Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel RoodMicrotec AEX:ROOD.NL, NL0000440477

  • 0,336 15 dec 2023 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 0

RoodMicrotec - 2021

1.261 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 64 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 aextracker 12 juni 2021 08:32
    quote:

    OkadarLan schreef op 9 juni 2021 12:57:

    Het probleem met roodmicrotecbv is dat ze niet op social media zitten, ze hebben alleen een linkedin account maar geen instagram of facebook, of twitter ... dat is a most in elke vorm van bedrijven. Vooral als je iets produceert. ! #roodmicrotecbv go social !
    Mijn beeld bij Roodmicrotec is, dat het een "degelijk, technologisch ultra- betrouwbaar en ultra-technische techneutenclub is"
    Rood lijkt weinig bezig met "vergaren van aandacht" via social media om klanten te trekken voor het bereiken van een groeiversnelling. Er wordt wel veel gewerkt met "kennis webinars"om potentiele afnemers te interesseren -> to convince on know how. Dat is effectief en microscopisch nauwkeurig te targetten :). Vragt weinig "zichtbaarheid". Rood weet, waar het moet zijn voor potentiele opdrachtgevers. Verder is afgelopen jaar het services vertegenwoordigende partner netwerk uitgebreid. Dat leidde naar verluidt van de CEO tot nieuwe opdrachten.

    Rood wil de "partner of choice" zijn, door zich chip-test-technisch en technologisch op een hoogwaardig niveau te ontwikkelen.
    Er wordt geinvesteerd in de test- & analyse technologie apparatuur van de toekomst, het diensten pakket is iets uitgebreid bijv. i.r.t. de opslag van ( te testen\geteste) chips.
    Wat ik interessant vond om te horen, is dat het nieuwe lid van de supervisory board, Ruud van der Linden een bak aan ervaring (decennia) en netwerk met zich meebrengt vanuit de aziatische chipsector & Philips.

    De man blijkt bovendien momenteel bezig te zijn met de afronding van verkoop van een chip gerelateerde onderneming in Munchen aan een aziatische firma. Althans, dat is wat ik hem hoorde zeggen in de toelichting op zijn CV i.r.t. de aanstelling als SB lid bij Rood Microtec. Ruud van der Linden zal een overlap periode van 1 jaar ( !) met Vic Tee als huidige SB lid kennen i.v.m. "de diepgaande kennis en kunde van Vic Tee" m.b.t. Rood. Deze op en top engelsman, wordt daarmee vervangen door een "Nederlander, met een ondernemende handelsgeest....... dat kan nooit kwaad, als je het mij vraagt om Rood van enkele kundige adviezen en impulsen te voorzien :).

    Verder was de AvA beperkt interessant.
    Extreem beheerst zonder hoge nieuwswaarde en bijzonder soepel verlopend.
    Microsoft Teams biedt een technisch goedwerkende oplossing.
    Vind Teams, nu na enkele AvA's geen succes voor deze sessies en thematiek.
    Normaliter kan je "after the party" Sr. Management aanspreken. Dat werkt life toch beter, dan teams.
    Verhaal over, knop om en letterlijk uit beeld.
    RoodMicrotec is een overzichtelijke onderneming om bij betrokken te zijn.
    De dynamiek in waardering blijkt echter net zo spectaculair als de AvA........

    Met 18.5 mln aandelen was ca. 25% van de aandelen in omloop vertegenwoordigd op de AvA.
    Dat vond ik procentueel weinig.
    Kleine helft hiervan in 1 hand !
    - 15 aanwezigen.

    Microtec kent een "microscopisch geringe interesse" vanuit aandeelhouders. Dat blijkt ook uit het aantal deelnemers aan de AvA
    Dat heeft i.m.o. alles te maken met een de beperkte inspanning om te werken aan bekendheid i.c.m. de indirecte (groei) effecten welke Rood ondervind door als partner binnen de keten van de chip-producenten en verwerkers. Rood is volgend in de keteni.p.v. leidend. kan mij indenken, dat chipproducenten delen van de services inmiddels "geintegreerd hebben in het eigen bedrijfsmodel".
    De vraag lijkt daarmee legitiem of het bedrijfsmodel LT veel groeipotentie zal kennen, of enkele waarderingspotentie, wanneer een producent, deze kennis en kunde in huis wil halen.
    De "reclame caravaan", welke Rood Microtec met zich mee trekt past echter in 1 hand. De focus bij Rood ligt volledig op techniek, technologie en applicatie \ uitrol binnen (bestaand) klant- en sales partner netwerk.
    Rood werkt in de slagschaduw van grote klanten- en afnemers. Rood wil die klantbasis ogenschijnlijk niet graag zichtbaar maken naar de buitenwacht". Er zijn meer (sneller groeiende) kapers op de kust !

