt wat de twee definities betekenen voor een van de heetste hangijzers in politiek Den Haag: de EU-afdracht. De meeste politieke partijen, vooral die op de flanken, willen dat er (veel) minder geld naar Brussel gaat. Het Europees Parlement moet nog een akkoord geven op de EU-begroting voor de komende zeven jaar. Bij de onderhandelingen over die begroting speelt ‘de zogenoemde nettobetalingspositie van een lidstaat van oudsher een belangrijke rol’, schrijft de Rekenkamer.

    www.europa-nu.nl/id/vh9w9l2qtnwn/nede...
  5. forum rang 10 voda 11 mei 2021 07:07
    Nederlandse consumentenprijzen blijven stijgen
    Inflatie ook in april bijna 2 procent hoger.

    (ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Nederland zijn ook in april in een stabiel tempo gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

    Afgelopen maand steeg het prijspeil met 1,9 procent op jaarbasis, na een toename van eveneens 1,9 procent in maart.

    De prijsontwikkeling van motorbrandstoffen had een opwaarts effect op de inflatie in april. Motorbrandstoffen waren 18,3 procent duurder dan een jaar eerder. In maart was dat nog 10,7 procent. De gemiddelde prijs voor een liter benzine was 1,746 euro in april. Een jaar eerder betaalde de consument voor een liter benzine gemiddeld nog 1,468 euro. De prijs van een liter diesel nam in een jaar tijd toe van 1,224 euro naar 1,387 euro. Naast motorbrandstoffen had ook de prijsontwikkeling van elektriciteit, gas, kleding en schoenen een opwaarts effect op de inflatie.

    Voedingsmiddelen hadden daarentegen een drukkend effect op de inflatie. Dit komt met name door de prijsontwikkeling van groenten, fruit en brood- en graanproducten, waaronder pasta. Voedingsmiddelen waren in april 2,2 procent goedkoper dan een jaar eerder. In maart was voeding nog 1,3 procent goedkoper.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 10 voda 18 mei 2021 09:41
    Economie kromp met 0,5% in eerste kwartaal
    Van onze redacteur 09:30

    De krimp in het eerste kwartaal is vooral te wijten aan lagere consumptie door zowel huishoudens als overheid. Foto: Hollandse Hoogte / Robin Utrecht

    De Nederlandse economie is in het eerste kwartaal met 0,5% gekrompen ten opzichte van drie maanden eerder. Dat blijkt uit een berekening van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 'Het eerste kwartaal stond in het teken van de harde lockdown, met de avondklok en de sluiting van niet-essentiële winkels', verklaart CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen.

    Nederland deed het iets beter dan zowel het eurozonegemiddelde van -0,6%, als de ongeveer 1% krimp die de grootbanken hadden verwacht. De Nederlandse economie heeft april daardoor aangevat met een bruto binnenlands product (bbp) dat nog altijd 3,4% lager was dan voor de uitbraak van de coronapandemie.

    Lagere consumptie
    De krimp in het eerste kwartaal is vooral te wijten aan lagere consumptie door zowel huishoudens als overheid. Die daalden met respectievelijk 3,5% en 1,5%. De investeringen (+3,7%) en het handelssaldo (uitvoer +1,6%, invoer +1,3%) droegen dan weer positief bij aan het bbp.

    Kijkend naar de bedrijfstakken blijkt dat vooral de overheid, onderwijs en zorg een groot aandeel hadden in de daling van het bbp kwartaal op kwartaal, net zoals cultuur, recreatie en overige diensten, waar er een afname was van 36,5%. Het tegenwicht kwam voornamelijk van de bouw, zakelijke dienstverlening en de industrie, die positief bijdroegen aan de economische ontwikkeling.

    Schrikkeldag
    Een vergelijking van het eerste kwartaal van dit jaar met dezelfde periode vorig jaar, leert dat de Nederlandse economie nog 2,8% achterloopt op het peil van toen. Consumenten spendeerden 8,5% minder dan een jaar eerder, wat vooral te verklaren is doordat de lockdown langer en strenger was dan een jaar eerder.

