Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 5,774 23 apr 2024 10:16
  • +0,072 (+1,26%) Dagrange 5,736 - 5,784
  • 818.135 Gem. (3M) 6,7M

Aegon - juni 2021

842 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 43 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 aandeelofoptie 10 juni 2021 13:54
    quote:

    Hoe kan ik me afmelden ? schreef op 10 juni 2021 13:38:

    En waar komt die 400 miljoen kosten reductie dit jaar dan vandaan ?
    Niet door dubbelzijdig printen oid :-)

    O.a. door in het verleden afgesloten contracten met Atos en TCS gaan dit jaar en volgende jaren geld ( lees : besparingen ) opleveren
    Schat de winst voor dit jaar op euro 1,5 miljard
  2. happyfew 10 juni 2021 14:38
    quote:

    Henk01 schreef op 10 juni 2021 12:27:

    [...]

    Hi Happy few. Ik zie mezelf niet als straight forward kapitalist. Ben zelf ook al redelijk lang aandeelhouder van Aegon met ook redelijk wat aandeeltjes in mijn portefeille. (Ik ben geen Day-trader) Ik ben van mening dat een gedeelte van de uitdaging van Aegon te maken heeft met het relatief hoge personeelsbestand t.o.v. concurenten. Daarnaast heeft Aegon ook een uitdaging dat ze te vaak verrassingen hebben laten zien in hun resultaten. Kijk alleen maar naar wat er wordt geboekt in voorzieningen en vergelijk datmet een ASR of NN. Bij Aegon ligt dat 4-5 keer hoger.
    IK geloof wel dat de bedrijfscultuur bij Aegon aan het veranderen is en dat de resultaten voorspelbaarder zullen gaan worden. Wat dat betreft hoop ik dat Lard zal weten te bereiken wat hem ook bij NN is gelukt.
    Het ging mij om je opmerking, het bedrijf is niet van het personeel, maar van de aandeelhouders, daar val ik over, je gaat daar in je reactie niet op in. Ik vind dat een kortzichtige manier van denken. Wanneer AEGON moet inkrimpen dan kan dat op een sociale manier, volgens natuurlijk verloop bijvoorbeeld en niet omdat de aandeelhouders zichzelf boven de belangen van personeelsleden stellen. Het bedrijf is formeel misschien van de aandeelhouders, maar dat ontslaat niemand van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. AEGON presteert misschien niet geweldig, maar het bedrijf verkeert ook beslist niet in doodsnood, dus voorlopig onder leiding van Lard maar eens kijken waar we uitkomen.
  3. [verwijderd] 10 juni 2021 15:17
    Reactie ( ook down dus) op inflatie en gevolg rente is wel opmerkelijk.

    Dit staat er in de Q1 presentatie:
    Renterisico in de Verenigde Staten is significant verminderd. Op schema om de dynamische hedging uit te breiden naar het variable annuities boek met inkomens- en overlijdensrisico uitkeringen in de VS
  4. forum rang 10 bp5ah 10 juni 2021 15:26
    quote:

    Hoe kan ik me afmelden ? schreef op 10 juni 2021 15:17:

    Reactie ( ook down dus) op inflatie en gevolg rente is wel opmerkelijk.

    Dit staat er in de Q1 presentatie:
    Renterisico in de Verenigde Staten is significant verminderd. Op schema om de dynamische hedging uit te breiden naar het variable annuities boek met inkomens- en overlijdensrisico uitkeringen in de VS
    Duppie erbij was op dit bericht om 14:30 uur, alle financials hoger.

    Coreinflation higher then expected .

    Mooiste tradersaandeel in de AEX Aegon en iedereen zit long hier blijkbaar.

    TA flauwekul werkte weer perfect vandaag.
  5. HaveFaith 10 juni 2021 16:29
    ECB verhoogt verwachtingen voor economische groei en inflatie (4)

    N i e u w bericht, meer informatie in 4e en laatste alinea

    FRANKFURT (AFN) - Het economische herstel in de eurozone gaat harder dan gedacht. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft zijn groeiverwachting voor 2021 flink verhoogd. Ook de prognose voor de inflatie is naar boven bijgesteld, maar de sterke toename van het prijspeil is waarschijnlijk wel tijdelijk van aard. Mede daarom vindt ECB-president Christine Lagarde het nog "te vroeg" om te praten over het afbouwen van de crisissteun van de centrale bank.

    Voor dit jaar gaat de ECB nu uit van 4,6 procent groei voor de eurolanden. Dit was in de vorige raming nog 4 procent. De inflatie trekt dit jaar waarschijnlijk aan tot 1,9 procent, waar de ECB eerder nog uitging van 1,5 procent. De komende twee jaar loopt de inflatie dan terug naar respectievelijk 1,5 en 1,4 procent, verwacht de centrale bank.

    Een inflatie rond de 2 procent is belangrijk voor een goede prijsstabiliteit en is eigenlijk een vereiste voor de ECB, voordat de bank zal besluiten om de rentes weer wat te verhogen. Omdat de inflatie recent opliep tot dat niveau rees de vraag op de financiële markten of dit zou betekenen dat de ECB al met een beleidsverandering zou komen.

    Maar Lagarde drukte dat sentiment eerder al de kop in door aan te geven dat de opgelopen inflatie waarschijnlijk niet blijvend is. Nu wees ze daar weer op. Zo zouden bijvoorbeeld de prijzen van diensten amper omhoog gaan. Dat komt volgens haar omdat de lonen niet significant zijn gestegen.

    Voor het bepalen van het monetaire beleid kijken de beleidsmakers bij de centrale bank bovendien verder dan de twee belangrijkste graadmeters. Er wordt naar een heel spectrum aan financieringscondities gekeken, aldus Lagarde. Ook is er volgens haar nog steeds veel onzekerheid over het verdere verloop van de coronapandemie.

    De ECB besloot donderdag om de rente zoals verwacht gelijk te houden op het historisch lage niveau. Ook veranderde de centrale bank niets aan het opkoopprogramma voor obligaties, waarmee de bank probeert de economie tijdens de coronacrisis te ondersteunen. Beleggers en economen waren vooral benieuwd of de ECB al iets zou loslaten over het afbouwen van zijn steunprogramma's. Maar de instelling herhaalde in een verklaring dat het speciale noodaankoopprogramma van obligaties nog zeker tot eind maart volgend jaar wordt doorgezet, en in ieder geval tot de coronacrisis voorbij is.

    Europa loopt in zijn herstel en met het vaccineren ook nog ver achter op de Verenigde Staten, waar het afbouwen van steun inmiddels wel steeds reëler lijkt te worden. Uit gegevens die donderdag werden vrijgegeven, bleek dat het aantal Amerikanen dat een nieuwe aanvraag voor een werkloosheidsuitkering indiende vorige week daalde tot het laagste niveau in bijna vijftien maanden, terwijl de Amerikaanse consumentenprijzen in mei verder stegen door een sterke binnenlandse vraag. Hierdoor is de druk op de Federal Reserve, de Amerikaanse evenknie van de ECB, toegenomen om met een verandering van zijn beleid te komen.

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
842 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 43 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links