    Verder geen grootse (change) aspekten binnen de bestaande strategie.
    Eerst de pandemie effecten absorberen en zodra het kan \ mag waar van toepassing de mensen weer terug op de lokaties brengen.

    Enkele (3) leuke SCM projekten in de pipeline en een goed gevulde projekt portfolio voorbij zien komen. Voldoende "onderhanden werk", welke richting produktie fase gaat komende 3 jaar. De fase waarin omzet meeloopt met de opschalende produktie van afnemers. Toch vind ik de pipeline beperkt in vergelijking met de afgelopen 2 AvA's. Er zit geen aggressieve projekt acquisitie motor met Turbo in de Micro-chip machine van Rood. Blijkbaar is er veel in 2020 uitgesteld\vertraagd.
    Er is 1 projekt wat in onderhandeling verkeerde gestopt omdat de industriele klant de keuze voor een bestaande standaard oplossing in chiptype maakte.

    Accent verschuivingen binnen de strategie in lijn met wijzigende (dubbel digit) CAGR's van de (groei)markten voor 2021-2026 , waar men in acteert. Acquisities momenteel niet aan de orde. Denk qua zoekrichting aan "high power , high frequency & photonics \ data transfer" gerichte test- & analyse specialisatie en uitbouw van kennis en diensten.
    Overnames interessant als de beoogde partner synergie kent met Rood of nieuwe toepassingen welke op grotere support van klanten kunnen rekenen - > to stay partner of choice. (preferred partner)

    Op 22 juli volgen de H-1 cijfers.
    Dan bekijken of de Euro 3,8 Mln omzet in Q-1 zich verder ontwikkeld c.q. aansterkt, danwel stagneert.
    Verwacht tot die tijd geen spectaculair nieuws.
  2. forum rang 5 ramptoerist 12 juni 2021 16:43
    Nee, dat heeft niets te maken met "Dat heeft i.m.o. alles te maken met een de beperkte inspanning om te werken aan bekendheid"'

    Dat heeft te maken met een aandeleninfuus, zo ongeveer elke rit missen, en het verleden.
    En een ava presentatie maken met wederom alle bekende inkoppertjes ( die ze dus al jaren gemist hebben, en hier dan door fanboys eindeloos in de herhaling gaan ) maar waar bv wel een outlook op staat.

    En die matched niet met de koersdoelen hier gegeven, maar die dienen ook enkel om de eigen handel te lossen.
  3. forum rang 8 aextracker 12 juni 2021 18:54
    quote:

    ramptoerist schreef op 12 juni 2021 16:43:

    Nee, dat heeft niets te maken met "Dat heeft i.m.o. alles te maken met een de beperkte inspanning om te werken aan bekendheid"'

    Dat heeft te maken met een aandeleninfuus, zo ongeveer elke rit missen, en het verleden.
    En een ava presentatie maken met wederom alle bekende inkoppertjes ( die ze dus al jaren gemist hebben, en hier dan door fanboys eindeloos in de herhaling gaan ) maar waar bv wel een outlook op staat.

    En die matched niet met de koersdoelen hier gegeven, maar die dienen ook enkel om de eigen handel te lossen.
    Daar verschillen we dan van mening.
    Er is geen sprake van een "aandelen infuus".
    Er is sprake van het "verteren van oud zeer" = verwatering veroorzaakt o.l.v. de voorgaande CEO.
    De omzet pre-covid, net als de winst was fijn aan het herstellen bij Rood.
    Dat werd afgelopen jaar gecorrigeerd om de voor eenieder bekende reden.
    Q-1 laat daarentegen een omzet-pace zien welke richting de Euro 13.5 - 14 Mln tendeert.

