Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Moderna, Novavax, Inovio, BioNtech, 'RNA vaccin-producenten'

819 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 41 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 28 mei 2021 18:10
    Europese goedkeuring Pfizer voor toedienen coronavaccin bij tieners
    Tussen de 12 en 15 jaar.

    (ABM FN-Dow Jones) Pfizer en BioNTech hebben van het Europees Geneesmiddelenbureau goedkeuring gekregen om hun coronavaccin in te zetten bij kinderen tussen de 12 en 15 jaar. Dit meldde de EMA vrijdag.

    Het vaccin wordt al toegediend vanaf 16 jaar.

    Volgens de EMA is de immuunrespons bij kinderen in die leeftijdscategorie vergelijkbaar met die bij mensen tussen de 16 en 25 jaar.

    Eerder deze maand kregen Pfizer en BioNTech al groen licht van de Amerikaanse toezichthouder FDA voor toediening bij kinderen tussen de 12 en 15 jaar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. forum rang 10 voda 1 juni 2021 14:54
    Moderna vraagt vergunning voor coronavaccin in VS aan
    Na noodgoedkeuring nu standaardvergunning.

    (ABM FN-Dow Jones) Moderna is vandaag gestart met de lopende aanvraag voor de goedkeuring door de U.S. Food and Drug Administration voor zijn mRNA COVID-19 vaccin voor mensen vanaf 18 jaar. Dit maakte het Amerikaanse biotechbedrijf dinsdag bekend.

    De aanvraag betreft een Biologics License Application. Momenteel is het coronavaccin van Moderna al beschikbaar in de VS, maar onder een noodvergunning, die op 18 december vorig jaar werd verleend.

    Zodra er data uit het lopende Fase 3 onderzoek bekend zijn, zullen die worden gedeeld met de FDA, aldus Moderna.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. forum rang 6 haas 2 juni 2021 08:39
    MRNA: Moderna, Lonza ink COVID-19 vaccine production agreement in the Netherlands

    (RTTNews) - Covid-19 vaccine maker Moderna Inc. (MRNA) announced Wednesday that it has entered into an additional agreement with Lonza Group AG (LZAGF.PK), a supplier to the pharmaceutical, healthcare and life-science industries, to support drug substance manufacturing for its global supply chain.

    The agreement will establish a new production line at Lonza's Geleen site in the Netherlands, contributing to the supply of an additional 300 million doses of Moderna's updated booster variant vaccine candidate, if authorized, per year, at a 50 g dose.

    With the latest deal, Moderna now expects to be able to supply the equivalent of 600 million 50 g doses per year from production within the European Union. The company earlier announced investments in drug substance manufacturing with ROVI in Granada, Spain.
  4. forum rang 10 voda 4 juni 2021 06:54
    Het bittere lot van het Janssen-vaccin: van nationale trots naar grotendeels afgedankt

    Met één advies van de Gezondheidsraad werd het coronavaccin van Janssen woensdag in één klap grotendeels bij het grof vuil gezet. Het is het uiterst bittere lot van een prik die in maart nog op het schild werd gehesen als onze nationale trots.

    Chris van Mersbergen 03-06-21, 19:00 Laatste update: 03-06-21, 19:25

    Ook deze site was op 11 maart niet te flauw om uitgebreid victorie te kraaien over het coronavaccin van Janssen uit Leiden, dat vanaf die dag in heel de Europese Unie mocht worden toegediend. ‘Een enorm succes’ werd het genoemd, ‘een overwinning voor de Nederlandse wetenschap’ en ‘een prestatie van ongekend formaat’. Vooral viroloog Hanneke Schuitemaker kreeg veel lof toegezwaaid voor haar leidende rol in de ontwikkeling van het vaccin, wereldwijd het enige vaccin waarbij één inenting volstaat.

