Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sywert = Nederland

150 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Ed Verbeek 6 juni 2021 20:36
    Waarom Nederland een bananenrepubliek is, waarin het gaat om de juiste vriendjes te hebben bij de overheden (als zoiets in Italië gebeurt, roept men: zie je hoe corrupt ze daar zijn):

    "Het platform voor onderzoeksjournalistiek Follow The Money onthult dat Sywert van Lienden bevoordeeld is door de top van het ministerie van Volksgezondheid. Het Landelijk Consortium Hulpmiddelen, bij het begin van de coronacrisis opgericht om het schrijnend tekort aan medische hulp- en beschermingsmiddelen te bestrijden door uiteenlopende organisaties gezamenlijk te laten inkopen en zonder winstoogmerk te distribueren, adviseerde niet in zee te gaan met de talkshowgast die zich plots opwierp als mondkapjesimporteur. Het LCH achtte Van Lienden en zijn partners “geen betrouwbare partij”, schrijft FTM. Er waren niet alleen betere aanbiedingen, de mondkapjes waren eigenlijk ook helemaal niet meer nodig omdat de voorraden inmiddels weer op peil waren.

    Daarom adviseerde het LCH het ministerie juist nadrukkelijk om níet met Van Lienden in zee te gaan. Het ministerie drukte de deal toch door, waarna het consortium bij de top van VWS tot tweemaal toe formeel protest aantekende tegen dit besluit, bevestigen drie direct betrokken bronnen onafhankelijk van elkaar aan Follow the Money. VWS bevestigt na vragen dat het LCH een negatief advies gaf over de ‘aantallen’. ‘VWS wilde de deal wel door laten gaan gezien de omvang van deze order en de onzekerheid over voldoende leveringen aan persoonlijke beschermingsmiddelen.’
    Een andere reden niet met Van Lienden in zee te willen gaan is dat hij eist dat een deel van de voorraad via zijn eigen in allerijl opgezette webshop aangeboden moet worden. De experts vermoedden dan dat de talkshowgast er op uit was zelf geld te verdienen aan de handel. Dat was niet in overeenstemming met de missie van LCH. Daarop ontstond er een conflict met Van Lienden dat dermate hoog opliep dat beveiligingsmedewerkers werden opgeroepen om hem uit het pand te verwijderen.

    Van Lienden benadert daarop de top van VWS en krijgt volgens de bronnen van FTM tot twee keer toe een gesprek met minister Van Rijn. Dat is bijzonder omdat LCH juist een speciaal VIP-loket had opgezet om aanbiedingen van BN’ers en andere belangrijke mensen te selecteren. Er waren 200 van dergelijke aanbiedingen op een totaal van 23.000. Van Lienden zegt tegen Follow the Money dat hij zelfs ‘veel vaker’ dan twee keer met Van Rijn aan tafel zat. De opvolger van Van Rijn, minister Tamara van Ark, vermeldt dat niet in haar antwoorden aan de Tweede Kamer.

    De mediapersoonlijkheid, die op dat moment nog als ambtenaar bij de gemeente Amsterdam werkzaam is, weet uiteindelijk voor elkaar te krijgen dat VWS een order bij hem plaatst voor 40 miljoen mondkapjes.

    De omvang van de overeenkomst is uitzonderlijk. Er zijn slechts twee andere deals gesloten van 100 miljoen euro of meer voor persoonlijke beschermingsmiddelen, meldde Van Ark aan de Kamer. Maar slechts één van die twee – een deal van 131 miljoen – betrof mondkapjes, naast onderzoekshandschoenen. Deze deal liep van mei tot maart 2021. De andere megadeal draaide uitsluitend om isolatiejassen, meldt VWS aan Follow the Money. (…) De bezwaren binnen het LCH waren zo groot, dat het consortium tot tweemaal toe schriftelijk protest aantekende bij topambtenaar Mark Frequin, zeggen de betrokkenen. Het ministerie negeerde deze bezwaren en gaf zorgbedrijf Mediq – onderdeel van het LCH – opdracht de deal met Van Lienden uit te voeren.
    FTM beschrijft in het gedetailleerde artikel dat minister Van Ark de Tweede Kamer een onvolledig en op sommige punten onjuist beeld van de deal heeft gegeven. VWS zegt in een reactie niet bekend te zijn met het scenario dat FTM schetst.”

