Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valuta BTC/USD IEX:20162.IEX,

  • 64.558,77 25 apr 2024 02:59
  • -1.813,21 (-2,73%) Dagrange 64.558,77 - 64.558,77
  • 0

Nieuw Bitcoin Forum

15.654 Posts
Pagina: «« 1 ... 406 407 408 409 410 ... 783 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 HCohen 13 juni 2021 11:49
    [quote

    Dus de US(FED en SEC), EU(uitspraak ECB en ESMA en BIS), China(SAMR) en India(SEBI), zien crypto als speculatieve assets/ waardeobjecten.
    El Salvador en enkele forumleden hier zeggen dat cryptocurrencies valuta's zijn...
    Mmh, wie heeft er gelijk, wat is het nu eigenlijk..... ? Tough call to make.
    [/quote]

    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 13 juni 2021 11:00:

    [...]
    Eigenlijk is het antwoord niet echt van belang, want goud is een bezit en kun je ook gebruiken als ruil/betaalmiddel.
    [/quote]

    [quote alias=HCohen id=13500132 date=202106131115]
    [...]
    Ja net als uranium, mijn oude fiets, tulpenbollen en flippo's...
    [/quote]

    alias=DeZwarteRidder id=13500158 date=202106131141]
    [...]
    Dat is allemaal troep dat je aan de straatstenen niet kwijt raakt.
    Allen behoorlijk meer functioneel(+ daadwerkelijke sprake van een intrinsieke waarde) dan crypto's, behalve flippo's dan misschien.

    Als je het hebt over liquiditeit; dat is een punt waar goud en crypto's op elkaar lijken, maar daar houdt de vergelijking dan ook op;
    Door de veelzijdige en bijzondere eigenschappen van goud zijn er verschillende waardevolle toepassingen voor dit dure edelmetaal. Hierbij kunnen we onder andere denken aan:

    - sieraden;
    - munten;
    - belegging;
    - industrie;
    - ruimtevaart;
    - tandheelkunde;
    - onderzoek naar kanker.

    Sieraden
    Het grootste deel van de goudvoorraad is verwerkt in sieraden. De verwerking van goud is door zijn zachtheid goed te gebruiken voor sieraden. Daarbij heeft goud een duurzame glans, een bijzondere kleur, is het niet onderhevig aan corrosie en is functioneert het als statussymbool. Door de toepassing van andere metalen in het goud is het mogelijk andere kleuren, zoals roodgoud en witgoud, te creëren. De verwerking van goud in sieraden werd al gedaan in de 26e eeuw v. Chr in Egypte.

    Goud is ook een uitstekend edelmetaal om sieraden of andere voorwerpen te vergulden. Goud is zeer plat te walsen, waardoor hier relatief weinig goud voor nodig is.

    Munten
    Door de duurzame eigenschappen en de koppeling van goud aan de geldwaarde is goud veel gebruikt in munten. Het bekende voorbeeld hiervan is het Nederlandse gouden tientje.

    Nadat de goudstandaard door veel landen is losgelaten en de schaarste van goud de toepassing in munten kostbaar maakte zijn de meeste landen overgegaan tot andere metalen. In de huidige tijd wordt goud met name nog gebruikt in beleggingsmunten. Veel oude betaalmunten worden nu dan ook gebruikt als beleggingsmunten, aangezien de goudwaarde in de munt aanzienlijk hoger is dan de nominale waarde.

    Belegging
    Een belangrijke functie van goud in deze tijd is om dit te gebruiken als beleggingsmethode. Hierbij zijn globaal twee motivaties te onderscheiden:
    - klassieke belegging; winst creëren door stijging van de goudprijs
    - vermogensbescherming; door het vertrouwen in de waarde van dit edelmetaal is dit een alternatief om bijvoorbeeld inflatie op te vangen.

    Het beleggen in goud wordt gedaan door te investeren in goudbaren, oude gebruikte gouden munten en ‘specifieke’ beleggingsmunten. De basis hiervoor is de hoeveelheid goud wat een munt bevat, alhoewel de beleggingsmunten ook een wettig betaalmiddel zijn. Deze betaalwaarde is aanzienlijk minder dan de goudwaarde in de munt. Gangbare gouden beleggingsmunten zijn de Afrikaanse Krugerrand, de Canadese Maple Leafs en de Oostenrijkse Philharmoniker.