    Lees ook
    Jongeren krijgen alleen nog Pfizer of Moderna, prikcampagne week vertraagd
    Dit is de vrouw achter het Janssen-vaccin: ‘Ze voelt zich geen haar beter dan anderen’

    Hoe anders hangt de vlag er nu bij. Het door het kabinet overgenomen advies van de Gezondheidsraad om Nederlandse 40-minners alleen nog maar de mRNA-vaccins van BioNTech-Pfizer en Moderna toe te dienen, betekende woensdag grotendeels het einde van het vaccin van Janssen, een dochterbedrijf van de Amerikaanse farmagigant Johnson & Johnson.

    Twee tegenvallers
    Twee enorme tegenvallers breken de prik ruim drie maanden na de goedkeuring gigantisch op. De eerste is de in april opgedoken zeldzame bijwerking van trombose en een verlaagd aantal bloedplaatjes, die bij jongeren in verhouding vaker optreedt dan bij ouderen. De tweede is het feit dat Janssen in tegenstelling tot de ‘mRNA-concurrenten’ nog niet tot grote leveringen in staat is. Dat komt vooral door productieproblemen in de Verenigde Staten, waar een fabriek op slot werd gezet toen daar van alles mis bleek met de hygiëne.

    Hanneke Schuitemaker. © Hollandse Hoogte / AFP

    Nu de wind stevig in het gezicht blaast, wordt Schuitemaker uit de publiciteit gehouden. Zelf temperde ze vanaf het begin al te hoge verwachtingen, door steeds maar te benadrukken dat negen van de tien vaccins de eindstreep niet halen. Het Janssen-vaccin haalde de eindstreep wel, maar zelfs dat bleek dus geen garantie voor succes in eigen land.

    Dat een vaccin dat uiterst effectief is om ernstige ziekte en overlijden door het coronavirus te voorkomen al zo snel grotendeels kan worden ‘afgedankt’, zegt iets over de luxe situatie waarin Nederland verkeert. Het risico op het optreden van de trombosebijwerking lijkt het grootst bij vrouwen tussen de 30 en 39 jaar - 1 op de 80.000. De kans om door de bijwerking te overlijden is nog eens vele malen kleiner. In de VS stierven in totaal drie personen, op 8 miljoen (!) vaccinaties. En dat bij een vaccin waarbij één inenting genoeg is.

    Tóch Janssen?
    Die statistieken zullen sommige Nederlanders ertoe verleiden om juist wel voor de Janssen-prik te willen gaan. Dat vaccin zorgt straks immers eerder voor een groen icoontje in het digitale coronapaspoort dan de prikken van Pfizer en Moderna, waarbij na zes weken nog een herhaalinjectie nodig is.

    Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. © ANP

    Demissionair minister De Jonge zou 18-plussers die tóch Janssen willen, graag die mogelijkheid geven. Maar dat is lastig, stelt een van zijn woordvoerders. Niet alleen praktisch - richt je bijvoorbeeld één centraal gelegen landelijke locatie in waar mensen een Janssen-prik kunnen krijgen? - maar ook juridisch moet er nogal wat geregeld worden. Zo bestaat de kans dat het Gezondheidsraad-advies nog vertaald wordt in een nieuwe richtlijn voor artsen.

    Het ministerie rekent erop dat het ‘minstens een paar weken’ gaat duren voor er meer duidelijkheid is. Op dat moment zal een groot deel van de volwassen Nederlanders al de kans hebben gehad om een eerste afspraak voor Pfizer of Moderna te maken. En is de bittere conclusie: heel veel kan het in Nederland niet meer worden met onze nationale trots, Janssen uit Leiden.

    Veel andere landen zullen maar wat blij zijn met een relatief eenvoudig te bewaren éénpriks­vac­cin

    Minderbemiddelde landen
    In minder bemiddelde landen dan het onze hebben ze niet de luxe om het ene vaccin links te laten liggen, omdat andere beter zijn. Zuid-Afrika bijvoorbeeld wacht met smart op miljoenen bestelde Janssen-vaccins, die vertraagd worden geleverd door de gesloten fabriek in de VS. De Nederlandse prik is daar de hoeksteen van het vaccinatiebeleid. En ook veel andere landen zullen maar wat blij zijn met een relatief eenvoudig te bewaren éénpriksvaccin, waarvan ons land er nog liefst 11 miljoen geleverd krijgt.

