Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 1587 1588 1589 1590 1591 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 A Mao 28 mei 2021 08:36

    Booking.com heeft zijn eigen beloningsregels gewijzigd om de miljoenenbonussen van de top niet in gevaar te brengen. De totale beloning voor het driekoppige Amerikaanse bestuur van Booking Holdings, het bedrijf achter de hotelwebsite, bedroeg daardoor vorig jaar omgerekend ruim 28 miljoen euro, voornamelijk in de vorm van aandelenpakketten die de bestuurders in de komende drie jaar kunnen verzilveren.

    De aangepaste beloningsregels voor de Booking-top zijn terug te lezen in documenten die Booking Holdings recent publiceerde, in aanloop naar de aandeelhoudersvergadering op 3 juni. Uit gesprekken met betrokkenen blijkt bovendien dat ook de bonussen van het reguliere Booking-personeel op peil zijn gebleven. Medewerkers op het hoofdkantoor in Amsterdam ontvingen, ondanks de slechte financiële resultaten, gemiddeld 80 procent van hun maximale bonus. Booking kortte wel de vaste salarissen van het management in Amsterdam met 20 procent.

    De bonussen staan op gespannen voet met de circa 65 miljoen euro steun die Booking vorig jaar ontving van de Nederlandse overheid. Minister Wopke Hoekstra (Financiën, CDA) deed eerder, tevergeefs, een beroep op Air France-KLM topman Ben Smith om afstand te doen van zijn bonus. „Dit is niet de tijd voor het toekennen en uitkeren van bonussen”, schreef Hoekstra aan de Tweede Kamer. Aan de steun uit de eerste NOW-steunregeling, waar ook Booking gebruik van maakte, was alleen de voorwaarde verbonden dat bedrijven gedurende drie maanden geen werknemers mochten ontslaan.

    Dramatisch jaar
    Booking beleefde door de coronapandemie een dramatisch jaar. Het aantal geboekte overnachtingen daalde met bijna 60 procent ten opzichte van 2019. Het herstel verloopt moeizaam, zeker in Europa waar Booking een groot deel van zijn omzet haalt.

    Om de crisis het hoofd te bieden, sneed Booking in de kosten en leende het ruim 3 miljard euro. Ook ontving het bedrijf, dat in 2019 nog 4,6 miljard euro winst boekte, ruim 100 miljoen aan staatssteun, waarvan het grootste deel uit Nederland.


    Lees ook het interview met Glenn Fogel van 27 maart 2020: ‘Ik kan niet zomaar geld gaan uitdelen’
    Drie maanden later volgde alsnog een reorganisatie. Bijna een kwart van de 26.000 medewerkers van Booking Holdings verloor zijn baan. In Amsterdam betrof het zo’n duizend werknemers, van wie de meesten vertrokken op basis van een vrijwillige vertrekregeling.

    Tegen die achtergrond was het „ongepast” veel te verdienen, zei topman Glenn Fogel in maart 2020 in een interview met NRC. Want: „We moeten echt elke dollar besparen nu waar het kan.” Fogel ontving over 2020 daarom geen vast salaris. Zijn collega’s in de directie – vicepresident Peter Millones en financieel directeur David Goulden – leverden zeven maanden lang 20 procent salaris in.

    Met de ingreep in de eigen beloningsregels voorkomt Booking een grotere val in inkomsten voor het trio. In een normaal jaar bestaat een groot deel van hun beloning uit langetermijnaandelenbonussen, die zijn gekoppeld aan de financiële prestaties. Doordat winst en omzet vorig jaar kelderden, zou de top vrijwel nergens aanspraak op maken. Ook eerder in het vooruitzicht gestelde bonussen dreigden hun waarde te verliezen.

    Onwenselijke situatie
    Volgens de commissarissen in de Amerikaanse board van Booking was dit onwenselijk, omdat een prestatieprikkel wegviel en de bestuurders wellicht het bedrijf zouden verlaten. „Na raadpleging van de belangrijkste aandeelhouders” besloot de board daarop de criteria aan te passen.