    De AvA presentatie en diensten bevatten enkele nieuwe stappen en inzichten.
    Je moet ze willen zien, om het te willen geloven, dat er verbetering haalbaar is.

    De koersontwikkeling van het aandeel reageert tzt wanneer Rood in een genormaliseerde B2B omgeving komt.

    De CEO & Supervisory Board zou zich i.m.o. moeten afvragen, waarom mickey mouse afsplitsing Salland Engineering bestaande uit oud RoodMictroteccer's qua omzet Rood voorbij lijkt te streven.
    Wat Salland Engineering bijv. openlijk en duidelijk uitdraagt is het hard werken \ uitbouwen van het kennis netwerk met universiteiten en hoge scholen in Nederland (Eindhoven & Enschede).
    Het energie level op de AvA vond ik wat matjes.
    Het kan wat sprankelender en overtuigender , op zoek naar de winstgevende groeispurt.
    dat ligt in lijn met de te behalen groeikansen, welke er in de aankomende fase in de chipverwerkende industrieen de komende 2-3 jaar aankomt.
    Immers die chippies moeten eerst geproduceerd worden (ASMI, ASML, BESI etc.) alvorens ze getest en verwerkt gaan worden door de klanten van o.a. Rood.

    In die zin is de fase waarin Rood verkeerd binnen de sector, wat "laat cyclischer" qua aansluiting..
    Komende kwartalen moeten daartoe de signalen gaan tonen. Aan Rood MT & strategische executie dat te laten zien.
  4. muskie 15 juni 2021 19:49
    Nou,....1steQ 3,8milj..........verder geen verrassingen en("kei druk)...dat minimaal x 4 komen we op 15,2 en dan nog wat extra omdat ze "kei druk" zijn.
    Dan is de CEO wel heeeeeeeel terughoudend met zijn 13,5-14!!!

    Terugkijkend vielen de opbrengsten in de eerste helft van 2020 terug tot 5,4 miljoen euro, van 6,4 miljoen euro in het eerste half jaar van 2019.

    Hier gaan we dus flink boven.
  5. forum rang 8 aextracker 16 juni 2021 07:28
    quote:

    muskie schreef op 15 juni 2021 19:49:

    Nou,....1steQ 3,8milj..........verder geen verrassingen en("kei druk)...dat minimaal x 4 komen we op 15,2 en dan nog wat extra omdat ze "kei druk" zijn.
    Dan is de CEO wel heeeeeeeel terughoudend met zijn 13,5-14!!!

    Terugkijkend vielen de opbrengsten in de eerste helft van 2020 terug tot 5,4 miljoen euro, van 6,4 miljoen euro in het eerste half jaar van 2019.

    Hier gaan we dus flink boven.
    Deel je mening, dat er sprake lijkt van enig conservatisme om "geen overspannen verwachtingen te wekken".
    Als dat zo is, siert dat het management, wat later in het jaar het vertrouwen in het gevoerde beleid verder doet herstellen. Per auto, gaat de waarde van het aantal verwerkte high end chips van Euro 450,- naar Euro 1500 euro volgens de marktforsers die CAGR reports publiceren over automitive. Een sector in Duitsland waar Rood stevig in zit en welke de inhaalslag naar TESLA & KIA is begonnen.

    De CEO gaf in zijn toelichting wel in bewoordingen aan aan, dat de 3,8 Mln in Q-1 een "buitengewoon goede start van het nieuwe boekjaar betrof post covid, waarin het effect verwerkt, dat enkele projekten (zie PPT)tegelijkertijd in de start van de produktie fase van de eindafnemers samenviel. M.a.w. er kan een "verhevigd korte termijn effect in zitten, wat niet in die mate aanhoudt". Produktie fasen duren over het algemeen meerdere jaren. In de opstart worden vaak "eerste voorraad buffers gecreerd" om inladings successen te kunnen opvangen.

    Andersinds "een goed begin is het halve werk":).
  6. forum rang 5 ramptoerist 18 juni 2021 14:51
    quote:

    Cor S schreef op 16 juni 2021 08:57:

    Wie weet komt RoodM weer voor cijfers met een bericht dat de omzet met 30% gestegen is (zou zo maar kunnen).
    De koers zal zeker toenemen richting 22 juli, op naar de 0,30 (goede cijfers: 0,35 tot 0,40).
    Welnee. Je kan t wel continue herhalen, maar dit soort koersdoelen vertellen hooguit dat je van je stukken af wilt. Meer niet eigenlijk. Verder ontbreekt namelijk letterlijk elke onderbouwing.
    Denk veel eerder dat het vooral niet onder de 0,15 komt, dit om de leningverstrekkers niet tegen de schenen te schoppen.