    Hanneke Schuitemaker zei in een eerder interview met deze site al dat de Janssen-prik wat haar betreft niet per se alleen in welgestelde bovenarmen zou gaan. ,,Wij zijn heel erg gericht op de westerse wereld, iedereen heeft de mouwen al opgestroopt. Maar op het zuidelijk halfrond is nauwelijks nog een prik gezet.’’

    Bekijk hieronder onze video’s over de coronavaccins:

    www.ad.nl/nieuws/het-bittere-lot-van-...
  5. forum rang 7 Kaviaar 4 juni 2021 07:05
    Nog een coronaprik in de winter? Waarom we nu nog niet weten of dat nodig is

    Mensen die nu volledig zijn gevaccineerd tegen COVID-19 moeten in de toekomst misschien toch nog een extra prik krijgen. Dat hangt vooral af van hoelang de coronavaccins werken. We weten nog niet of het nodig is, en zo ja, wanneer.

    Hoelang de coronavaccins werken, weten we nu namelijk nog niet. Dat komt doordat nog maar weinig mensen langer dan zes maanden geleden een coronavaccin toegediend hebben gekregen, zegt Anke Huckriede, hoogleraar vaccinologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Er zijn geen aanwijzingen dat de bescherming in die zes maanden al afneemt.

    Er wordt wel rekening gehouden met de mogelijkheid dat mensen vaker moeten worden gevaccineerd. Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei in mei al dat het mogelijk is dat mensen jaarlijks gevaccineerd moeten worden tegen COVID-19. In het Verenigd Koninkrijk wordt onderzocht of ouderen die in december en januari zijn gevaccineerd al komend najaar een extra prik nodig hebben.

    Er zijn op dit moment nog niet genoeg gegevens om te kunnen bepalen of zo'n extra dosis nodig zal zijn, zei Kate O'Brien, hoofd vaccinaties van gezondheidsorganisatie WHO tegen persbureau Reuters.

    Antistoffen kunnen helpen bij het bepalen of vaccins nog voldoende bescherming bieden. Vaccinatie zorgt er namelijk voor dat je immuunsysteem wordt geactiveerd en dat je onder meer antistoffen tegen het coronavirus gaat aanmaken. Als je na vaccinatie een keer echt in aanraking komt met het coronavirus, zorgen deze antistoffen ervoor dat het virus snel onschadelijk kan worden gemaakt. Maar dan moet je wel genoeg antistoffen hebben.

    Huckriede legt uit dat we nog niet precies weten hoeveel antistoffen je minimaal nodig hebt om beschermd te zijn tegen ernstige COVID-19. Dit wordt uiteraard wel onderzocht.

    We weten volgens Huckriede wel dat de hoeveelheid antistoffen in je bloed na verloop van tijd zal afnemen na vaccinatie, waarna er een stabiele hoeveelheid antistoffen in het bloed overblijft. Of de hoeveelheid antistoffen in het bloed zo klein wordt dat je niet meer goed beschermd bent, en hoelang dat dan duurt, is nu dus nog niet te zeggen.

    Coronavirusvarianten, zoals de deltavariant (ook wel de Indiase variant), kunnen ertoe leiden dat er eerder een extra prik nodig is. De antistoffen die je aanmaakt na vaccinatie werken volgens Huckriede nog tegen de nieuwere varianten van het virus die we nu kennen, maar soms wel minder goed. Je hebt na vaccinatie waarschijnlijk meer antistoffen nodig om niet ziek te worden van bijvoorbeeld de deltavariant van het coronavirus dan bij de klassieke variant.

    Hierdoor kan het zo zijn dat vaccins na verloop van tijd sneller onvoldoende werken tegen de nieuwe varianten van het coronavirus dan tegen de klassieke variant en je dus eerder een extra prik nodig hebt.

    Als een extra coronaprik nodig is, zit je waarschijnlijk niet aan één merk vast. Er lopen volgens Huckriede op dit moment meerdere onderzoeken naar het mixen van verschillende merken coronavaccins. Als je nu bent gevaccineerd met het Pfizer-vaccin, betekent dit dus niet automatisch dat je alleen dit vaccin kan krijgen wanneer je nog een keer moet worden gevaccineerd.

    www.nu.nl/uitleg-over-het-coronavirus...

