Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valuta BTC/USD IEX:20162.IEX,

  • 66.767,00 23 apr 2024 18:49
  • +201,47 (+0,30%) Dagrange 65.885,73 - 67.249,02
  • 0

Nieuw Bitcoin Forum

15.652 Posts
Pagina: «« 1 ... 408 409 410 411 412 ... 783 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Insider 14 juni 2021 12:43
    The Brutal Truth About Bitcoin

    While Bitcoin has failed in its stated objectives, it has become a speculative investment. This is puzzling. It has no intrinsic value and is not backed by anything. Bitcoin devotees will tell you that, like gold, its value comes from its scarcity — Bitcoin’s computer algorithm mandates a fixed cap of 21 million digital coins (nearly 19 million have been created so far). But scarcity by itself can hardly be a source of value. Bitcoin investors seem to be relying on the greater fool theory — all you need to profit from an investment is to find someone willing to buy the asset at an even higher price.
    Despite their high valuations on paper, a collapse of Bitcoin and other cryptocurrencies is unlikely to rattle the financial system. Banks have mostly stayed on the sidelines. As with any speculative bubble, naïve investors who come to the party late are at greatest risk of losses.

    www.nytimes.com/2021/06/14/opinion/bi...

  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 juni 2021 12:51
    quote:

    msg959 schreef op 14 juni 2021 12:48:

    " Despite their high valuations on paper, a collapse of Bitcoin and other cryptocurrencies is unlikely to rattle the financial system."

    Nou fijn prima. Alleen degene die erin beleggen zouden dus de pineut zijn. Dus waar maken al die crypto ontkenners zich dan zo druk om????
    Dat laatste is inderdaad een raadsel.
  3. Insider 14 juni 2021 12:56
    Bitcoin is not innocuous.
    Transactions are processed by “miners” using massive amounts of computing power in return for rewards in the form of Bitcoin. By some estimates, the Bitcoin network consumes as much energy as entire countries like Argentina and Norway, not to mention the mountains of electronic waste from specialized machines used for such mining operations that burn out rapidly.

    www.nytimes.com/2021/06/14/opinion/bi...
  4. msg959 14 juni 2021 13:05
    quote:

    Insider schreef op 14 juni 2021 12:56:

    Bitcoin is not innocuous.
    Transactions are processed by “miners” using massive amounts of computing power in return for rewards in the form of Bitcoin. By some estimates, the Bitcoin network consumes as much energy as entire countries like Argentina and Norway, not to mention the mountains of electronic waste from specialized machines used for such mining operations that burn out rapidly.

    www.nytimes.com/2021/06/14/opinion/bi...
    Oh oh wat is het nu? Bitcoin gaat toch binnen een paar weken naar nul? In dat geval is het energie gebruik ook maar een fractie. Of blijft de bitcoin zijn waarde behouden met het huidige energie verbruik? Dan spreek je jezelf dus tegen.

    Overigens over de fud van het energieverbruik:

    lekkercryptisch.nl/kennisbank/artikel...
  5. forum rang 4 Kompas 14 juni 2021 15:44
    quote:

    Sirlander schreef op 14 juni 2021 15:23:

    Weerstand van 40k doorbroken...
    Op naar een nieuwe ATH?
    Volgens de nodige volgers met een technische bril op de neus ligt er op 42k een technisch "hobbeltje" welke eerst op groot volume uitgenomen dient te worden om opwaarts door te kunnen schieten.
    Maar er lijkt iemand flink trek te hebben dus wie weet.

  6. forum rang 10 voda 14 juni 2021 16:02
    Paul Tudor Jones zet bitcoin boven de 40.000 dollar
    Belegger ziet cryptomunt als manier om vermogen te diversifiëren.

    (ABM FN-Dow Jones) De vermaarde belegger Paul Tudor Jones heeft de bitcoin maandag een zetje in de rug gegeven, waardoor de cyptomunt nu boven de 40.000 dollar staat.

    In gesprek met de Amerikaanse zakenzender zei Tudor Jones dat hij bitcoin beschouwt als een manier om zijn portefeuille te diversifiëren. "Ik wil 5 procent in goud, 5 procent in bitcoin, 5 procent in cash en 5 procent in grondstoffen", vertelde hij op de zender.

    Tudor Jones is de oprichter van hedgefonds Tudor Investments Corporation.

    Vannacht zorgde ook Elon Musk al voor een prijsstijging van bitcoin.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 juni 2021 16:33
    quote:

    msg959 schreef op 14 juni 2021 13:05:

    [...]Oh oh wat is het nu? Bitcoin gaat toch binnen een paar weken naar nul? In dat geval is het energie gebruik ook maar een fractie. Of blijft de bitcoin zijn waarde behouden met het huidige energie verbruik? Dan spreek je jezelf dus tegen.
    Overigens over de fud van het energieverbruik:
    lekkercryptisch.nl/kennisbank/artikel...
    Een lokaal fenomeen

    Hier komen we aan bij de eerste stelling: bitcoin gebruikt te veel energie. Hoe zit dat?

    Vaak wordt bij zo’n stelling de vergelijking gemaakt met het elektriciteitsverbruik van een land. Laten we eerst vaststellen dat de term ‘energie’ veel meer omvat dan enkel elektrische energie. Neem Nederland: jaarlijks wordt er in totaal tussen de 833 en 972 TWh aan energie verbruikt. Slechts 12 tot 14 procent daarvan in de vorm van elektriciteit.

