Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Avantium AEX:AVTX.NL, NL0012047823

  • 2,405 19 apr 2024 12:08
  • -0,020 (-0,82%) Dagrange 2,380 - 2,445
  • 321.054 Gem. (3M) 633,8K

Avantium 2021

1.216 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 61 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bilderberg007 5 juni 2021 22:01
    “Zo kan een plan voor biologisch afbreekbaar plastic niet doorgaan”. Quote uit NOS journaal van vrijdag 20.00 bij een item over de problematiek van stikstof op innovatie en bouw. Delfzijl wordt hier ook genoemd. Of dit om de Avantium fabriek gaat is niet 100% zeker maar lijkt er wel op. Dan maar naar Duitsland of België zou ik zeggen. Ben toch bang dat we eerdaags bericht gaan krijgen dat vergunning en daarmee financiering vertraging gaat oplopen.
  2. CLvS 6 juni 2021 09:40
    Stond ook in toetsing MER, waddengebied en Duitse Natura 2000 gebieden hebben een te hoge NOx depositie.
    commissiemer.nl/docs/mer/p34/p3465/a3...
    In Nederland worden momenteel de investeringen die gemaakt worden ten kosten van het milieu niet gewogen ten opzichte van de resulterende baten voor het milieu. We zitten in een deadlock situatie.
  3. forum rang 9 nine_inch_nerd 6 juni 2021 10:15
    Zijn we niet twee dingen door elkaar aan het gooien?

    Wat op het journaal werd verteld gaat over het bouwen van fabrieken, installaties en de daarbij vrijkomende N-verbindingen. Men krijgt geen toestemming om te bouwen ivm de N-emissie.

    De tweede opmerking/link is de uitstoot die plaatsvindt van een bestaande fabriek/installatie en de regels die daarbij horen. Ja, er wordt wel even óók over N emissie tijdens de bouw gesproken. Maar rapport gaat grotendeels over de 'draaiende installatie' en de emissieregels die daarbij horen.

    Overall: bureaucratie ten top.
    Kijk wie de grootste uitstoot geeft (boeren met de massaproductie en de echte vervuilers), minder dit en laat bedrijven (met name) in het groene Groningen (de groene provincie van de toekomst) doorzetten de duurzame industrie te creëren en uit te breiden.
  4. Tilburg013 6 juni 2021 13:56
    quote:

    Bilderberg007 schreef op 5 juni 2021 22:01:

    “Zo kan een plan voor biologisch afbreekbaar plastic niet doorgaan”. Quote uit NOS journaal van vrijdag 20.00 bij een item over de problematiek van stikstof op innovatie en bouw. Delfzijl wordt hier ook genoemd. Of dit om de Avantium fabriek gaat is niet 100% zeker maar lijkt er wel op. Dan maar naar Duitsland of België zou ik zeggen. Ben toch bang dat we eerdaags bericht gaan krijgen dat vergunning en daarmee financiering vertraging gaat oplopen.
    Het betrof een voice-over zonder naam/bron vermelding. We kunnen nog heel lang speculeren/discussiëren of het Avantium betreft, als je het zeker wil weten kan je ook gewoon contact opnemen met IR van Avantium.

  5. forum rang 4 K. Wiebes 6 juni 2021 14:07
    Zo is dat:

    Geachte Heer Balt,

    Afgelopen Vrijdag was er op het 20-uur journaal, in de eerste minuten o.a. te horen:
    …”zo kan bijvoorbeeld een plan voor productie van biologisch afbreekbaar plastic, niét
    doorgaan”….

    Verdient die uitspraak, Uwerzijds, desnoods via een persbericht, nog enige nuancering?

    Ik zal deze mail en Uw eventuele reactie op het Avantium-forum van IEX plaatsen.