  6. forum rang 5 MisterBlues 4 juni 2021 08:46
    quote:

    Kaviaar schreef op 4 juni 2021 07:05:

    Nog een coronaprik in de winter? Waarom we nu nog niet weten of dat nodig is

    .......................

    Hierdoor kan het zo zijn dat vaccins na verloop van tijd sneller onvoldoende werken tegen de nieuwe varianten van het coronavirus dan tegen de klassieke variant en je dus eerder een extra prik nodig hebt.

    Als een extra coronaprik nodig is, zit je waarschijnlijk niet aan één merk vast. Er lopen volgens Huckriede op dit moment meerdere onderzoeken naar het mixen van verschillende merken coronavaccins. Als je nu bent gevaccineerd met het Pfizer-vaccin, betekent dit dus niet automatisch dat je alleen dit vaccin kan krijgen wanneer je nog een keer moet worden gevaccineerd.

    www.nu.nl/uitleg-over-het-coronavirus...

    Mix of niet, de mRNA vaccins zijn de winnaars en de technieken en toepassingen zullen uitgebouwd gaan worden. Moderna en BioNtech blijven koopwaardig op zwakke dagen (terugval).
  7. forum rang 5 MisterBlues 8 juni 2021 22:39
    Een tijd terug tipte ik VBIV en in dat aandeel zit nu wat beweging. VBIV kan veel meer dan alleen allleen Covid-19 vaccins maken.

    VBI Vaccines Granted FDA Fast Track Designation for VBI-1901 for the Treatment of Recurrent GBM

    • FDA’s Fast Track Designation for VBI-1901 underscores the significant and urgent unmet medical need for new therapies for recurrent glioblastoma (GBM) patients
    • Designation granted based on data from the Phase 1/2a study of VBI-1901 in recurrent GBM patients
    • Most recent tumor response data and overall survival (OS) data from Phase 1/2a study were presented in a poster at American Society of Clinical Oncology (ASCO) Annual Meeting, June 4-8, 2021
  8. forum rang 5 MisterBlues 9 juni 2021 06:59
    quote:

    MisterBlues schreef op 8 juni 2021 22:39:

    Een tijd terug tipte ik VBIV en in dat aandeel zit nu wat beweging. VBIV kan veel meer dan alleen allleen Covid-19 vaccins maken.

    VBI Vaccines Granted FDA Fast Track Designation for VBI-1901 for the Treatment of Recurrent GBM

    • FDA’s Fast Track Designation for VBI-1901 underscores the significant and urgent unmet medical need for new therapies for recurrent glioblastoma (GBM) patients
    • Designation granted based on data from the Phase 1/2a study of VBI-1901 in recurrent GBM patients
    • Most recent tumor response data and overall survival (OS) data from Phase 1/2a study were presented in a poster at American Society of Clinical Oncology (ASCO) Annual Meeting, June 4-8, 2021
    finance.yahoo.com/news/vbi-vaccines-g...

    VBI Vaccines Inc. (VBIV)
    NasdaqGS - NasdaqGS Real Time Price. Currency in USD

    3.9600+0.5000 (+14.45%)
  9. TheBiG 14 juni 2021 12:59
    Novavax COVID-19 Vaccine Demonstrates 90% Overall Efficacy and 100% Protection Against Moderate and Severe Disease in PREVENT-19 Phase 3 Trial

    NEWS PROVIDED BY

    Novavax, Inc.
    Jun 14, 2021, 06:00 ET

    - 93% efficacy against predominantly circulating Variants of Concern and Variants of Interest
    - 91% efficacy in high-risk populations
    - 100% efficacy against variants "not considered Variants of Concern/Interest"
    - All COVID-19 hospitalizations/death occurred in the placebo group
    - Company to host investor conference call today at 8:30 am ET

    GAITHERSBURG, Md., June 14, 2021 /PRNewswire/ -- Novavax, Inc. (Nasdaq: NVAX), today announced that NVX-CoV2373, its recombinant nanoparticle protein-based COVID-19 vaccine, demonstrated 100% protection against moderate and severe disease, 90.4% efficacy overall, and met the primary endpoint in its PREVENT-19 pivotal Phase 3 trial. The study enrolled 29,960 participants across 119 sites in the U.S. and Mexico to evaluate efficacy, safety and immunogenicity, with an emphasis on recruiting a representative population of communities and demographic groups most impacted by the disease.