    Op dit moment verbruiken alle bitcoinminers bij elkaar tussen de 80 en 120 terawattuur (TWh) aan elektriciteit per jaar, een schatting op basis van de gemeten rekenkracht die aan het bitcoinnetwerk besteed wordt. Ter vergelijking, het jaarlijkse stroomverbruik van Nederland schommelt al enkele jaren rond de 120 TWh. Hier komt de uitspraak vandaan dat bitcoin ‘evenveel elektriciteit verbruikt als een klein land’.

    De vraag is of dat feitelijke verbruik gemeten in TWh op zichzelf een probleem is.

    Het is belangrijk je te realiseren dat noch energie, noch elektriciteit een vervangbaar goed is. Elektrische energie vervalt vanaf het moment dat het zijn oorsprong verlaat. Wereldwijd gaat ongeveer 8 procent van de elektriciteit verloren aan transport alleen, zo’n 2.000 TWh, meer dan wat 20 kleine landen jaarlijks verbruiken. Dat stroomverlies is ook van toepassing op hoogspanningskabels, waardoor transport over lange afstanden inefficiënt is. Daarom wordt er doorgaans gesproken over een (lokaal) elektriciteitsnet – stroom moet overal geproduceerd worden, zeker nabij steden en andere plekken waar veel vraag is naar elektriciteit.

    Hydropower, Dam, Sardar SarovarEen gevolg van dit lokale karakter van elektriciteitsproductie én de vraag ernaar, is dat het verbruik van de één niet ten koste gaat van het verbruik van de ander. Het is niet zo dat iemand in China beroofd wordt van elektriciteit, omdat het in IJsland of Nederland in bitcoin wordt gestoken en andersom.

    Een tweede gevolg is dat wereldwijd de prijs per kilowattuur sterk verschilt. In Nederland betaal je nu gemiddeld zo’n 22 eurocent, terwijl je in IJsland naar schatting slechts 2 cent betaalt voor dezelfde hoeveelheid stroom. Dat is een kwestie van vraag en aanbod. De vraag ligt in Nederland relatief hoog en in IJsland kampt men met overschotten.

    Zo’n overschot zie je bijvoorbeeld ook in Sichuan, een provincie in het midden van China. In die provincie zijn de laatste jaren zoveel waterkrachtcentrales gebouwd, dat er twee keer méér elektriciteit geproduceerd wordt dan het lokale stroomnet aankan. Wie daarvan graag gebruikmaken? Juist, bitcoinminers. Een win-winsituatie. De stroomproducent kan zijn elektriciteit kwijt en de miner kan zijn belangrijkste kostenpost omlaag krijgen, want als er meer elektriciteit beschikbaar is dan dat er vraag naar is, daalt de prijs.

    Elektriciteit exporteren in de vorm van aluminium

    Een belangrijk deel van de productiekosten van aluminium behelst de elektriciteit die nodig is om bauxieterts te smelten. IJsland beschikt in overvloed over elektriciteit, geproduceerd met waterkracht- en geothermiecentrales. Het gevolg? Het erts werd jarenlang verscheept vanuit Australië of China, gesmolten in IJsland en van daaruit weer de wereld over verstuurd.
  8. [verwijderd] 14 juni 2021 16:49
    Ik heb begrepen dat er steeds meer elektriciteit nodig is voor minen nieuwere coins.
    Het zal wel raar zijn als er voor 8 duppies gecreeerd kan worden, 30.000 euro(als voorbeeld) aan stroomkosten voor elke nieuwe BTC geeft gelijk een onderliggende waarde aan waar alle criticasters over klagen, voila!

    Het delven van goud kost toch ook bloed, zweert tranen, geld, energie, inspanning, risico, afzien ed.

    Het aanmaken van 1000 miljard euro is te doen door een enkel persoon door het bedrag simpelweg in te tikken op een toetsenbord, het is een verzinsel, een leugen, aan elektriciteit minder dan 1 eurocent kosten, is het dan een schone munt? verre van dat zelfs!

    De BTC gaat weer keihard stijgen komende maanden, maar de aanvallen van de zittende macht zullen ook zwaarder worden, het kan een oorlog worden, een geld-oorlog.
  9. msg959 14 juni 2021 19:37
    quote:

    BassieNL schreef op 14 juni 2021 19:35:

    Ik heb gehoord dat de elektriciteitsbehoefte van bitcoin nog wel eens 10x over de kop kan gaan de komende jaren.
    Afhankelijk van het succes van de munt.

    De elektriciteitsbehoefte is redelijk goed in te schatten bij een gegeven prijsniveau van btc. Maar als je dat inderdaad verwacht zou ik alvast maar wat gaan kopen :)
  10. [verwijderd] 15 juni 2021 10:35
    We kunnen nog wat verder omhoog richting 43k. Dan komen we wel op een Make or Break niveau: of we knallen verder, of we zoeken nog een keer 29k op. Ik heb wat bescherming gekocht.

    Hier nog even een link naar Raoul Pal over El Salvador en vulcano mining.
    www.youtube.com/watch?v=kdyVivr4dY8
15.652 Posts
Pagina: «« 1 ... 408 409 410 411 412 ... 783 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links