Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 5,484 19 apr 2024 12:15
  • -0,102 (-1,83%) Dagrange 5,390 - 5,540
  • 2.959.775 Gem. (3M) 6,7M

Aegon - juni 2021

842 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 43 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 bp5ah 16 juni 2021 14:48
    quote:

    Pilske schreef op 16 juni 2021 14:46:

    Voorlopig zakken we iedere dag iets verder weg.
    Bodem zou toch zo onderhand bereikt moeten zijn want de vooruitzichten lijken mij gunstig.
    Tijd dat Lard eens met wat positiefs nieuws komt.
    3.68 recentste bodem

    3.70 moet houden op slotbasis.

    FED moest per ongeluk maar melden vanavond dat de rente omhoog gaat ;) ...
  2. forum rang 5 upsidedown 16 juni 2021 14:48
    quote:

    bp5ah schreef op 16 juni 2021 14:17:

    [...]
    Stukje ook gelezen op Investing.com in 't engels, gisteren volgens mij, 500 miljard op zij, ook omdat ze verwachten dat de rente gaat stijgen.

    Nou da's nou net wat je moet hebben bij een aandeel als Aegon.
    Nou ja positief is wel dat ze verwachten dat de rente gaat stijgen.
  3. forum rang 10 bp5ah 16 juni 2021 15:21
    quote:

    BlueRock schreef op 16 juni 2021 15:10:

    Ik zie een dalende lijn vanaf 8 maart met een bodem van 3,70 die m.i. op het punt staat neerwaarts gebroken te worden
    Is niet een zaak van Aegon alleen momenteel, verleden week was ook een slechte week, maar Aegon deed 't toen minder slecht dan bijv. ASR en NN.

    Was er recent intraday ook al onder en ook vandaag nog , technisch ligt ie slecht iig.

    Zaak is om ook te traden af en toe, bewegingen zijn er groot genoeg voor op de dag.

    Dalende trendlijn moet ie boven voor verbetering op de KT. Zie grafiek in de draad paar postings eerder.
  4. forum rang 10 bp5ah 16 juni 2021 16:56
    Pre-Fed jitters keep S&P 500, Nasdaq below record highs

    The Fed has previously tried to assuage concerns that rising inflation would prompt it to tighten its ultra-loose monetary policy, but data on Tuesday showing a jump in producer prices has again raised expectations the central bank could begin debating closing the taps at its meeting this week.

    Inflation concerns have dominated markets in recent weeks even as strong corporate earnings and the gradual reopening of the U.S. economy have helped the S&P 500 and the Nasdaq reach all-time highs.

    "All eyes are really on consideration of tapering," said Art Hogan, chief market strategist at National Securities in New York.

    "My guess is it's likely not today's business and more in line with August's Kansas City, Jackson Hole summit where they might introduce the concept of timing around tapering but you never know."


    www.investing.com/news/economy/fed-ji...
  5. [verwijderd] 16 juni 2021 17:01
    quote:

    upsidedown schreef op 14 juni 2021 20:06:

    [...]
    Ja erg vervelend. Ik heb t ook moeten leren. Niet all-in te gaan. Maar doe t nog steeds. Wel met ondergrens aan verlies eruit.
    Nou ja dan rest je niks anders dan afwachten. Nogmaals ik heb er vertrouwen in. Maar hja wie ben ik. De markt steekt vreemd in elkaar. Ik heb er een haat- liefde verhouding mee naar gelang ik verdien of verlies met transacties.
    Ik vind zo rond de 3,70 euro voor aegon niet duur. Maar de markt kan volgende week bepalen dat 3,40 niet duur is.

    We zullen zien
    Precies, wat vandaag goedkoop lijkt, blijkt morgen duur te zijn. De markt is op korte termijn niet te voorspellen, dus ik probeer het steeds op lange termijn, maar dat is ook al een hele klus met diepe dalen en mooie toppen.
    Timing is alles bij beleggen en daarbij hoort volgens mij niet alleen kennis maar vooral een hoop geluk en stalen zenuwen, zeker als je vooral in opties of andere hefboomprodukten als turbo's of sprinters belegt, welke laatste categorie voor mij na enige flinke zeperds not done is.
  6. forum rang 7 mvliex 1 16 juni 2021 17:38
    quote:

    upsidedown schreef op 16 juni 2021 14:04:

    Superbeleggers stappen over naar cash vanwege inflatiezorgen

    AMSTERDAM - Zakenbank JPMorgan, de grootste wereldwijd, heeft voor $500 miljard aan cash klaar gezet om de gevolgen van de inflatiestijgingen op te kunnen vangen. Want inflatie is helemaal niet tijdelijk, zoals de centrale banken doen geloven, aldus zijn topman Jamie Dimon.
    Tegen zakenzender CNBC zei Dimon, die wordt gezien als een van de machtigste bankenbestuurders op Wall Street, dat zijn JPMorgan om die reden niet langer extra treasuries, de ruim gedekte tienjarige Amerikaanse staatsobligaties zal opkopen. Die leningen bieden bij inflatie onvoldoende steun, stelt de ceo van de bank met een marktwaarde van $387 miljard.

    De kans is groot dat de inflatie, die afgelopen maand al opliep in de Verenigde Staten tot 5%, „niet van tijdelijke aard is”, zei hij. Die inflatie zal tot in 2022 stevig kunnen doorzetten.
    Zeker de komende maanden zal de rente niet enorm stijgen, aldus Dimon, maar de periode erna wel en dan wil JPMorgan Chase klaar staan om obligaties tegen veel gunstiger voorwaarden aan te kopen.

