Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,465 19 apr 2024 17:37
  • -0,005 (-0,01%) Dagrange 32,920 - 33,550
  • 9.995.595 Gem. (3M) 7,5M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 5585 5586 5587 5588 5589 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Underdog 29 mei 2021 21:06
    quote:

    @monkeytail schreef op 29 mei 2021 20:30:

    [...]
    Grondstoffen zijn grondstoffen.
    Aardolie komt voorlopig niet meer terug = eindig.
    Zeldzame metalen: niet onuitputtelijk.
    Koper: ik vrees het ergste.
    Technologie is afhankelijk van grondstoffen.
    We zijn met te veel mensen en leven onbezorgd en wat we weggooien wordt maar mondjesmaat gerecycled.
    Steek je kop maar in het zand, gast.
    De groene jongens komen op voor de toekomst van de jongere generatie. Die willen ook graag een rijk leven zonder natte voeten.
    Ik ben een ouwe zak maar mijn kroost heeft gelijk.
    Binnen 10 jaar ook maar overgaan naar elektrisch rijden of rijden op waterstof.
    Over technologie gesproken.

    En wie gaat er voor zorgen dat de omschakeling naar waterstof er komt. Volgens mij kunnen we de shell transitie strategie dan goed gebruiken. Ik ben er voorstander van dat ze het voortouw nemen (wat ze ook doen als je naar anderen in het pak kijkt) maar je kan niet verwachten dat shell ineens al zijn bussiness dichtgooit en rigoureus alles zet op een markt die nog niet volwassen is. Verandering vraagt tijd en komt er enkel met het juiste beleid. Daar hangt alles van af. Een bedrijf bestaat enkel als er winst gemaakt kan worden met producten waar er vraag naar is. Shell bekladden en hopen dat ze omver vallen haal je helemaal niets mee behalve om jezelf wijs te maken dat je een held bent en iets te betekenen hebt in deze wereld.
  2. forum rang 7 ff_relativeren 29 mei 2021 21:14
    @ Underdog, RD Shell is al enkele jaren bezig met waterstof. Er is zelfs een subdraadje voor aangemaakt.
    In dat subdraadje kun je lezen dat heel wat andere grote internationale spelers al aanhaken.
    In de auto-industrie, bussen, vrachtwagens, treinen, ja zelfs vliegtuigen.

    Het is een nieuwe industrie en dat heeft tijd nodig om tot wasdom te komen.
    Misschien zal de waterstof-aandrijving voor bussen, treinen en vliegtuigen eerder volwassen worden.
    Dat heeft alles te maken met de centrale tank-punten.
    Die zijn immers sneller en makkelijker te realiseren dan voor de auto's en vrachtwagens.
    (er moeten nog zo veel tankstations langs alle asfaltwegen ter wereld worden voorzien van een waterstof-tankpunt)

    Vanuit dat punt gezien zal misschien zelfs de zware industrie eerder zijn overgeschakeld naar waterstof.
    Ik denk dat ik met deze posting mijn punt wel heb gemaakt. Het gaat tijd kosten en die wordt uitgedrukt in jaren.
    Maar Shell is er mee bezig. En daar getuigt het subdraadje van.
  3. forum rang 7 Pandjesbaas 29 mei 2021 21:20
    quote:

    Koning van beleggersland schreef op 29 mei 2021 20:31:

    [...]

    Ik ben geen grootvervuiler! Shell is een olie major die moet veranderen en dat weten ze zelf ook maar het lukt ze nog niet.
    de maatschappij moet veranderen. dan zal Shell vanzelf mee veranderen, om zich aan de veranderende vraag aan te passen. Shell kan de noodzakelijke verandering niet veroorzaken. Zolang iedereen zijn huis met gas wil verwarmen en op benzine rijden, zullen ze dat doen, of Shell het ze nou wil leveren of niet.
  4. forum rang 4 Opgelet 29 mei 2021 21:28
    quote:

    Koning van beleggersland schreef op 29 mei 2021 16:44:

    [...]

