Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Big Tech blijft overeind, ondanks aanpak belastingontduiking

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 15
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 50
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Reacties

93 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 PietKeizer 11 juni 2021 10:52
    quote:

    handyman6 schreef op 11 juni 2021 10:28:

    [...]Jawel,want gister noemde Ad N. bij de buren ,het" kapot "kopen van patronen door CB's,een beursanomalie:5% inflatie maar ,ze kopen gewoon door en beloven rentes laag te houden en PPEP doortezetten.
    Het gaat dus niet zakken,mag dus niet zakken ,zal dus niet zakken,obv vraag/aanbod ,maar pas als de CB ,Chr la Garde het tijd vindt.
    OK. Zou zo maar kunnen. Dan krijg je 2019 2.0
    Maar om nou te zeggen, alles op groen zetten. Liever wat zakgeld pakken met daghandel. Akzo leent zich daar nu bv ff aardig voor.
  2. forum rang 6 ttroo 11 juni 2021 11:16
    De belasting aanpak pakt iets aan, maar niet materieel voor een beurs. En daarmee is de impact minimaal. En omdat het zelfs mee valt, het kon erger, maar de echte reden is de flinke daling van de yields. Nasdaq is een yield gevoelige beurs. Yields storten in. Opvallend, want las ik niet een CPI van bijna 3% in Amerika? Een PPI die zelfs nog hoger ligt. In ieder geval zijn lagere yields een vijand van de financials en vooral van de Europese Financials. Europese financials hebben ratio's niet om aan te zien. En krijgen alleen maar grotere balance sheets. Een foutje is en wordt een keer gemaakt, of geld wordt een keer flink heen en weer geschoven en dan komen Europese financials al snel in sleht weer terecht.

    De beurs lijkt op Noord Korea. Het gaat allemaal goed, maar de bevolking kan nauwelijks wat opvangen. Ja ja uitspraak van de dag. In Noord Korea klappen ze lachen ze als toeristen komen en als hun leider komen. Maar doet de Westerse Debt World niet anders. U moet naar uw werk van uw werkgever gedurende de corona periode terwijl de Oranje regering dat ontmoedigt. U moet luisteren naar uw leider in uw organisatie. En u applaudiseert ook als uw hoogste organistie leider een toespraak heeft gehouden. Is het echt zo spontaan? Wat doet nou zo'n ECB? Geld drukken. Gisteren kwam dat weer als enige naar buiten. Applaus. Is dat nog wat een Western Debt World kan? Het lijkt op Noord Korea. Het is geheel een poppen kast. Want als de Centrale Banken geen mega geld stromen meer verstrekken dan pas zien we de echte waarheid. Maar dat zien we al 12 jaar niet meer. De echte waarheid. Wat meten ze nou qua inflatie? Als huizen prijzen mega hoog staan, de huren mega hoog staan, de supermarkten prijzen hoog staan, de lokale belastingen hoger en hoger worden, als los van de hogere supermarktpriijzen u steeds meer lucht krijgt voor uw produkt, hogere grondstofprijzen. Dat moet toch ergens leiden tot minere marges bij mensen. Kijkt u eens naar Amerika. U kent dat land volgens mij. Capital Markets. Het zijn vooral Credit (Cards) marketks. Wat kopen ze op credit? High tech producten, als smart phones, smart tv's en andere zaken. En als het na een aantal jaren oud dated is, wat gebeurt er dan mee? Dan wordt het gedumpt in Afrika, waar de armsten dit strippen tot het aller laatste te verkopen grondstof en dit doen ze in de slechtste omstandigheden. Maar deze mensen zijn feitelijk rijker dan die Credits Amerikanen, maar omdat zij geen toegang hebben tot credits, ze zijn arm, omdat ze geen geld hebben, terwijl Amerikanen armer zijn omdat ze credit posities hebben, maar de beteren moeten alsnog in slechtere omstandigheden werken. En dat is dan een Western Debt World. Dan zegt u wat over Noord Korea. Ja. Daar zit een regering achter. In de Western Debt World zitten bedrijven er achter, we zien het we weten het, maar de Western Debt World laat het gewoon toe. Is dat nou de mooie Kapitalische Wereld. Zuid Korea doen ook van die mooie uitspraken. Noord Korea moet hun leger verminderen en hun nucleaire wapens opgeven? Hoe kan je het zeggen? Je eigen ik opgeven, omdat de ander zich niet prettig voelt en die ander jou kan aanvallen om je eventueel ook nog eens om te laten vallen. Dat ga je toch niet doen? Western Debt World laat hun Centrale Banken hun mega gratis geld stromen ook niet stoppen? Om zich te laten omvallen. Waarom wel de verwachting van andere landen? Heel apart.

