Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Experts: optimisme is weer een beetje terug, maar liefde voor Shell is bekoeld

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML de Halculator en nog veel meer 1
  2. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4
  3. 16 apr Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen 5

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. Duyntje 2 juni 2021 12:00
    "Rendementen in het verleden behaald bieden geen garantie voor de toekomst"
    Hiermee doel ik op de TA experts van IEX. Helaas voor hen is het met name bij RDS geen self fulfilling prophecy, maar een kwestie van stijgende olieprijs, boekhoudkundige herwaardering van voorraden en de intrinsieke waarde van het bedrijf. Naar mijn bescheiden mening komt dit wel goed.
  2. nêtzevere 2 juni 2021 12:04
    quote:

    rolanski schreef op 2 juni 2021 11:37:

    Nu alle tumult rond Shell in de komende periode zal verstommen en de mondiale economie hard zal aantrekken komende maanden, zien de zichzelf benoemde profeten van Corne het niet meer zitten met RDS. Het amateurisme van deze experts blijft hilarisch.
    De uitspraak van de rechter speelt RDS in de kaart. Nu kan niemand er meer om heen dat RDS aan het verduurzamen is. Als niet meer in fossiele brandstof mag worden geinvesteerd in de vorm het winnen van olie dan ontstaat er een aanbod tekort dit in combinatie met aantrekkende economie, een Biden die verduurzamen EN milieu boven aan zijn lijstje heeft waardoor schalie-olie gedoemd is te verdwijnen als eerste, gaat voor een idioot hoge olieprijs zorgen +/- $140 ! RDS kan hierdoor zijn olie in plaats van $20 marge verkopen aan $ 100 marge. Dit investeren in o.a. groene energie geeft een no.1 wereldspeler van formaat. Of zijn we vergeten hoe ons kikkerlandje even van zich wilde laten horen door geen gas meer op te pompen in Groningen en het land van duurzaamheid is !!
    Lachwekkend want er geen huishouden dat minder verbruikt. Of trekken we straks allemaal een dikke trui en jas erover aan en gaan we naar ons werk lopen. Of denkt men werkelijk dat thuiswerken de toekomst is ! En daar zijn pas achter gekomen vanwege Corona ?
    Laten we ons niks wijs maken, we kijken alleen naar ons zelf, zie pensioenstelsel, toeslagen affaire, etc ! Begin die dijken maar op te hogen dat brengt ten minste extra werkgelegenheid en stop juridische processen om gelijk te krijgen wat niets opbrengt want ergens anders gaat de vervuiling toch door. Grappig die uitspraak van milieudefensie dat dit proces het begin is van andere processenzoals TOTAL in Frankrijk. Weer een hollandse dromer c.q. betweter die denkt dat de wereld Nederland volgt dan wel dat Nederland het centrum van de wereld is. Ga nu TATA steel in Noord-Holland lekker lastigvallen dan kunnen die de verhuisdozen al gaan inpakken.
    Of lachen die zich een bult dat ze nu een goed excuus hebben om de fabriek te sluiten. Als men onze topindustrie niet helpt met verduurzamen dan kost dat Nederland meer geld dan men ooit zal beseffen. Werk samen en stop mensen te dwingen zonder alternatief ! Of zoals Van Beurden zei op de AVA: als jullie het beter weten start dan zelf een energie company. Laten we proberen van het gezegde Nederlander, dwingelander af te komen als we serieus willen worden genomen !!
  3. forum rang 5 theo1 2 juni 2021 14:45
    quote:

    nêtzevere schreef op 2 juni 2021 12:04:

    [...]
    De uitspraak van de rechter speelt RDS in de kaart. Nu kan niemand er meer om heen dat RDS aan het verduurzamen is. Als niet meer in fossiele brandstof mag worden geinvesteerd in de vorm het winnen van olie dan ontstaat er een aanbod tekort dit in combinatie met aantrekkende economie,

    ...
    Het probleem is alleen dat "niet meer mogen investeren in fossiele brandstof" niet voor iedereen geldt. Ik kan me niet voorstellen dat Gazprom en Aramco zich daar iets van gaan aantrekken. Die pompen gewoon door, alleen al omdat die landen de poen simpelweg keihard nodig hebben om hun begroting rond te krijgen en geen andere producten hebben dan olie en gas.

    En van dat verduurzamen door Biden zou ik me ook niet al te veel voorstellen. Die gaat echt niet de schalie-industrie om zeep helpen om zich daarmee uit te leveren aan de Arabieren. Er zitten wel degelijk grenzen aan zijn idealisme.
  4. Abandoned baby 2 juni 2021 15:24
    Met Ahold is hetzelfde als Carrefour waar de analisten ook zo enthousiast over zijn. Navelstaren op booming business in Europa, maar de problemen zitten over de plas. AB InBev, ook zo eentje. Zo lang het slecht gaat in Brazilie is het maar afwachten wat de upside naar boven is.
  5. forum rang 5 theo1 2 juni 2021 16:22
    Eerlijk gezegd verdenk ik milieudefensie er van dat het ze eigenlijk helemaal niet zo ontzettend om het klimaat gaat. Het gaat om schuld en boete. Het is gewoon een gereformeerde kerk voor hipsters. De boodschap is hetzelfde: "wij hebben gezondigd, dus wij moeten ons bekeren. En daarvoor moeten wij offers brengen". Liefst offers die je zelf niet al te veel kosten natuurlijk. Daar gaat het iedere keer om. Als het om schuld en boete gaat, dan is het daadwerkelijk verbeteren van de wereld bijzaak, het gaat primair om het geweten. Prima voor een echte kerk, want die gaat over individuen, daarbuiten moet je ermee oppassen want wetten en gerechtelijke vonnissen willen nogal eens collateral damage aanrichten.

    Als het ze echt om het klimaat te doen was, dan zouden ze niet achter Shell aan gaan. Want Shell is binnen de industrie relatief goed bezig. Ze zouden achter de achterblijvers aan moeten gaan. Nu is het natuurlijk bij voorbaat kansloos en ook nog eens gevaarlijk om in Rusland te gaan procederen tegen staatsbedrijven die de rekeningen van de overheid betalen. Er kan zomaar ineens novitsjok in je thee zitten als je te lastig wordt. En Saoedi's schrikken er niet voor terug om lastige lieden in een ambassade in stukken te zagen dus daar blijf je ook liever weg. Dus dan kan je beter je publiciteit halen bij een gemakkelijker doelwit.

    Maar waar het ze volgens mij eigenlijk om gaat is om het gevoel te wekken dat het niet aan "ons" ligt en dat "wij" ons comfortabel kunnen voelen bij "onze" morele superioriteit. Dat de maatschappij nog steeds gewoon olie nodig heeft en dan gedwongen wordt die te kopen bij bedrijven die eigendom zijn van misdadige regimes en die helemaal geen ene kloot geven om milieu en klimaat, dat is niet interessant. Langs weg van haalbaarheid in kleine stapjes het probleem oplossen is publicitair natuurlijk ook niet erg interessant. Voor je het weet ben je een polderclub, een soort FNV voor het milieu. Je bereikt er meer mee, maar spectaculair is anders. En nutteloos als het je eigenlijk niet echt om het resultaat gaat.

    Wat me echt tegenvalt is dat die rechter niet naar het grote plaatje kijkt en zich puur beperkt tot Nederland. Alsof er door dat vonnis één auto minder rijdt. Alsof je de vraag naar olie kan verminderen door het één van de betere aanbieders lastig te maken.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links