    "Today, Novavax is one step closer to addressing the critical and persistent global public health need for additional COVID-19 vaccines. These clinical results reinforce that NVX-CoV2373 is extremely effective and offers complete protection against both moderate and severe COVID-19 infection," said Stanley C. Erck, President and Chief Executive Officer, Novavax. "Novavax continues to work with a sense of urgency to complete our regulatory submissions and deliver this vaccine, built on a well understood and proven platform, to a world that is still in great need of vaccines."

    The company intends to file for regulatory authorizations in the third quarter, upon completion of the final phases of process qualification and assay validation needed to meet chemistry, manufacturing and controls (CMC) requirements. Upon regulatory approvals, Novavax remains on track to reach manufacturing capacity of 100 million doses per month by the end of the third quarter and 150 million doses per month by the end of the fourth quarter of 2021.

    "PREVENT-19 confirms that NVX-CoV2373 offers a reassuring tolerability and safety profile," said Gregory M. Glenn, M.D., President of Research and Development, Novavax. "These data show consistent, high levels of efficacy and reaffirm the ability of the vaccine to prevent COVID-19 amid ongoing genetic evolution of the virus. Our vaccine will be a critical part of the solution to COVID-19 and we are grateful to the study participants and trial staff who made this study possible, as well as our supporters, including the U.S. Government."

    www.prnewswire.com/news-releases/nova...
  10. TheBiG 14 juni 2021 14:21
    De Amerikaanse vaccinmaker Novavax zegt dat zijn vaccin voor 90 procent effectief is tegen het coronavirus en nog beter werkt tegen sommige varianten. Uit een grote klinische studie in de Verenigde Staten en Mexico - met bijna 30.000 deelnemers vanaf 18 jaar en ouder - blijkt dat het middel veilig is in gebruik.

    Van de proefpersonen kreeg tweederde het vaccin, de overigen een placebo. 77 deelnemers aan de studie raakten besmet met Covid-19. Van hen zaten er 63 in de groep die een placebo kreeg. Slechts 14 van hen hadden het vaccin ontvangen. Geen van de proefpersonen werd ernstig ziek na vaccinatie met het Novavax-vaccin.

    Qua bijwerkingen vertoonden de deelnemers pijn op de prikplek, spierpijn, vermoeidheid en hoofdpijn. Het middel vereist qua transport en opslag geen extreme omstandigheden maar kan in normale koelkasten worden opgeslagen. Daarmee is het middel ook zeer geschikt voor toepassing in minder ontwikkelde landen.

    Novavax laat weten tegen het eind van september goedkeuring voor gebruik van het vaccin - NVX-CoV2373 - in de VS en Europa te zullen aanvragen. De farmaceut denkt tegen die tijd 100 miljoen doses per maand te kunnen produceren. Novavax heeft al toegezegd volgend jaar zeker 1,1 miljard doses aan armere landen te leveren.
  11. forum rang 10 voda 17 juni 2021 08:47
    Coronavaccin CureVac slechts 47 procent effectief
    Wijt teleurstellend resultaat aan vele varianten van coronavirus.

    (ABM FN-Dow Jones) Het coronavaccin van CureVac blijkt minder effectief dan gehoopt, met een effectiviteit van 47 procent tegen de ziekte. Dat blijkt uit een tussentijdse analyse van de resultaten van een klinisch onderzoek door de Duitse farmaceut.

    Bij jongere patiënten leek het vaccin wel effectief, maar bij patiënten ouder dan 60 jaar was dat niet aantoonbaar.