    Uit joop.bnnvara.nl/nieuws/top-van-vws-fa...
  2. forum rang 8 Leefloon 6 juni 2021 20:48
    quote:

    haas schreef op 6 juni 2021 17:27:

    Maar de opdrachtgever(De Overheid) heeft nog geen negatieve reacties gegeven !
    (of proces aangespant wegens oplichting etc ?)
    Het wordt onderzocht, maar voor aangifte wegens oplichting of eventuele privaatrechtelijke stappen moet er in dát stukje rond de klant iets fout zijn gedaan. Er is zaken gedaan met een bedrijf; niet met een oplichtende stichting. Onder andere Omtzigt of Rutte zou belazerd of misbruikt kunnen zijn, maar Omtzigt of Rutte is geen partij bij een terugvordering. Je moet het in losse onderdelen zien, waarvan er sommige delen moreel verwerpelijke zijn, waardoor het hele zaakje stinkt. Maar een los onderdeel kan dan toch in orde zijn.

    Op een forum kan het ook weleens gebeuren dat iemand je tussen je grote tenen masseert om iets van jou gedaan te krijgen. Ten behoeve van de leuke sfeer. Fijn forum oo,, door jouw gewaardeerde bijdragen. Maar in werkelijkheid misschien om een waardevolle analyse ter waarde van duizenden euro uit jou te peuteren, zonder de winst te delen. Dan is degene die jouw hersentjes masseert met warme douches wellicht moreel verwerpelijk bezig, maar jij hebt er verder weinig mee te maken dat de masseur met jouw analyse heel veel geld verdiende. Die megawinst zonder te delen is een mogelijke verzwaring van de ernst, maar met de transacties van de masseur op de beurs is verder weinig mis.

    Dit bij verkiezingen allang niets meer te melden hebbende randfiguur heeft dus "goed" en succesvol zijn netwerk uitgewoond, zodat het doen van aangifte misschien moet worden vervangen door hoop. Het erop hopen dat z'n uitgewoonde netwerk niets meer met deze "opiniemaker" te maken wil hebben. Niet de eerste keer dat zo'n randfiguur een beetje fout bezig was. Ditmaal door tegelijkertijd te doen alsof hij een weldoener was, onder andere zonder te delen met een uitgewoond netwerk. Het succes van de verkoop zal ook hem zijn overkomen, maar door manupilatie is dat commerciële succes uiteindelijk wel bereikt.

    Dat zijn mondkapjes misschien goedkoper waren dan die van allerlei andere gelukszoekers, maakt het geheel niet minder stinkend. Sommige delen kloppen, meer delen niet, en nu is de moraalridder in z'n eigen zwaard gevallen.
  3. forum rang 6 asti 6 juni 2021 21:09
    quote:

    ffff schreef op 6 juni 2021 16:00:

    Asti,

    We leven duidelijk in andere werelden! Van Lienden en twee kompanen hebben zich als zakenlui opgesteld en zijn met de Overheid een transactie aangegaan. Dat is dus in mijn ogen gewoon " zaken doen" en dan nog wel met een zakenpartner die bij zakenmensen niet altijd hoog geprezen wordt. En of je nu zaken doet met de Nederlandse Overheid of met een bedrijf dat maakt voor mij totaal geen verschil. Vandaar dat ik ook wat verbaasd ben over de commotie die ontstaat als er miljoenen aan die zakentransactie verdiend wordt. Akkoord, er is het een en ander voorgelogen.

    De afgelopen jaren zijn er toch heel wat achtergrondstudies geweest naar de redenen van komst van asielzoekers. Die komen dus in hoog percentage profiteren van voorzieningen waarop ze eigenlijk gewoonweg geen recht hebben. Dat vind ik geen vorm van "zaken doen", maar misbruik maken van veel te ruimhartige voorzieningen, door mij altijd die verpamperde verzorgingsmaatschappij genoemd .