    En zijn ze niet gebaat bij enorm geshuffel, want dat kan 2 kanten op.
  7. Cor S 18 juni 2021 15:00
    quote:

    ramptoerist schreef op 18 juni 2021 14:51:

    [...]

    Welnee. Je kan t wel continue herhalen, maar dit soort koersdoelen vertellen hooguit dat je van je stukken af wilt. Meer niet eigenlijk. Verder ontbreekt namelijk letterlijk elke onderbouwing.
    Denk veel eerder dat het vooral niet onder de 0,15 komt, dit om de leningverstrekkers niet tegen de schenen te schoppen.

    En zijn ze niet gebaat bij enorm geshuffel, want dat kan 2 kanten op.
    Je hebt er echt weinig verstand van, dat blijkt maar weer eens uit je reactie. Maar dat zijn we gewend, op naar de 0,30 - half juli staan we boven de 0,25 let maar op!!
  8. Cor S 18 juni 2021 18:51
    quote:

    ramptoerist schreef op 18 juni 2021 18:40:

    groot verschil is dat ik geen positie heb dus hier ook niet de meest idiote koersdoelen hoef te gaan herhalen en dat er weer iemand van t pharming forum komt die dan je stukken mag kopen. Want daar zit je markt toch? Buyer beware.
    Geen positie maar altijd negatief - hoe zielig ben je dan? - Idiote koersdoelen? Paar cent stijging??
    Je zult zien dat volgende maand de koers tussen de 0,25 en 0,30 is - maar dan hoor ik je natuurlijk niet meer..... - ik schat in dat je geld verloren hebt met RoodM en dat je een zeer slechte verliezer bent die niets anders te doen heeft dan onzin te schrijven op dit forum. We zullen volgende maand zien dat de koers boven de 0,25 is - dus wacht nu eens een keer met commentaar tot na de cijfers in juli.
  9. forum rang 8 aextracker 19 juni 2021 06:57
    quote:

    ramptoerist schreef op 18 juni 2021 14:51:

    [...]
    Welnee. Je kan t wel continue herhalen, maar dit soort koersdoelen vertellen hooguit dat je van je stukken af wilt. Meer niet eigenlijk. Verder ontbreekt namelijk letterlijk elke onderbouwing.
    Denk veel eerder dat het vooral niet onder de 0,15 komt, dit om de leningverstrekkers niet tegen de schenen te schoppen.
    Nah ja ramptoerist......
    Vanuit jouw woordkeuze vanuit jouw denklijn en reactie stelt de oplettende lezer op dit forum 3 feiten vast en kan eenieder 1 conclusie trekken;
    1.)Bij ramptoerist ontbreekt elke vorm van onderbouwing..............maar dat wisten we al :).
    2.) Het niet in bezit hebben van stukken, betekent dat jij graag stukken RoodMicrotec wil hebben.
    3.) De eerder voorspelde bodem van euro 0.10, heb je opgetrokken naar euro 0.15.

    De logische conclusie luidt, dat je feitelijk positiever naar RoodMicrotec kijkt, dat niet wilt erkennen en graag op euro 0.15 stukken Rood wilt oppakken voor een ritje.

    Na zo lang ontkennen, simpelweg door de mand gevallen.
    Je bent louter negatief als "penny basher" om goedkoop stukjes op te pikken.
    Daar is feitelijk niets op tegen, maar zeg het dan gewoon !