    De tegenvallende werkzaamheid van het vaccin zou te maken kunnen hebben met het grote aantal varianten van het virus dat werd aangetroffen bij de geteste populatie: tenminste dertien virusvarianten.

    "We hoopten op betere tussentijdse resultaten, maar erkennen dat het uitdagend is om een hoge effectiviteit te laten zien in deze ongekend brede diversiteit van varianten", zei CEO Franz-Werner Haas van CureVac.

    "Het variantrijke klimaat benadrukt het belang van ontwikkeling van vaccins van een volgende generatie, nu er nieuwe varianten blijven opduiken."

    De klinische test vindt plaats bij circa 40.000 patiënten. Er werden 134 gevallen beoordeeld in de tussentijdse analyse. Slechts bij één geval bleek het te gaan om het originele SARS-CoV-2-virus. Ruim de helft van de gevallen, namelijk 57 procent, betrof varianten die als gevaarlijk worden gezien.

    In maart meldde het Duitse farmaciebedrijf nog op basis van preklinische data dat het coronavaccin bescherming biedt tegen het oorspronkelijke virus en de Zuid-Afrikaanse variant, met een 100 procent overlevingskans.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  12. forum rang 5 MisterBlues 17 juni 2021 09:09
    quote:

    voda schreef op 17 juni 2021 08:47:

    Coronavaccin CureVac slechts 47 procent effectief
    Wijt teleurstellend resultaat aan vele varianten van coronavirus.

    De tegenvallende werkzaamheid van het vaccin zou te maken kunnen hebben met het grote aantal varianten van het virus dat werd aangetroffen bij de geteste populatie: tenminste dertien virusvarianten.

    De vraag rijst of de winnaars onder de vaccinmakers met een nieuw breedschalig onderzoek ook minder effectief blijken. Daar lijkt het niet op want alle gevaccineerden worden statistisch gemonitord. Echter - wat dit betreft is de opmars van de Delta-variant in Engeland wel een teken aan de wand.

    Ik ben benieuwd.
  13. forum rang 5 DurianCS 17 juni 2021 10:11
    quote:

    MisterBlues schreef op 17 juni 2021 09:09:

    [...]

    De vraag rijst of de winnaars onder de vaccinmakers met een nieuw breedschalig onderzoek ook minder effectief blijken. Daar lijkt het niet op want alle gevaccineerden worden statistisch gemonitord. Echter - wat dit betreft is de opmars van de Delta-variant in Engeland wel een teken aan de wand.

    Ik ben benieuwd.
    Ja, en vanwege de delta-variant wil ik nu als tweede prik Pfizer, maar dat is kansloos als de eerste AstraZeneca was (waarom?).
  14. forum rang 6 asti 17 juni 2021 10:45
    quote:

    DurianCS schreef op 17 juni 2021 10:11:

    [...]
    Ja, en vanwege de delta-variant wil ik nu als tweede prik Pfizer, maar dat is kansloos als de eerste AstraZeneca was (waarom?).
    Nederland wacht - in tegenstelling tot een aantal andere Europese landen - een groot onderzoek af. Helemaal kansloos is het dus niet, maar het kan nog even duren. De vraag is of je voordat het besluit is genomen al aan de beurt bent voor je tweede prik van AstraZeneca.
  15. forum rang 5 DurianCS 17 juni 2021 12:01
    quote:

    asti schreef op 17 juni 2021 10:45:

    [...]
    Nederland wacht - in tegenstelling tot een aantal andere Europese landen - een groot onderzoek af. Helemaal kansloos is het dus niet, maar het kan nog even duren. De vraag is of je voordat het besluit is genomen al aan de beurt bent voor je tweede prik van AstraZeneca.
    Ja, dat is het vervelende, de tussentijd tot de tweede prik is teruggebracht naar 8 weken, en hierdoor kun je net de goedkeuring van Pfizer mislopen.
819 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 41 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 0,00%
EUR/USD 1,0638 -0,05%
FTSE 100 7.877,05 0,00%
Germany40^ 17.665,50 -0,96%
Gold spot 2.379,86 +0,02%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links