Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Crypto TA-update: ethereum

Crypto TA-update: ethereum

Vandaag bespreek ik het technische beeld van ether, de token van het Ethereumnetwerk. Ether is na bitcoin de digitale munt met de grootste marktkapitalisatie en heeft de afgelopen maanden het verschil met bitcoin kunnen verkleinen.

Stijgende trend intact

Ether beweegt sinds medio vorig jaar in een stijgende trend waarbij hogere toppen en bodems wijzen op aanhoudende vraag. Halverwege mei heeft ether wel flink wat terrein moeten prijsgeven, maar de koers is vooralsnog opgevangen aan de onderkant van de stijgende fase.

Door de correctie heeft de crypto wat aan kracht verloren, maar zolang de koers boven de steun rond $2.000 beweegt, blijft het technisch plaatje redelijk positief.

Herstel

Op kortere termijn (2-uursgrafiek) is goed te zien dat ether de ergste verkoopdruk achter zich heeft gelaten en het herstel heeft ingezet. De correctieve fase vanaf medio mei is afgebroken en de koers lijkt nu een hogere koersbodem te vormen. Dit duidt op aantrekkende vraag.

Om verder te verbeteren en de hogere bodem te bevestigen, dient de koers door de weerstand rond $2.930 te breken. Dan zal er ruimte vrijkomen voor een groter herstel richting de oude top van 12 mei, tevens het all-time high, rond $4.384.

Zwakke omzetten

Een puntje van zorg is wel dat de omzetten nog wat achterblijven. De indicator onderin de grafiek, die het volumeverloop weergeeft, laat in tegenstelling tot de koers nog geen herstel zien. Dit signaleert dat de opleving niet breed gedragen wordt. Een langere periode van zijwaarts koersverloop onder de eerste weerstand is dan ook zeker niet uitgesloten.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 22 apr Hoe kleiner, hoe zwakker 48
  2. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  3. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Gewoon relaxed beleggen 4 juni 2021 13:48
    Het nadeel van technische analyse is dat er nul ruimte is voor fundamentals. Ether(eum) wordt steeds meer gebruikt in de wereld van DeFi (Decentralized Finance) omdat de blockchain technologie van Ethereum met smart contracts uitermate goed geschikt daarvoor is. Bovendien is Ether(eum) bezig met Ether 2.0 wat ervoor gaat zorgen dat de verificatie van transacties veel energie zuiniger kan gaan plaatsvinden. Simpel gezegd gaat men overstappen van “proof of work” naar “proof of stake”. Dat op dit moment volumes lager zijn is dus niet zo heel relevant. Waarmee wordt vergeleken? Met volumes tijdens de hoogtepunten van de lockdowns? Even wat geduld maar Ether(eum) gaat de #1 crypto worden!
  2. Bunder 5 juni 2021 23:56
    Hmm, ik ben het daar mee totaal oneens. In het verleden had ik ooit verwacht (2017) dat Etheruem , Bitcoin zou overstijgen. Maar dat gebeurde niet. Ook komende jaren zal Bitcoin de overtoom houden, puur als asset. Ik ken een aantal crypto fondsen die veelal voor het merendeel in Bitcoin zitten ( uiteraard ook wat in Ethereum ) , maar daarom denk ik dat Bitcoin nummer 1 zal blijven. Fondsen als DeFi Capital crypto-fondsen.nl/fondsen/defi-capital/ en AMDAX crypto-fondsen.nl/fondsen/amdax/ zitten volgens grotendeels in Bitcoin.

    Daarom denk ik dat Ethereum niet nr. 1 zal worden.
    Ethereum 2.0 zal een mooie slag slaan, maar thats it.

    Matic bijvoorbeeld is goedkoper en sneller dan ether netwerk nu...

    Time will tell
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links