    5

    Ach over de cijfers zal ik me niet aan storen maar wel aan koersdoelen voor korte termijn! €18 is niet ver weg, up up up. Dit is toch gewoon louter maar wat roepen!
    6

    Up up up Shell 20 euro iedereen gaat deze zomer vlieguh en je krijgt vijf schouderklopjes maar down down down Shell gaat 14 euro met een onderbouwing en je bent een trolletje! De koers van Shell staat wel too high imo. Volgens de rechter moet Shell haar activiteiten afbouwen met een huidige k/w van 10, waarvan 25% van de cashflow naar aandeelhouders gaat. Zelfs het achterwerk van Kim Kardashian begrijpt nog dat een dividendcut onvermijdelijk is, omdat dit een onhoudbare situatie is. Er wordt alleen niet verder gekeken dan deze zomervakantie omdat mensen weer gaan vlieguh en Shell daarom naar 25 euro gaat. Met die beredenering kun je net zo goed je geld in Bitcoin brleggen omdat Bitcoin zogenaamd naar 500k per coin gaat. Een 'danser' in de 'dansclub' hier in Miami begon ook al over crypto te praten en zei dat het alleen maar kan stijgen, ik zei dat dat niet waar is en dat je niet in crypto moet beleggen maar short moet gaan in bitcoin forward contracts. Drie keer raden wie er vanavond met een stapeltje geld de club in loopt. The Next Warren Buffet.
  5. forum rang 8 het zwaard 29 mei 2021 21:32
    Beste Mouse, het verkleinwoord directeurtje kwam niet van mij, maar was een antwoord op de Quote Van. Koning van Beleggersland: Roood! Wanneer kunnen we de ceo wegsturen? Hij bakt er mijns inziens er zeer weinig van! Als ik directeurtje was dan had ik de koers allang teruggekregen op een koers boven de €20!
    Graag eerst eens een keertje alles lezen, alvorens kritiek te geven.
    M.v;g Het Zwaard
  6. forum rang 4 Opgelet 29 mei 2021 21:35
    quote:

    Pandjesbaas schreef op 29 mei 2021 21:20:

    [...]
    de maatschappij moet veranderen. dan zal Shell vanzelf mee veranderen, om zich aan de veranderende vraag aan te passen. Shell kan de noodzakelijke verandering niet veroorzaken. Zolang iedereen zijn huis met gas wil verwarmen en op benzine rijden, zullen ze dat doen, of Shell het ze nou wil leveren of niet.
    Dat is fout. Shell heeft in de afgelopen 15 jaar meer dan 200 miljard aan dividend en buybacks besteed, maar daarvan is 120 miljard marktwaarde verdampt. Shell zou de grondlegger van renewables zijn geweest als ze deze 200 miljard in nieuwe technologie hadden gestoken. En waarschijnlijk hadden ze dan een marktwaarde van minstens 500 miljard. Dus het bestuur heeft foute keuzes gemaakt!
    Je kunt de aandeelhouders van Shell verdelen in drie groepen:
    - De wolven: hebben het dividend in andere bedrijven belegd en niet in Shell en zijn vervolgens voor covid uitgestapt.
    - De schaapwolven: hebben het dividend in andere bedrijven gestoken, waardoor ze een leuke winst hebben maar verlies @ Shell
    - De schapen: herbeleggen het dividend jaarlijks in Shell en hebben een slechter rendement dan staatsobligaties.

  7. forum rang 6 Take a sisi 29 mei 2021 22:03
    Afijn wie en welk bedrijf in Europa is de volgende in de rij die ze juridisch gaan vervolgen , en wat brengt dit teweeg .
    Beleggers gaan nu nog meer naar het milieuvriendelijke aspect van bedrijven kijken omdat ze er vanuitgaan dat hoe meer je als bedrijf daar gedwongen in moet investeren des te minder winst er gemaakt zal worden en des te onaantrekkelijker bedrijven om die reden voor beleggers gaan worden .
    Beleggers zullen ook afstand gaan doen van risico volle kandidaten die een mogelijk zelfde rechtzaak op hun bordje gaan krijgen .
    Dit gaat verschuivingen in het beleggersland teweeg brengen die nog wel een tijdje aan zullen houden en mogelijk komen we er niet meer vanaf .
    Dus mijn inziens slecht weer op komst in beleggersland .
    Ja goed gedaan Nederlandse rechtspraak om als niets zeggend landje hierin het voortouw te nemen , is ook weer zeer goed voor de solidariteits heffing van Wobke die keer op keer aanhaald dat deze uit het bedrijfsleven moet komen .
    Nou Wobke als de procenten gelijk blijven dan heb jij binnenkort ook minder te besteden , maar niet getreurd verhoog je toch gewoon de heffing en klopt dat ook weer .
    Jazeker ons landje kan prima timen , we weten nog niet eens hoe we uit het Coronadal moeten kruipen en de bedrijven hebben alweer een volgend zorgen-kindje te pakken .
    Ik kan de gedachtes en de zorgen van de risicovolle bedrijven nu al lezen .
    Ze worden in opdracht van de rechter gedwongen te investeren en worden door bedrijven uit landen die daar maling aan hebben uit de markt gedrukt .
    Nederlands bedrijf naar de kloten markt verschoven naar ander land waar ze vervolgens dubbele omzetten draaien en hierdoor twee keer zoveel uitstoten .
    Rendement van het verdrag van Parijs nog minder dan nul en op de Europese markt werkgelegenheid de nek om gedraaid , en we waren al zo goed bezig binnen de grenzen van de ECB .
    Alsof bedrijven die bakken geld in het milieu moeten steken aantrekkelijk voor de beleggers zijn , beleggers die bedrijven waarderen op hun omzetten en klinkende munt .
    Conclusie bedankt Nederlandse rechtsstaat ik heb even geen vertrouwen meer in de economische motor van ons lutjebroek .
    In dit land wordt alle realiteitszin door waanzinsideologie op het offerblok gelegd .
  8. Bill Spackman 29 mei 2021 22:37
    quote:

    The Next Warren Buffet schreef op 29 mei 2021 21:28:

    [...]

    6

    Up up up Shell 20 euro iedereen gaat deze zomer vlieguh en je krijgt vijf schouderklopjes maar down down down Shell gaat 14 euro met een onderbouwing en je bent een trolletje! De koers van Shell staat wel too high imo. Volgens de rechter moet Shell haar activiteiten afbouwen met een huidige k/w van 10, waarvan 25% van de cashflow naar aandeelhouders gaat. Zelfs het achterwerk van Kim Kardashian begrijpt nog dat een dividendcut onvermijdelijk is, omdat dit een onhoudbare situatie is. Er wordt alleen niet verder gekeken dan deze zomervakantie omdat mensen weer gaan vlieguh en Shell daarom naar 25 euro gaat. Met die beredenering kun je net zo goed je geld in Bitcoin brleggen omdat Bitcoin zogenaamd naar 500k per coin gaat. Een 'danser' in de 'dansclub' hier in Miami begon ook al over crypto te praten en zei dat het alleen maar kan stijgen, ik zei dat dat niet waar is en dat je niet in crypto moet beleggen maar short moet gaan in bitcoin forward contracts. Drie keer raden wie er vanavond met een stapeltje geld de club in loopt. The Next Warren Buffet.
    1714
    Je hebt echt te veel tijd met al je posts, maar ben blij dat je de cijfertjes in je posts zet, weet ik meteen dat ik moet doorscrollen.
  9. Kingslayer 29 mei 2021 22:58
    quote:

    The Next Warren Buffet schreef op 29 mei 2021 21:28:

    [...]

    6

    Up up up Shell 20 euro iedereen gaat deze zomer vlieguh en je krijgt vijf schouderklopjes maar down down down Shell gaat 14 euro met een onderbouwing en je bent een trolletje! De koers van Shell staat wel too high imo. Volgens de rechter moet Shell haar activiteiten afbouwen met een huidige k/w van 10, waarvan 25% van de cashflow naar aandeelhouders gaat. Zelfs het achterwerk van Kim Kardashian begrijpt nog dat een dividendcut onvermijdelijk is, omdat dit een onhoudbare situatie is. Er wordt alleen niet verder gekeken dan deze zomervakantie omdat mensen weer gaan vlieguh en Shell daarom naar 25 euro gaat. Met die beredenering kun je net zo goed je geld in Bitcoin brleggen omdat Bitcoin zogenaamd naar 500k per coin gaat. Een 'danser' in de 'dansclub' hier in Miami begon ook al over crypto te praten en zei dat het alleen maar kan stijgen, ik zei dat dat niet waar is en dat je niet in crypto moet beleggen maar short moet gaan in bitcoin forward contracts. Drie keer raden wie er vanavond met een stapeltje geld de club in loopt. The Next Warren Buffet.
    4

