Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hier beleggen 46 miljoen Amerikanen in

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. Beerbaron 31 mei 2021 14:01
    Beste AJ, Bedankt voor je mooie vooruitblik nog gisteren, voor mij de hoofdreden om een iex abonnement te hebben want je beleggingsstijl rijmt goed met mijn risico tolerantie en ik beleg ook procentueel voornamelijk voor mijn pensioen, en een kleiner deel omdat het leuk is.
    Ik ben sinds 2017 meerdere malen klein in bitcoin gestapt, en weer verkocht met name omdat ik vreesde voor verboden of overregulatie.
    Ik ben sinds jullie crypto podcast weer heeeeel klein ingestapt in bitcoin en ethereum en ga dollarcostaveraging een positie opbouwen richting 4% van mijn totale porto, in de alternatives hoek waar ook een snufje goud en TIPS zitten.
    De reden waarom ik dit schrijf aan je is dat het makkelijk is te denken dat het een greater fool spelletje is. Maar dan doe je een markt van ruim 1,5 biljoen wel te kort. Voor mij is het bullish dat er zeer grote partijen meedoen als bijvoorbeeld paypal, om de koppeling met de maatschappij te maken. Verder zijn de mogelijkheden met bijvoorbeeld ethereum groot, mocht het zijn weg naar de dagelijkse praktijk vinden. Verder is er zoiets als proof of stake waarbij je je porto vastlegt als onderpand en transactiekosten als inkomsten hebt (vergelijkbaar met minen), en dus wel degelijk yield kan hebben.
    Ik ben ook skeptisch, maar helemaal afschrijven durf ik het ook niet.
  2. [verwijderd] 31 mei 2021 14:08
    De personen die het meest pessimistisch zijn over crypto hebben de boot zeer waarschijnlijk gemist.

    De personen die vroeg zijn ingestapt en hebben gecashed of nu shorten, varen in een mooie speedboot.

    De personen die alleen maar denken dat het omhoog kan (de ‘maximalisten’) zien de boot langzaam zinken..
  3. [verwijderd] 31 mei 2021 14:19
    quote:

    Rene70 schreef op 31 mei 2021 14:14:

    Arend Jan Kamp, Jammer dat je zo kortzichtig bent met betrekking tot crypto en dat je zelfs mensen die er wel in zitten gek noemt. Ik ga mij toch afvragen of jij de lezers en abonnement houders wel serieus neemt.
    Rene, het is volgens mij pure afgunst en “kwaad zijn op jezelf omdat een ander het wel heeft gezien”.
  4. forum rang 6 Jestbread 31 mei 2021 14:30
    quote:

    Poet-in schreef op 31 mei 2021 14:08:

    De personen die het meest pessimistisch zijn over crypto hebben de boot zeer waarschijnlijk gemist.

    De personen die vroeg zijn ingestapt en hebben gecashed of nu shorten, varen in een mooie speedboot.

    De personen die alleen maar denken dat het omhoog kan (de ‘maximalisten’) zien de boot langzaam zinken..
    Klassiek pyramidespel dus.
  5. loweherz 31 mei 2021 14:33
    Hoi Arend-Jan,

    Je kunt de crypto's voor je 'laten werken' via fin diensten als sparen, lenen, derivaten, investeren in crypto bedrijven etc. Hier wordt een heel pakket van diensten voor gebouwd dat ook wel 'Decentralized Finance' of 'DeFi' wordt genoemd. Door JP Morgan en Goldman Sachs onderzoeken oa als 1 vd potentiele competitieve gevaren voor 'TradFi' uitgeroepen.
  6. De Buurman 31 mei 2021 14:53
    quote:

    Poet-in schreef op 31 mei 2021 14:08:

    De personen die het meest pessimistisch zijn over crypto hebben de boot zeer waarschijnlijk gemist.

    De personen die vroeg zijn ingestapt en hebben gecashed of nu shorten, varen in een mooie speedboot.

    De personen die alleen maar denken dat het omhoog kan (de ‘maximalisten’) zien de boot langzaam zinken..
    Ik durf te stellen dat onder de pessimisten ook de groep mensen valt die de technologie blockchain begrijpen, maar zich realiseren dat cryptocurrencies daar niet noodzakelijk voor zijn.

    Cryptocurrencies zijn eigenlijk niet veel meer dan een digitaal speculatiemiddel zonder onderpand, stabiliteit of vertrouwen. Of, zoals AJ het omscrhijft, 'wat een gek er voor geeft'.
  7. Rene70 31 mei 2021 14:58
    Citaat AJ "Net als commodities verdienen crypto's geen geld. U moet het louter van koerswinst hebben en dat is altijd de inleg van de ander"

    AJ, ook nog nooit van crypto staken gehoord zeker? Hieruit blijkt maar weer dat je totaal niet in de wereld van crypto hebt verdiept. Is natuurlijk helemaal niet erg, maar schrijf er dan ook niet over
  8. Beerbaron 31 mei 2021 15:13
    Er is geen gratis lunch, dus om een decentrale blockchain in de lucht te houden is een beloning noodzakelijk, in de vorm van een bijbehorende valuta. Ik zie daar dus zeker wel een rol.
    Nogmaals, ik ben ook zeer skeptisch omdat het een grote ongereguleerde markt is waar veel mensen op afkomen met slechte bedoelingen. Daarom ben ik ook voorstander van know your custumor initiatieven bij exchanges om criminaliteit terug te dringen (regulering)
  9. kuddedier 31 mei 2021 15:34
    Crypto currency is imho hetzelfde als de uitvinding van het bankbiljet. De manier waarop waardeoverdracht wordt gedaan is een innovatie. Het betekent niet dat elk bankbiljet dat gedrukt wordt daadwerkelijk waarde vertegenwoordigd. Kijk maar eens naar de Venezuleaanse pesos, of de oude Rijksmark. Bitcoin en anderen zijn vergelijkbaar met de verschillende bankbiljetten, ze vertegenwoordigen echter pas waarde als er een achterliggende garantie is, vroeger was dat goud, nu is dat het het geloof in de centrale bank/instituties van een land.

    Waarschijnlijk kun je over een aantal jaar via een website/app binnen 5 minuten je eigen crypto currency aanmaken. Alleen de cryptocurrencies die daadwerkelijk een onderliggende waarde vertegenwoordigen zullen op dat moment nog echte waarde hebben. Aangezien geen van de huidige cryptocurrencies wordt onderschreven door een land/ institutie is de kans klein dat die cryptocurrencies op dat moment nog iets waard zijn.
  10. Delisted 31 mei 2021 16:56
    Zo, de Bitcoin fans voelen zich vandaag wel erg aangevallen... Ik kan nog steeds nergens meer Bitcoin betalen en verwacht ook niet dat zo'n vervuilende technologie het gaat worden in een steeds klimaat bewustere maatschappij. Misschien dat ze straks met een digitale munt komen waarvan de waarde wel stabiel is, en die niet vervuilend is, anders heb je er niks aan.

    Blockchain tech wordt de komende jaren wel groot worden verwacht ik. Bewijs van eigendom en digitaal ondertekenen, dat soort dingen.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links