Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,400 25 apr 2024 17:35
  • +0,480 (+2,09%) Dagrange 23,160 - 23,880
  • 440.133 Gem. (3M) 372,1K

Fugro - 2021 jaardraadje (voor iedereen)

17.762 Posts
Pagina: «« 1 ... 335 336 337 338 339 ... 889 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Greyhounds 1 juni 2021 09:45
    quote:

    RobS schreef op 1 juni 2021 09:38:

    Redelijke omzet koers hoger . Volgens mij is er een bank een belrondje aan het maken. En krijgen we in de loop van de week een koopadvies?
    Dat zou leuk zijn Robs, alleen met opdrachten en adviezen zijn we de laatste tijd niet echt op geschoten! Maar als RDS omhoog gaat dan gaat Fugro mee. Kan iemand mij dat uit leggen? Want Fugro is niet meer zo afhankelijk van olie en gas toch?
  2. bekeken 1 juni 2021 11:45
    quote:

    ff_relativeren schreef op 31 mei 2021 18:36:

    Even reageren op de beeldvorming bij @ Henkie 1960 ;

    1. De beurskoers wordt niet rond de € 9,- gehouden. De beurskoers beweegt tegen het dak van het dalende trendkanaal.
    2. Die geleidelijke daling gaat al jaren zo.
    3. Zie de bijlage, bijgewerkt t/m vandaag.
    4. Een overname zie ik nog niet gebeuren omdat er nog 1 of 2 (claim)emissies mogelijk zijn.
    5. Als de overnemer die sommen geld zelf op moet hoesten, kost het boel veel geld.
    6. Als de overnemer kan wachten tot de aandeelhouders de emissie hebben volgestort, is er minder schuld over te nemen en minder rentebetaling.

    In bijlage het langjarige koersverloop met trendkanaal :

    Eens dat het niet waarschijnlijk is dat Fugro wordt overgenomen, maar dat heeft niets te maken met wel of geen claim emissies, maar simpel omdat Fugro, ondanks het omzetten van certificaten naar aandelen, zichzelf nog steeds kan beschermen via de uitgifte van preferente aandelen.

    Als Fugro eventueel wel in zou willen gaan met een partij, die recht doet aan de strategie EN de onafhankelijkheid van de onderneming waarborgt, dan is het logisch om een eventuele claimemissie niet af te wachten. Immers met minder financieringsrisico, zal een hogere prijs moeten worden betaald. Het is dus beter voor een overnemende partij om zelf de schulden (goedkoop) te herfinancieren.

    Maar nogmaals ik acht de kans op een overname bijzonder klein.
  3. bekeken 1 juni 2021 12:00
    quote:

    ff_relativeren schreef op 31 mei 2021 23:21:

    Hoi @ RobS,

    * Norges Bank is een korte-termijn-trader in Long posities die slechts korte tijd worden aangehouden. Zo gekocht en zo weer verkocht.
    * Goldman Sachs pingelt sinds 19 juni 2020 heen en weer tussen de 2,52% en 3,21% (ook een korte-termijn-trader in Fugro), waarbij ze steeds schuiven met direkte en indirekte posities. Daarvoor had Goldman Sachs zelfs 5,07% long positie. Je had me dus beter kunnen vragen waarom Goldman Sachs sindsdien haar belang in Fugro heeft gehalveerd. Dat was eerlijker van je geweest.

    * Citadel Advisors pingelt heen en weer tussen de 2,99% en de 3,02%. Niets noemenswaardigs.
    * Van Heijst heeft een eerste positie genomen vanuit beleggingsclub 't Stockpaert. Waarom ze dat doen moet je hen vragen.

    Ik heb voor het gemak een uitdraai gemaakt van het AFM register. Zie de bijlage.

    - Dat de shortpartijen vorig jaar vertrokken, heb ik zelf destijds uitgelegd. Fugro ging een andere ISIN-code gebruiken voor haar aandelen. De oude ISIN-code ging exit en daar kon niet meer in gehandeld worden. De beste optie was dus vertrekken als shorter.

    - De analisten hebben met hun koersdoelen al jaren gefaald. Moet ik dan gaan uitleggen waarom zij er al zo lang naast zitten ?

    In bijlage de uitdraai van het AFM register :

    De posities van partijen als Goldman Sachs (net als bij JP Morgan Chase) zijn over het algemeen posities die voortkomen uit hun beroepsmatige functie als "handelspartij". Het zijn brokers, die handelen met institutionele partijen. De door hun gemelde posities zijn dan ook vaak het gevolg van transacties met derden, die bijvoorbeeld CFDs hebben afgesloten (contract voor difference). Dit zijn zeer speculatieve producten, die vaak door hedgefunds worden gebruikt, omdat hier geen meldingsplicht voor geldt. De broker, in dit geval bijvoorbeeld Goldman of JPM, houden (een deel van) de onderliggende positie als dekking aan, waarvoor wel een meldingsplicht geldt.
    Er zijn ook speciale regels voor deze meldingen met vrijstellingen of vertraagde meldingen om te voorkomen dat andere marktpartijen inzicht hebben in de handelsposities van een concurrent.

    Het veranderen van de ISIN code is overigens een administratieve handeling. De betreffende stukken worden omgezet naar de nieuwe code en dat geldt ook voor de eventuele shortposities. Het feit dat short-zittende partijen verdwenen zijn heeft vooral te maken met de herfinanciering. Dit was voor de meeste partijen juist de reden voor de short. Dus het verhaal was klaar en de shorts zijn gedekt.
  4. forum rang 5 Henkie 1960 1 juni 2021 18:35
    Koers ging heel moeilijk, maar toch naar de 9,14 als de koers morgen weer omhoog gaat gaan we wel door stijgen ,als hij weer terug gezet wordt naar €9 is het ,denk ik toch een voorteken dat er toch iets gaat gebeuren Seabed?'ja oké waarom de koers laaghouden?,ik zei gisteren dit is al een week gaande,maar dit is al weken gaande.
  5. forum rang 5 Henkie 1960 1 juni 2021 20:06
    Overnamebod geloof ik ook niet,Olie prijs gaat doorstijgen,ja het blijft moeilijk maar hogere olieprijzen betere vooruitzichten van de Q2 cijfers voor Fugro,dan nu in de 9e week van kwartaal 2 hoort de koers gewoon omhoog te gaan(kijk vorige jaren)wat is de reden dat de koers niet hoger wil zelfs lager dan kwartaal 1?
17.762 Posts
Pagina: «« 1 ... 335 336 337 338 339 ... 889 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links