    Met vriendelijke groet,

    K. Wiebes

    www.iex.nl/Forum/Topic/1378061/Avanti...

    www.npostart.nl/nos-journaal/04-06-20...
  6. [verwijderd] 6 juni 2021 19:32
    quote:

    Bilderberg007 schreef op 5 juni 2021 22:01:

    “Zo kan een plan voor biologisch afbreekbaar plastic niet doorgaan”. Quote uit NOS journaal van vrijdag 20.00 bij een item over de problematiek van stikstof op innovatie en bouw. Delfzijl wordt hier ook genoemd. Of dit om de Avantium fabriek gaat is niet 100% zeker maar lijkt er wel op. Dan maar naar Duitsland of België zou ik zeggen. Ben toch bang dat we eerdaags bericht gaan krijgen dat vergunning en daarmee financiering vertraging gaat oplopen.
    Het klein beetje positieve nieuws (als het waar is) wat ik er uit haal is dat alles verder wel rond is en dat nu de vergunning nog een punt van aandacht is.

    Verder natuurlijk bijzonder jammer dat zoveel investeringen niet door kunnen gaan. 1300 banen en bijna 3 miljard euro.
  7. forum rang 4 K. Wiebes 7 juni 2021 08:07
    Geachte heer K. Wiebes

    Graag verwijs ik u naar de verklaring hierover die Avantium zojuist op haar website heeft gepubliceerd. Avantium heeft geen aanwijzingen dat dit betrekking heeft op de geplande FDCA-vlaggenschipfabriek
    van Avantium:

    Statement Avantium about NOS Journaal item about nitrogen concerns on Friday 4 June 2021 - Avantium

    www.avantium.com/press-releases/state...

    Zou u dit door willen plaatsen op het IEX forum?

    Veel dank en hartelijke groet,

    Caroline van Reedt Dortland
  8. forum rang 4 K. Wiebes 7 juni 2021 09:01
    Ik denk dat de verslaggever, in zijn drang zijn bijdrage zo dramatisch mogelijk neer te zetten - alsof het
    allemaal al niet erg genoeg is - tijdens zijn voorwerk heeft opgeschreven wat hij wilde horen i.p.v. wat
    hem daadwerkelijk werd verteld.

    Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn dat er een concurrent (ook) de nodige problemen heeft; maar
    dat lijkt me minder waarschijnlijk: hóeveel fabrieken voor afbreekbaar plastic zouden er in de planning
    zitten, in Delfzijl?

    Van de NOS zou je overigens wat secuurder werk mogen verwachten, lijkt me.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 juni 2021 11:55
    Recyclingfabriek van BlueAlp gaat na oplevering direct uitbreiden
    Caitlin Stooker 11:23

    In het kort

    De BlueAlp-fabriek verwerkt afvalplastic tot olie.
    De chemiesector kan de olie opnieuw als grondstof gebruiken, ook voor voedselverpakkingen.
    De fabriek gaat direct na oplevering zijn capaciteit verdubbelen.

    De langverwachte fabriek van BlueAlp en Petrogas in het Belgische Oostende die afvalplastic weer tot olie terugbrengt, is opgeleverd en gaat direct uitbreiden met een tweede productielijn. Dat maakt cto en geestesvader Chris van der Ree (51) in gesprek met het FD bekend.

    In de Belgische fabriek wordt afvalplastic verwerkt tot olie, die vervolgens opnieuw als grondstof in de chemische industrie kan worden gebruikt. 'De vloeistof die wij produceren kan meteen worden gebruikt om bijvoorbeeld nieuw plastic mee te maken. Zelfs voor voedselverpakkingen', aldus Van der Ree.

    BlueAlp werd in 2014 opgericht door het Eindhovense ingenieursbureau Petrogas, onderdeel van technisch dienstverlener Mourik. De fabriek is gebouwd samen met de Vlaamse afvalverwerker Renasci en de Nederlandse distributeur van olie en smeermiddelen Den Hartog. Zij plaatsten twee jaar geleden een eerste bestelling met een contractwaarde van €15 mln. De fabriek is in september in gebruik genomen en vorige week officieel goedgekeurd.

    De fabriek verwerkt plastic van slechte kwaliteit, dat niet meer op een andere manier gerecycled kan worden en 'anders de verbrandingsoven in zou gaan'. Naar eigen zeggen is deze recyclemethode beter dan verbranden, want er is minder energie voor nodig. 'Het betekent een energiereductie van 75% ten opzichte van verbranding. En bij verbranding komt ook veel CO2 vrij.'