    De twee kompanen van Van Lienden snap ik nog het allerbest: Uit de media blijven en de winst op zak steken....

    Peter
    Hoezo hebben asielzoekers in hoog percentage geen recht op voorzieningen? Dat het een en het ander wordt voorgelogen is blijkbaar geen goede reden.

    En ook de asielzoekers gaan een transactie aan: persoon in ruil voor publiek geld. Dat de persoon in kwestie niet werkt is geen punt, want die mondkapjes werken ook niet, ze liggen in een opslag niets te doen.
  4. forum rang 7 hirshi 6 juni 2021 22:46
    quote:

    objectief schreef op 6 juni 2021 17:36:

    De finale uitkomst: de winst gaat naar goede doelen o.a. tegen kanker.
    Kortom: eind goed al goed. (er zouden meer ondernemers, zich moeten verspreken)
    Niet de miljoenenwinst maar enkel het rendement.

    De stichting waarvan Van Lienden voorzitter is gaat bekijken wat er met het rendement van de miljoenenwinst moet gebeuren.
  5. forum rang 4 VforVermogen 6 juni 2021 23:15
    quote:

    hirshi schreef op 6 juni 2021 22:46:

    [...]

    Niet de miljoenenwinst maar enkel het rendement.

    De stichting waarvan Van Lienden voorzitter is gaat bekijken wat er met het rendement van de miljoenenwinst moet gebeuren.
    Inderdaad. De winst zelf verdwijnt uiteindelijk gewoon in Van Lienden zijn zakken.
  6. [verwijderd] 7 juni 2021 02:03
    Ministerie wist dat Sywert van Lienden zijn zakken vulde en vond het prima

    Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wist dat Sywert van Lienden met een commercieel oogmerk handelde, hoewel hij naar de buitenwereld deed voorkomen of hij uit de goedheid van zijn hart handelde. Dat blijkt uit schriftelijke antwoorden van demissionair minister voor Medische Zorg Tamara van Ark (VVD) op Kamervragen. Ook blijkt daaruit dat de aan het CDA verbonden Van Lienden (CDA) eerder al probeerde via Hugo de Jonge (eveneens CDA) binnen te komen op het ministerie.

    joop.bnnvara.nl/nieuws/ministerie-wis...
  7. [verwijderd] 7 juni 2021 02:24
    CDA onderzoekt beweringen Van Lienden over inlichten partij mondkapjesverdiensten

    Het partijbestuur van het CDA onderzoekt wat er klopt van de bewering van Sywert van Lienden dat hij de partij vorig najaar al inlichtte over zijn commerciële activiteiten bij het inslaan van mondkapjes.

    Van Lienden zei in het tv-programma Buitenhof dat hij het bestaan van zijn BV bij de integriteitscommissie heeft gemeld. Maar het partijbestuur zegt dat die commissie geen melding heeft gekregen.

    Daarover stuurde het partijbestuur na het programma een tweet:

    twitter.com/cdavandaag/status/1401503...
  8. [verwijderd] 7 juni 2021 02:28
    Minister Van Ark: 'Sywert van Lienden heeft bij mondkapjesdeal geld gebruikt van ministerie van VWS'

    Dat Sywert van Lienden flink verdiende aan mondkapjes die hij verkocht aan de overheid is bekend. Nu blijkt dat hij zijn deals kon maken dankzij VWS. De deal van Van Lienden is 'deels' voorgefinancierd, erkent demissionair minister Van Ark.

    eenvandaag.avrotros.nl/item/minister-...
  9. [verwijderd] 7 juni 2021 02:45
    KWF Kankerbestrijding wil geld van Sywert van Lienden niet hebben

    Sywert van Lienden kondigde zondag bij Buitenhof aan dat hij zijn pandemiemiljoenen onder meer wil gebruiken voor het financieren van kankeronderzoek bij jonge mensen. KWF Kankerbestrijding zit echter niet te wachten op een donatie van de CDA’er, meldt de organisatie op Twitter.

    twitter.com/kwf_nl/status/14015588614...