    De beloning van topman Fogel bedroeg 5,8 miljoen euro (aandelen en cash) , tegen 2,8 miljoen euro voor Peter Millones. Voor financieel topman David Goulden werd een nieuwe categorie bedacht – de ‘Strategic PSU award’, een speciale aandelenbonus wegens exceptionele prestaties.

    De beloning van Goulden, die sinds 2018 bij Booking werkt, kwam vorig jaar uit op een kleine 20 miljoen euro, vooral in aandelen die hij de komende jaren kan verzilveren. Booking doet dit onder meer om Goulden voor het bedrijf te behouden, staat in de documenten. „Zonder deze speciale regeling, vanwege factoren buiten zijn controle, was zijn verwachte compensatie ver beneden het bedrag uitgekomen dat paste bij zijn uitstekende prestatie.”

    Medewerkers op het hoofdkantoor van Booking.com in Amsterdam kregen over 2020 gemiddeld 80 procent van de maximale bonus uitgekeerd, die doorgaans zo’n 15 procent van een jaarsalaris bedraagt. Ook hierbij speelden ‘retentieoverwegingen’ een belangrijke rol. Door de beloningen voor belangrijke medewerkers op peil te houden, wil Booking voorkomen dat zij overstappen naar techbedrijven die geen last hebben van de pandemie, zoals Google, Facebook of Spotify.

    „We zitten in een situatie waarin behoud van talent en sterk leiderschap de hoogste prioriteit heeft om ons te helpen uit de crisis te komen”, schrijft een woordvoerder in een reactie. Ze wijst erop dat topbestuurders van andere grote reiswebsites nog veel meer verdienen. Ze voegt eraan toe dat Booking er alles aan heeft gedaan medewerkers te compenseren, „zodat Booking een geweldig bedrijf blijft om voor te werken.”

    Bron NRC

    De ethiek is helaas snel verdwenen als er (gratis)geld in het spel is,
    En de IC medewerkers maar sabbelen op een houtje, als er iemand recht heeft op dan zijn zij het wel.
  2. forum rang 6 leonardus65 28 mei 2021 08:40
    @Rowie,en nu gaan sommige idioten zeggen, hij heeft het zelf gezocht. Maar zo is het niet.

    Je mág vinden dat wat iemand vertelt absolute bullshit is. Je mág vinden dat iemand de grootste klootzak op deze planeet is. Dat mág. Je mag dat ook luidop zeggen. Dat is wat we noemen vrijheid van meningsuiting.
    Wat is niet mag is die mens wiens mening je bullshit vindt, bedreigen. Wat niet mag is de mens die je de grootste klootzak op deze planeet vindt, zo naar het leven staan dat hij met zijn vrouw en kind van 11 (!) moet onderduiken in een safe house. Daar stopt namelijk de vrijheid van meningsuiting.
    Kunnen we dat even voor ogen houden? Kunnen we even ophouden met de wereld op zijn kop te draaien? Kunnen we even stoppen om van slachtoffers daders of aanstokers te maken? Kunnen we even ophouden met te zeggen dat Marc Van Ranst geen olie op
    het vuur moet gooien? Of gaan we het echt normaal vinden dat wie bedreigd of geïntimideerd wordt in een hoekje kruipt en zwijgt & ondergaat?
  3. forum rang 4 Willempie3 28 mei 2021 09:02
    De hele Westerse wereld heeft verkeerd gereageerd op het coronavirus, met Nederland voorop. Na meer dan een jaar komt het OMT er achter dat de verspreiding vooral door Aerosolen gebeurt en niet door grote druppels binnen 1,5 meter. Ineens moeten we CO2 gaan meten in binnenruimtes en ventileren. En alweer slaat men de plank mis ! Het gaat immers niet om de CO2 maar om de virusdeeltjes in de lucht. Als je een apparaat neerzet dat de lucht filtert met een hepafilter, haal je de virusdeeltjes uit de lucht. Een stofzuiger aanzetten in een binnenruimte werkt al. In China heeft men overal binnen van dit soort luchtzuiveringsapparaten staan vanwege de enorme luchtverontreiniging in China. Dus thuis, op school en op het werk. CO2 gaat door deze filters heen, maar het virus blijft er in hangen. Daarom zijn er in China maar 100.000 besmettingen in totaal en maar 5000 doden. Voor Nederland zou dit neerkomen op 63 doden in totaal. We hebben er 17000 ! Als je goede luchtzuivering in binnenruimtes hebt komt de verspreidingsfactor onder de 1 en verdwijnt het virus snel als er een besmettingshaard is. Maurice de Hond heeft dus 14 maanden geleden al gelijk gehad en de WHO/OMT en RIVM zitten er dus volkomen naast. Als zoveel deskundigen over de hele wereld er massaal naast zitten en dit meer dan 1 jaar blijven doen ondanks miljarden aan onderzoek, als er dan ook nog sprake is van censuur van afwijkende meningen, dan lijkt het er in ieder geval toch een beetje op dat er een bewust beleid uitgevoerd wordt waarbij het bestrijden van het coronavirus niet het hoofddoel is.
  4. forum rang 6 Chiddix 28 mei 2021 09:15
    quote:

    Rowi62 schreef op 28 mei 2021 08:35:

    Van Ranst heeft nooit gerealiseerd dat het congres waarop hij uitlegde aan virologen uit alle landen hoe je het beste de bevolking moet bespelen in de openbaarheid zou komen via youtube en zo. In die video zegt hij dat het volk pas luistert als je flink overdrijft (kort samengevat).
    Het doel heiligt de middelen.
  5. [verwijderd] 28 mei 2021 09:20
    quote:

    Rowi62 schreef op 28 mei 2021 08:35:

    Van Ranst heeft nooit gerealiseerd dat het congres waarop hij uitlegde aan virologen uit alle landen hoe je het beste de bevolking moet bespelen in de openbaarheid zou komen via youtube en zo. In die video zegt hij dat het volk pas luistert als je flink overdrijft (kort samengevat). Ik denk dat hij gelijk heeft maar het is natuurlijk wat daarna ook gebeurde ("killervirus" öorlog tegen het virus" "zeer dodelijk" en wat sommigen door hadden toen de cijfers aangaven dat de sterfte veel lager was.
    Ik vind het nog steeds een killervirus en een zeer dodelijk virus. Het gevaar ziet niet in de ernst van één besmetting met dodelijke gevolgen maar in de besmettelijkheid en de grote hoeveelheid mensen die het treft waarvan toch een grote aantal ernstig ziek worden en sterven.

    MERS is veel dodelijker als je het krijgt maar veel minder besmettelijk. Als 1 op 10.000 sterft maar vele miljoenen mensen worden besmet is dat erger dan als 5.000 op de 10.000 sterven en er 1.000 mensen besmet raken.

    De ernst van het ziektebeeld is wat anders dan de ernst van een besmettelijk virus.
  6. [verwijderd] 28 mei 2021 10:12
    Actie in Bolton (UK), verstandige mensen en politieke actie:

    www.ad.nl/buitenland/angst-voor-india...

    "Mensen, niet in het bezit van een auto, moesten een reis van soms drie uur maken per bus om bij een vaccinatiecentrum te komen waar ‘ze vervolgens buiten in de kou moesten wachten’. De campagne van arts Wall neemt deze hindernis weg. De vaccins komen naar de inwoners toe."
  7. forum rang 6 Chiddix 28 mei 2021 10:14
    quote:

    Willempie3 schreef op 28 mei 2021 09:02:

    En alweer slaat men de plank mis ! Het gaat immers niet om de CO2 maar om de virusdeeltjes in de lucht. Als je een apparaat neerzet dat de lucht filtert met een hepafilter, haal je de virusdeeltjes uit de lucht. Een stofzuiger aanzetten in een binnenruimte werkt al. In China heeft men overal binnen van dit soort luchtzuiveringsapparaten staan vanwege de enorme luchtverontreiniging in China. Dus thuis, op school en op het werk. CO2 gaat door deze filters heen, maar het virus blijft er in hangen. Daarom zijn er in China maar 100.000 besmettingen in totaal en maar 5000 doden. Voor Nederland zou dit neerkomen op 63 doden in totaal. We hebben er 17000 ! Als je goede luchtzuivering in binnenruimtes hebt komt de verspreidingsfactor onder de 1 en verdwijnt het virus snel als er een besmettingshaard is. Maurice de Hond heeft dus 14 maanden geleden al gelijk gehad en de WHO/OMT en RIVM zitten er dus volkomen naast.
    Toen we vorig jaar April in de gaten kregen, dat we een groot mondkapjestekort hadden , werd gauw gezegd, mondkapjes werken niet tegen het virus.
    Zelfde met ventilatie. Het was onbegonnen werk openbare gebouwen coronaproof te maken in Nederland. Tekort aan personeel in de bedrijfstak etc En het zorgde voor een tweedeling in de horeca als men maatwerk ging leveren. De ene wel open en de andere niet.
    De TK is coronaproof. Heeft Maurice de Hond onderzocht. Wat overeind blijft staan zijn aerosolen, ventilatie en luchtvochtigheid. Maar het vergt nogal investeringen om een gebouw coronaproof te maken.
    Vandaar dat gekozen werd voor een lockdown. Het opsluiten van het volk door Rutte in onze huizen(Jensen).
  8. [verwijderd] 28 mei 2021 10:35
    quote:

    Willempie3 schreef op 28 mei 2021 09:02:

    De hele Westerse wereld heeft verkeerd gereageerd op het coronavirus, met Nederland voorop. Na meer dan een jaar komt het OMT er achter dat de verspreiding vooral door Aerosolen gebeurt en niet door grote druppels binnen 1,5 meter. Ineens moeten we CO2 gaan meten in binnenruimtes en ventileren. En alweer slaat men de plank mis ! Het gaat immers niet om de CO2 maar om de virusdeeltjes in de lucht. Als je een apparaat neerzet dat de lucht filtert met een hepafilter, haal je de virusdeeltjes uit de lucht. Een stofzuiger aanzetten in een binnenruimte werkt al. In China heeft men overal binnen van dit soort luchtzuiveringsapparaten staan vanwege de enorme luchtverontreiniging in China. Dus thuis, op school en op het werk. CO2 gaat door deze filters heen, maar het virus blijft er in hangen. Daarom zijn er in China maar 100.000 besmettingen in totaal en maar 5000 doden. Voor Nederland zou dit neerkomen op 63 doden in totaal. We hebben er 17000 ! Als je goede luchtzuivering in binnenruimtes hebt komt de verspreidingsfactor onder de 1 en verdwijnt het virus snel als er een besmettingshaard is. Maurice de Hond heeft dus 14 maanden geleden al gelijk gehad en de WHO/OMT en RIVM zitten er dus volkomen naast. Als zoveel deskundigen over de hele wereld er massaal naast zitten en dit meer dan 1 jaar blijven doen ondanks miljarden aan onderzoek, als er dan ook nog sprake is van censuur van afwijkende meningen, dan lijkt het er in ieder geval toch een beetje op dat er een bewust beleid uitgevoerd wordt waarbij het bestrijden van het coronavirus niet het hoofddoel is.
    Als je luchtzuivering wil gebruiken moet je zorgen dat dat zorgvuldig gebeurd.

    www.e-epih.org/journal/view.php?doi=1...

    Een stofzuiger kan de problemen erger maken door de luchtcirculatie die in de ruimte ontstaat.
  9. forum rang 4 Willempie3 28 mei 2021 10:51
    quote:

    Chiddix schreef op 28 mei 2021 10:14:

    [...]