    Lagere inkomsten
    De lage marktrente bijt banken in de staart. JPMorgan voorziet een stevige afname van inkomsten uit vastrentende waarden zoals obligaties tot nog altijd $52,5 miljard dit jaar. Eerder werd gerekend op ruim $55 miljard.
    JPMorgan als financiële dienstverlener gezaghebbend, maar zeker niet de enige zakenbank die een langer durende inflatie voorziet dan de centrale banken afgelopen maanden voorspelden. Ook in Nederland kiezen institutionele beleggers vaker voor het aanhouden van cash.

    De Federal Reserve meldt woensdagavond hoe de Amerikaanse economie groeit, en of het tot een aanpassing van zijn aankoopbeleid van obligaties zal komen.

    BEKIJK OOK:
    Stijgende rente is nog steeds goed voor Aegon dus als JPM van die 500 er een paar in Aegon investeert, prima!
    ;-))
  7. forum rang 5 upsidedown 16 juni 2021 20:29
    Fed verwacht hogere rente eind 2023

    AMSTERDAM - De Amerikaanse economie draait zo goed, en de inflatie stijgt er zo hard, dat het stelsel van centrale banken voorzichtig gaat denken aan een renteverhoging. Een meerderheid van het bestuur verwacht dat de rente eind 2023 met twee stappen is verhoogd.
    Direct na de bekendmaking van het besluit dook Wall Street omlaag. In maart, toen de vorige ramingen bekend werden gemaakt, ging het Fed-bestuur er nog vanuit dat de rente heel 2023 niet omhoog zou gaan.
    --------
    Zo he he die kogel is door de kerk.
    Ben benieuwd hoe de fed er in sept 2021 tegen aankijkt.
  8. HaveFaith 16 juni 2021 21:44
    Centrale bank VS verwacht eerste rentestappen in 2023 (2)

    N i e uw bericht, meer informatie in 3e, 5e en 6e alinea

    WASHINGTON (AFN/AFP) - De Federal Reserve, de koepel van Amerikaanse centrale banken, tornt niet aan zijn huidige lage renteniveau's van 0 tot 0,25 procent. De eerste rentestap wordt in 2023 verwacht, zo werd duidelijk na de tweedaagse beleidsvergadering van de Fed. Ook een tweede rentestap zal tegen het einde van 2023 een feit zijn, zo is de verwachting.

    In een toelichting wees de Fed erop dat de uitrol van vaccins de verspreiding van Covid-19 in de Verenigde Staten heeft verminderd. "Te midden van deze vooruitgang en sterke beleidsondersteuning zijn de indicatoren van economische activiteit en werkgelegenheid versterkt."

    De Fed laat ook zijn opkoopprogramma voor obligaties ongemoeid. Nu nog worden daar maandelijks miljarden in gestoken. Dat zal zo blijven tot het moment dat er verdere vooruitgang is geboekt op het gebied van werkgelegenheid en inflatie.

    De laatste tijd waren er zorgen bij beleggers dat de Fed eerder kan overgaan tot het aanscherpen van het monetair beleid vanwege de sterk oplopende inflatie in de VS. Die kwam in mei uit op 5 procent op jaarbasis, het hoogste niveau in dertien jaar. Verscheidene beleidsmakers van de Fed hebben gezegd dat die hogere inflatie waarschijnlijk van tijdelijke aard is en na verloop van tijd zal afzwakken.

    De Fed verhoogd evengoed zijn inflatieprognoses tot eind 2023. In 2021 zal het leven in de VS in doorsnee met 3,4 procent stijgen, terwijl in maart nog een inflatie van 2,4 procent werd voorspeld. Voor volgend jaar bleef de Fed bij zijn prognose van 2 procent. Een jaar later stijgt de inflatie tot 2,2 procent, waar eerder 2,1 procent werd voorzien.

    De druk op de consumentenprijzen is de afgelopen twee maanden groter gebleken dan verwacht. Uit cijfers van het ministerie van Arbeid bleek dat de prijzen in april met 0,8 procent en in mei met 0,6 procent zijn gestegen. Dat waren de grootste maandelijkse stijgingen sinds 2009.

    In vergelijking met maart zagen meer beleidsmakers van de Fed een rentestap in 2023 zitten. Nu ging het om 13 van de 18 ambtenaren. In maart waren dat er nog zeven. Elf functionarissen dachten ook aan een tweede rentestap tegen het einde van dat jaar. Het aantal bestuurders dat volgend jaar een rentestap wil, nam ook toe. Evengoed is daar nog geen meerderheid voor.

    Het economisch herstel in de VS wint aan kracht nu de bedrijfsbeperkingen worden opgeheven en de sociale activiteit in het hele land toeneemt. Industrie en bedrijven kunnen ook de sterke vraag niet aan. Dit heeft ook geleid tot problemen in de toeleveringsketen, langere doorlooptijden en hogere prijzen. Tegelijkertijd is de groei van de werkgelegenheid de afgelopen paar maanden teleurstellend geweest.

    Volgens de beleidsmakers van de Fed zal het herstel met horten en stoten gaan, gelet op het ongekende karakter van de pandemie. De vooruitzichten voor de tweede jaarhelft zijn optimistisch omdat steeds meer Amerikanen zijn ingeënt.

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
842 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 43 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links