    'Er gingen minder uitgaven naar horeca, recreatie en cultuur, en vervoer, maar ook aan kleding, schoenen, woninginrichting, auto's en motorbrandstoffen hebben ze minder besteed', geeft het CBS aan. Alle beetjes hielpen in de eerste drie maanden van 2020, merkt de rekenmeester nog op. 'Omdat 2020 een schrikkeljaar was, had het eerste kwartaal een extra koopdag.'

    Lees het volledige artikel: fd.nl/economie-politiek/1384197/econo...
  7. forum rang 10 voda 25 mei 2021 08:11
    Krimp Duitse economie in eerste kwartaal bevestigd
    Afname van bijna 2 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) De Duitse economie is in het eerste kwartaal gekrompen. Dit bleek dinsdag ook uit de definitieve cijfers van het Duitse statistiekbureau Destatis.

    Het Duitse bruto binnenlands product daalde op kwartaalbasis met 1,8 procent tegen een eerder gemelde daling van 1,7 procent en op jaarbasis met 3,1 procent. Aanvankelijk werd een daling gemeld van 3,0 procent op jaarbasis.

    De daling volgt op een groei met 0,5 procent in het vierde kwartaal en met 8,7 procent over het derde kwartaal ten opzichte van het kwartaal ervoor.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. D'ieteren 25 mei 2021 12:12
    BVAS: "Proximus-app Doktr voldoet niet aan onze medische kwaliteitsnormen”

    De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) is bezorgd over de medische app die eerder deze week door het telecombedrijf Proximus werd voorgesteld. De teleconsultaties via de app Doktr voldoen niet aan de kwaliteitsnormen, omdat ze plaatsvinden tussen een arts en een patiënt die elkaar niet kennen, zo luidt de kritiek.

    Proximus had dinsdag bekendgemaakt dat het in juni een app zal lanceren waarmee patiënten via hun smartphone snel een videoconsultatie kunnen krijgen bij een erkende arts. Het telecombedrijf verklaarde dat voor de ontwikkeling van de app nauw werd samengewerkt met onder meer de artsenverenigingen.

    www.hln.be/binnenland/bvas-proximus-a...
  9. VERWIJDERD 30 mei 2021 21:13
    Nieuwe Vietnamese variant combineert kenmerken van Britse en Indiase variant: “Dit is geen goed nieuws”

    In Vietnam is een nieuwe variant van het coronavirus opgedoken die eigenschappen zou combineren van de Indiase en de Britse variant. “We weten nog heel weinig over die variant, maar dit is geen goed nieuws.”

    De situatie in Vietnam gaat al enkele weken slechter. “Nochtans was dat een land dat de uitbraak relatief goed onder controle had”, zegt Piet Maes, hoofdonderzoeker aan het Rega-instituut (KU Leuven) ...
  10. forum rang 10 voda 3 juni 2021 15:59
    Video: inflatiestijging permanent of tijdelijk?
    Stijging volgens Fidelity International vooralsnog van voorbijgaande aard.

    (ABM FN-Dow Jones) Nu de economie weer op krachten komt, is de grote vraag wat er met de Amerikaanse inflatie gebeurt. Is deze permanent of niet? Director of Research Multi Asset Grethe Schepers van Fidelity International geeft voor de camera aan ABM Financial News antwoord op deze vraag.

    Voorlopig lijkt de stijging van voorbijgaande aard, maar de sterke conjunctuur, de begrotingssteun en sommige structurele risico's kunnen de Amerikaanse centrale bank toch nog in het nauw brengen, waarschuwt Schepers.

    Klik hier voor: inflatiestijging permanent of tijdelijk?

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  11. D'ieteren 8 juni 2021 11:34
    Staking Bpost: ‘Gedaan met het opbranden van het personeel’

    De postbodes zijn de te zware diensten beu. Ze klagen over personeelsgebrek, wat leidt tot veel overwerk. De vakbonden roepen Bpost op om haar verantwoordelijkheid op te nemen. Gisteren zaten vakbondsafgevaardigden samen met de lokale directie. Als dit niet tot een resultaat leidde, gaat de staking verder.