    Toen we vorig jaar April in de gaten kregen, dat we een groot mondkapjestekort hadden , werd gauw gezegd, mondkapjes werken niet tegen het virus.
    Zelfde met ventilatie. Het was onbegonnen werk openbare gebouwen coronaproof te maken in Nederland. Tekort aan personeel in de bedrijfstak etc En het zorgde voor een tweedeling in de horeca als men maatwerk ging leveren. De ene wel open en de andere niet.
    De TK is coronaproof. Heeft Maurice de Hond onderzocht. Wat overeind blijft staan zijn aerosolen, ventilatie en luchtvochtigheid. Maar het vergt nogal investeringen om een gebouw coronaproof te maken.
    Vandaar dat gekozen werd voor een lockdown. Het opsluiten van het volk door Rutte in onze huizen(Jensen).
    Ik denk dat men bewust nog steeds verkeerd beleid blijft voeren zodat we in de herfst opnieuw de lockdown ingaan. Ondertussen treuzelt men wat met vaccinatiepaspoorten en blijven vele reisbeperkingen van kracht. Men wil immers niet meer dat wij massaal in het vliegtuig stappen vanwege de CO2 uitstoot.

    Het hele beleid is een opeenstapeling van verkeerde aannames, zoals niet werkende mondkapjes en kinderen die het virus niet zouden krijgen. Toch wel dus en ze zorgden voor de meeste besmettingen thuis van hun ouders.

    Het beleid grenst aan misdadigheid. Je had in ieder geval in elk bejaardenzaaltje of klaslokaal zo'n luchtfilterapparaat van 300 Euro neer kunnen zetten. Beter dan midden in de winter de ramen openzetten, wat men nu riep om beter te ventileren. dit zorgt alleen maar voor meer verkoudheidsklachten en dus ook coronaverschijnselen. Er worden nu nog steeds geen apparaten neergezet en kinderen worden nog steeds niet gevaccineerd. In september gaan we dus opnieuw in lockdown als de scholen weer beginnen. Het is werkelijk bezopen. Nogmaals, In China is het virus weg. Hier houdt men zich bewust heel dom om het plan van Klaus Schwab uit te kunnen voeren.
  10. [verwijderd] 28 mei 2021 11:01
    We gaan van de slecht nieuws show(daar is de dinsdag de beste dag voor) naar de goed nieuws show(daar is de vrijdag de beste dag voor) nog net voor het aanvangen van de multi talent freak shows die elke vrijdag rond 20.30 uur onze schermen vullen.

    Feel Good op aangeven de haag, premier Rutte zal weer shinen als nooit tevoren, prime time air play is waar elke politiek figuur natte dromen van krijgt, maar het is hem gegund na een jaar toestanden en beperkingen.

    De Vaccinatie loterij in de VS is een knallend succes, ze staan letterlijk in de rij en gaan voor minimaal 4 shots(is dus meer kans op one million dollar stimulus check)

    Vanavond na de persconferentie vragen of dat ook in ons landje voorbij gaat komen? voor als het nodig is?
  11. [verwijderd] 28 mei 2021 11:07
    "zodat we in de herfst opnieuw de lockdown ingaan"

    Dat zou wel heel cru zijn, bijna onmogelijk mentaal!
    Mocht het toch plaatsvinden: versneld een complete andere wereld via een maatschappij shock, het geld is immers eindig bij grotere groepen onder het volk.

    Binaire ruilsystemen, opsplitsen van ons landje, de randstad in de ban zetten(de bron van alle ellende), landelijke regios zullen boomen op overschotten aan gezond voedsel, landelijke politiek zal uitgewerkt zijn, ontstaan nieuwe enclaves en woon gemeenschappen.

    Maar zover is het nog lang niet! komende week +20*
  12. forum rang 6 Chiddix 28 mei 2021 11:47
    quote:

    Willempie3 schreef op 28 mei 2021 10:51:

    [...]