    Voor de goede orde: KWF is níet benaderd door de stichting van Sywert van Lienden over een eventuele donatie, noch stelt zij daar prijs op. Geld dat toebehoort aan de belastingbetaler kan de heer Van Lienden terugstorten aan VWS.
  10. [verwijderd] 7 juni 2021 02:52
    Sywert van Lienden: Het CDA wist al in herfst van de miljoenenwinst op de mondkapjesdeal

    Sywert van Lienden noemt de ruim 9 miljoen winst die hij maakte op de mondkapjesdeal met het ministerie van volksgezondheid ‘onuitlegbaar’ en wil het geld besteden aan ‘maatschappelijke doelen’. Hij zou zijn partij CDA al vorig jaar herfst over de miljoenenwinst hebben verteld. Het CDA ontkent dit.

    www.trouw.nl/politiek/sywert-van-lien...
  11. [verwijderd] 7 juni 2021 06:01
    Tweede Kamer kwaad over miljoenenwinst van mondkapjeshandelaar Sywert van Lienden

    De Tweede Kamer laakt de manier waarop opiniemaker en CDA-lid Sywert van Lienden ruim 9 miljoen euro heeft verdiend aan de levering van 40 miljoen mondkapjes aan de overheid vorig voorjaar. Zijn twee compagnons streken ieder ruim 5 miljoen winst op. PVV en ook DENK willen dat het geld wordt teruggevorderd.

    www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/arti...
  12. [verwijderd] 7 juni 2021 06:06
    Sywert van Lienden wil ‘zijn’ €9 miljoen aan goed doel besteden, maar denkt niet aan teruggeven aan de Nederlandse belastingbetaler

    Sywert van Lienden wil de 9 miljoen euro die hij heeft verdiend met de mondkapjesdeal die hij sloot met de overheid een maatschappelijke bestemming geven.

    In het programma Buitenhof gaf Van Lienden zondag aan dat het juridisch lastig is om het geld terug te geven aan de Nederlandse belastingbetaler.

    Van Lienden wil voorlopig zelf bepalen hoe het geld wordt besteed.
  13. [verwijderd] 7 juni 2021 06:19
    Wilders ‘roostert’ Sywert van Lienden in Tweede Kamer: ‘leugenachtige babbeltruc’ die riekt naar ‘oplichting en vriendjespolitiek’

    In de Tweede Kamer vallen harde woorden over de deal die CDA-opiniemaker Sywert van Lienden sloot met de overheid voor de levering van mondkapjes.

    Van Lienden hield 9 miljoen euro over aan de deal, terwijl hij naar de buitenwereld aangaf dat het om een non-profitactie ging.

    PVV-leider Geert Wilders vindt dat de gang van zaken riekt naar “vriendjespolitiek en oplichting”.

    www.businessinsider.nl/wilders-rooste...
  14. forum rang 8 Leefloon 7 juni 2021 07:54
    quote:

    johan20090 schreef op 7 juni 2021 06:06:

    Sywert van Lienden wil ‘zijn’ €9 miljoen aan goed doel besteden, maar denkt niet aan teruggeven aan de Nederlandse belastingbetaler
    Retorisch: ging dat niet over (al dan niet 100%) daarmee behaalde rendementen, en dus niet over de hoofdsom?
  15. agapim 7 juni 2021 10:26
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 6 juni 2021 20:36:

    Waarom Nederland een bananenrepubliek is, waarin het gaat om de juiste vriendjes te hebben bij de overheden (als zoiets in Italië gebeurt, roept men: zie je hoe corrupt ze daar zijn):

    "Het platform voor onderzoeksjournalistiek Follow The Money onthult dat Sywert van Lienden bevoordeeld is door de top van het ministerie van Volksgezondheid. Het Landelijk Consortium Hulpmiddelen, bij het begin van de coronacrisis opgericht om het schrijnend tekort aan medische hulp- en beschermingsmiddelen te bestrijden door uiteenlopende organisaties gezamenlijk te laten inkopen en zonder winstoogmerk te distribueren, adviseerde niet in zee te gaan met de talkshowgast die zich plots opwierp als mondkapjesimporteur. Het LCH achtte Van Lienden en zijn partners “geen betrouwbare partij”, schrijft FTM. Er waren niet alleen betere aanbiedingen, de mondkapjes waren eigenlijk ook helemaal niet meer nodig omdat de voorraden inmiddels weer op peil waren.

