Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hunter Douglas 2021

707 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 36 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. TX23 4 juni 2021 12:41
    Wat mij betreft prima als Sonnenberg het hier verder bij laat en de uitkoop procedure niet opstart: dan heb ik aandelen in een sterk groeiend bedrijf met een K/W van ca 8 a 9 op basis van een geschatte WPA 2021 van 10.50 Euro. De peers doen K/W van 22-23 en zijn geen marktleider zoals HDG dat wel is.

    Als hij de uitkoop wel opstart (er zijn verschillende meningen of hij dat juridisch mag/kan, ik denk dat hij het wel kan) dan zal de rechter op Curacao af moeten gaan op wat onafhankelijke deskundigen ervan vinden.

    Koers nu weer wat terug op 87,10 Euro, nog altijd een mooie stijging maar >90 is natuurlijk fijner om naar te kijken :-)
  2. forum rang 5 Kees1 4 juni 2021 13:15
    quote:

    objectief schreef op 3 juni 2021 10:16:

    AddValue is wel een degelijke partij, die niet over 1 nacht ijs gaat. Ik had hun herziene waardering naar 175 niet verwacht.
    Daarom overweeg ik toch opnieuw de aandelen te kopen net boven de 82. Het risico is wel dat je de aandelen zonder (of minimale) dividenduitkering jarenlang in portefeuille moet houden.
    Nu ben je aan de late kant.
  3. jansen1954 4 juni 2021 21:22
    aan de late kant?? ik denk juist dat er nog forse stijging komt, anderen zien toch wel kansen.
    Ik denk dat Ad Value en Raper een forse bijdrage hebben geleverd en natuurlijk ook via dit forum, zodat en toch een vorm van gezamenlijk weerstand is opgebouwd tegen de aanvankelijk fair price.
    Geeft overigens wel te denken dat vriendjespolitiek duidelijk aanwezig is in deze gang van zaken, op zich zou dat toch moeten leiden tot stappen vanuit de VEB of andere offcials op de beurs?
    En waar is de bank weer? Waarschijnlijk weer veel boter op hun hoofd gehad.
  4. TX23 7 juni 2021 09:14
    Vandaag worden de 1.32 MM shares die aangemeld zijn in de tender door Bergson afgerekend op 82 Euro. Ik ga ervan uit dat er weinig aanmeldingen volgen in de na-aanmeldingsperiode (t/m 17 Juni) gezien de koers nu 5 a 10% boven de bieding van Bergson ligt.

    ALS Sonnenberg daarna de uitrookprocedure opstart dan zal hij dat wellicht direct gaan doen, wachten is in zijn nadeel omdat de Q2 cijfers hoogstwaarschijnlijk erg goed zullen zijn (bouwmarkten en housing markt VS en EU booming, zie ook forecasts van de peers van HDG). ALS Sonnenberg niet doorzet dan zal het aandeel handelen obv de business fundamentals/algeheel marktsentiment etc. en zoals AddValue aangaf zal een meer realistische waardering in de toekomst wellicht gerealiseerd kunnen worden. Time will tell...
  5. forum rang 9 objectief 7 juni 2021 09:23
    quote:

    TX23 schreef op 7 juni 2021 09:14:

    Vandaag worden de 1.32 MM shares die aangemeld zijn in de tender door Bergson afgerekend op 82 Euro. Ik ga ervan uit dat er weinig aanmeldingen volgen in de na-aanmeldingsperiode (t/m 17 Juni) gezien de koers nu 5 a 10% boven de bieding van Bergson ligt.

    De koers blijft zich verrassend ontwikkelen; tenslotte waren er diverse posters op dit forum die hun stukken op 64 al hadden aangemeld en die waarschijnlijk met die 82 staan te juichen. Wat resteert er nog: AVF en enkele kleine aandeelhouders.
  6. TX23 7 juni 2021 10:41
    Ik herinner me inderdaad nog de doemdenkers die hier schreven " je kan beter aanmelden of op de beurs verkopen voor 64 Euro want de rechter op Curacao stempelt straks toch af op 64 Euro..." . Inmiddels doet de koers 35% hoger.

