Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,510 19 apr 2024 17:12
  • +0,040 (+0,12%) Dagrange 32,920 - 33,535
  • 8.598.457 Gem. (3M) 7,5M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 5798 5799 5800 5801 5802 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Onder de regenboog 16 juni 2021 10:15
    Als beleggers groep hebben we begin Covid een behoorlijk deel van onze portefeuille besteed aan Shell en andere "nieuwe" energie bedrijven. Alfen -Sif - etcetera.

    Shell doet in verhouding naar inkomsten erg weinig aan vergroening , maar met meer dan 300.000 laadpalen en diverse overnames op het gebied van laadpalen en waterstof is Shell niet echt klein. Fastned mocht willen het aantal laadpalen te evenaren. Het voordeel van Shell is dat men met veel gemak partijen uit de markt kan trekken en zeer vlot en eenvoudig een overgang kan maken naar groen.

    Dat veel beleggers en "adviseurs" twijfelen aan Shell, zegt ook wel iets over het algemeen sentiment over de naam Shell, het kudde gedrag weer op gang gekomen, lekker negatief lullen over Shell zonder je in te lezen.
    Deze slecht reputatie zorgt ervoor, wat Shell ook doet op het gebied van vergroening het is nooit goed en nooit genoeg.
    Natuurlijk ben ik het eens met www.follow-this.org en hebben wij ons direct aangesloten bij deze groep, niet omdat we tegen Shell zijn, eerder dat het wel een beetje sneller mag.

    Wij denken dat Shell leider aan het worden is op her gebied van transitie, het gaat langzaam maar er tekent zich toch een patroon af. De overname van diverse bedrijven op het gebied van laadpalen heeft Shell nu al de grootste laadpalen netwerk van openbare laadpunten in Europa.

    Waterstof is voor Shell zeer belangrijk, het is namelijk een energie drager en dat is waar Shell behoorlijk groot is, het dragen van energie is belangrijk om energie langdurig op te slaan en nog belangrijker te kunnen vervoeren. Waterstof maakt de klant weer afhankelijk van Shell, men moet naar de pomp en dat is waar Shell naar toe wilt.

    Shell is namelijk in Duitsland een mega waterstof programma begonnen samen met de auto industrie! Jullie leveren binnen drie jaar allemaal een auto op waterstof, wij leggen heel Duitsland vol met waterstof stations. Na twee jaar ligt Duitsland nu vol met stations en kan Shell dus energie gaan dragen naar zijn stations. Wat zeer belangrijk is voor Shell, de klant weer afhankelijk is van Shell en met waterstof moet men wel terug naar de pomp. Waterstof is heel belangrijk voor Shell en ook voor het grootverbruik zoals binnenvaart, vliegtuigen en auto industrie.

    Laat u niet gek maken door profs / beleggers die twijfelen aan Shell, het is mogelijk en veel ligt al klaar, het is slechts de snelheid van uitrol die Shell anders had gewild . Eerst flink verdienen en het langzaam uitgeven aan vergroening, die keuze is onderuit gehaald en zal het allemaal wat sneller moeten gaan. Bedrijven zoals Alfen zullen vanaf nu goed moeten opletten voor reus Shell, als het spel echt begint dan zijn mega overnames het doel van Shell om van nu 300.000 laadpalen naar 15 miljoen laadpalen (openbare weg) en meer te gaan.

    Vergeet niet dat veel landen binnen Europa Shell stations al klaar liggen om waterstof en laadpalen aan te sluiten.
    Shell ziet waterstof het liefst bij hun pompstations en laadpalen liever in het straat beeld en dit is waarom Shell alle laadpalen fabrikanten aan het overnemen is.

    De laadpaal op de openbare weg en waterstof tanken bij de pomp.
    opwegmetwaterstof.nl/duitsland-ligt-o... ( is inmiddels al meer dan 100 ) /actieradius is 550 km met waterstof

    Shell geeft zelf als doel op :

    De partners van H2 Mobility hebben als doel in 2023 in Duitsland vierhonderd tankstations met waterstof open te hebben.
    bron Shell : www.shell.nl/media/venster/eerder-ver...