    Het hele beleid is een opeenstapeling van verkeerde aannames, zoals niet werkende mondkapjes en kinderen die het virus niet zouden krijgen. Toch wel dus en ze zorgden voor de meeste besmettingen thuis van hun ouders.

    Dat men vorig jaar zo sprak had een reden. Men zat in de shit als regering. Neem aan , wat men zei vorig jaar zelf niet geloofde dat het waar was maar om andere oorzaken toch maar communiceerde over mondkapjes en kinderen. Gaandeweg is de visie bijgesteld. Nu wil men kinderen vaccineren vanaf 12 jaar. Wie weet straks zuigelingen.
  13. [verwijderd] 28 mei 2021 11:48
    The next crisis? want die gaat er komen, al dan niet geforceerd!

    Een crisis of conflict die COVID-19 doet verbleken om een hoger (politiek) doel te dienen.

    Zag gisteren op TV(ONS kanaal 44) toevallig een documentaire over chemisch oorlog voeren voorbij komen, Het Geheime wapen dat werd ingezet: de coloradokever uit de VS die over Duitse aardappelvelden werd uitgestrooid om de velden binnen enkele weken kaal te vreten en dus het belangrijkste voedsel element in de 2e wereldoorlog te laten opdrogen, het experiment is overigens mislukt!

    Vandaag weer 140k Nederlanders die hun shot gaan krijgen, nummerriek wint altijd.
  14. forum rang 8 het zwaard 28 mei 2021 11:56
    Leonardus65:Zo wil ik het niet zeggen, maar zo is er ook een kleine minderheid. Maar als je heel hard moet werken om een normaal inkomen te hebben doe je iets verkeerd;

    Ik denk dat bijna al de mensen die zware beroepen uitoefenen dan iets verkeerd doen. Kijk eens naar de meeste knelpuntberoepen.(Heden al meer dan 200!!) De meesten worden niet ingevuld omdat ze vaak zwaar ,vuil en dikwijls nog ongezond werk is. In in vele gevallen dan nog slecht betaald ook.
  15. forum rang 6 Chiddix 28 mei 2021 11:59
    quote:

    drooglegging schreef op 28 mei 2021 11:07:

    "zodat we in de herfst opnieuw de lockdown ingaan"

    Binaire ruilsystemen, opsplitsen van ons landje, de randstad in de ban zetten(de bron van alle ellende), l
    Dat isoleren van brandhaarden was Klaver sterk op tegen. Waarom dat hij dat zei begrijp ik. In Azie volgt men wel die methode m.n China,Australie en Nieuw-Zeeland. De burgervader van Antwerpen nam dit een keer over. Maar enkele politieke partijen in Nederland krijgen het Spaans benauwd als je regio s of wijken in steden gaat isoleren.
  16. [verwijderd] 28 mei 2021 12:25
    quote:

    Chiddix schreef op 28 mei 2021 11:59:

    [...]

    Dat isoleren van brandhaarden was Klaver sterk op tegen. Waarom dat hij dat zei begrijp ik. In Azie volgt men wel die methode m.n China,Australie en Nieuw-Zeeland. De burgervader van Antwerpen nam dit een keer over. Maar enkele politieke partijen in Nederland krijgen het Spaans benauwd als je regio s of wijken in steden gaat isoleren.
    De eerste bron en contactonderzoeken gaven al aan dat er onbekende bronnen waren. In Nederland is aldoor achter de feiten aangelopen. Rutte zag het als een lokaal iets wat speelde in wat gemeenten.

    www.rijksoverheid.nl/documenten/media...

    "Er is geen reden om nationale evenementen te vermijden of om af te lassen op dit moment."
    "Uiteraard staat het regionaal, lokaal, en dan is het uiteraard het overleg wat dan plaatsvindt met de GGD, met de gemeente, is het mogelijk om andere besluiten te nemen, maar nationaal is er geen reden om daartoe te adviseren."