    Maandag was er nog geen akkoord bereikt rond de hervatting van de dienst.Er wordt ons bevestigd dat de staking wordt voortgezet.

    www.persinfo.org/nl/nieuws/artikel/st...
  12. Enco 8 juni 2021 12:50
    quote:

    D'ieteren schreef op 8 juni 2021 11:34:

    Staking Bpost: ‘Gedaan met het opbranden van het personeel’

    De postbodes zijn de te zware diensten beu. Ze klagen over personeelsgebrek, wat leidt tot veel overwerk. De vakbonden roepen Bpost op om haar verantwoordelijkheid op te nemen. Gisteren zaten vakbondsafgevaardigden samen met de lokale directie. Als dit niet tot een resultaat leidde, gaat de staking verder.

    Maandag was er nog geen akkoord bereikt rond de hervatting van de dienst.Er wordt ons bevestigd dat de staking wordt voortgezet.

    www.persinfo.org/nl/nieuws/artikel/st...
    Als de staking aanhoudt, zal dit weer extra werk gaan opleveren voor Post NL . Is volgens onderstaande link eerder ook al gebeurd.
    www.knack.be/nieuws/belgie/staking-bp...
    Artikel in bovenstaande link is van 6/11/2018 , de koers van Bpost is toen in 1e instantie van 13,40 naar 9,85 gezakt. en enkele dagen later zelfs doorgezakt beneden 8 euro. Hoop niet dat dit weer gebeurd. In ieder geval toch een deel winst veilig gesteld en een deel B-post aandelen verkocht.
  13. D'ieteren 16 juni 2021 09:06
    Problematische spreidstand voor Bpost
    Pascal Dendooven

    Woensdag 16 juni 2021

    Het beursgenoteerde overheidsbedrijf Bpost zit in een ongemakkelijke spreidstand. De traditionele winstbron van Bpost, de brievenpost waar het een feitelijk monopolie heeft, komt steeds meer onder druk, terwijl het in de snel groeiende pakjesmarkt aankijkt tegen deloyale concurrentie.

    www.standaard.be/cnt/dmf20210615_9757...
  14. Gemberthee 18 juni 2021 11:03
    Een erfenis
    “Ik was net terug van mijn tweede verblijf in Thailand, mijn vrouw is Thaise, toen ik via Facebook een berichtje kreeg van ene Marina Paerts”, steekt Fred van Wal in zijn huis in Wondelgem. Zijn hondje Cookie draait om zijn benen, zijn vrouw is momenteel niet thuis. “Marina was zogezegd de dochter van een ex-klant, ik herinnerde me haar niet, en woonde nu in Frankrijk. Ze wou contact opnemen omdat haar vader in 2017 al overleden was.” Fred en Marina worden al snel goede vrienden, ze neemt hem in vertrouwen, of dat voelt zo, en hij doet hetzelfde. “Er leek niks gek aan de hand.”

    www.hln.be/gent/ex-verzekeraar-fred-7...
  15. forum rang 10 voda 18 juni 2021 16:51
    Video: scherpe en snelle correctie AEX in verschiet
    AEX Index maakt een korte termijn top.

    (ABM FN-Dow Jones) De komende correctie voor de AEX zal scherp en snel zijn. Dit zei technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets voor de camera van ABM Financial News.

    De markt maakt dichtbij het veronderstelde koersdoel op 733 punten een korte termijn top. Van den Akker verwacht dat de aanstaande correctie scherp en snel zal zijn, waarna vervolgens de stijgende trend weer hervat gaat worden. Ideaal zien we eind juni een slotkoers van om de nabij de 690 punten, aldus de analist.

    Klik hier voor: scherpe en snelle correctie AEX in verschiet

    youtu.be/RAK4C38jyjY

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
1.039 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 52 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 +0,55%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links