    Als shell echt wil groeien dan moeten ze het turkse olieraffinaderij Tupras kopen! Turkse lira is nu zo goedkoop dat je het voor een habbekrats kan kopen (tip voor als het directeurtje hier meeleest). Bovendien gaan straks veel mensen naar Turkije vliegen (goed voor Shell) omdat ze bijna een gratis vakantie krijgen in Turkije! Heeft er iemand al geboekt?
  10. Gevelboer 30 mei 2021 07:23
    quote:

    Take a sisi schreef op 29 mei 2021 22:03:

    ...
    In dit land wordt alle realiteitszin door waanzinsideologie op het offerblok gelegd .
    Met deze zin vat je alles samen.
    Voordeel van de bewuster gerechtlijke uitspraak is natuurlijk dat we straks dubbel goed voor het milieu bezig zijn (als we CO2 als schakelijk zien natuurlijk)
    Straks bespaart de eindgebruiker uitstoot (milieuwinst 1) en kan Shell dit op zijn conto zetten (milieuwinst 2).
    Als er dubbel gestraft wordt (de benzinetankende automobilist en Shell omdat deze de benzine verkoopt) kan er dubbel worden bespaard.
    Zo besparen we genoeg om het zelfgekozen doel van Parijs te halen.
    Slimme plotiek !!
  11. forum rang 5 Betweter 30 mei 2021 08:07
    quote:

    Jojet schreef op 30 mei 2021 07:23:

    [...]Met deze zin vat je alles samen.
    Voordeel van de bewuster gerechtlijke uitspraak is natuurlijk dat we straks dubbel goed voor het milieu bezig zijn (als we CO2 als schakelijk zien natuurlijk)
    Straks bespaart de eindgebruiker uitstoot (milieuwinst 1) en kan Shell dit op zijn conto zetten (milieuwinst 2).
    Als er dubbel gestraft wordt (de benzinetankende automobilist en Shell omdat deze de benzine verkoopt) kan er dubbel worden bespaard.
    Zo besparen we genoeg om het zelfgekozen doel van Parijs te halen.
    Slimme plotiek !!

    Dat is allemaal leuk en aardig maar dit is natuurlijk maar een klein onderdeel van de keten.
    Waarom sleept milieudefensie de Nederlandse staat niet voor het gerecht omdat er handelsverdragen met bijvoorbeeld China worden afgesloten? Die produceren namelijk maximaal zonder rekening te houden met de klimaatafspraken. Dan heb je pas ballen. Ik zou wel eens willen zien wat de rechter dan oordeelt.
    We willen wel deugen als het om "onze" bedrijven gaat maar vervolgens kopen we wel van bedrijven die het niet zo nauw nemen met dit alles.
    Shell had helemaal gelijk met hun stelling dat anderen in het gat gaan springen. Dan kun je als gerecht wel zeggen dat "anderen" ook aan de verdragen moeten voldoen maar dat is domweg je kop in het zand steken. Dan sluit je als rechter je ogen voor de realiteit.
    Zo werkt de markt nou eenmaal.
    Eenzelfde situatie zie je bijvoorbeeld aan voedsel.
    Gezond en hoogwaardig voedsel is alleen maar duurder geworden. Duurzaam gemaakt, dat wel. Minder gezond voedsel is alleen maar goedkoper geworden. Gezond wordt wel gekocht maar lang niet door iedereen. Moet wel betaalbaar blijven.

    De markt werd in het verleden overspoeld met Oosterse elektronica. Spotgoedkoop gemaakt dus zeer concurrerend met hier.
  12. forum rang 4 No-nonsense 30 mei 2021 08:18
    Maar even serieus. Die benzine en andere producten waar Shell op afgerekend gaat worden, waar wordt die eigenlijk in gegooid? In auto's toch zeker? Maar de producenten van auto's hoeven geen verantwoording te nemen? En het staal waar die auto's van gemaakt zijn dan? En de kobaltmijntjes van de batterijtjes? Hoe zit dat eigenlijk? En, en, en.... En de ministers die in hun BMW-7 serie met chauffeur stappen en van hot naar haar rijden. En de europarlementariërs die hun auto met chauffeur rondjes laten rijden zonder zelf aan boord te zijn alleen maar om de kilometers te kunnen declareren á 1 Euro per gereden kilometer?
    De broek zakt je toch af van dit rechtssysteem en de alom aanwezige corruptie.
  13. forum rang 4 Opgelet 30 mei 2021 08:47
    quote:

    Bill Spackman schreef op 29 mei 2021 22:37:

    [...]