    Dit citaat is ook opmerkelijk:
    "BREEDVELD
    Maar zijn we voldoende bevoorraad als het om dit soort specifieke dingen gaat?

    RUTTE
    Ja, op dit moment is dat zo. We kijken natuurlijk ook op langere termijn of dat zich voortzet, wat we dan moeten doen. Dan helpt het ook weer om in Europa daar goeie afspraken over te maken."

    Enorme onderschatting van de gevaren en daarna was het virus over het hele land verspreid. Nog geen twee weken later werden bedrijven en scholen gesloten.
  17. forum rang 6 leonardus65 28 mei 2021 14:14
    quote:

    het zwaard schreef op 28 mei 2021 11:56:

    Leonardus65:Zo wil ik het niet zeggen, maar zo is er ook een kleine minderheid. Maar als je heel hard moet werken om een normaal inkomen te hebben doe je iets verkeerd;

    Ik denk dat bijna al de mensen die zware beroepen uitoefenen dan iets verkeerd doen. Kijk eens naar de meeste knelpuntberoepen.(Heden al meer dan 200!!) De meesten worden niet ingevuld omdat ze vaak zwaar ,vuil en dikwijls nog ongezond werk is. In in vele gevallen dan nog slecht betaald ook.
    Uiteraard heb ik het niet over het verleden, tegenwoordig zijn er meer hulpmiddelen. De stratenmaker die veel meters maakt alles met de hand blijft zonder klinkerkar,wiellader en kieper is niet goed bezig En fysiek werk is niet altijd slechter voor het lichaam. Degene uit mijn kennisenkring met een vroege hernia deden allemaal kantoorwerk. Knelpuntberoepen zijn heel veel technische beroepen, omdat ouders hun kinderen liever verder zien studeren (geen technische school dus)

    En feitelijk hadden wij het over te hard werken ( Dat is (te) zwaar fysiek werk maar ook (te) veel uren maken.
  18. forum rang 7 ffff 28 mei 2021 14:24
    Ach Leonardus....... Zoveel mensen, zoveel meningen: Ik heb in mijn lange leven nooit een hekel aan echt hard werken gehad, aan beslist vele uren per week, per jaar draaien. Maar..... waar ik mij meer dan 40 jaar groen en geel aan geërgerd heb, is dat als mensen door dat harde werken en veel uren maken uiteraard ook veel meer verdienen...... Dat ze dan plots solidair en sociaal en als sterke schouders een waanzinnig belastingtarief te verwerken krijgen.

    DAAR heb ik mij meer geërgerd in mijn leven dan aan echt hard werken. Als de verdiensten daarvan maar grotendeels in jouw zak blijven en niet door maffia-politici middels democratische besluitvorming door de meerderheid weer afgepakt wordt.

    DAN ontstaan de Panama leaks/ papers de Paradise Leaks/ Papers etc. Al te goed is buurmans gek, of zoals Peter altijd zegt: Gaan jullie er ZELF maar voor werken.....

    Peter
  19. [verwijderd] 28 mei 2021 14:44
    quote:

    ffff schreef op 28 mei 2021 14:24:

    Ach Leonardus....... Zoveel mensen, zoveel meningen: Ik heb in mijn lange leven nooit een hekel aan echt hard werken gehad, aan beslist vele uren per week, per jaar draaien. Maar..... waar ik mij meer dan 40 jaar groen en geel aan geërgerd heb, is dat als mensen door dat harde werken en veel uren maken uiteraard ook veel meer verdienen...... Dat ze dan plots solidair en sociaal en als sterke schouders een waanzinnig belastingtarief te verwerken krijgen.

    DAAR heb ik mij meer geërgerd in mijn leven dan aan echt hard werken. Als de verdiensten daarvan maar grotendeels in jouw zak blijven en niet door maffia-politici middels democratische besluitvorming door de meerderheid weer afgepakt wordt.