    Ik verwacht op korte termijn (tot de Q2 cijfers) overigens niet zoveel upside tenzij Sonnenberg nog met een hoger bod zou komen (dat verwacht ik niet maar je weet het niet). Hopelijk een nieuwe koersimpuls na de Q2 cijfers.
    De downside lijkt mij op een K/W van ca 8 ook beperkt op de huidige koers.

  7. forum rang 9 objectief 7 juni 2021 10:44
    quote:

    TX23 schreef op 7 juni 2021 10:41:

    Ik herinner me inderdaad nog de doemdenkers die hier schreven " je kan beter aanmelden of op de beurs verkopen voor 64 Euro want de rechter op Curacao stempelt straks toch af op 64 Euro..." . Inmiddels doet de koers 35% hoger.

    Dat is een koe in de kont kijken; achteraf bespiegelingen daar heb je niks aan. Ieder belegt/gokt wel eens met veel winst als resultaat.
  8. Highlands 7 juni 2021 10:49
    Van degenen die niet aangemeld hebben zullen wellicht enkele nu op de beurs verkopen of zoals ik blijven zitten voor de langere termijn. Geen zekerheid helaas en veel hangt af van wat AVF gaat doen. Voor hen is HD een grote positie. Maar ik ga er vanuit dat Sonnenberg blijft proberen de laatste stukken te verkrijgen, blijkbaar een al lang gekoesterde wens en ik zou nu niet weten welk voordeel een beursnotering nog heeft.
  9. jansen1954 7 juni 2021 13:48
    Blijven zitten is denk ik best optie: of de handel wordt weer opgepakt met mijns inziens zicht op realistischer koers, of HD doet na verloop van tijd opnieuw een poging. Ik denk ook dat hij uiteindelijk alles wil hebben, dit gezien de al jaren bestaande strategie van steeds meer in eigen bezit krijgen. We gaan het zien.
    En natuurlijk zijn er nu spijtoptanten die met chagrijn kijken naar het koersbeloop, althans zo interpreteer ik die reacties.
    Het blijft handel naar eigen gevoel.
  10. forum rang 9 objectief 7 juni 2021 14:16
    quote:

    Highlands schreef op 7 juni 2021 10:49:

    Maar ik ga er vanuit dat Sonnenberg blijft proberen de laatste stukken te verkrijgen, blijkbaar een al lang gekoesterde wens en ik zou nu niet weten welk voordeel een beursnotering nog heeft.

    Een beursnotering is van groot belang om een ander bedrijf (in aandelen) over te nemen. Deze mogelijkheid is niet te onderschatten.
  11. JoopVisser1 7 juni 2021 22:25
    Hunter Douglas sluit hoger bod uit
    maandag 7 juni
    Hunter Douglas sluit hoger bod uit

    (ABM FN-Dow Jones) Hunter Douglas heeft een hoger bod op het bedrijf door Ralph Sonnenberg uitgesloten en is niet zeker of de overname zal slagen. Dit maakte het bedrijf maandagavond bekend.

    Hunter Douglas reageerde hiermee op speculatie in de media dat Sonnenberg namens Bergson Beheer de biedprijs van 82 euro per aandeel zou kunnen verhogen en dat de bieder onvoldoende aandelen zou houden om een uitkoopprocedure te starten.

    Volgens het Nederlands recht mag het bod niet worden verhoogd tot één jaar na het uitbrengen ervan, nu het bod gestand is gedaan. "De speculatie inzake een mogelijke verhoging van de biedprijs is daarom ongegrond", aldus Hunter Douglas.

    Sonnenberg houdt volgens Hunter Douglas voldoende aandelen om een uitkoopprocedure te starten in Curaçao. "Zoals [eerder] aangekondigd, is het op dit moment onzeker of de bieder een
    uitkoopprocedure zal starten na afloop van de na-aanmeldingstermijn", aldus het bedrijf.