    Industrie

    Doordat goud niet onderhevig is aan corrosie en daarnaast een goede geleider is voor warmte en elektriciteit kan goud ook uitstekend gebruikt worden in de industrie. Het wordt gebruikt in veel elektronische componenten. Het nadeel is dat goud een relatief kostbare toepassing is. Bekende toepassingen van goud zijn de mobiele telefoons.

    Ruimtevaart
    Een bijzondere eigenschap van goud als edelmetaal is dat goud goed ultraviolette straling reflecteert. Goud wordt daarom ook toegepast in de ruimtevaart. Voorbeelden hiervan zijn het gebruik in hitteschilden op satellieten en in het zonnevizier van ruimtepakken.

    Tandheelkunde
    Goud is ook veel verwerkt in kronen en bruggen. Tegenwoordig zijn er ook goede alternatieven. Een voordeel van goud in deze toepassing is dat het sterk en slijtvast is. Het goud is niet onderhevig aan corrosie.

    Onderzoek naar kanker
    Er is steeds meer onderzoek gedaan om goud in te zetten tegen kanker. Door goudstaafjes te koppelen aan antilichamen en deze aan de tumorcellen te binden kan door middel van laserpulsen getraceerd worden waar de kankercellen zich in het lichaam bevinden. De goudstaafjes kunnen dan zelfs gebruikt worden om de tumor te vernietigen, aangezien de goudstaafjes snel opgewarmd kunnen worden met infrarood. Deze toepassing staat nog in de kinderschoenen.
  2. Insider 13 juni 2021 17:05
    5. “Als munt werkt de bitcoin echt niet en de bitcoin is ook niet ontworpen om succes te hebben als betaalmiddel. Wanneer heb je bitcoin gebruikt om een huis te kopen, of je lunch of zelfs maar een kop koffie? Het antwoord is waarschijnlijk nooit, omdat het een onwaarschijnlijk inefficiënt betaalmiddel is.” – verwijzend naar de moeite en energiegebruik die gepaard gaan met transacties in bitcoin.

    6. “Tussen 14 februari en 20 maart vorig jaar waren we volledig in paniek en kelderden aandelen 35 procent in waarde, maar goud behield zijn waarde. Weet je wat de bitcoin deed in die zes weken? De prijs ging met 50 procent naar beneden. Toen aandelen herstelden, herstelde bitcoin zelfs nog meer. De bitcoin gedroeg zich dus meer als een risicovol aandeel en niet als goud.” – een argument dat bitcoin voor beleggers geen veilige haven is tijdens een crisis.

    www.businessinsider.nl/swath-damodara...
  3. msg959 13 juni 2021 17:53
    " – verwijzend naar de moeite en energiegebruik die gepaard gaan met transacties in bitcoin."

    Het energieverbruik in het bitcoin netwerk heeft geen verband met (het aantal) transacties. = feit
    In principe zou het gehele netwerk op 1 stevige computer kunnen draaien.

    Het energiegebruik volgt de waarde van bitcoin net zoals het lucratiever is om moeilijk winbare oliebronnen aan te boren zodra de prijs van olie omhoog gaat.

  4. Sir Cryptalot 13 juni 2021 23:36
    quote:

    Insider schreef op 13 juni 2021 17:50:

    Drop to 10K?
    finance.yahoo.com/news/betting-market...
    Ik kan hier zo om lachen. Die meneer in het interview heeft het ook over een 'greener future' maar we lopen een muntje te produceren op een enorme elektrische vraag terwijl de ppm CO2 ook weer een record aantikt ondanks Covid19. En dan moet ik denken aan de nieuwe bullrun van afgelopen half jaar. Met de nodige nieuwe miners.
    We gaan hier over XX jaar verwarrend op terugkijken.

    research.noaa.gov/article/ArtMID/587/...
15.654 Posts
Pagina: «« 1 ... 406 407 408 409 410 ... 783 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links