    Aanloop

    Twee jaar geleden hoopte aannemer Mourik al eindelijk geld te gaan verdienen aan de innovatie na jaren van experimenteren en een miljoenenoverschrijding van het budget. Een eerdere proeffabriek in Zwitserland werd na anderhalf jaar weer ontmanteld, omdat de installatie te klein was om rendabel te draaien. Vervolgens zakte de olieprijs weg en nam de interesse in de markt af.

    Dat is nu wel anders, zegt Van der Ree. Hij heeft alle grote oliepartijen inmiddels gesproken. 'De marktvraag is enorm groot. De beeldvorming rond olie en plastics is sterk veranderd. Grote olie- en chemiereuzen willen deze circulaire olie heel graag gebruiken om te verwerken in hun productieprocessen. We verwachten de komende jaren veel nieuwe orders.’

    ‘Zo'n 76% van het afval is terug te winnen, dat is meer dan we vanuit de testfaciliteit hadden berekend’

    Chris van der Ree, technisch directeur BlueAlp

    De huidige fabriek is pas het begin, wil Van der Ree maar zeggen. Er staat direct uitbreiding op de planning, want het bedrijf gaat een tweede productielijn neerzetten. ‘We verwerken nu 1400 kilo afvalplastic per uur, dat wordt 2800 kilo', zegt de technisch directeur. 'Zo'n 76% van het afval is terug te winnen, dat is meer dan we vanuit de testfaciliteit hadden berekend.'
    Verschil met andere chemische recyclers

    BlueAlp is niet het enige bedrijf dat zich richt op deze verregaande recycling, ook wel plastics to chemicals of chemische recycling genoemd. Ook Ioniqa en Cure zijn partijen die zich in Nederland op deze vorm van plasticverwerking richten. Het verschil is echter dat zij zich vooral op pet-plastic concentreren, waarvan onder meer drankflessen worden gemaakt.

    Van der Ree zegt dat zij 'in principe' alles kunnen verwerken, hoewel er lastigere stromen zijn zoals pvc vanwege de grote hoeveelheid chloor die in het materiaal zit. 'Er zijn bijvoorbeeld ook plastics met een speciale laag om het vuurbestendig te maken. Dat is een andere tak van sport. We hebben de grootste afvalstroom aangepakt, het afvoerputjesplastic, en nu gaan de deelontwikkelingen komen voor andere lastigere stromen.'

    Lees het volledige artikel: fd.nl/ondernemen/
  10. forum rang 9 nine_inch_nerd 9 juni 2021 14:22
    Ik heb het gelezen: "olie maken van plastic?"
    De meest onzinnige werkwijze, net zoals biomassa verbranding wat deze week bekend werd gemaakt om te gaan investeren.
    Duurzaamheid/CO2 reductie hierin = 0,0

    Aan de voorkant van die plastic af (gefabriceerd uit olie) en investeren in afbreekbare plastics (die natuurlijk ook gerecycled kunnen worden). Verbod!
    Recyclen dus of omzetten een duurzame energie of H2 zoals Powerhouse dat wilt en gaat doen b.v..
  11. forum rang 4 K. Wiebes 9 juni 2021 18:09
    Ga er nu maar vanuit, dat er wereldwijd duizenden initiatieven en daadwerkelijke
    (deel)oplossingen binnen dit spectrum actief zijn. (En met 'n beetje pech krijgen
    we die allemaal van Ridder voor onze kiezen :))

    Avantium is gewoon - ook als belegging - een van de kansen.

    De uitstap van venture capital, zoals Sofinnova, baart me geen zorgen. Hun uitstap
    is voorgeprogrammeerd en inherent aan hun business. Dat hun stokje wordt over-
    genomen door de volgende generatie groot-aandeelhouders, zoals Robeco, bevestigt
    wat mij betreft dan ook de mogelijkheden van Avantium.

    Het wachten is nu op de go ahead voor de nieuwe fabriek.
1.216 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 61 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Jaar van de waarheid voor Avantium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links