    Onder meer aandeelhouder Add Value Fund is niet tevreden met het overnamebod en liet eerder weten de stukken die het fonds heeft niet aan te melden.

    "Deze bieding reflecteert geenszins de werkelijke waarde", aldus fondsmanagers Willem Burgers en Hilco Wiersma in mei. Zij schatten de werkelijke waarde op minimaal 175 euro per aandeel.

    Het Add Value Fund, dat sinds 2009 aandeelhouder is, heeft een belang van 0,6 procent in Hunter Douglas.

    Het aandeel Hunter Douglas sloot maandag op 83,80 euro.

    ABMFN
    ABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.
  12. forum rang 7 wiegveld 8 juni 2021 08:02
    Onder de €82 zal Sonnenberg aandelen blijven kopen om op de 95% te komen.
    Nu hij bod niet verder verhoogt, zijn de aandelen van €50 naar 83 gestegen en is de K/W nog steeds onder de 10.
    Nadeel is alleen dat de free float nog lager is geworden.
    Wat ik niet begrijp is dat Sonneberg het niet met Add Value op een akkoord gegooid heeft, want wat hij nu bereikt heeft muv de koersstijging is mij een raadsel.
  13. TX23 8 juni 2021 08:43
    Sonnenberg heeft gegokt dat hij voor 64 en daarna 82 Euro de meeste aandeelhouders wel over de streep kon trekken; dat is niet gelukt en daarmee wordt een uitkoopprijs van 82 Euro tzt op Curacao ook minder waarschijnlijk mocht hij tot uitroken overgaan (als 82 een fair en billijk bod was dan hadden meer aandeelhouders op dit bod ingegaan, onafhankelijke deskundige en de rechter zullen dat begrijpen).

    Wat hij wel heeft bereikt is dat hij 1.32 MM aandelen in handen heeft gekregen voor een lage prijs en dat er nu nog ca 4.3 MM aandelen niet in zijn handen zijn (tov 5.6 voor de tender). Als hij nu in een uitkoop procedure meer moet betalen dan gaat het toch weer over een kleiner aantal aandelen dus hij is wel weer iets verder gekomen met het LT plan om 100% in handen te krijgen.

    Wat mij betreft is het prima als er geen uitrook komt en het aandeel kan traden obv de fundamentals want die zijn erg goed.
    Het feit dat er rond de 80-82 wellicht koers suppoort is van Sonnenberg is meegenomen maar voor mij persoonlijk is een goed draaiende business en marktleider gecombineerd met een erg lage waardering (K/W van ca 8) de belangrijkste reden om erin te blijven.

  14. TX23 8 juni 2021 08:59
    Dat is inderdaad wat vreemd, weet niet hoe dat precies zit.

    Ik verwacht op korte termijn niet zoveel upside (zie ook mijn post van gisteren). Mogelijk dat er wat aandeelhouders zijn die gokten op een "snelle winst" met een verhoogd bod boven de 82 afscheid nemen nu het duidelijk is dat er op korte termijn geen verhoogd bod zal komen. Lange termijn scenario (met of zonder uitkoop) blijft m.i. positief.
  15. forum rang 9 objectief 8 juni 2021 09:09
    quote:

    wiegveld schreef op 8 juni 2021 08:02:

    Onder de €82 zal Sonnenberg aandelen blijven kopen om op de 95% te komen.
    Nu hij bod niet verder verhoogt, zijn de aandelen van €50 naar 83 gestegen en is de K/W nog steeds onder de 10.
    Nadeel is alleen dat de free float nog lager is geworden.
    Wat ik niet begrijp is dat Sonneberg het niet met Add Value op een akkoord gegooid heeft, want wat hij nu bereikt heeft muv de koersstijging is mij een raadsel.
    Sonnenberg zal liever de aangemelde aandelen op 82 binnenharken en over 1 jaar alsnog AVF (en die paar particulieren) over de streep trekken met een hoger bod.
707 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 36 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0704 +0,49%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.160,10 +1,68%
Gold spot 2.328,14 +0,04%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links