Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AMC weer en waarom wij zo veel/weinig aandacht hieraan besteden

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Whiskey Julliet 3 juni 2021 16:46
    Ha AJ, dank dat je even benoemt hoe lezers reageren op jullie berichtgeving mbt "memestocks". Mensen, waaronder ik, zeggen wellicht tegen je dat je er eens in moet verdiepen omdat je er je mening over lijkt te hebben klaarliggen,terwijl je niet echt lijkt te begrijpen wat hier gebeurt. De gigantische volatiliteit is bijzonder opmerkelijk en onmogelijk toe te schrijven aan tieners op hun Robinhood app. Net als de enorme volatiliteit op de cryptomarkt en vandaag op de goudmarkt.

    Dit is spel van hele grote jongens, die inderdaad maar al te graag de narrative van de domme retailinvesteerder die het allemaal niet zo begrijpt verkondigen.
  2. redfalcon 3 juni 2021 20:09
    quote:

    redfalcon schreef op 3 juni 2021 16:29:

    Ik had het in het ochtend-draadje al even vermeld; een mogelijke verklaring voor de mega-volatiliteit in AMC is dat hedgefondsen hun Short GME posities hedgen met long AMC om zo margin calls op de short positie te voorkomen.
    Kijk maar eens naar de candles van GME en AMC op de 1 minuut chart van 12.58 uur; dat is echt geen toeval....
  3. forum rang 6 Jestbread 3 juni 2021 20:10
    quote:

    kenner66 schreef op 3 juni 2021 16:44:

    Ben sinds een jaar gestopt met die suffe AEX en overgestapt naar de nasdaq heb intussen mijn verlies door de corona ruimschoots goed gemaakt en sta zelfs op flinke winst.
    Let wel van 15.30 tot 22.00 uur zit ik achter 3 schermen doe je dit niet vergeet dan deze beurs snel!!!!!
    Dat verlies had je op de AEX ook goed kunnen maken.
  4. Contrair1975 3 juni 2021 21:13
    "Het lange plaatje, heeft iemand een reken tooltje? In 2007 was olie bijna twee keer zo duur als nu, maar betaalden we minder aan de pomp. Trio Taxes, Accijnzen & BTW kent namelijk fenomeen van samengestelde interest ook. Ofwel, wat betalen we aan de pomp als Brent weer naar $140... "

    AJ: De reden dat de benzine en diesel zo duur is t.o.v Brent heeft te maken met hoe een raffinaderij in elkaar steekt. Het lichte gedeelte van de crude wordt in een atmosferische distillatie kolom verwerkt tot nafta (wordt verder geupgrade tot benzine), kerosine (wordt verder geupgrade tot aviation jet fuel) en gasolie (wordt verder geupgrade tot diesel).

    Een van de meest waardevolle fractie (kerosine) ligt compleet op zijn gat, er is immers totaal geen vraag naar aviation jet fuel. De raffinaderijen kunnen de kerosine niet in de benzine en diesel weg blenden, dan zijn deze off-spec. De meest waardevolle fractie wordt dus ineens een afvalstroom. De marges in een raffinaderij zijn flinter-dun met hooguit een paar cent per liter. De enige manier om dus toch rendabel te opereren is een verhoging van de benzine en diesel prijs. Dat is dus het (tijdelijke) markt effect wat je nu ziet. Als er straks weer meer gevolgen wordt, zou dit effect af moeten nemen.

    Verder bestaat alles wat je in NL aan de pomp betaalt, voor ongeveer uit 70% belasting.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links