    Tracker nam posities in op euro 0.25 - 0.21 euro 0.11 - 0.13 & euro 0.15.
    En ja, ik neem en verkoop posities om er een rendement mee te maken.
    De reacties die gaan volgen dat het niet geloofwaardig is, zullen weer volgen

    Daar kan ik prima mee leven :).
    Houd svp op met het flauwe inhoudsloze gedrag op dit forum.
    Het verpest de inhoudelijke discussies, welke we hier proberen op te bouwen.
  10. forum rang 5 ramptoerist 19 juni 2021 07:29
    Gelukkig maakt aex trekker (ook) hier niet uit wie wat post, en waarom.

    wat je betreft het nemen van je positie, ik heb al eens aangetoond welke posities je nam op een forum, en toen bleek later dat je sec de op papier winstgevende wist te herinneren. De diverse zepers ( het merendeel ) bleken plots als sneeuw voor de zon te zijn verdwenen.
    Dat reduceert dit hele gespeelde verontwaardiging circus ook tot 3 x niks.

    Betreffende de nogal gekleurde koersdoelen, de onderbouwing ontbreekt stelselmatig. En dat is met positie natuurlijk wel te begrijpen, want je moet je suckers toch een beetje motiveren om je handel over te nemen, toch?
    Leukste blijft toch nog de zogenaamde 'discussie' ( is het niet ) over welk bedrijf RM nu weer moet gaan redden. Zonder wat voor bron vermelding dan ook, gewoon alles uit een enorme duim gezogen.

    Dit is geen discussie, dit is al jaren domweg het pluggen van je eigen stukken. hier, en elders. Soms goedschiks, maar over t algemeen vrij snel kwaadschiks. Colporteren met een voetje tussen de voordeur.
  11. forum rang 5 ramptoerist 19 juni 2021 07:39
    quote:

    Cor S schreef op 18 juni 2021 18:51:

    [...]

    Idiote koersdoelen?
    zeker, want je suggereert een marketcap van tussen de 20 en 30 mln, wat gezien en notabene hun eigen outlook wel krankzinnig hoog is.
    Want ook dat is wel bijzonder geestig. Ze geven een keer een outlook die na decennia lang hosanna een keertje realistisch oogt, maar dat kan natuurlijk niet. Want dat schiet natuurlijk niet op voor de pennygokkers.
    Die willen graag enorme potentiële pro forma getallen met dito koersdoelen zien, of dat ook reëel is is natuurlijk volstrekt irrelevant. Maar goed, dan maar zelf op een forum wat roepen, toch?

    Wat dat aangaat moet ik Rood toch een compliment geven. Ok, de Ava presentatie oreert nog steeds over de enorme semi markt ( die ze al decennia lang gemist hebben ) maar het geven van een gematigde outlook is wel nieuw. En past ook wel bij het nogal moeizaam verkrijgen van de herfinanciering.
  12. forum rang 8 aextracker 19 juni 2021 08:55
    quote:

    ramptoerist schreef op 19 juni 2021 07:29:

    Gelukkig maakt aex trekker (ook) hier niet uit wie wat post, en waarom.

    wat je betreft het nemen van je positie, ik heb al eens aangetoond welke posities je nam op een forum, en toen bleek later dat je sec de op papier winstgevende wist te herinneren. De diverse zepers ( het merendeel ) bleken plots als sneeuw voor de zon te zijn verdwenen.
    Dat reduceert dit hele gespeelde verontwaardiging circus ook tot 3 x niks.

    Betreffende de nogal gekleurde koersdoelen, de onderbouwing ontbreekt stelselmatig. En dat is met positie natuurlijk wel te begrijpen, want je moet je suckers toch een beetje motiveren om je handel over te nemen, toch?
    Leukste blijft toch nog de zogenaamde 'discussie' ( is het niet ) over welk bedrijf RM nu weer moet gaan redden. Zonder wat voor bron vermelding dan ook, gewoon alles uit een enorme duim gezogen.

    Dit is geen discussie, dit is al jaren domweg het pluggen van je eigen stukken. hier, en elders. Soms goedschiks, maar over t algemeen vrij snel kwaadschiks. Colporteren met een voetje tussen de voordeur.

    Lang verhaal deze keer omdat je je aangesproken voelt ?

    Wat blijvend ontbreekt bij ramptoerist is onderbouwing van zijn verhoogde koersdoel a euro 0.10 naar euro 0.15 \ aandeel Rood l :).

    Zonder inhoudelijke reactie stijgt de ongeloofwaardigheid van ramptoerist als "ukltimate penny basher" zonder verhaal.
1.261 Posts
Pagina: «« 1 ... 33 34 35 36 37 ... 64 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links