    Beurzen zijn saai. Centrale Banken kunnen nog steeds maar 1 ding en dat is geld blijven printen. Opvallend dat we eindelijk inflatie zien, ik las zelfs Amerika hoogste sinds 1992 en nu vinden we dat niet hoog genoeg of zelfs tijdelijk. Wat willen we? Wel inflatie - geen inflatie. Yields hebben steeds meer grip op de markten. Hogere yields zijn goed voor banken maar slecht voor de Nasdad, de big Tech en andersom. Per saldo is er zoveel liquide dat we er nog heel veel vertrouwen in hebben, maar de enorme liquiditeiten gaan nog steeds leiden tot enorme illiquiditeiten. Zo werkt het, zo zal het altijd werken.
    DAXie future? Die doen niets. AEX future doet het geweldig. Down Jones future doet al tijden niets. Yields liggen laag tot zeer laag op de grafieken. Volgende week kunnen we de eerste stappen gaan zetten tot hogere yields. De middel lange termijn parameter in de yields laten steeds lucht er uit, maar dat proces zal nog anderhalve maand in beslag nemen. Hogere yields zal ons uieindelijk heel veel pijn gaan brengen, maar zolang ze dat niet doen en zolang de Centrale Banken Gratis Geld blijven brengen, gaan we feesten van Gratis Geld, want we gaan dat nooit allemaal terug betalen. Maar 12 jaar Feesten, wie zegt daar Nee tegen? Amerikaanse short fondsen moesten terug las ik. Pfoe, wat zijn die fondsen abnormaal gewaardererd, sommige half failliet. En ze komen door onze handels winsten zelfs hoger in de hierarchieen terecht. Western Debt World wordt zo meer en meer een cowboy land met cowboy stocks. Rusland begrijpt het, dat kan je beter niet financieren, dat moet je aan Amerikaanse Vrienden over laten. Want als Amerika ergens goed in is, is de schuld wegduwen naar hun vrienden. Dat krijg je met volgers. Je wordt gebruikt en misbruikt waar je bij staat. Niet meer dan een Noord Koreaans attitude.
  3. [verwijderd] 11 juni 2021 11:37
    quote:

    gam gam schreef op 11 juni 2021 11:23:

    Waarom zou je je druk maken over “onbeperkt geld bijdrukken” en andere paniek. Het maakt niet uit, wordt toch verrekend met de belasting die in de toekomst geheven kan worden. Dat is ook oneindig.

    AEX SP500 en NQ weer hoger dan vorige week. Vanmiddag eens optellen :-)
    Wat je weggooit/geeft komt vaak weer terug;)
  4. [verwijderd] 11 juni 2021 11:43
    quote:

    ttroo schreef op 11 juni 2021 11:16:

    De belasting aanpak pakt iets aan, maar niet materieel voor een beurs. En daarmee is de impact minimaal. En omdat het zelfs mee valt, het kon erger, maar de echte reden is de flinke daling van de yields. Nasdaq is een yield gevoelige beurs. Yields storten in. Opvallend, want las ik niet een CPI van bijna 3% in Amerika? Een PPI die zelfs nog hoger ligt. In ieder geval zijn lagere yields een vijand van de financials en vooral van de Europese Financials. Europese financials hebben ratio's niet om aan te zien. En krijgen alleen maar grotere balance sheets. Een foutje is en wordt een keer gemaakt, of geld wordt een keer flink heen en weer geschoven en dan komen Europese financials al snel in sleht weer terecht.