    DAN ontstaan de Panama leaks/ papers de Paradise Leaks/ Papers etc. Al te goed is buurmans gek, of zoals Peter altijd zegt: Gaan jullie er ZELF maar voor werken.....

    Peter
    Daar heb ik nou nooit last van. Ik vind het zelfs wel logisch dat het gebeurd. Ik baal alleen als de overheid dat geld over de balk smijt en er een puinhoop van maakt. Iemand moet m.i. betalen voor de faciliteiten die de overheid biedt, van mensen die nauwelijks rond kunnen komen kun je dat niet verwachten.

    Mensen die veel verdienen dankzij de bureaucratie leveren volgens mij helemaal niets op. De ambtenaren die regels verzinnen na overleg met consultants etc. De consultants etc die het moeten uitleggen aan de mensen die last hebben van die regels. Het bedenken betaal je via belastingen, het inhuren moet je weer betalen. Die mensen betaal ik liever via de bijstand, ga liever niet werken als je zulk werk doet.
  20. forum rang 9 josti5 28 mei 2021 14:55
    quote:

    ffff schreef op 28 mei 2021 14:24:

    Ach Leonardus....... Zoveel mensen, zoveel meningen: Ik heb in mijn lange leven nooit een hekel aan echt hard werken gehad, aan beslist vele uren per week, per jaar draaien. Maar..... waar ik mij meer dan 40 jaar groen en geel aan geërgerd heb, is dat als mensen door dat harde werken en veel uren maken uiteraard ook veel meer verdienen...... Dat ze dan plots solidair en sociaal en als sterke schouders een waanzinnig belastingtarief te verwerken krijgen.

    DAAR heb ik mij meer geërgerd in mijn leven dan aan echt hard werken. Als de verdiensten daarvan maar grotendeels in jouw zak blijven en niet door maffia-politici middels democratische besluitvorming door de meerderheid weer afgepakt wordt.

    DAN ontstaan de Panama leaks/ papers de Paradise Leaks/ Papers etc. Al te goed is buurmans gek, of zoals Peter altijd zegt: Gaan jullie er ZELF maar voor werken.....

    Peter
    Einde quote.

    Schot in de roos, Peter, dat was precies mijn frustratie, met vier spreeuwen, die iedere dag weer honger hadden :-)

    60-70 uur was gewoon, en dan nog de nodige uurtjes in de auto.
    Ik had een prachtbaan, die even veel voldoening gaf, als inspanning vergde - geen enkele klacht dáárover.
    Maar voor je het weet, behoor je in Nederland al tot de 'hogere' inkomens, betaal je je blauw aan belasting, en je valt natuurlijk buiten allerlei toeslagen.
    En toen de laatste spreeuw het nest uitvloog, keken pa en moe elkaar aan, en zeiden tegen elkaar: 'en vanaf nu gaan we het anders doen!'.
    Geen dag spijt gehad!

    Al eens verteld: bij mij brak er iets op m'n 27e, toen er van de mooie loonsverhoging van 305 gulden er onder de streep nog precies 5 gulden overbleef, en daar moesten dan alle prijsstijgingen nog van worden betaald...
    Gelukkig waren er nog de maandelijkse onkostenvergoeding en de eigen auto met kilometervergoeding, als heerlijk beleg op de toch wel vrij kale boterham zonder deze lucratieve bijvangsten - die intussen al lang en breed kaalgeschoren zijn, zo hoor ik van oud-collega's, die nog steeds loonslaaf moeten spelen.

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 1587 1588 1589 1590 1591 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,33 +1,02%
EUR/USD 1,0698 +0,43%
FTSE 100 8.040,98 +0,21%
Germany40^ 18.132,80 +1,52%
Gold spot 2.321,53 -0,25%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+26,14%
BAM
+4,47%
PROSUS
+3,94%
JUST E...
+2,84%
ABN AM...
+2,45%

Dalers

RANDST...
-7,13%
Akzo N...
-6,58%
FASTNED
-4,20%
NSI
-4,12%
Arcelo...
-2,53%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links