    1714
    Je hebt echt te veel tijd met al je posts, maar ben blij dat je de cijfertjes in je posts zet, weet ik meteen dat ik moet doorscrollen.
    1714?

    Hoi Bill, ik ben heel erg bearish over de toekomst van Shell en heb daar tot nu toe mee erg veel geld verdien met puts. Daarnaast heb ik Shell ook geshort en dat geld gebruikt om in aandelen te beleggen die wel omhoog gaan zoals Apple. Ik heb erg mooie ritjes gemaakt en heb dus erg veel geld. En tijd is geld. The Next Warren Buffet. PS: als je beleggen serieus neemt, schrijf alles wat ik zeg op in een notitieblokje. En oja de eigenaar van de nachtclub kwam net naar mij toe en vroeg moet ik in Shell beleggen het aandeel staat nu goedkoop. Ik zei tegen hem: the problem with Shell is that it must invest in renewables with a low ROI return and that current cashflows doesn't compensate future cashflows. Stay away from companies like this. Omdat hij mij altijd met een stapeltje geld ziet, heb ik veel prestige bij hem.
  14. venelmptstraat 30 mei 2021 09:08
    Beste Shell aandeelhouders, stap uit deze luchtbel. Vaak in Shell gezeten, maar hier ligt echt geen gouden toekomst in het verschiet. Ik zit niet short of puts, maar baseer mij gewoon op de trend, en die is down. Andere bedrijven, na een koersval op feitelijkheden (Sligro bv) agv Corona, zijn al hersteld. Bij Shell geldt dit niet. Dus mijn conclusie is dat er andere zaken spelen. De particuliere belegger heeft nooit genoeg inside kennis zoals de grote jongens. Wij,ook ik, moeten het met gezond verstand doen. Ik reken op een oplopende inflatie, met een oplopende rente. Vandaar dat ik mijn geld zet op verzekeraars. Solide rendement en minder koers gevoelig.
  15. forum rang 5 Ayous 30 mei 2021 09:21
    quote:

    The Next Warren Buffet schreef op 30 mei 2021 08:47:

    [...]

    1714?

    Hoi Bill, ik ben heel erg bearish over de toekomst van Shell en heb daar tot nu toe mee erg veel geld verdien met puts. Daarnaast heb ik Shell ook geshort en dat geld gebruikt om in aandelen te beleggen die wel omhoog gaan zoals Apple. Ik heb erg mooie ritjes gemaakt en heb dus erg veel geld. En tijd is geld. The Next Warren Buffet. PS: als je beleggen serieus neemt, schrijf alles wat ik zeg op in een notitieblokje. En oja de eigenaar van de nachtclub kwam net naar mij toe en vroeg moet ik in Shell beleggen het aandeel staat nu goedkoop. Ik zei tegen hem: the problem with Shell is that it must invest in renewables with a low ROI return and that current cashflows doesn't compensate future cashflows. Stay away from companies like this. Omdat hij mij altijd met een stapeltje geld ziet, heb ik veel prestige bij hem.
    Sprak ook met de eigenaar van die nachtclub. “Ik lul altijd een beetje mee met die simpele ziel vertelde hij, ook al is zijn mavo Engels niet te begrijpen. Is de enige hier die nog bankbiljetten heeft. Zolang we flink aan hem verdienen vind ik het prima. Achter zijn rug om lacht iedereen hem uit. Hij weet dat zelf ook wel en probeert dan nog wat indruk te maken op jongetjes van 14. Het is wel de makkelijkste klant. Met elk beetje aandacht tevreden”.

  16. [verwijderd] 30 mei 2021 09:49
    Het is gewoon droevig hoe volwassen mensen zich als kleuters hier gedragen.
    Alleen op elkaar reageren in plaats te posten over het onderwerp SHELL. En dan heb ik het nog niet over de opscheppertjes die iedere keer moeten vermelden hoeveel geld ze wel niet hebben.
    Ongelofelijk triest..als je zogenaamd echt zoveel geld hebt ga je dat niet van de daken schreeuwen op een forum. Het lijkt er sterk op dat de onderkant van de samenleving dit forum heeft ontdekt en de mods doen er niets aan.
    Ik heb hier maanden meegelezen maar daar stopt ik mee. Wat een trieste vertoning is dit hier zeg, het is gewoon lachwekkend

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 5585 5586 5587 5588 5589 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links