    De beurs lijkt op Noord Korea. Het gaat allemaal goed, maar de bevolking kan nauwelijks wat opvangen. Ja ja uitspraak van de dag. In Noord Korea klappen ze lachen ze als toeristen komen en als hun leider komen. Maar doet de Westerse Debt World niet anders. U moet naar uw werk van uw werkgever gedurende de corona periode terwijl de Oranje regering dat ontmoedigt. U moet luisteren naar uw leider in uw organisatie. En u applaudiseert ook als uw hoogste organistie leider een toespraak heeft gehouden. Is het echt zo spontaan? Wat doet nou zo'n ECB? Geld drukken. Gisteren kwam dat weer als enige naar buiten. Applaus. Is dat nog wat een Western Debt World kan? Het lijkt op Noord Korea. Het is geheel een poppen kast. Want als de Centrale Banken geen mega geld stromen meer verstrekken dan pas zien we de echte waarheid. Maar dat zien we al 12 jaar niet meer. De echte waarheid. Wat meten ze nou qua inflatie? Als huizen prijzen mega hoog staan, de huren mega hoog staan, de supermarkten prijzen hoog staan, de lokale belastingen hoger en hoger worden, als los van de hogere supermarktpriijzen u steeds meer lucht krijgt voor uw produkt, hogere grondstofprijzen. Dat moet toch ergens leiden tot minere marges bij mensen. Kijkt u eens naar Amerika. U kent dat land volgens mij. Capital Markets. Het zijn vooral Credit (Cards) marketks. Wat kopen ze op credit? High tech producten, als smart phones, smart tv's en andere zaken. En als het na een aantal jaren oud dated is, wat gebeurt er dan mee? Dan wordt het gedumpt in Afrika, waar de armsten dit strippen tot het aller laatste te verkopen grondstof en dit doen ze in de slechtste omstandigheden. Maar deze mensen zijn feitelijk rijker dan die Credits Amerikanen, maar omdat zij geen toegang hebben tot credits, ze zijn arm, omdat ze geen geld hebben, terwijl Amerikanen armer zijn omdat ze credit posities hebben, maar de beteren moeten alsnog in slechtere omstandigheden werken. En dat is dan een Western Debt World. Dan zegt u wat over Noord Korea. Ja. Daar zit een regering achter. In de Western Debt World zitten bedrijven er achter, we zien het we weten het, maar de Western Debt World laat het gewoon toe. Is dat nou de mooie Kapitalische Wereld. Zuid Korea doen ook van die mooie uitspraken. Noord Korea moet hun leger verminderen en hun nucleaire wapens opgeven? Hoe kan je het zeggen? Je eigen ik opgeven, omdat de ander zich niet prettig voelt en die ander jou kan aanvallen om je eventueel ook nog eens om te laten vallen. Dat ga je toch niet doen? Western Debt World laat hun Centrale Banken hun mega gratis geld stromen ook niet stoppen? Om zich te laten omvallen. Waarom wel de verwachting van andere landen? Heel apart.

    Beurzen zijn saai. Centrale Banken kunnen nog steeds maar 1 ding en dat is geld blijven printen. Opvallend dat we eindelijk inflatie zien, ik las zelfs Amerika hoogste sinds 1992 en nu vinden we dat niet hoog genoeg of zelfs tijdelijk. Wat willen we? Wel inflatie - geen inflatie. Yields hebben steeds meer grip op de markten. Hogere yields zijn goed voor banken maar slecht voor de Nasdad, de big Tech en andersom. Per saldo is er zoveel liquide dat we er nog heel veel vertrouwen in hebben, maar de enorme liquiditeiten gaan nog steeds leiden tot enorme illiquiditeiten. Zo werkt het, zo zal het altijd werken.
    DAXie future? Die doen niets. AEX future doet het geweldig. Down Jones future doet al tijden niets. Yields liggen laag tot zeer laag op de grafieken. Volgende week kunnen we de eerste stappen gaan zetten tot hogere yields. De middel lange termijn parameter in de yields laten steeds lucht er uit, maar dat proces zal nog anderhalve maand in beslag nemen. Hogere yields zal ons uieindelijk heel veel pijn gaan brengen, maar zolang ze dat niet doen en zolang de Centrale Banken Gratis Geld blijven brengen, gaan we feesten van Gratis Geld, want we gaan dat nooit allemaal terug betalen. Maar 12 jaar Feesten, wie zegt daar Nee tegen? Amerikaanse short fondsen moesten terug las ik. Pfoe, wat zijn die fondsen abnormaal gewaardererd, sommige half failliet. En ze komen door onze handels winsten zelfs hoger in de hierarchieen terecht. Western Debt World wordt zo meer en meer een cowboy land met cowboy stocks. Rusland begrijpt het, dat kan je beter niet financieren, dat moet je aan Amerikaanse Vrienden over laten. Want als Amerika ergens goed in is, is de schuld wegduwen naar hun vrienden. Dat krijg je met volgers. Je wordt gebruikt en misbruikt waar je bij staat. Niet meer dan een Noord Koreaans attitude.
    U zou eens een boek moeten schrijven:)
  5. Knarf 11 juni 2021 12:13
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 11 juni 2021 08:05:

    We 're flying high
    We 're flying right up to the sky
    We fly so high
    We're flying right up to the sky
    We fly so high, we fly so high
    Yes I don't need no stress
    'Cause that's the kind of stuff that makes a mess
    Breakin' me down and takin' me to the test
    Keepin' me brother from givin' my best
    Gotta chill gotta chill gotta gotta kill
    Before I cannot feel anything that's goin' down
    Turnin' my head around and around
    Takin' me to the highest level

    www.youtube.com/watch?v=eVQHDF0L2tQ
    Schoenmaker, blijf bij je leest.
    Dit is jouw nummer.....

    www.youtube.com/watch?v=8pPEPMzwRvo
  6. forum rang 7 Doptieman 11 juni 2021 12:22
    Gisteren goed beloond door de witboord mannen voor mijn juni calls!!

    En vandaag weer de truc met,, opening hoog,, waar je bijna nooit bij kan omdat Piet Particulier meestal pas rond 09.20 aan de beurt is als de koerswinst alweer weg is!!
    Kiene mannen daar die vanaf opening de AEX in de Premieschraap houden
    om straks bij het 730 nivo de index call bezitters (doptieman en nog een paar andere) uit te kunnen betalen. Succes.
  7. [verwijderd] 11 juni 2021 13:15
    quote:

    Doptieman schreef op 11 juni 2021 12:22:

    Gisteren goed beloond door de witboord mannen voor mijn juni calls!!

    En vandaag weer de truc met,, opening hoog,, waar je bijna nooit bij kan omdat Piet Particulier meestal pas rond 09.20 aan de beurt is als de koerswinst alweer weg is!!
    Kiene mannen daar die vanaf opening de AEX in de Premieschraap houden
    om straks bij het 730 nivo de index call bezitters (doptieman en nog een paar andere) uit te kunnen betalen. Succes.
    hyahahahha.. drama die calls geweest.. gaf de juni 730 op 675 op 1.75... delta 10 gegeven ofwel 100 long turboos... 50 p hoger!!! ik koop de laatste terug op 2.1!!!! turboos verkocht op de low!!! bij 500 euro per optie winst!!!

    datr noem ik nog een premieschrapen!!!

    of slopen of de premiedief!:)))
  8. [verwijderd] 11 juni 2021 13:23
    en!!!!heb ik dan technisch long gezeten?? nou nee. eerder continu shortt want call kreeg hogerer delta.. niks verandert als alleen 1x putje gegeven.... lever ook 170 eu op...

    duss short!!!!!!!

    koers stijgt 50 punten nog vet verdiend!!!!hele weg omhoog optietechnisch short gezeten !!!!
  9. forum rang 7 handyman6 11 juni 2021 13:26
    quote:

    gam gam schreef op 11 juni 2021 11:23:

    Waarom zou je je druk maken over “onbeperkt geld bijdrukken” en andere paniek. Het maakt niet uit, wordt toch verrekend met de belasting die in de toekomst geheven kan worden. Dat is ook oneindig.

    AEX SP500 en NQ weer hoger dan vorige week. Vanmiddag eens optellen :-)
    Precies: zolang er 0000 zijn ,kan je geld er bij verzinnen,the sky is the limit.
    En heus Ttroo,niet iedereen klapt nog voor zijn leiders hoor:politici als Omzigt zijn er ook ,vaak stilletjes ,maar ze zijn er wel.Alleen de "Powers that Be", overschreeuwen critici vaak en luid....
93 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links