    Daarom adviseerde het LCH het ministerie juist nadrukkelijk om níet met Van Lienden in zee te gaan. Het ministerie drukte de deal toch door, waarna het consortium bij de top van VWS tot tweemaal toe formeel protest aantekende tegen dit besluit, bevestigen drie direct betrokken bronnen onafhankelijk van elkaar aan Follow the Money. VWS bevestigt na vragen dat het LCH een negatief advies gaf over de ‘aantallen’. ‘VWS wilde de deal wel door laten gaan gezien de omvang van deze order en de onzekerheid over voldoende leveringen aan persoonlijke beschermingsmiddelen.’
    Een andere reden niet met Van Lienden in zee te willen gaan is dat hij eist dat een deel van de voorraad via zijn eigen in allerijl opgezette webshop aangeboden moet worden. De experts vermoedden dan dat de talkshowgast er op uit was zelf geld te verdienen aan de handel. Dat was niet in overeenstemming met de missie van LCH. Daarop ontstond er een conflict met Van Lienden dat dermate hoog opliep dat beveiligingsmedewerkers werden opgeroepen om hem uit het pand te verwijderen.

    Van Lienden benadert daarop de top van VWS en krijgt volgens de bronnen van FTM tot twee keer toe een gesprek met minister Van Rijn. Dat is bijzonder omdat LCH juist een speciaal VIP-loket had opgezet om aanbiedingen van BN’ers en andere belangrijke mensen te selecteren. Er waren 200 van dergelijke aanbiedingen op een totaal van 23.000. Van Lienden zegt tegen Follow the Money dat hij zelfs ‘veel vaker’ dan twee keer met Van Rijn aan tafel zat. De opvolger van Van Rijn, minister Tamara van Ark, vermeldt dat niet in haar antwoorden aan de Tweede Kamer.

    De mediapersoonlijkheid, die op dat moment nog als ambtenaar bij de gemeente Amsterdam werkzaam is, weet uiteindelijk voor elkaar te krijgen dat VWS een order bij hem plaatst voor 40 miljoen mondkapjes.

    De omvang van de overeenkomst is uitzonderlijk. Er zijn slechts twee andere deals gesloten van 100 miljoen euro of meer voor persoonlijke beschermingsmiddelen, meldde Van Ark aan de Kamer. Maar slechts één van die twee – een deal van 131 miljoen – betrof mondkapjes, naast onderzoekshandschoenen. Deze deal liep van mei tot maart 2021. De andere megadeal draaide uitsluitend om isolatiejassen, meldt VWS aan Follow the Money. (…) De bezwaren binnen het LCH waren zo groot, dat het consortium tot tweemaal toe schriftelijk protest aantekende bij topambtenaar Mark Frequin, zeggen de betrokkenen. Het ministerie negeerde deze bezwaren en gaf zorgbedrijf Mediq – onderdeel van het LCH – opdracht de deal met Van Lienden uit te voeren.
    FTM beschrijft in het gedetailleerde artikel dat minister Van Ark de Tweede Kamer een onvolledig en op sommige punten onjuist beeld van de deal heeft gegeven. VWS zegt in een reactie niet bekend te zijn met het scenario dat FTM schetst.”

    Uit joop.bnnvara.nl/nieuws/top-van-vws-fa...
    Dus corruptie binnen het ministerie van VWS ?

    .
150 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 0,00%
EUR/USD 1,0701 -0,01%
FTSE 100 8.044,81 0,00%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.328,85 +0,29%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links