    Als de proef slaagt (samen met de auto industrie) dan volgen overige landen en is Shell Waterstofdrager nummer 1 :-)



  2. forum rang 9 Ron-tron system 16 juni 2021 10:24
    quote:

    The Next Warren Buffet schreef op 16 juni 2021 10:12:

    [...]
    Goud? Heb je dan ook een mening over de olieprijs en inflatie gekaderd in de toekomst?
    Je kan hetzelfde systeem toepassen op shell en de olieprijs.
    Als de olieprijs bv 80usd komt dan houd je long shell aan en short je 30% tegen via de olieprijs.
    Gaat de olieprijs 90usd short je 60% tegen.
    Blijft de olieprijs 80-90usd voor lange periode verlies je weinig tot niets op je shorts maar Shell zal doorstijgen of geeft hogere dividenden door de grote winstmarge.
    Zakt de olieprijs door correctie OPEC terug naar 60usd dan pak je shortwinst en zo houd je de aandelen shell gewoon aan.
    Olieprijs lang hoog blokt de economie en meestal komt de correctie onder politieke druk.
  3. forum rang 4 meneer Euro 16 juni 2021 10:32
    quote:

    SMTM!!! schreef op 16 juni 2021 09:26:

    voor iedereen die de boot gemist hebben .... een overweging voor de LT.

    verkoop put 20 dec 2023 ..... vandaag 7 verkocht op 5,40

    Dat heb ik gedaan om in dec 2023 700 aandelen te kunnen kopen op een waarde van 20 euro [14.000] min 5,40 [-3780] .... of 14,60 [10220 euro ]

    staan ze hoger dan 20 dollar in dec 2023 [ deze kans is denk ik best groot ] dan steek ik de 3780 euro premie in mijn zak en kan ik nog altijd beslissen of ik ze dan nog wil kopen tegen de dan geldende prijs.

    Disclaimer: Je moet wel voldoende marge hebben.
    En die marge kan je 2,5 jaar niet gebruiken. Koop je daar nu Shell voor en is die dan 20 euro dan loop je dat mis. Dat moet je er ook bij berekenen.
  4. forum rang 7 Pandjesbaas 16 juni 2021 10:35
    Ik heb er ook geen spijt van dat ik gisteren op 17.378e wat winst genomen heb. Achteraf bekeken had het bijna altijd beter gekund, wat je ook doet. Maar je hebt nu eenmaal geen kristallen bol. Als mijn beleid was geweest om niet te verkopen, dan zou ik ook vandaag niet op 17,61e verkocht hebben, en was ik dus ook weer teruggezakt naar 17,47e, zodat ik door die verkoop gisteren maar een dubbeltje gemist heb.

    En het is helemaal niet onmogelijk dat de olieprijs straks weer even naar $73,50 dipt, zelfs als we op weg zijn naar $80, en RDSA als reactie tot onder mijn verkoopkoers van gisteren.

    Ik ga in elk geval ook weer wat winst nemen op 18,50e, omdat we dan net onder een zware weerstand staan, zodat de kans op een 'ketser' extra groot is. En misschien zelfs nog een keer voor die tijd. Als we in een rechte lijn naar 20e stijgen heb ik dan nog genoeg winst op mijn resterende 7 porties; dat is niet het scenario waarover ik mij zorgen maak. Het zou veel vervelender zijn als we heel lang onder de 18,50e blijven hangen. Dus ik probeer wat van de monsterwinsten die ik met een 'hold-all' strategie zou maken als we boven de 20 gaan over te hevelen naar dat laatste scenario, door te zorgen dat ik dan over een groot budget beschik voor het omlaag middelen van mijn GAK.
  5. forum rang 4 Opgelet 16 juni 2021 10:35
    quote:

    Ivel schreef op 16 juni 2021 09:45:

    [...]
    Waarom zouden overheden actie ondernemen tegen de OPEC?
    Ze laten de huizenmarkt ook begaan, de stijgingen die je daar ziet zijn duizelingwekkend. In de VS worden die dan wel niet meegerekend in de inflatie, maar toch.
    Amerika heeft wel maatregelen genomen voor huurders! Met het Emergency Rental Assistance Program. Nederland ook, heel Europa eigenlijk! De FED vindt de inflatie ook niet leuk, wie weet geeft Amerika weer vergunningen voor schalie en gaat de olieprijs naar $55. Weet ik veel, maar be fearful when others are greedy.
  6. Rookie1969 16 juni 2021 10:39
    quote:

    bp5ah schreef op 16 juni 2021 10:30:

    [...]
    Yep, licht dalend brent nu, futs blijven onder water.
    Even voor de kenners onder jullie ... na de FED vanavond, is de verwachting dat dat positief voor Shell zou kunnen uitvallen ? Of kan dat alle kanten op en is daar geen pijl op te trekken ?
  7. forum rang 5 Mr Trade 16 juni 2021 10:42
    quote:

    The Next Warren Buffet schreef op 16 juni 2021 10:35:

    [...]
    Amerika heeft wel maatregelen genomen voor huurders! Met het Emergency Rental Assistance Program. Nederland ook, heel Europa eigenlijk! De FED vindt de inflatie ook niet leuk, wie weet geeft Amerika weer vergunningen voor schalie en gaat de olieprijs naar $55. Weet ik veel, maar be fearful when others are greedy.
    Ze mogen ook gewoon de Texas velden van Shell overnemen voor een lichte premium bovenop de 10mrd waarde :)
    Schiet de schuld direct onder de 65mrd waardoor een aandelen inkoop programma gestart kan worden.

    Ik zeg voor!
  8. forum rang 5 Mr Trade 16 juni 2021 10:44
    quote:

    Rookie69 schreef op 16 juni 2021 10:39:

    [...]

    Even voor de kenners onder jullie ... na de FED vanavond, is de verwachting dat dat positief voor Shell zou kunnen uitvallen ? Of kan dat alle kanten op en is daar geen pijl op te trekken ?
    Verwacht dat ze weer herhalen dat de inflatie "tijdelijk" oploopt maar verwachten dat deze geleidelijk terug zal zakken.
    Daarnaast zal er wellicht iets gedeeld worden de termijn voor een rente verhoging (niet direct gunstig voor de aandelen markt, vooral niet voor de groei/ tech aandelen).

    Gr.
  9. Bill Spackman 16 juni 2021 10:46
    quote:

    The Next Warren Buffet schreef op 16 juni 2021 10:35:

    [...]
    Amerika heeft wel maatregelen genomen voor huurders! Met het Emergency Rental Assistance Program. Nederland ook, heel Europa eigenlijk! De FED vindt de inflatie ook niet leuk, wie weet geeft Amerika weer vergunningen voor schalie en gaat de olieprijs naar $55. Weet ik veel, maar be fearful when others are greedy.
    Vergunning voor schalie hahahaha, hoor je uzelf? met biden? na al zijn opmerkingen over schalie? ons goedkoop buffet heeft gesproken!
  10. forum rang 4 Cornel1959 16 juni 2021 10:48
    quote:

    Hendrik65 schreef op 16 juni 2021 08:40:

    Wat eergisteren juist was, was het gisteren waarschijnlijk niet. 2/3 van mijn aandelen verkocht in de verwachting dat de koers weer aanzienlijk zou dalen. Het lijkt er niet op. Anders dan voor enigen hier blijft daghandel lastig voor me. Dadelijk maar weer terugkopen. Succes allen!
    Hoi Hendrik65. Daghandel is voor de meeste verliesgevend. Als je horizon een paar jaar is kun je echt beter blijven zitten. Divi gaat omhoog in loop van het jaar. En de koers gaat echt wel weer richting 20 euro minimaal. Al duurt het tot eind 2022. Is in 1,5 jaar totaal 25% rendement of zo. En geeft rust. Groet vanaf strand van Katwijk.
  11. [verwijderd] 16 juni 2021 10:54
    quote:

    The Next Warren Buffet schreef op 16 juni 2021 10:35:

    [...]
    Amerika heeft wel maatregelen genomen voor huurders! Met het Emergency Rental Assistance Program. Nederland ook, heel Europa eigenlijk! De FED vindt de inflatie ook niet leuk, wie weet geeft Amerika weer vergunningen voor schalie en gaat de olieprijs naar $55. Weet ik veel, maar be fearful when others are greedy.
    Terwijl iedereen zich hier bezig houdt met dure olie zijn ze in het midden oosten al druk bezig om plannen te maken om elkaar weer de hersens in te slaan .Straks vloeien die olie dollars weer terug met aankopen van bommen en granaten .
    Wanneer dit aandeel de 20 is gepasseerd ga ik in de speelgoed fabrikanten voor de sjeik.
    Belegen is vooruit zien en niet pas instappen wanneer de beer al geschoten is zo als bij Gazprom wat hier al verzilvert is op de winst na dan natuurlijk .
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 5798 5799 5800 5801 5802 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links